مأموریت رئیسجمهور به سه عضو کابینه برای نظارت جدی بر روند اجرایی کردن مصوبات استانی ۱۴۰۱/۰۵/۲۶
در جلسه هیئت دولت صورت گرفت
مأموریت رئیسجمهور به سه عضو کابینه
برای نظارت جدی بر روند اجرایی کردن مصوبات استانی
۱۴۰۱/۰۵/۲۶
آیتالله سید ابراهیم رئیسی در جلسه دیروز هیئت دولت با گرامیداشت سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گفت: آزادگان نماد مقاومت، صبر، استقامت و ایستادگی ملت ایران هستند و برای کشور در سختترین روزها افتخار آفریدند.
رئیسجمهور قدردانی و تبیین رشادتهای آزادگان برای مردم و نسل جوان کشور را ضروری برشمرد و تاکید کرد: کسانی که در اوج غربت و سختی پیام امام و انقلاب اسلامی را حفظ کردند از آرمانهای اسلامی عدول نکردند، قهرمانان واقعی ملت هستند.
رئیسی همچنین بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای مردمی در اجتماع عظیم مردمی اربعین تاکید کرد و افزود: همه دستگاههای دولتی به وظایف خود در تسهیلگری حضور مردم با همه توان عمل کنند و ستادهای مردمی را یاریگر خود بدانند.
وی با تاکید بر ضرورت پیشبینی همه تمهیدات لازم برای برگزاری هر چه باشکوهتر آئین اربعین، افزود: لازم است همه دستگاهها به صورت جهادی چه در بُعد رایزنیهای دیپلماتیک با کشور عراق و چه در تامین زیرساختهای لازم، در زمینه تسهیل زیارت اربعین برای زائران فعال باشند.
رئیسجمهور همچنین به استانداریها ماموریت داد تا با حمایت از گروههای مردمی و جهادی در استانها، از ظرفیت عظیم این گروهها در برگزاری راهپیمایی اربعین بهره ببرند.
پیگیری مصوبات سفرهای استانی، محور بعدیِ سخنان رئیسجمهور در جلسه هیئت دولت بود. آیتالله رئیسی با اشاره به پایان دور اول سفرهای استانی، پیگیری و اجرای مصوبات این سفرها را گام مکمل در تحقق اهداف سفرها دانست و از معاون اجرایی رئیسجمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر کشور خواست بر روند اجرایی کردن مصوبات سفرهای استانی به دقت نظارت کنند.
رئیسجمهور در بخش دیگری از این جلسه پس از استماع گزارشی درباره سرانه مصرف پروتئین در کشور، تنوع سبد مصرف پروتئین کشور را یک ضرورت دانست و با توجه به ظرفیت آبزیپروری در جنوب و شمال کشور از وزیر جهادکشاورزی خواست موانع افزایش سرانه مصرف آبزیان را از سفره مردم برطرف کند.
بسته سیاستهای جلوگیری از خروج سرمایه از کشور تصویب شد
همچنین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به ریاست آیتالله رئیسی برگزار شد و در این جلسه گزارشی از طرف مراجع حوزه پولی و تجارتی درباره ارتقا و بهبود شاخصهای سرمایهگذاری برای جلوگیری از روند خروج سرمایه از کشور مطرح و برای رفع این چالش پیشنهاداتی در قالب بسته جلوگیری از خروج سرمایه از کشور ارائه شد.
ایجاد ثبات اقتصادی کلان و کنترل تورم و ایجاد جذابیت سرمایهگذاری در کشور، کنترل کماظهاری کالاهای صادراتی، مهار بیش اظهاری کالاهای وارداتی در کشور، کنترل انتقال ارقام بزرگ شبکه بانکی و منوط شدن آن به درج مستندات درخصوص این ارقام، ساماندهی کارتهای بازرگانی اجارهای و شرکتهای کاغذی، محدود کردن شرکتهای تبلیغاتی برای خروج ارز از کشور، رصد جریان کالا، پول و ارز در کشور از سوی سامانه جامع تجارت و سامانههای نظارتی، کنترل قاچاق سوخت، تفکیک حسابهای شخصی از حسابهای تجاری و ساماندهی مبادلات رمزارزها پیشنهادات مطرحشده در بسته جلوگیری از خروج سرمایه هستند.
در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی برای هر کدام از وزارتخانهها و دستگاههای دولتی در راستای اجرای این بسته تکالیفی با تعیین مهلت زمانی تعیین و بنا شد اجرای این مصوبه و کاهش یافتن خروج ارز از کشور از طریق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و معاونت اقتصادی ریاست جمهوری به شکل ماهانه پیگیری و رصد شود.
در ادامه این جلسه موضوع تغییر کاربری اراضی زراعی و باغات مطرح و پیشنهاد دادستان کل کشور در این زمینه پس از بررسی مورد تصویب قرار گرفت و مقرر شد در جلسه شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا درباره آن تصمیمگیری شود.
استانهایی که در شاخصهای جمعیت در معرض خطر قرار دارند مورد توجه ویژه باشند
رئیسی همچنین در دومین جلسه ستاد ملی جمعیت که ظهر دیروز چهارشنبه برگزار شد، جمعیت را یکی از مؤلفههای مهم قدرت کشور عنوان کرد و گفت: ضروری است نگرانیهای ایجادشده در پایش جمعیت، منجر به اقدامات سریع، جامع و هماهنگ در اجرای قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» شود.
رئیسجمهور ضرورت همافزایی دستگاهها در تحقق مصوبات ستاد ملی جمعیت را مورد تأکید قرار داد و افزود: نتیجه برگزاری چنین جلساتی باید اجرای کامل و دقیق مصوبات در حوزه حمایت از خانواده جمعیت باشد. دستگاههایی که در قانون مسئولیتی به آنان تکلیف شده، باید تلاش کنند وظایف محوله را با جدیت و کامل انجام دهند.
رئیسی توجه ویژه ستاد ملی جمعیت به استانهایی را که از نظر شاخصهای مربوط به جمعیت، وضع مناسبی ندارند ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد: دستگاههای مسئول موظف هستند به استانهایی که در شاخصهایی همچون نرخ باروری، آمار طلاق و پیری جمعیت در معرض خطر قرار دارند، توجه ویژه داشته باشد.
رئیسجمهور هماهنگی همه دستگاههای مسئول در حوزه جمعیت را پیشنیاز تحقق اهداف کشور در این حوزه خواند و بر ضرورت برنامهریزی برای ارتقای شاخصهای جمعیتی در همه استانهای کشور تاکید کرد.
رئیسی تصریح کرد: ضروری است سامانه پایش تسهیلات دولتی به زوجهای جوان، در راستای تحقق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از سوی ستاد ملی جمعیت تشکیل شود.
رئیسجمهور ضمن تاکید بر اینکه اشکالات احتمالی قانون حمایت از خانواده و جوانی نباید مانع اجرای آن شود، از دستگاههای مسئول خواست که این قانون را با جدیت و قوت اجرا کنند.
آیتالله رئیسی همچنین به دبیرخانه ستاد ملی جمعیت ماموریت داد تا در حین اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ابهامات و کاستیهای احتمالی آن را احصا نموده و ضمن ارائه گزارش به ستاد ملی جمعیت، از راههای مقتضی برای برطرف شدن موارد موردنظر کوشش کند.
تاریخ خبر: ۱٤۰۱/۰۵/۲۷، ۱۷:۱۱:۰۲ بازدیدها: 144