شهادت حججاسلام والمسلمین رازینی و مقیسه در اقدام تروریستی یک «عنصر نفوذی» ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
شهادت حججاسلام والمسلمین رازینی و مقیسه
در اقدام تروریستی یک «عنصر نفوذی»
۱۴۰۳/۱۰/۲۹
شهادت حججاسلام والمسلمین رازینی و مقیسه در اقدام تروریستی یک «عنصر نفوذی»
به گزارش کیهان، صبح روز شنبه 29 دی ماه، حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی، رئیس شعبه ۳۹ و حجتالاسلام والمسلمین مقیسه، رئیس شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور در پی اقدام تروریستی فردی مسلح و نفوذی در دیوان عالی کشور در اقدامی برنامهریزی شده، به شهادت رسیدند.
در پی این اقدام، اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه در ارتباط تلفنی با شبکه خبر در رابطه با جزئیات ترور شهیدان حجتالاسلام والمسلمین مقیسه و حجتالاسلام والمسلمین رازینی، گفت: متاسفانه صبح روز شنبه حدود ساعت ۱۰ یک فرد مسلح به سلاح کمری به دیوان عالی کشور وارد و با ورود به اتاق دو تن از قضات باسابقه حجتالاسلام والمسلمین رازینی و حجتالاسلام والمسلمین مقیسه، آنها را به شهادت رسانده است.
وی افزود: این دو عزیز به دلیل مسئولیتهای مهم در قوه قضائیه و رسیدگی به پروندههای مهمی در حوزه مسائل امنیتی مورد بغض و کینه دشمنان اسلام و نظام بودند تا جایی که حجتالاسلام والمسلمین رازینی در سال ۷۷ نیز مورد سوءقصد از سوی جریانهای نفاق قرار گرفت و به جانبازی نائل شده بود.
جهانگیر با اشاره به اینکه حجتالاسلام والمسلمین رازینی و حجتالاسلام والمسلمین مقیسه امروز حاصل یک عمر تلاش خود را با شهادت دریافت کردند، گفت: قوه قضائیه مصمم به انجام وظیفه خود در برابر تامین امنیت مردم و نظام اسلامی کوشاتر از قبل است و قضات شریفی که به صورت شبانهروزی در جهت تامین امنیت مردم تلاش میکنند با این حوادث قویتر از گذشته راه مبارزه با جریانهای نفاق را دنبال خواهند کرد.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: دستگاه قضا در سال اخیر اقدامات گستردهای را برای شناسایی عوامل و عناصری که وابسته به جریانات صهیونیستی و نفاق بودند از جمله جواسیس و گروهکهای تروریستی را در دستورکار قرار داده بود و نمونهاش محاکمه جریانهای نفاق بود که اینها خشم و کینه دشمنان را به دنبال داشت و امروز نتیجهاش شهادت دو تن از قضات بزرگوار و با سابقه دیوان عالی کشور بود که توسط فرد نفوذی با سلاح کمری رخ داد. وی اضافه کرد: بررسیهای کامل برای شناسایی و دستگیری کسانی که مرتبط با این جریان بودند آغاز شده و امیدوارم به سرعت بتوانیم نتایج پیگیری را به مردم اطلاعرسانی کنیم.
جهانگیر در پاسخ به این سؤال که آیا فرد دیگری نیز مجروح و یا به شهادت رسیده است، گفت: بله، یکی از محافظان رئیس شعبه نیز در این جریان زخمی شده است.
سخنگوی دستگاه قضا درباره انگیزه فرد مسلح نیز افزود: فرد مسلح بلافاصله بعد از اقدام به این جریان تروریستی از شعبه خارج شده و در حال فرار خودکشی کرده، لذا هم اکنون نمیتوانیم اطلاعات جدیدی بدهیم و سوابق او را بررسی و در مصاحبههای بعدی در این باره اطلاعرسانی میکنیم.
نگاهی به زندگینامه و سوابق شهید حجتالاسلام علی رازینی
حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی، متولد ۱۳۳۲ در شهر «رَزَن» در استان همدان است. وی در زمان پیروزی انقلاب ۲۶ سال داشت و بدون تردید در پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نقش بهسزایی داشت.
یکی از مهمترین مقاطع فعالیت حجتالاسلام والمسلمین رازینی، دهه ۶۰ بود؛ دورهای که سازمان مجاهدین خلق (منافقین) به اقدامات تروریستی، بمبگذاری و ترور مسئولان جمهوری اسلامی دست میزد. در آن سالها، منافقین با هدایت مستقیم مسعود رجوی و همکاری با دشمنان خارجی، دست به جنایات گستردهای زدند که از جمله آنها میتوان به ترور شخصیتهایی همچون شهید بهشتی، شهید رجایی، شهید باهنر و ائمه جمعه کشور اشاره کرد.
در همین راستا، دادگاههای انقلاب اسلامی نقش مهمی در رسیدگی به پرونده این گروهک تروریستی داشتند و حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی از جمله قضاتی بود که قاطعانه و بر اساس احکام اسلامی، منافقین و سایر جریانهای معاند را محاکمه کرد. وی در دوران ریاست بر دادگاه ویژه رسیدگی به تخلفات جنگ، نیز با قاطعیت به جرایم عناصر نفوذی و خرابکاران رسیدگی کرده و مانع از نفوذ و فعالیت دوباره آنها شد.
معاونت اجرائی دیوان عالی کشور، ریاست سازمان قضائی نیروهای مسلح کشور، ریاست دادگاه ویژه رسیدگی به تخلفات جنگ به حکم حضرت امام خمینی(ره)، نماینده استان همدان در دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری ۱۳۹۵–۱۳۸۵ بخشی از سوابق و مسئولیتهای اجرائی شهید رازینی بود. این شهید والامقام در زمان شهادت، عهدهدار وظیفه خطیر ریاست شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور بود، شعبهای که به مهمترین پروندههایی نظیر داعش، محاربه و تهدیدکنندگان امنیت ملی و... رسیدگی میشد.
نگاهی به زندگینامه و سوابق شهید حجتالاسلام محمد مقیسه
حجتالاسلام والمسلمین محمد مُقیسه در سال ۱۳۳۵ در شهر سبزوار خراسان رضوی، به دنیا آمد. این روحانی و قاضی خدوم و خوشنام کشور با سابقه ۳۳ سال خدمت در دادگاه انقلاب، یکی از قضات برجسته این دادگاه به شمار میرفت.
اتحادیه اروپا طی تصمیم مورخ ۲۳ فروردین ۱۳۹۰، ۳۲ مقام ایرانی از جمله شهید مقیسه را در لیست تحریمهای ضدایرانی خود قرار داد. همچنین، در ۲۸ آذر سال ۱۳۹۸ نیز وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکا نام محمد مقیسه را در فهرست تحریمهای خود قرار داد و در ۲۹ خرداد ۱۴۰۲، وزارت خارجه کانادا نیز نام محمد مقیسه را در فهرست تحریمهای خود گنجاند.
حجتالاسلام والمسلمین محمد مقیسه، فعالیت خود را از سال ۱۳۶۰ با نام مستعار ناصریان در دادسرای انقلاب اسلامی آغاز کرد. وی ابتدا دادیار شعبه بود و در سال ۶۴ ناظر زندان قزلحصار شد.
این شهید والامقام، بعد از بسته شدن زندان قزلحصار، دادیار و ناظر زندان رجاییشهر (گوهردشت) شد.
قاضی مقیسه ۳۳ سال در دادگاه انقلاب حضور داشته و یکی از قضات با سابقه این دادگاه به حساب میآید. وی آبان ۱۳۹۹ به دیوانعالی کشور منتقل شد.
همچنین قاضی شهید محمد مقیسه سابقه حضور در مناطق عملیاتی طی جنگ تحمیلی ایران و عراق را نیز در کارنامه خود داشته است.
این شهید در زمان شهادت و طی روزهای گذشته به ریاست شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور منصوب شده است. وی پروندههای مهم زیادی را قضاوت کرده و احکام قضائی بسیاری از منافقین، داعشیها و محاربها را صادر کرده بود.
گفتنی است، پرونده سرکردگان فرقه بهائی و همچنین برخی اغتشاشگران سال ۸۸ از جمله پروندههایی بود که قاضی مقیسه مسئول رسیدگی به آن بوده است.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی امشب (یکشنبه) با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) بر پیکر دو قاضی شهید، حججاسلام شیخ علی رازینی و شیخ محمد مقیسه اقامه نماز کردند.
این دو شهید از قضات برجسته و شجاع قوه قضائیه بودند که روز گذشته در محل خدمت خود به شهادت رسیدند.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۱۰/۳۰، ۰۶:۳۰:۱۱ بازدیدها: 62