به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 11
بازدید دیروز: 5,149
بازدید هفته: 5,160
بازدید ماه: 202,935
بازدید کل: 25,813,314
افراد آنلاین: 31
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
شنبه ، ۲۳ فروردین ۱٤۰٤
Sunday , 13 April 2025
الأحد ، ۱۵ شوّال ۱٤٤۶
فروردین 1404
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
اسلامی: امروز وارد فاز سوم توسعه صنعت هسته‌ای می‌شویم ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
اسلامی:
 امروز وارد فاز سوم توسعه صنعت هسته‌ای می‌شویم 
۱۴۰۴/۰۱/۲۰

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه علی‌رغم تهدیدات، عملیات تروریستی و مزاحمت‌های خارجی توانستیم محکم‌تر و استوارتر فعالیت کنیم، گفت: امروز وارد فاز سوم توسعه صنعت هسته‌ای خواهیم شد.
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون رئیس‌جمهور، روز چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ماه در مراسم روز ملی فناوری هسته‌ای طی سخنانی گفت: شرایط ما به گونه‌ای است که در پرتو همه تهدیدات، تخریب‌ها و عملیات تروریستی و مزاحمت‌هایی که در محیط بیرونی برای کشور ایجاد شده همکاران در سازمان انرژی اتمی هر روز محکم‌تر و استوارتر در صحنه فعالیت خودشان نقش‌آفرین بوده و توانستند ضریب ارتقای فعالیت و بازدهی خودشان را در پیشرفت حفظ کرده و ارتقا دهند.
 سالیانه حدود ۱۵۰ دستاورد عملی فناوری و صنعتی داشتیم
وی افزود: در سه سال گذشته به صورت دائمی هر سال حدود ۱۵۰ دستاورد عملی، فناوری و صنعتی داشتیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: سازمان انرژی اتمی برای هر مسئله‌ای راه‌حل داشته و خواهد داشت. مسائلی که به خودش مربوط می‌شود که موضوع مأموریتش است و یا نه مسائلی که به کشور مربوط می‌شود و بایستی با فناوری‌های در اختیار، سازمان به مدد آن بیاید.
اسلامی ادامه داد: در نمایشگاه آثار آن را مشاهده کردید که این جریان پیوسته و فعال توانسته امروز تراز متناسب با شأن ملت ایران را در حوزه علوم و فنون پیشرفته در دنیا برای مردم ایران به وجود بیاورد.
معاون رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: نکته‌ای که برای ما حائز اهمیت بوده این است که سازمان انرژی اتمی به صورت برنامه محور حرکت کند و بر اساس اهداف و سیاست‌هایی که در کشور تعیین و ابلاغ می‌شود، حرکت خودش را بر آن پایه تنظیم بکند و همزمان بتواند با تحقق بخشیدن به اقتصاد هسته‌ای زنجیره ارزش را در این فرآیند فعال کند و باری را بردارد و به اقتصاد کشور کمک کند. این نگاه و رویکرد باعث شده ما برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فرصت آفرینی کنیم.
20 رادیودارو در فاز آزمون‌های بالینی داریم
اسلامی افزود: در حوزه ریسک سرمایه‌گذاری توانستیم در سه بخش فعالیت‌ها را به صورت انحصاری یا مقدماتی برای افتتاح مسیر دنبال کنیم. مسیر اول بحث سرمایه‌گذاری در حوزه بهداشت و درمان بوده که به تولید رادیوداروها مربوط می‌شود.
وی گفت: این ظرفیت بحمدالله توانسته با حضور منظم و پیوسته خودش پشتیبان بهداشت و درمان باشد و با درخواست‌ها و مسائلی که جامعه پزشکی و بخش درمان داشته، خودش را تطبیق بدهد و با تحقیقات نتیجه‌گرا، از تحول در نظام دارو درمان پشتیبانی کند و بحمدالله نتایج آن به منصه ظهور رسیده و ۶۸ رادیودارویی که تاکنون توزیع می‌کردیم، ۲۰ رادیودارو در فاز آزمون‌های بالینی داریم که امروز سه رادیودارو از آن فاز عبور کرده و امروز رونمایی می‌شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: این بخش حوزه فعالیت پرهزینه و پرریسکی است و ایران به شایستگی با این سیاست پابرجا به این موضوع اهتمام داشته و در حال گسترش هستیم.
 افتتاح مرکز تترا در ماه‌های آینده
اسلامی خاطرنشان کرد: مرکز تترا که تولید و توسعه رادیوداروست که با همت دکتر صالحی آغاز شده بود، در مسیر تکمیل قرار گرفته و ظرفیت ما را پنج تا هفت برابر افزایش خواهد داد و به قطب جهانی تبدیل خواهیم شد و ان‌شاءالله در ماه‌های آینده با حضور رئیس‌جمهور افتتاح خواهد شد و برگ زرین تاریخی برای بخش سلامت کشور و برای جمهوری اسلامی ایران است که این سرمایه‌گذاری هنگفت را انجام داده است.
استفاده از پرتوها
معاون رئیس‌جمهور همچنین در ادامه سخنانش بیان کرد: بخش دوم که به حوزه امنیت غذایی مربوط است و بحث بهره‌وری که هم تأثیر اجتماعی و هم اقتصادی دارد، بحث استفاده از پرتوهاست که بتوانیم در بحث پرتودهی ظرفیت‌های خودمان را به گونه‌ای در اختیار جامعه قرار دهیم که از ضایع شدن زودهنگام ۱۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی تولیدی جلوگیری کند و آفت‌زدایی شود. 
اسلامی ادامه داد: ما سامانه پرتودهی را در دو و نیم سال گذشته در کشور گسترش دادیم و برای حدود ۵۰۰ هزار تن در سال خودمان سرمایه‌گذاری کردیم و تا ظرفیت ۱۳۰ میلیون تن جای کار بخش خصوصی است که در تعامل با وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی بتوانیم عرصه فعالیت را برای افزایش بهره‌وری و بازدهی اقتصادی ایجاد کنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: وقتی مانع از ضایعات ۴۰ میلیون تن محصول ضایعاتی می‌شوید، این به سبد معیشت خانوار و به سبد اقتصاد کشور و به رونق اقتصاد برمی‌گردد که دیگر صادرات محصولات کشاورزی ما با موانعی در هنگام صادرات مواجه نشود و بتواند برچسب معتبر را داشته باشد و از همه گیت‌ها به راحتی و با چراغ سبز عبور کند.
ایجاد دپارتمان هسته‌ای در اتاق بازرگانی
اسلامی در ادامه سخنانش در روز ملی فناوری هسته‌ای گفت: در اسفندماه در اتاق بازرگانی دپارتمان هسته‌ای را ایجاد کردیم و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی با علاقه‌مندی به این عرصه ورود پیدا کرده و فرصت‌های سرمایه‌گذاری را دنبال خواهند کرد.
 ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در دو و نیم سال گذشته در بخش معدن
وی محور سوم را مهم خواند و گفت: در بحث راهبردی دو فاز را پشت سر گذاشتیم یک فاز ورود به عرصه صنعت هسته‌ای است که اگر در این صنعت غنی‌سازی نداشته باشید، فاقد ظرفیت هستید. 
اسلامی با اشاره به ایجاد ظرفیت برای غنی‌سازی که امروز نوزدهمین سال آن را جشن می‌گیریم، اظهار داشت: امروز از فاز تحقیقات و صنعتی شدن عبور کردیم و بحمدالله به یک ظرفیت پایدار رسیدیم، هم در بحث ماشین‌سازی و زیرساخت غنی‌سازی و هم در بحث فرآوری و غنی‌سازی.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: فاز دوم که بخش برجسته صنعت هسته‌ای است، قدرت طراحی و ساخت راکتور قدرت و راکتور تحقیقاتی و قدرت طراحی و ساخت سوخت است و ما الان در این فاز قرار گرفتیم و امروز ورود به فاز سوم را اعلام رسمی می‌کنیم که ما سازنده و بهره‌بردار بومی راکتورهای تحقیقات بومی و راکتورهای قدرت بومی باشیم که این مستلزم این بوده که ما برای چرخه سوخت فعالیت‌های خود را متناسب گسترش دهیم.
وی گفت: با همان نگاه استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، از دو سال پیش فعالیت‌های معدنی خود را گسترش دادیم. 
وی ادامه داد: با مشارکت بخش خصوصی دارای اهلیت و کفایت سرمایه حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان در دو و نیم سال گذشته در بخش معدن سرمایه‌گذاری کردیم. در سه سال آینده ۲۰۰ هزار میلیارد تومان توسط این گرو‌ه‌ها که حدوداً ۱۵ شرکت معتبر در عرصه فعالیت صنعتی و معدنی هستند، سرمایه‌گذاری خواهیم کرد و در پرتو آن سرمایه‌گذاری که فرآوری مواد و عناصر معدنی همراه مواد پرتوزا صورت می‌گیرد، فعالیت برای تولید کیک زرد را گسترش خواهیم داد که بتوانیم سوخت مورد نیاز برای راکتورهای تحقیقاتی و راکتورهای تمام ایرانی قدرت را تولید کنیم.
امروز وارد فاز سوم توسعه صنعت هسته‌ای خواهیم شد
اسلامی خاطرنشان کرد: امروز با اذن پروردگار وارد فاز سوم توسعه صنعت هسته‌ای خواهیم شد که البته این فعالیت‌ها را از حدود یک دهه پیش شروع کردیم، ولی امروز وارد فاز صنعتی می‌شویم و فاز سوم ما فاز طلایی و اصلی قدرت زا و اقتدار‌آفرین برای کشور است که به آن ورود پیدا کردیم. 
وی گفت: صنایع را شناسایی و شرکت‌هایی که باید نیروگاه‌های اتمی را بسازد با جانمایی که صورت گرفته آنها را تأسیس و فعالیت‌هایشان را آغاز کردند و یک بسته مالی هم برای آن طراحی شده است. 
معاون رئیس‌جمهور در تشریح ویژگی نیروگاه‌های اتمی بیان کرد: مهم‌ترین ویژگی نیروگاه‌های اتمی این است که تولید انرژی آن پایدار است، انرژی پاک است و بازدهی سرمایه آن با هیچ ظرفیت نیروگاهی قابل مقایسه نیست.
 احداث نیروگاه
معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: در بحث صرفه‌جویی انرژی و عدم مصرف سوخت‌های فسیلی، یک نیروگاه اتمی هزار مگاواتی حدود یک میلیارد یورو سالیانه صرفه‌جویی سوخت فسیلی خواهد داشت. یک نیروگاه اتمی هزارمگاواتی که حدود چهار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری آن است، ۶۰ سال عمر خواهد داشت.
اسلامی توضیح داد: وقتی یک میلیارد دلار را با نرخ دفتری حساب کنید حداکثر در عرض هشت سال یک نیروگاه دو برابر پول خودش را برمی‌گرداند و این نشان می‌دهد که بازدهی اقتصادی بالایی هم دارد و این جذابیت را دارد که بتواند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را جلب کند.
وی افزود: ما با مدل شرکت پروژه و سرمایه‌پذیر بودن این شرکت‌ها و استفاده از بازار سرمایه یا قراردادهای دوجانبه، طرح ۲۰ هزار مگاوات که تا افق ۱۴۲۰ هدف‌گذاری شده را دنبال خواهیم کرد و در برنامه هفتم تکلیف داریم هزار مگاوات فعلی را به سه هزار مگاوات برسانیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: در سال‌های شروع نیازمند این پشتیبانی‌ها هستیم که فعالیت احداث نیروگاه‌ها سرعت بگیرد.
به گزارش فارس، وی در پایان گفت: امروز خدا را شاکریم که همکاران در سازمان انرژی اتمی توانسته‌اند افتخارآفرین باشند و این اعتبار را برای ملت عزیز ایران ایجاد کنند و اینجا در حضور شما با امام شهدا و مقام معظم رهبری در پیشگاه خدا میثاق می‌بندیم که در این راه سستی به خرج نخواهیم داد و با قوت هرچه تمام‌تر پیشرفت کشور را در این عرصه سرعت خواهیم بخشید.

 

 

 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۱/۲۱، ۰۶:۳۹:۰۵       بازدیدها: 44