به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 39
بازدید دیروز: 2,468
بازدید هفته: 7,130
بازدید ماه: 39
بازدید کل: 25,866,785
افراد آنلاین: 8
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۳۱ فروردین ۱٤۰٤
Monday , 21 April 2025
الاثنين ، ۲۳ شوّال ۱٤٤۶
اردیبهشت 1404
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
3130292827
آخرین اخبار
پزشکیان در جلسه بررسی راهکارهای رفع ناترازی انرژی با حضور سران قوا: رفع ناترازی‌ها اولویت نخست برنامه‌های دولت است ۱۴۰۴/۰۱/۲۹
پزشکیان در جلسه بررسی راهکارهای رفع ناترازی انرژی با حضور سران قوا: 
 رفع ناترازی‌ها اولویت نخست برنامه‌های دولت است
   ۱۴۰۴/۰۱/۲۹

‫جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد - تسنیم‬‎

رئیس‌جمهور ضمن تأکید بر عزم دولت در رفع ناترازی‌ها و با اشاره به تدوین راهبردی جامع با محوریت کاهش شدت مصرف انرژی گفت: حل چالش ناترازی‌ها را شخصاً پیگیری می‌کنم و این مسئله در اولویت نخست برنامه‌های اجرائی دولت قرار دارد. 
جلسه بررسی راهکارهای عبور از چالش ناترازی انرژی کشور، با حضور مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور، محمدباقر قالیباف، رئیس‌ مجلس شورای اسلامی و حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای رئیس قوه قضائیه برگزار شد. 
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت راهبردی موضوع انرژی در امنیت و توسعه پایدار کشور، اظهار داشت: به‌صورت روزانه موضوع حل چالش ناترازی‌ها را شخصاً پیگیری می‌کنم و این مسئله در اولویت نخست برنامه‌های اجرائی دولت قرار دارد. 
پزشکیان با اشاره به اقدامات دولت در زمینه اصلاح الگوی مصرف، افزود: از مدت‌ها پیش فرآیند بهینه‌سازی مصرف را از درون دولت و دستگاه‌های اجرائی آغاز کرده‌ایم. بر اساس تکلیف مشخص‌شده، وزارتخانه‌ها موظف به خرید و نصب پنل‌های خورشیدی هستند و حداکثر تا دو ماه آینده، تمامی دستگاه‌های اجرائی موظف‌اند انرژی مورد نیاز خود را صرفاً از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند. 
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه صرف صدور بخشنامه و دستورالعمل برای مدیریت مصرف کافی نیست، خاطرنشان کرد: رفع ناترازی انرژی نیازمند مشارکت عمومی مردم است و بدون هماهنگی، اقناع افکار عمومی و جلب همراهی مردمی، هیچ تصمیم یا اقدامی اتخاذ نخواهد شد. 
پزشکیان با اشاره به هم‌راستایی دستگاه‌های مختلف در مواجهه با این چالش ملی، گفت: چارچوب و راهبرد دولت برای عبور از ناترازی‌ها، به‌ویژه در حوزه کاهش شدت مصرف انرژی، تدوین شده است. خوشبختانه در این زمینه هیچ اختلاف نظری میان نهادهای ذی‌ربط وجود ندارد و تنوع در روش‌ها را به منزله در اختیار داشتن ابزارهای مختلف برای اجرای مؤثر برنامه‌ها قلمداد می‌کنیم. 
وی همچنین تصریح کرد: تصمیمات دولت بر پایه اطلاعات واقعی از شرایط زیستی، نیازهای مصرفی مردم در اقلیم‌های مختلف و سبک زندگی مناطق گوناگون اتخاذ می‌شود، نه بر اساس فرضیات و داده‌های کلی. 
پزشکیان همچنین هدف اصلی دولت را «رفع تبعیض‌های ناروا در بهره‌مندی مردم از انرژی» و «کاهش شدت مصرف از طریق مدیریت هوشمندانه» عنوان کرد و از تداوم این مسیر با مشارکت ملی و انسجام نهادی خبر داد.
وحدت اسلامی کلید صلح و پیشرفت منطقه است
رئیس‌جمهور همچنین در دیدار با خالد بن سلمان بن عبدالعزیز، وزیر دفاع عربستان سعودی و هیئت همراه، با اشاره به اشتراکات عمیق دینی، فرهنگی و تاریخی میان کشورهای اسلامی، بر ضرورت تحکیم وحدت و انسجام در جهان اسلام تأکید کرد و گفت: ما شما را برادران خود می‌دانیم و از ابتدای آغاز به کار دولت، بر تقویت ارتباطات برادرانه میان کشورهای اسلامی اهتمام داشته‌ایم. 
وی با تأکید بر اینکه انسجام کشورهای اسلامی شرط لازم برای دستیابی به صلح، امنیت و توسعه اقتصادی پایدار در منطقه است، اظهار داشت: جای تأسف است که ملت‌هایی با قبله، کتاب و دین مشترک، در سرزمینی سرشار از برکت، درگیر اختلاف و فقر باشند. این وضع شایسته امت اسلامی نیست. 
پزشکیان با اشاره به اهمیت کنار گذاشتن اختلافات و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای تصریح کرد: سران کشورهای اسلامی می‌توانند با اراده‌ای مشترک، الگویی الهام‌بخش از همزیستی، رفاه و پیشرفت برای دیگر جوامع ارائه کنند. جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل دارد تا در همه زمینه‌ها روابط خود با عربستان سعودی را گسترش داده و همکاری‌های دوجانبه را به سایر کشورهای اسلامی تعمیم دهد. 
رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به وضعیت ناگوار مردم غزه گفت: چنانچه کشورهای اسلامی به زبانی مشترک و اتحادی واقعی دست یابند، رژیم صهیونیستی دیگر قادر نخواهد بود فجایع انسانی نظیر آنچه امروز در غزه می‌گذرد را رقم بزند.  پزشکیان در ادامه با استقبال از ایجاد کارگروه‌های مشترک در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و امنیتی میان دو کشور اظهار داشت: ایران و عربستان می‌توانند با تکیه بر ظرفیت‌های مشترک و بدون نیاز به مداخلات خارجی، بسیاری از مشکلات منطقه را حل و فصل کنند. امیدواریم مودت شکل‌گرفته میان دو کشور، موجب تحکیم منافع جهان اسلام شده و دشمنان را از دخالت و تفرقه‌افکنی مأیوس سازد. 
رئیس‌جمهور در پایان ضمن اشاره به اهمیت گفت‌وگوهای دوجانبه و نقش سازنده آن در تحکیم ثبات منطقه‌ای، آمادگی کشورمان برای میزبانی از خادم حرمین شریفین و ولیعهد سعودی را اعلام کرد. 
 هرگونه تحولی ناگزیر تمامی کشورهای منطقه را  متأثر می‌سازد
خالد بن سلمان بن عبدالعزیز، وزیر دفاع عربستان سعودی نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به جمهوری اسلامی ایران، سلام‌های گرم خادم حرمین شریفین و ولیعهد سعودی را به رئیس‌جمهور کشورمان ابلاغ کرد و افزود: دیدارهای ما با مقامات جمهوری اسلامی ایران بسیار مفید، مثبت و سازنده بوده است. 
وزیر دفاع عربستان با تأکید بر لزوم انسجام و همگرایی در جهان اسلام اظهار داشت: جناب‌عالی به‌درستی به ریشه اصلی مشکلات جهان اسلام، یعنی نبود وحدت و انسجام، اشاره کردید. هرگونه تحولی، چه مثبت و چه منفی، در منطقه ناگزیر تمامی کشورهای آن را متأثر می‌سازد.  خالد بن سلمان بن عبدالعزیز  با تأکید بر نقش کلیدی تهران و ریاض در معادلات منطقه‌ای افزود: ایران و عربستان دو ستون اصلی منطقه هستند و روابط مستحکم میان دو کشور، می‌تواند الگویی مؤثر برای همگرایی و هم‌افزایی در جهان اسلام باشد. توافق پکن، آغاز مسیر همکاری میان دو کشور است و سقف روابط ما می‌تواند بسیار فراتر از آن تعریف شود. 
وزیر دفاع عربستان همچنین اظهار داشت؛ رهبران عربستان مشتاقند در اولین فرصت به ایران سفر کنند. مواضع ایران و عربستان در قبال تحولات غزه و فلسطین همسو است. اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، کرانه باختری، لبنان و سوریه نشان از تلاش این رژیم برای سوء استفاده از خلأهای موجود در منطقه دارد. 
خالد بن سلمان  با اشاره به اهمیت تداوم گفت‌وگوهای دوجانبه، از طرف ولیعهد و خادم حرمین شریفین، از رئیس‌جمهور کشورمان برای سفر رسمی به عربستان سعودی دعوت به عمل آورد و بر آمادگی مقامات سعودی برای گسترش همکاری‌ها در همه حوزه‌ها تأکید کرد. 
 کاری کنیم بیمار ناراضی از مراکز درمانی خارج نشود
پزشکیان همچمنین در اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور که در محل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، با بیان اینکه مردم به ما اعتماد کرده‌اند تا مشکلات آنها را حل کنیم، اظهار کرد: شما رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی، در زمینه ارتقای کیفی خدمات بهداشتی و درمانی می‌توانید کمک زیادی به دولت کنید؛ ما باید بتوانیم با کمک هم مشکلات مردم را رفع کنیم. وی در ادامه بیان داشت: بنای دولت در زمینه بهداشت و درمان، جذب مشارکت مردمی، ایجاد روابط بین بخشی و تامین عدالت است. سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی رهبری در زمینه سلامت نیز بر همین اصول مبتنی است. باید کاری کنیم که بیمار ناراضی از مطب و بیمارستان خارج نشود، اگر بیمار از خدمات ناراضی باشد، علاوه‌بر بیماری جسمی، روح و روانش نیز آسیب خواهد دید. اگر شما به درد بیمار رسیدگی نکنید، چه کسی می‌تواند مشکل او را حل کند؟
رئیس‌جمهور اضافه کرد: آیا می‌توانیم به بیمار بگوییم چون پول کافی برای درمان ندارد، از بیمارستان بیرون برود؟ چه بسا باید به بیماری که مشکل مالی دارد، رسیدگی بیشتری داشته باشیم. هنر این است که مشکل این افراد را حل کنیم. کسی که مشکل مالی ندارد، می‌تواند برای درمان اساسا به بخش دولتی مراجعه نکند، اما عموم مردم باید احساس کنند که نظام سلامت کشور به فکر حل مشکلات آنهاست.  پزشکیان حاطرنشان کرد: ما اگر حمایت و مشارکت مردم را داشته باشیم، می‌توانیم برنامه‌های خود در زمینه‌های تامین مسکن، اشتغال، بهداشت، معیشت و آموزش مردم را به پیش ببریم. فقط باید باور داشته باشیم که مردم از پایه‌های اصلی کشور بوده و حمایت و مشارکت آنها موجب ثبات کشور می‌شود. ما دنبال امر و نهی به مردم نیستیم، بلکه در حال تلاش برای حل مشکلات آنها هستیم؛ باید کاری کنیم که سرپرست خانواده‌ای که بیمار است، مشکل دیگری غیر از بیماری نداشته باشد.  رئیس قوه مجریه در ادامه درباره اهمیت فعالیت گسترده‌تر مراکز بهداشت در سراسر کشور، گفت: مراکز بهداشت باید به پایگاه اصلی رسیدگی به سلامت مردم تبدیل شوند. برای تحقق این هدف، باید کادر درمان و متخصصان رشته‌های لازم، به اندازه کافی در این مراکز مستقر شوند و تجهیزات مناسب نیز در اختیار آنها قرار گیرد. همچنین باید حقوق مناسبی برای زندگی آبرومند به این افراد پرداخت شود. وقتی این مراکز بهداشتی مجهز شدند و کادر درمانی کافی در اختیار داشتند، برنامه‌های اصلی ارتقای کیفی نظام بهداشت و درمان، از جمله پزشک خانوار اجرائی خواهند شد.   

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به لزوم ایجاد مراکز ارجاع در بیمارستان‌ها و استفاده از روش‌های نوین از جمله «پزشکی تصویری» برای معاینه بیمار، گفت: باید کیفیت ارائه خدمات و کمیت و کیفیت نیروی انسانی در مراکز درمانی را ارتقا دهیم. برای رسیدن به این اهداف می‌توان مطالعه تطبیقی داشت و از تجارب موفق بهره برد. دولت برای همکاری با دانشگاه‌های علوم پزشکی در جهت حل مشکلات مردم در زمینه بهداشت و درمان آمادگی کامل دارد. ما جلسات مشترک خود در این زمینه را ادامه می‌دهیم تا به جمع‌بندی رسیده و برنامه‌های این حوزه را اجرائی کنیم.
پزشکیان با اشاره به ضرورت کاهش هزینه‌های غیرضرور، افزود: یکی از مشکلات ما در کشور تقاضاهای القایی است. ما باید هزینه‌ها را کاهش داده و در مصارف خود صرفه‌جویی کنیم. همکاری مردم در پویش دو درجه کمتر موجب شد که روزانه 25 میلیون دلار صرفه‌جویی در مصرف انرژی داشته باشیم. کاهش مصرف برق و گاز موجب می‌شود که آلودگی هوا هم کمتر شود.
رئیس‌جمهور تاکید کرد: استفاده از پنل‌های خورشیدی برای تامین انرژی در دستور کار دولت بوده و به‌زودی اجرای آن آغاز خواهد شد. قرار است این پنل‌ها در ادارات و بیمارستان‌های دولتی نصب شوند، تا تامین انرژی مورد نیاز آنها از این طریق به الگویی برای مردم تبدیل شود. استفاده از نفت و گاز برای تامین انرژی، موجب آلودگی هوا می‌شود، اما انرژی خورشیدی پایدار و بدون آلودگی است. دانشگاه‌های علوم پزشکی هم می‌توانند برای تامین هوای پاک، سلامت و معیشت مردم به دولت راهکار ارائه دهند.
 اگر مشارکت مردم را جلب کنیم، همه مشکلات قابل حل خواهد بود 
پزشکیان همچنین در اختتامیه «اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور» ضمن تشریح اقدامات و تلاش‌های دولت در زمینه تقویت معیشت مردم و رفع ناترازی انرژی به عنوان دو دستور کار اولویت‌دار دولت گفت: اگر ما همکاری و مشارکت مردم را جلب کنیم، همه مشکلات قابل حل خواهد بود. 
رئیس‌جمهور در ادامه به مذاکرات غیرمستقیم جمهوری اسلامی ایران و آمریکا نیز اشاره کرد و گفت: دولت هرگز حرکت و تلاش خود را به گفت‌وگو و مذاکرات گره نزده است، در عین حال معتقدم اگر بتوانیم به صلح و آرامش برسیم، دستاورد بسیاری خواهیم داشت. 
پزشکیان تاکید کرد: بدون شک ما با مشارکت مردم، ارتباطات گسترده و هماهنگی‌ها می‌توانیم بر مشکلات فائق آییم. 
رئیس‌جمهور در ادامه به دیپلماسی فعالانه دولت برای حل مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی اشاره کرد و اظهار داشت: ما نه‌تنها به دنبال جنگ نبوده و نیستیم، بلکه در حال تلاش هستیم تا اختلافات منطقه‌ای و بین‌المللی را حل کنیم. ما قربانی ترور هستیم و تاریخ گواهی می‌دهد که بیش از 25 الی 26 هزار نفر از مردم و فرهیختگان و دانشمندان ما را در خیابان‌ها ترور کردند.
پزشکیان با تاکید بر اینکه امروز عامل ترور در دنیا رژیم صهیونیستی است، افزود: آنها رسماً بدون هیچ واهمه‌ای با نرم‌افزار و سخت‌افزار در حال ترور در سرتاسر دنیا هستند و هر کاری دلشان می‌خواهد می‌کنند و بعد عده‌ای از کشورها در عین حمایت از این رژیم جنایتکار، دم از حقوق بشر می‌زنند! در حالی که اگر صرفا وجدان انسانی را در نظر بگیریم، اقدامات رژیم صهیونیستی به معنای واقعی کلمه نسل‌کشی است.

 

 

 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۱/۳۰، ۰۷:٤۰:٤۸       بازدیدها: 52