نمیتوان تضمین داد پذیرش FATF تأثیری در روابط اقتصادی داشته باشد ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
نمیتوان تضمین داد پذیرش FATF تأثیری
در روابط اقتصادی داشته باشد
۱۴۰۳/۱۰/۲۶
وزیر امور خارجه گفت: اینکه بر فرض از آن لیست خارج شویم، آیا تاثیر فوقالعادهای را در روابط اقتصادی ما خواهد گذاشت، این هم تضمین شده نیست.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره مذاکره با آمریکا اظهار کرد: تا الان با اروپاییها مذاکرات هستهای داشتیم و غیر از این مذاکره دیگری فعلا نداریم.
وزارت خارجه در مذاکرات آنچه که تصمیم نظام است را اجرائی میکند
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه پیش از این نیز با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری در پاسخ به سؤالی در خصوص دور جدید گفتوگوهای ایران و اروپا در ژنو نیز گفت: یک دور مذاکره با سه کشورهای اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان و یک دور مذاکره هم با آقای مورا از اتحادیه اروپا و کارشناسان اتحادیه اروپا داشتیم. غرض اصلی این دور مذاکرات پیدا کردن راهی برای شروع مجدد مذاکرات هستهای است. طبیعی است که ما در موضوع هستهای هیچ وقت میز مذاکره را ترک نکردیم و هیچ وقت نبوده که ما بگوییم اهل مذاکره نیستیم چرا که به ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای خودمان مطمئن هستیم و در اینکه این اطمینان را به دیگران ارائه بدهیم هیچ وقت مشکل اصولی نداشتیم.
هیچ وقت با مذاکره هستهای مشکلی نداشتیم
وی در ادامه این گفتوگو افزود: بعضی وقتها زیادهخواهیهای طرفهای مقابل این مذاکرات را دچار مشکل کرده ولی به طور مبنایی ما با مذاکره هستهای هیچ وقت مشکلی نداشتیم چرا که نسبت به خودمان و صلحآمیز بودن برنامهمان مطمئن هستیم و به هر حال اینکه اگر مذاکرات عزتمندانه و شرافتمندانه وجود داشته باشد ما به مذاکرات ملحق خواهیم شد.
همیشه موضع ما مشخص بوده الان هم مذاکراتی که ما با سه کشور اروپایی داشتیم در حقیقت برای این است که ببینیم چگونه میشود بار دیگر به میز مذاکرات هستهای برگردیم و آیا فرصتی وجود دارد برای اینکه یک مسیر مذاکراتی برای حل و فصل این مشکل پیدا شود یا نه؛ واقعیت را باید عرض کنیم که به هر حال الان آمریکا از برجام خارج شده و ما مذاکراتی با آمریکا در چارچوب برجام و در موضوع هستهای نداریم.
فضای پیرامون تصمیمگیری درباره FATF را دوقطبی نکنیم
وزیر خارجه گفت: اینکه بر فرض از آن لیست خارج شویم، آیا تاثیر فوقالعادهای را در روابط اقتصادی ما خواهد گذاشت، این هم تضمین شده نیست. آنکه از نظر خیلیها که موافق پیوستن به FATF هستند، محرز است این است که رعایت این استانداردها و خروج ایران از آن لیست، حداقل خسارتهای ما را کمتر میکند و اگر هم گشایشهای زیادی ایجاد نشود، چون ما به خاطر بحثهای تحریمی و بحثهای دیگر مشکلاتی در حوزه اقتصادی داریم.
وی اضافه کرد: FATF حلال همه مشکلات ما نیست، حلال بخشی از مشکلات است. دفعه قبل وقتی در برجام تحریمها برداشته شد متوجه شدند مانعی به نام اف.ای.تی.اف است و تلاشها به آن سمت رفت که آن مانع را برطرف کنیم. الان هم تحریمها باز برگشته است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: دولت معتقد است که اگر این مرحله را بگذرانیم و از لیست سیاه FATF خارج شویم، خسارات کمتری متحمل میشویم و هزینههای ما کاهش مییابد و برخی از راهها برای تعاملات بانکی باز میشود.
وزیر امور خارجه در پاسخ به سؤالی در خصوص بازگشت لوایح FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز گفت: این یک بحث کاملا فنی و کارشناسی است؛ دیدگاههای مختلفی وجود دارد که آیا پیوستن ما به FATF منافعی را برای ما خواهد داشت یا خسارتهایی را به دنبال دارد؛ من فکر میکنم که شاید بهترین کار این باشد که اجازه بدهیم مجمع تشخیص مصلحت در یک فضای آرام و کاملاً از موضع فنی و کارشناسی این موضوع را بررسی کند و به هر تصمیمی که رسید، همه ما تابع باشیم. به هر حال مجمع تشخیص مصلحت است، اگر مصلحت را در الحاق ببینند، باید تبعیت کرد و اگر مصلحت را در عدم الحاق ببینند یا کار دیگری ببینند، به نظرم باید تبعیت کرد. مهم این است که ما فضا را دو قطبی نکنیم؛ یکی از آفات سیاست خارجی این است که موضوعات، ملی موضوعات سیاست خارجی تبدیل به موضوعات جناحی و موضوعات داخلی شود.
عیبی ندارد که نظرات موافق و مخالف داشته باشیم یا در رسانهها بحث کنیم ولی موضوع را به نظرم به یک امر سیاست داخلی تبدیل نکنیم، همدیگر را متهم نکنیم، بحث کاملا فنی است و اینکه مقام معظم رهبری هم فرمودند که بحث فنی و کارشناسی در مجمع صورت بگیرد دقیقا نشان میدهد که مسیر صحیح همین است.
اجازه بدهیم که مجمع تشخیص مصلحت، مصلحت را هرجور که میداند تشخیص بدهد.
دولت مصلحت را در تصویب لوایح باقی مانده FATF میبیند
عراقچی ادامه داد: طبیعی است که دولت با توجه به اصراری که نسبت به بررسی مجدد FATF دارد، مصلحت را در این میبیند و نظرات و دیدگاههای خودش را در مجمع تشخیص مصلحت مطرح خواهد کرد. نمایندگان دولت شرکت خواهند کرد توضیحات را خواهند داد، اینکه مجمع چه تصمیمی خواهد گرفت به خود مجمع مربوط است و فکر میکنم که بهتر است ما اجازه بدهیم در آرامش این تصمیم اتخاذ شود.
بقایی: شورای امنیت در چارچوب وظایف قانونی خود برای توقف نسلکشی رژیم صهیونیستی تدبیر نماید
بقایی با اشاره به وظایف و مسئولیتهای شورای امنیت سازمان ملل متحد جهت حفاظت از صلح و امنیت بینالمللی و با یادآوری نشست اضطراری این شورا برای بررسی وضعیت فلسطین در هفته آینده، تاکید کرد انتظار افکار عمومی جهان و منطقه این است که شورای امنیت در چارچوب وظایف ذاتی و قانونی خود وفق منشور ملل متحد، اقدام قاطع و مؤثری برای توقف نسلکشی رژیم صهیونیستی تدبیر نماید.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در سخنانی تداوم و تشدید جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری همزمان با گفتوگوهای جاری جهت توقف نسلکشی را بهشدت محکوم کرد.
وی خاطرنشان کرد: درحالی که رژیم اشغالگر طی ۱۶ ماه گذشته از دستیابی به اهداف اعلام شده خود برای از بین بردن مقاومت ملت فلسطین در برابر ظلم و اشغالگری ناکام مانده است، درصدد است تا با کشتار بیشتر زنان و کودکان و تخریب زیرساختهای بهداشتی، مساجد و منازل مردم، به شهادت رساندن خبرنگاران و کادر درمانی در نوار غزه و سرکوب، دستگیری، ترور و حملات هوائی به کرانه باختری، از خود چهرهای پیروز نشان دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به کشتار دهها زن و کودک در جریان حملات وحشیانه ۲۴ ساعت گذشته نظامیان اشغالگر به مناطق مختلف در نوار غزه و نیز حمله تروریستی پهپادی در اردوگاه جنین در کرانه باختری، ارتکاب این جنایات جنگی را به عنوان ادامه نسلکشی ملت فلسطین بهشدت محکوم کرد.
بقایی با اشاره به تشدید جنایات نظامیان اشغالگر و نیز اقدامات تروریستی شهرکنشینان افراطی صهیونیست علیه مردم فلسطین و مقدسات اسلامی در کرانه باختری و قدس شریف، بر ضرورت حفظ و تقویت انسجام و وحدت بین گروههای مختلف فلسطینی و پرهیز از هرگونه اختلاف و تفرقه در صفوف فلسطینیان برای مواجهه با رژیم اشغالگر تاکید کرد.
وی همچنین با اشاره به وظایف و مسئولیتهای شورای امنیت سازمان ملل متحد جهت حفاظت از صلح و امنیت بینالمللی و با یادآوری نشست اضطراری این شورا برای بررسی وضعیت فلسطین در هفته آینده، تاکید کرد انتظار افکار عمومی جهان و منطقه این است که شورای امنیت در چارچوب وظایف ذاتی و قانونی خود وفق منشور ملل متحد، اقدام قاطع و مؤثری برای توقف نسلکشی رژیم صهیونیستی تدبیر نماید و ضمن اتخاذ تدابیر مؤثر برای اجرای احکام دیوان بینالمللی دادگستری در این زمینه و نیز کیفرخواست دیوان بینالمللی کیفری علیه سران رژیم آپارتاید، زمینه لازم و عملی برای پایان دادن به بیکیفری رژیم به خاطر ارتکاب جنایات شنیع بینالمللی را فراهم کند.
عزم ایران و تاجیکستان برای گسترش بیش از پیش روابط با تکیه بر اشتراکات و پیوندهای بینظیر دو ملت
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه به مناسبت سفر رئیسجمهور پزشکیان به تاجیکستان در فضای مجازی نوشت: امروز رئیسجمهور پزشکیان به تاجیکستان، سرزمین مردمان همزبان و همتبار و همفرهنگ و همریشه، سفر میکنند. این اولین سفر خارجی رئیسجمهور چهاردهم در سال ۲۰۲۵ میلادی، رویدادی تاریخی است و نشانهای از عزم رهبران دو کشور برای گسترش بیش از پیش روابط با تکیه بر اشتراکات و پیوندهای بینظیر دو ملت.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه نوشت: سیوسه سال پیش در چنین روزهایی، کمتر از ۴ ماه بعد از اعلام استقلال تاجیکستان، جمهوری اسلامی ایران که قبل از این نام خود را به عنوان اولین کشور شناساییکننده دولت جوان تاجیکستان ثبت کرده بود، با اعزام سفیر و تأسیس سفارت، نام ایران را به عنوان اولین کشور صاحب سفیر نزد مردمان نجیب تاجیک ماندگار کرد و اکنون در دیماه ۱۴۰۳ به یمن تصمیمهای خردمندانه و مشفقانه رهبران دو کشور، رابطه دو ملت بهتر از هر زمانی است. بیش باد و کم مباد!
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۱۰/۲۷، ۱۰:٤٤:۰۶ بازدیدها: 42