به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 345
بازدید دیروز: 5,613
بازدید هفته: 5,958
بازدید ماه: 82,683
بازدید کل: 25,069,606
افراد آنلاین: 6
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۰۹ دی ۱٤۰۳
Sunday , 29 December 2024
الأحد ، ۲۷ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
هرج و مرج در حمص، حماه و طرطوس و نگرانی واشنگتن‌پست از ظهور مجدد داعش ۱۴۰۳/۱۰/۰۷

هرج و مرج در حمص، حماه و طرطوس

و نگرانی واشنگتن‌پست از ظهور مجدد داعش

۱۴۰۳/۱۰/۰۷

‫تحریر الشام به حمص لشکرکشی کرد - باشگاه خبرنگاران | خبر فارسی‬‎

در شرایطی که منابع خبری سوریه از درگیری شدید بین عناصر امنیتی «اداره عملیات نظامی سوریه» (بخوانید تروریست‌های تکفیری) و «افراد مسلح» در مناطق مسکونی علوی‌نشین شهر حمص، حماه و... خبر می‌دهند، «واشنگتن‌پست» نوشته با شرایط فعلی نیروهای دموکراتیک سوریه که اداره اردوگاه‌های محل اسکان خانواده‌های اعضای داعش را در دست دارند، نگرانی‌ها درباره ظهور دوباره داعش افزایش یافته است.
بارها گفته و شنیده شده است که آنان که بر دمشقِ امروز حکمرانی می‌کنند، تروریست‌های تکفیری هستند و لاغیر. فرض بگیریم که رهبران ترویست‌ها دچار دگردیسی شده‌اند و همان‌طور که رخت خود را عوض کرده و کت و شلوار به تَن کرده‌اند، تفکراتِ تکفیری خود را نیز دور انداخته‌اند و به آزادی، برابری و مدنیت باورمند شده‌اند! حالا این رهبران دگرگون شده می‌خواهند پیاده‌نظام خود را چگونه کنترل کنند؟ پیاده‌نظامی که متشکل از همان تروریست‌های تکفیری است که هر که به غیر از خودشان را کافری مستحق مرگ می‌دانند! مشخص است وقتی حیات و ممات سیاسی کشوری دست اینچنین وحشی‌هایی بیفتد، دورنما تیره و تار خواهد بود و این البته مؤدبانه‌ترین وصف از آینده این کشور و این مردمِ مظلوم است که از «چاله به چاه» پرت شده‌اند. 
طی یکی دو روز گذشته منابع سوری از درگیری شدید میان تروریست‌های موسوم به «اداره عملیات نظامی» و «افراد مسلح» در روستای «بلقسه» در حومه «حمص» خبر داده‌اند. منابع سوری می‌گویند در جریان حملات تروریست‌های اداره عملیات نظامی، دو نفر کشته و ۱۰ نفر زخمی شدند. آن‌طور که مهر نوشته است، در حماه سوریه نیز درگیری‌هایی گزارش شده است. پیش‌تر نیز، شمار زیادی از عناصر گروه تروریستی هیئت تحریرالشام وارد استان طرطوس سوریه شده و دست به وحشی‌گری زده‌اند. بر اساس ویدئوهای منتشرشده شمار زیادی از این تروریست‌ها در ورودی روستای «خربه‌المعزه» تجمع کرده و شعارهایی فرقه‌گرایانه سرداده‌اند. افزون بر این در ویدئویی دیگر عناصر تروریست، فردی را بازداشت کرده و پس از پرتاب‌کردن وی به یک نقطه او را تیرباران می‌کنند. در ویدئوهای دیگر نیز تروریست‌ها ضمن اهانت به ساکنان طرطوس، از برخی بازداشت‌شده‌ها می‌خواهند که صدای سگ و گربه را تقلید کنند!
نگرانی عمده این است که تمام این هرج‌ومرج‌ها «از نتایج سحر باشد» و «دمیدن صبح دولت» مانده باشد! حالا در این اوضاع و با کنترل تروریست‌‎ها و رژیم صهیونستی بر سوریه پس از سقوط دمشق، و ادغام احزاب شورشی و تروریستی در سایه حمایت وزارت دفاع این کشور، سرنوشت متحدان کُرد آمریکا و آینده اردوگاه‌ها و زندان‌های تحت کنترل نیروهای نیروهای دموکراتیک سوریه، محل استقرار هزاران نفر از اعضای داعش و خانواده‌های آنها و دیگر شبه‌نظامیان، نامعلوم است. 
در گزارش روزنامه «واشنگتن‌پست» با این مقدمه آمده است که نیروهای دموکراتیک سوریه که ائتلافی از کردهای متحد آمریکا در شمال این کشور را تشکیل می‌دهند، از سوی شبه‌نظامیان عرب تحت حمایت ترکیه تحت فشار قرار دارند. چگونگی روابط نیروهای دموکراتیک سوریه با «هیئت تحریرالشام» گروه حاکم بر سوریه نیز نامشخص است. رسانه آمریکایی نوشته با شرایط فعلی نیروهای دموکراتیک سوریه که اداره اردوگاه‌های محل اسکان خانواده‌های اعضای داعش از سوی آنها را با دشواری‌هایی مواجه ساخته، نگرانی‌ها درباره سرنوشت افراد مستقر در این اردوگاه‌ها و ظهور دوباره داعش افزایش یافته است. گفتنی است، این اردوگاه‌ها، در واقع، بازداشتگاه‌های روباز هستند و جمعیت آنها پس از شکست و فروپاشی خلافتِ موهومِ داعش در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است! اما این مسئله که افراد حاضر در این اردوگاه‌ها به ارتکاب جرم و جنایتی محکوم نشده‌اند، نگرانی‌های حقوق بشری درباره وضعیت آنها را افزایش داده است. تعداد زیادی از آنها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند که بسیاری از آنها اهل سوریه نبوده و شهروندان ده‌ها کشور دیگر منطقه و جهان هستند. درباره برخی از آنها نیز گمان می‌رود که ارتباطی با داعش ندارند و تنها از خشونت ناشی از آن گریخته‌اند. اما مسئله این است که تعداد قابل‌توجهی از آنان نیز باورمندان به همان «حکومتِ وحشتِ» داعش هستند و اگر کوچک‌ترین فرصتی بیابند راقمِ فاجعه‌ای بزرگ خواهند بود. حالا پرسش این است که «همه طرف‌ها تمایل دارند در ساختار آینده سوریه نقش ایفا کرده و سهمی داشته باشند، اما آیا روند دولت‌سازی در سوریه نیز قرار است مانند لیبی باشد، کشوری که پس از سال‌ها همچنان با مشکلات سیاسی بزرگ دست‌وپنجه نرم می‌کند؟»

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۱۰/۰۸، ۱۰:۲۵:۳۳       بازدیدها: 63