292 - پزشکیان: آمریکا و اروپا دلشان برای ما نمیسوزد ...../ دستور رئیسجمهور برای پرداخت حقوق مبتنی بر عملکرد ۱۴۰۴/۰۳/۱۱
پزشکیان:
آمریکا و اروپا دلشان برای ما نمیسوزد
باید در پی افرادی باشیم که گره از مشکلات مردم باز کنند
۱۴۰۴/۰۳/۱۱
رئیسجمهور گفت: باید به دنبال افرادی باشیم که میتوانند گره از مشکلات مردم و کشور باز کنند. آمریکا، اروپا و خارجنشینان دلشان برای ما نمیسوزد. همه کسانی که در این کشور زندگی میکنند باید بر اساس شایستگی به میدان بیایند.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور در همایش ملی بهرهوری ایران با تاکید بر ضرورت تحول در درون انسانها، آیه شریفه «إِنَّ اللّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتّى يُغَيِّروا ما بِأَنْفُسِهِم» را محور سخنانش قرار داد و گفت: تغییر یک جامعه از درون انسانها آغاز میشود. خداوند هیچ قومی را دگرگون نمیسازد مگر آنکه خود آن قوم خواستار دگرگونی باشند.
وی با بیان اینکه این قاعده قرآنی نهفقط در سطح کلان، بلکه در زندگی فردی، تحصیل، اشتغال و مسئولیتهای سازمانی نیز صادق است، افزود: اگر وضع موجود را بپذیریم، در همین وضعیت خواهیم ماند، اما اگر در پی وضعیت بهتری باشیم، آنگاه امکان ایجاد تحول فراهم خواهد شد.
رئیسجمهور با اشاره به آیه «خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا» یادآور شد: ما برای بهترین عمل به این دنیا آمدهایم، و این بهترین عمل، از پذیرش وضعیت فعلی آغاز نمیشود. قدم اول آن است که نپذیریم جایگاه کنونی، همان جایگاهی است که باید در آن باشیم.
پزشکیان افزود: مشکل امروز ما در سیاستها یا برنامهها نیست؛ بلکه در شیوه نگاه و عملکرد ماست. در چشماندازی که مقام معظم رهبری ترسیم کردهاند، باید در منطقه در اقتصاد، علم و فناوری پیشرو و الهامبخش میبودیم. آیا اکنون چنین هستیم؟ اگر نه، چرا نیستیم؟
وی با انتقاد از نگاه جناحی و حزبی در مدیریت کشور اظهار داشت: آیا پرسیدهایم فلان مدیر توان انجام مسئولیت را دارد یا نه؟ بهجای آن فقط پرسیدهایم «با ما هست یا نه». کدامیک از شما، زمانی که بیمار میشوید، دنبال پزشک همحزبی و همخط میگردید؟ همه به دنبال متخصص میروید، حتی اگر با شما مخالف باشد، زیرا برای جان خود ارزش قائل هستید.
رئیسجمهور تصریح کرد: کشور، جامعه و مردم ما از جان من با ارزشترند. من حق ندارم تصمیمی بگیرم که به آنان آسیب وارد شود. اگر چنین نگاهی در من ایجاد شود، دیگر دنبال حزب و جناح نخواهم بود، بلکه دنبال کسی خواهم بود که بتواند مشکل را حل کند، حتی اگر مخالف من باشد.
پزشکیان تاکید کرد: باید به دنبال افرادی باشیم که میتوانند گره از مشکلات مردم و کشور باز کنند. ابتدا باید در نگاه و رفتارمان تغییر ایجاد کنیم. کشورهای همسایه پول بیشتری نسبت به ما دارند، اما مصرف انرژی بهتری دارند. برعکس ما که پول کمتری داریم، بدتر از آنها مصرف میکنیم. آمریکا، اروپا و خارجنشینان دلشان برای ما نمیسوزد. همه کسانی که در این کشور زندگی میکنند باید بر اساس شایستگی به میدان بیایند.
وی با تأکید بر اینکه مشکل کشور ما تئوری نیست، بلکه نبود کسانی است که بدانند، بتوانند و بخواهند عمل کنند، گفت: آنکه میداند و میتواند، باید میدان بیابد.
رئیسجمهور با اشاره به اصول و استراتژیهای جهانی در حوزه بهرهوری گفت: ارزیابی جهانی براساس بررسی تجربه 40 کشور دنیا، سه اصل مشترک یعنی «مسئولیت»، «نوع کار» و «پاسخگویی» در همه اصلاحات موفق وجود داشته است. همچنین از پنج استراتژی شناختهشده، حداقل دو یا سه مورد بهطور همزمان اجرا شدهاند.
پزشکیان با انتقاد از ساختار ناکارآمد اداری کشور اظهار داشت: اکنون در دستگاههای ما مشخص نیست چه کسی مسئول چیست و در صورت عدم انجام وظیفه چگونه باید پاسخگو باشد. این سه اصل باید در همه سطوح مدیریتی روشن و اجرائی شود.
وی با بیان اینکه مدیریت عملکرد نیروی انسانی و بودجهبندی بر اساس عملکرد از جمله این راهبردهاست، تصریح کرد: چرا کسی که کار نمیکند، حقوق میگیرد؟ و چرا میان افراد پرتلاش و کمکار تفاوتی نیست؟ در حال حاضر نیز در حال تلاش برای اجرای بودجهریزی مبتنی بر عملکرد هستیم و از دانشگاهها برای مشارکت دعوت کردهایم.
رئیسجمهور با انتقاد از بیعدالتی در توزیع مزایا گفت: در برخی موارد، افراد کمکار از تمام مزایا برخوردارند و فردی که مشغول کار واقعی است حتی به ناهار هم نمیرسد، چون وقت آن را ندارد. این ساختار ناعادلانه باید اصلاح شود.
پزشکیان واگذاری اختیارات به بخش خصوصی را یکی دیگر از استراتژیها عنوان کرد و گفت: البته این واگذاریها باید با دقت و تدریج انجام شود و صفر تا صد ندارد.
وی در پایان با تأکید بر اینکه ایران چیزی کمتر از کشورهای دیگر ندارد، اظهار داشت: وقتی کشورهایی را میبینیم که موفق شدهاند، باید یاد بگیریم، اصلاح رفتاری داشته باشیم، علم و آگاهی بیابیم و به این باور برسیم که جایگاه ما بسیار بالاتر از موقعیت فعلی است. اگر این باور شکل بگیرد، میتوان تحولی ایجاد کرد که بهنظر بسیاری ناممکن است.
رئیسجمهور تاکید کرد: بهرهوری از خود ما آغاز میشود، نه از کتابها و مقالات. خداوند روز قیامت، عذر ما را در قبال ضعف و ناتوانی نخواهد پذیرفت. باید بلند شویم، تغییر کنیم و کشوری بسازیم که در افق چشمانداز ترسیم شده، الهامبخش و پیشتاز باشد.
دستور رئیسجمهور برای پرداخت حقوق مبتنی بر عملکرد
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور از دستور رئیسجمهور مبتنی بر پرداخت حقوق مبتنی بر عملکرد خبر داد.
علاء رفیعزاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به برنامههای کلان دولت برای تحقق رشد اقتصادی، اظهار داشت: رشد 8درصدی که در قانون برنامه هفتم توسعه برای کشور تعیین شده است، 80 درصد آن باید از محل بهرهوری حاصل شود.
وی افزود: برای دستیابی به این هدف، لازم است متغیرهای مرتبط با بهرهوری شناسایی شوند و برای تعامل مؤثر با آنها برنامهریزی دقیقی صورت گیرد، بهویژه توجه به سرمایه انسانی، بهرهوری نیروی انسانی، فناوریها و متغیرهای نظام اداری اهمیت بالایی دارد تا تحقق این نرخ بهرهوری امکانپذیر شود.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به اقدامات اخیر دولت خاطرنشان کرد: دو رویداد مهم در ماههای گذشته رخ داد؛ یکی اصلاح نظام اداری که در محورهای مختلف آن، موضوع بهرهوری جایگاه ویژهای دارد و تکالیف مشخصی برای دستگاههای اجرائی تعریف شده است؛ و دیگری تصویب برنامه جامع بهرهوری توسط شورای راهبری برنامه هفتم توسعه.
رفیعزاده تصریح کرد: در چند ماه گذشته، نشستهای تخصصی متعددی در حوزههای اثرگذار بر بهرهوری، بهویژه در حوزههای نیروی انسانی و فناوریها، برگزار شد که نتیجه آنها امروز در مراسم نمادین با حضور رئیسجمهور محترم جمعبندی شد.
وی راجع به سخنان رئیسجمهور در مراسم ملی بهرهوری گفت: آقای رئیسجمهور بر پرداخت مبتنی بر عملکرد و ضرورت توجه ویژه به بهرهوری در عمل تأکید کردند و امیدواریم این نشستها به اجرای جدیتر و مؤثرتر این رویکرد در کشور کمک کند.
رئیس سازمان اداری و استخدامی درباره دستور اخیر رئیسجمهور مبنی بر پرداخت حقوق مبتنی بر عملکرد و نقش سازمان بهرهوری توضیح داد: یکی از محورهای اصلی برنامه اصلاح نظام اداری، پرداخت مبتنی بر عملکرد است، در همین راستا، با تأکید رئیسجمهور، سه دستگاه بهصورت پایلوت آغاز بهکار کردهاند و کارگروهی برای تسریع تصمیمگیریها و اجرائی شدن این سیاست تشکیل شده است.