به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,453
بازدید دیروز: 10,136
بازدید هفته: 73,337
بازدید ماه: 73,337
بازدید کل: 25,060,265
افراد آنلاین: 13
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۰۷ دی ۱٤۰۳
Friday , 27 December 2024
الجمعة ، ۲۵ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
ایران در رسانه های جهان ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
ایران در رسانه های جهان
   ۱۴۰۲/۰۸/۰۶
ایران در رسانه های جهان: از احتمال حمله اسرائیل تا «اعترافات» آشتیانی

 

درخواست آمریکا از چین درباره ایران و جنگ غزه
یک رسانه غربی از درخواست کمک دولت جو بایدن از وزیر خارجه چین در جریان سفر اخیر او به واشنگتن برای ممانعت از گسترش دامنه جنگ در منطقه غرب آسیا خبر داد.
«وانگ یی» وزیر خارجه چین اخیرا یک سفر سه روزه به پایتخت آمریکا داشت و ضمن دیدار با «آنتونی بلینکن» همتای آمریکایی خود، در کاخ سفید با جو بایدن رئیس‌جمهور این کشور هم دیدار کرد.
روزنامه «فایننشال تایمز» روز شنبه در یک گزارش خبر داد که واشنگتن از پکن درباره جنگ میان رژیم صهیونیستی و نیروهای مقاومت فلسطین درخواست کمک کرده است.
طبق روایت این رسانه انگلیسی، آمریکا از چین خواسته است تا از روابط خود با ایران و دیگر کشورهای منطقه غرب آسیا به منظور تاکید بر آرامش و جلوگیری از گسترش دامنه درگیری‌ها در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی به غزه استفاده کند. گفته می‌شود که مقام‌های آمریکایی این درخواست را در جریان سفر وانگ یی به واشنگتن مطرح کردند؛ سفری که طی آن وزیر خارجه چین با رئیس‌جمهور آمریکا هم دیدار داشت.
فایننشال تایمز نوشت: «ایالات متحده درباره اقدام نظامی احتمالی ایران در حمایت از حماس یا حزب‌الله که ممکن است باعث یک درگیری گسترده‌تر در خاورمیانه بشود، نگران است». یک مقام ارشد آمریکایی که نامش فاش نشده، به این روزنامه گفت: «ما به چین فشار آوردیم تا یک رویکرد سازنده‌تر اتخاذ کند که این رویکرد مراودات آنها با ایرانی‌ها برای تاکید بر حفظ آرامش را شامل خواهد شد».
این مقام واشنگتن افزود: «واضح است که چین روابطی در منطقه (غرب آسیا) دارد...ما فکر می‌کنیم (چین) باید از ارتباطاتش برای تاکید بر حفظ آرامش از سوی همه طرف‌ها استفاده کند و فکر می‌کنم برخی از اظهارات علنی آنها فقط روی یک جهت متمرکز بوده است».
به روایت فایننشال تایمز، رژیم صهیونیستی از چین به دلیل اینکه بعد از حمله هفتم اکتبر (15‌مهر روز آغاز طوفان‌الاقصی) رویکرد انتقادی از حماس در پیش نگرفته است، انتقاد کرده است. وانگ یی وزیر خارجه چین در رایزنی تلفنی با فیصل بن فرحان
همتای عربستان سعودی خود درباره حملات رژیم صهیونیستی به فلسطینیان در پاسخ به عملیات طوفان‌الاقصی گفته بود که این حملات، «فراتر از دفاع از خود بوده است».
روزنامه فایننشال تایمز درباره سفر اخیر وانگ یی به آمریکا نوشت: «در اولین سفر وزیر خارجه چین به واشنگتن از سال ۲۰۱۸، وانگ یی 
۱۰ ساعت دیدار با بایدن، آنتونی بلینکن وزیر خارجه و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید داشت».
این رسانه غربی ادامه داد: «وانگ و مقام‌های ایالات متحده درباره دیدار احتمالی بین بایدن و شی جین پینگ رئیس‌جمهور چین در حاشیه نشست ماه آینده مجمع همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوس آرام در سانفرانسیسکو صحبت کردند». مقام آمریکایی که با فایننشال تایمز حرف زده، از بیان اینکه آیا توافقی بین واشنگتن و پکن برای دیدار سران دو کشور  حاصل شده است خودداری کرد، اما گفت که دولت ایالات متحده «در حال آماده ‌سازی برای چنین نشستی» است.
به گزارش فارس، آخرین باری که جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا با شی جین پینگ همتای چینی خود دیدار کرد به اواخر سال ۲۰۲۲ (سال گذشته میلادی) برمی‌گردد؛ دیداری که تنها ملاقات دوجانبه بایدن با شی از زمان آغاز به‌کار به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا بوده است.
 
 
انگلیس: تظاهرات چند صد هزار نفری در لندن، کار ایران است(!)
 
روزنامه تایمز چاپ لندن می‌گوید پلیس انگلیس هشدار داده که جمهوری اسلامی در حال بهره‌برداری از اعتراضات طرفداران فلسطینی‌ در این کشوراست.
در حالی که لندن چندین نوبت شاهد اعتراضات کم‌سابقه و چند صد هزار نفری علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بوده، روزنامه تایمز نوشت: پلیس بریتانیا ضمن آماده شدن برای تامین امنیت در جریان تظاهرات دوباره هواداران فلسطینی‌ها در لندن، روز شنبه شش آبان اعلام کرد عوامل جمهوری اسلامی با دامن زدن به این تظاهرات، در پی ایجاد ناآرامی هستند.
تایمز افزود: افسران پلیس به طور خصوصی گفته‌اند تهران در تلاش است تا تنش‌ها را در تجمعات بر سر بمباران غزه توسط اسرائیل افزایش دهد. افسران پلیس نسبت به افزایش فعالیت «دولت‌های متخاصم» در بریتانیا هشدار داده‌اند.
تایمز نوشت این هشدار به طور مستقیم با حکومت ایران مرتبط است و این تلاش جمهوری اسلامی، شامل یک کارزار اطلاعات نادرست در اینترنت و حضور فیزیکی عوامل جمهوری اسلامی در تظاهرات لندن است.
گزارش تایمز در حالی منتشر شد که ارتش اسرائیل اعلام کرد نیروهای زمینی‌اش در حال گسترش عملیات در نوار غزه قبل از تهاجم کامل زمینی به این منطقه هستند. همچنین گزارش شده که خدمات اینترنت و موبایل در غزه قطع شده است.
تایمز اضافه کرد: روز شنبه، بیش از هزار افسر برای سومین هفته متوالی به منظور تامین امنیت در جریان اعتراضات طرفداران فلسطین در لندن در حال انجام وظیفه هستند. بر اساس گزارش تایمز، پلیس لندن گفته نیروهایش در صورت تکرار شعارهای «جهاد» که منجر به واکنش شدید علیه نیروهای پلیس در هفته گذشته شد، مداخله خواهند کرد.
پیشتر گاردین گزارش داد وزیر کشور انگلیس به افسران ارشد پلیس اعلام کرد اهتزاز پرچم فلسطین یا خواندن شعاری که از آزادی عرب‌ها در منطقه حمایت می‌کند، ممکن است جرم جنایی باشد. 
اواسط مرداد ماه،  وزیر کشور انگلیس مدعی شده بود در پی شواهد تازه‌ای از نفوذ سپاه پاسداران در این کشور، معتقد است سپاه بزرگ‌ترین تهدید برای امنیت ملی بریتانیا است. او گفته بود از احتمال افزایش فعالیت‌های سپاه و گزارش‌های اطلاعاتی درباره استخدام باند‌های سازمان‌یافته از سوی جاسوسان ایران برای هدف قرار دادن مخالفان در بریتانیا نگران است.
ادعای نقش‌آفرینی ایران در راه‌اندازی تظاهرات ضد صهیونیستی بالای سیصد هزار نفر، در واقع اعتراف به نفوذ معنوی جمهوری اسلامی ایران در میان همه طرفداران عزت و کرامت انسان‌ها و مخالفان اشغالگری و جنایت و تروریسم است. این ادعا بیش از این که اتهام باشد، افتخاری برای ایران است که می‌تواند با وجود فضای شدید سرکوب پلیس و نیروهای امنیتی انگلیس و اخراج افراد معترض از محل کار‌شان، می‌تواند صد‌ها هزار نفر را علیه رژیم صهیونیستی و حامیان انگلیسی آن بسیج کند.
 

فارین‌پالیسی: عربستان در ماجرای غزه نمی‌خواهد ایران را عصبانی کند
 
یک نشریه آمریکایی می‌گوید: بن‌سلمان، عربستان سعودی را به‌عنوان تاثیرگذارترین کشور در خاورمیانه معرفی کرده با این وجود، اثر چشمگیری از او در مورد جنگ میان اسرائیل و حماس دیده نمی‌شود.
نشریه فارین‌پالیسی نوشت: از زمانی که جنگ بین حماس و اسرائیل تقریباً سه هفته پیش آغاز شد، تحرکاتی در ریاض وجود دارد اما شاهد هیچ‌گونه اقدام واقعی‌ نبوده‌ایم. زمانی که صحبت از سیاست خارجی و مدیریت بحران به میان می‌آید سعودی‌ها «بی‌فایده» به نظر می‌رسند. دلیل این بی‌فایده بودن آن است که سعودی‌ها در تنگنا قرار دارند: آنان کماکان برای تضمین و تامین امنیت‌شان به واشنگتن وابستگی دارند، همان کشوری که به تسهیل حمله به نوار غزه توسط اسرائیل کمک می‌کند؛ همان کشوری که تا چند هفته پیش ولیعهد سعودی با آن همکاری کرده بود و به نظر می‌رسید که مایل به توافق با اسرائیل بدون وعده تشکیل کشور فلسطین بوده است.
یکی از راه‌های مقابله با این تضادها و مشکلات آن است که حکومت سعودی به بازیگری سازنده تبدیل شود تا ادعای مطرح‌شده درباره تاثیرگذاری‌اش را در عمل اثبات کند. اما سعودی‌ها خود را مشغول صدور بیانیه و برگزاری جلسات کرده‌اند.
پیش از دیدار بن‌سلمان با وزیر خارجه آمریکا در تاریخ ۱۵ اکتبر، وزارت خارجه عربستان بیانیه‌ای منتشر کرد که در آن آمده بود، ریاض، درخواست اسرائیل برای جابه‌جایی اجباری مردم غزه را رد می‌کند و تداوم هدف حمله قرار دادن غیرنظامیان غیرمسلح از سوی اسرائیل را محکوم کرده بود. این موضعی اصولی است. با این وجود، اگر سعودی‌ها سگ‌های بزرگ منطقه هستند البته آن‌گونه که ادعا می‌کنند، نمی‌توانند در ریاض بنشینند و چیزی جز اعتراض شدید به وضعیت وحشتناک غزه ارائه نکنند.
البته اگر بخواهیم منصف باشیم سعودی‌ها کاری انجام دادند. آنان جلسه کمیته اجرائی سازمان همکاری اسلامی را تشکیل دادند که با ۵۷ عضو به‌دنبال آن است که آنچه از نام‌اش نشان می‌دهد را انجام دهد: ترویج همکاری میان کشورهای عمدتاً مسلمان در زمینه‌های مختلف. 
با این وجود، این دیدار نه تلاشی واقعی از سوی ریاض برای دیپلماسی سازنده بلکه بیشتر یک تمرین روابط عمومی پس از ماه‌ها مذاکره با ایالات متحده بر سر توافق احتمالی عادی‌‌سازی اسرائیل و عربستان بود. یک روز پیش از برگزاری آن نشست شاهزاده «ترکی بن‌فیصل» چهره برجسته امنیتی سابق عربستان، نه‌تنها اسرائیل و غرب بلکه حماس را نیز به‌دلیل هدف قرار دادن غیرنظامیان اسرائیلی مورد انتقاد قرار داد.
نظرات ترکی بن‌فیصل مهم بود. با این وجود، در مجموع اظهارات سعودی‌ها چیزی بیش از سروصدای پس‌زمینه درگیری‌های منطقه‌ای نیست. آنچه انفعال سعودی‌ها را عجیب‌تر می‌سازد آن است که آنان در مورد ایران تا چه اندازه محتاطانه عمل کرده‌اند. حماس یکی از اعضای محور مقاومت تحت رهبری تهران است و با اقدام اخیر خود کل استراتژی منطقه‌ای بن‌سلمان را منفجر کرد. موفقیت چشم‌انداز ۲۰۳۰ بن‌سلمان نقشه بلندپروازانه ریاض، تا حد زیادی به ثبات یکپارچگی اکثر اقتصادهای اصلی منطقه‌ای بستگی دارد. توافق عربستان و ایران در ماه مارس که روابط دیپلماتیک بین دو کشور را احیا کرد قرار بود تنش را در منطقه کاهش دهد. بن‌سلمان نمی‌خواهد در جنگ غزه به‌گونه‌ای عمل کند که خشم ایران را برانگیزد تا انصارالله دوباره مراکز جمعیتی عربستان سعودی را هدف قرار دهند.
واشنگتن بار دیگر برای ایجاد ثبات در منطقه به کمک نیاز دارد اما به نظر می‌رسد سعودی‌ها این‌بار نمی‌توانند یا نمی‌خواهند کمک کنند. اگرچه بن‌سلمان برای امنیت کشورش به واشنگتن وابسته است اما در شرایط کنونی روابط آمریکا و عربستان برای او آسیب‌پذیر می‌باشد.
ولیعهد عربستان سعودی ممکن است قدرت‌اش را تثبیت کرده باشد اما باید جانب احتیاط را رعایت کند. فلسطین همچنان یک موضوع نمادین مهم در عربستان است و همکاری نزدیک با دولت بایدن در حال حاضر دشوار خواهد بود زیرا حمایت مصمم این کشور از اسرائیل احتمالا تاثیری قوی و منفی بر افکار عمومی عربستان گذاشته است.
سعودی‌ها می‌توانند در انتقاد از حماس صریح‌تر باشند، آنان می‌توانند پناهگاه امنی برای فلسطینیانی که نیاز به مراقبت‌های پزشکی دارند ارائه دهند و از روابط خوب خود با اسرائیل برای شکل‌دهی خصوصی واکنش اسرائیل به حمله ۷ اکتبر استفاده کنند.
 با این وجود، ولیعهد عربستان ظاهرا به این نتیجه رسیده که بهتر است خود را به شکل علنی در معرض دید افکار عمومی قرار ندهد. از منظر او، صدور بیانیه‌ها، انتقاد از جامعه بین‌المللی، تماس با همتایان خود و معاشرت با ستاره‌های فوتبال استراتژی بهتری است. شاید این‌طور باشد. با این وجود، چنین رویکردی باعث می‌شود عربستان ضعیف به نظر برسد و ضعف خود را آشکار سازد.
 
 لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه: قبلا ایران از ما می‌ترسید الان این ماییم که از ایران می‌ترسیم
این سناتور تندروی جمهوریخواه عنوان می‌دارد: ما بازدارندگی خود را از دست داده‌ایم، سابقا ایران از آمریکا می‌ترسید ولی حالا ما از ایران می‌ترسیم.
گراهام می‌افزاید: بدون حمایت ایران اتفاقی رخ نمی‌دهد، اقدام حماس برای جلوگیری از عادی‌سازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل بود.
وی همچنین عنوان می‌دارد: هیچ یک از نیروهای نیابتی بدون ایران توان ادامه بقا را ندارند خب ما بازدارندگی‌مان شکست خورده است.
لیندسی گراهام در ادامه گزافه‌گویی‌های پیشین خود و در تهدیدی ناشی از استیصال عنوان می‌دارد: اگر من رئیس‌جمهور بودم به ایرانی‌ها می‌گفتم اگر یک بار دیگر به سربازان آمریکایی در سوریه و عراق حمله کنید به شما صدمه خواهیم زد
 اگر حزب‌الله از شمال جبهه جدیدی را باز کند ما به میادین نفتی شما در ایران حمله خواهیم کرد اگر آنها حرف ما را متوجه می‌شدند این کارها را انجام نمی‌دادند.
آتلانتیک: در سراسر خاورمیانه، تلاش ایران برای افزایش نفوذ خود موفق بوده است
اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک در یادداشتی از مایکل یانگ سردبیر ارشد مرکز خاورمیانه کارنگی در بیروت و سردبیر وبلاگ برنامه خاورمیانه کارنگی در روز 24 اکتبر 2آبان عنوان می‌دارد: برای اولین بار از سال 2006، لبنانی‌ها دوباره با چشم انداز یک جنگ با اسرائیل، به پشتوانه درگیری فعلی در غزه، رو‌به‌رو هستند. 
در ادامه این یادداشت عنوان شده است: ایرانی‌ها در دهه گذشته برای ایجاد یک قابلیت بازدارندگی غیرقابل انکار در مرزهای اسرائیل با لبنان، سوریه و غزه تلاش کرده‌اند. حزب‌الله متوجه شده است که یک درگیری تمام عیار ممکن است قدرت خود را بر لبنان تضعیف کند و سعی خواهد کرد از چنین نتیجه‌ای اجتناب کند. اما در نهایت، حزب‌الله از ایران پیروی خواهد کرد.
شورای آتلانتیک می‌افزاید: در اوایل سال جاری، سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله، شروع به اشاره به استراتژی «یکپارچگی جبهه‌ها» کرد. ایده این بود که گروه‌های مسلح تحت حمایت ایران که به محور مقاومت ملحق شده‌اند، عملیات‌ها را علیه اسرائیل، به‌ویژه در دفاع از اماکن مقدس مسلمانان در اورشلیم، مانند مسجدالاقصی، هماهنگ کنند. نصرالله در ماه مه گذشته، در بحبوحه درگیری‌ها در غزه بین جهاد اسلامی و اسرائیل، معنای این را از نظر عملی توصیف کرد: «سرفصل واقعی واکنش مقاومت در غزه [ایجاد] اتاق عملیات مشترک برای گروه‌های مقاومت است».
 این اندیشکده مطرح آمریکایی در ادامه اظهار می‌دارد: برنامه‌ریزی و عملیات مشترک با این واقعیت تسهیل شده است که مقامات برجسته حماس در ماه‌های اخیر به لبنان نقل مکان کرده‌اند، که اکثر آنها نماینده شاخه طرفدار ایران و حزب‌الله این سازمان هستند. زیاد النخاله، رئیس‌جهاد اسلامی که از دیرباز روابط نزدیکی با ایران داشته، نیز در این کشور مستقر است. اگرچه حمایت از آرمان فلسطین در قلب هویت ایران و حزب‌الله است. 
آتلانتیک اذعان دارد: برای حزب‌الله، یکی از دلایل این است که در سراسر خاورمیانه(غرب آسیا)، تلاش ایران برای افزایش نفوذ خود موفق بوده است. در اوایل دهه 80، ایران فهمید که اگر گروه‌های مسلح منسجم را در جوامع پراکنده، به‌ویژه گروه‌های شیعه، تقویت کند و از آنها حمایت کند، می‌تواند آنها را به قله‌های فرماندهی دولت‌ها سوق دهد. حزب‌الله موفق‌ترین نمونه از این مدل بود، اما ایران پس از تهاجم ایالات متحده در سال 2003، آن را در عراق نیز تکرار کرد. در یمن، جایی که از حوثی‌ها حمایت کرده است. و در سوریه، جایی که از بشار اسد حمایت می‌کند.
این اندیشکده می‌افزاید: استراتژی ایران فرقه‌ای نیست، بلکه با دیدگاه انقلابی اسلام و ایدئولوژی «مقاومت» علیه ایالات متحده، اسرائیل و کشورهای عربی محافظه‌کار در منطقه مرتبط است. ایرانی‌ها از ابتدا به دنبال ایجاد روابط با گروه‌های اسلام‌گرای سنی مانند حماس و جهاد اسلامی بودند. ‌
در ادامه این یادداشت عنوان شده است: آنچه در 7 اکتبر رخ داد بخشی از تلاش گسترده‌تر محور مقاومت برای گسترش نفوذ خود بر آرمان فلسطین بود. دولت بایدن گفته است که هیچ مدرکی دال بر دخالت ایران در حمله حماس ندیده است، اما موضوع ممکن است معنایی باشد. رهبری حماس در غزه، از جمله یحیی سنوار، و همچنین صالح العاروری، مسئول ارشد این سازمان در بیروت، به حزب‌الله نزدیک هستند، و همچنین النخاله جهاد اسلامی. حتی اگر عملیات حماس به شدت تقسیم شده بود، حزب‌الله باید از جنبه‌هایی از این طرح آگاه بوده باشد، به این معنی که ایرانی‌ها نیز آگاه بودند.
شورای آتلانتیک تصریح می‌کند: در دو دهه گذشته، ایران از اشتباهات آمریکا در خاورمیانه(غرب آسیا) بهره برده است. حمله ایالات متحده به عراق سلطه سنی‌ها را در این کشور از بین برد و به احزاب شیعی که با تهران پیوند دارند اجازه داد قدرت را به دست گیرند. دولت‌های متوالی، که با باراک اوباما شروع شد، از منطقه جدا شدند. همان‌طور که اوباما در مصاحبه‌ای در سال 2016 به آتلانتیک گفت، 
«رقابت بین سعودی‌ها و ایرانی‌ها- که به جنگ‌های نیابتی و هرج و مرج در سوریه، عراق و یمن کمک کرده است- ما را ملزم می‌کند که به دوستان خود و همچنین به ایرانی‌ها بگوییم که آنها باید راهی مؤثر برای اشتراک در محله و ایجاد نوعی صلح سرد بیابند.» همان‌طور که او آن را دید، تعادل متعاقب به ایالات متحده این امکان را می‌دهد که دوباره بر مناطق حیاتی‌تر برای منافع خود تمرکز کند.
این اندیشکده آمریکایی اذعان دارد: سخنان اوباما باید برای گوش ایرانیان خوشایند است - رئیس‌جمهور ایالات متحده به سهم تهران در خاورمیانه(غرب آسیا) اذعان می‌کند و در عین حال نقش ایالات متحده در آنجا را پایین می‌آورد. ایرانی‌ها از عدم تعامل آمریکا برای توسعه اتحادهای منطقه‌ای خود استفاده کردند. در رأس این تلاش، قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بود که ایالات متحده او را در ژانویه 2020 ترور کرد. او در عراق، روابط خود را با شبه نظامیان در نیروهای حشد‌الشعبی که در سال 2014 برای مبارزه با داعش تشکیل شد، تقویت کرد. هفته گذشته، کتائب حزب‌الله، یکی از شبه‌نظامیان پیشرو حزب‌الله،اعلام کرد که به عملیات «طوفان الاقصی» حماس علیه اسرائیل پیوسته و تلاش‌ها برای هدف قرار دادن ایالات متحده را افزایش خواهد داد.
آتلانتیک همچنین می‌افزاید: به همین ترتیب، درگیری در یمن که در سال 2014 آغاز شد، به ایرانی‌ها اجازه داد تا روابط خود را با انصارالله، معروف به حوثی‌ها، که از آنها برای تحت فشار قرار دادن عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیج‌فارس حمایت می‌کنند، توسعه دهند. حوثی‌ها، به طور دقیق، یک نیروی نیابتی ایرانی نیستند، اما آنها بخشی از شبکه منطقه‌ای شبه نظامیان ایران هستند و روابط نزدیکی با حزب‌الله دارند. حوثی‌ها هفته گذشته موشک‌های کروز و هواپیماهای بدون سرنشین را به سمت اسرائیل یا به سمت کشتی‌های آمریکایی در دریای سرخ پرتاب کردند و نشان دادند که بخشی از ائتلاف نیروهایی هستند که ایران می‌تواند در صورت گسترش جنگ غزه از آنها استفاده کند.
در ادامه این یادداشت اشاره شده است: در سوریه، ایرانی‌ها گزینه حمله به اسرائیل از آن سوی بلندی‌های جولان را حفظ می‌کنند. خدر خدور، محقق سوریه در مرکز خاورمیانه کارنگی، به من گفت: «ایران در حال استقرار شبه نظامیان [طرفدار ایران] از شمال سوریه، از جمله حلب، به جنوب این کشور» برای درگیری احتمالی در آنجا است. اسرائیل فرودگاه‌های دمشق و حلب را بمباران کرده است، تقریباً به این دلیل که پیش‌بینی می‌کند ایران در یک جنگ گسترده‌تر، جبهه جولان را باز کند و از فرودگاه‌ها برای حمل سلاح استفاده کند.
این اندیشکده اذعان دارد: محور مقاومت نشان داده است که اسرائیل آسیب پذیر است. یک هفته پس از عملیات 7 اکتبر، روزنامه نگار اسرائیلی بارک راوید فاش کرد که ایران به اسرائیل هشدار داده است که اگرچه به دنبال درگیری منطقه‌ای نیست، اما هرگونه تهاجم زمینی به غزه باعث مداخله ایران می‌شود. دولت بایدن در حال انجام مذاکرات پشت کانالی با ایران است که نشان می‌دهد این پیام به واشنگتن نیز رسیده است.
شورای آتلانتیک همچنین اظهار می‌دارد: آمریکایی‌ها مطمئناً می‌خواهند در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال آینده از جنگ دیگری در خاورمیانه(غرب آسیا) جلوگیری کنند. سفر پرزیدنت جو بایدن به اسرائیل تا حدی تلاشی برای عقب نگه داشتن اسرائیلی‌ها بود. پیام واقعی دو هفته گذشته این است که ایران شبکه گسترده‌ای برای حمایت از چالش‌های خود با اولویت‌های آمریکا در خاورمیانه(غرب آسیا) دارد.
 
 
نماینده پارلمان عراق: آمریکایی‌ها باید از عراق خارج شوند در غیر این صورت هدف قرار می‌گیرند
یکی از نمایندگان پارلمان عراق هشدار داد که در صورت تداوم حضور نظامیان آمریکایی در این کشور همه مراکز نظامی آمریکا در عراق در معرض حملات خواهند بود.
در روزهای اخیر بارها از حملات پهپادی و راکتی به پایگاه‌های آمریکایی العمر، التنف، الشدادی، الحریر، عین‌الاسد در عراق و سوریه خبر آمده که البته طبق روال گذشته خبر چندانی از خسارت‌ها و تلفات این حملات توسط نیروهای آمریکایی منتشر نشده است. تنها اطلاعات محدودی از خسارت منتشر شده است، فاکس نیوز آمریکا مدعی شده است: «حداقل ۳۰ سرباز آمریکایی در حملات موشکی و پهپادی هفته گذشته شبه نظامیان طرفدار ایران در عراق و سوریه به طور جزئی زخمی شدند.» همچنین یک مقام آمریکایی نیز به پولیتیکو گفته است که ۱۹ نظامی این کشور در عراق و سوریه در نتیجه حملات پهپادی و راکتی یک هفته اخیر به ضربه مغزی (TBI) مبتلا شده‌اند. «پاتریک رایدر» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، روز پنجشنبه (4 آبان؛ 26 اکتبر)، گفته بود: «می‌توانم به شما بگویم بین ۱۷ تا ۲۶ اکتبر [25 مهر تا 4 آبان]، نیروهای آمریکا و ائتلاف ۱۲ بار به صورت جداگانه در عراق و ۴ بار در سوریه توسط پهپادها و راکت‌ها مورد حمله قرار گرفته‌اند.»
در این شرایط، «احمد الموسوی»، عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق، از تداوم حملات به پایگاه‌های آمریکایی در عراق خبر داد. او گفت که آمریکا از طریق رایزنی با نخست‌وزیر عراق به دنبال فشار برای تداوم حضور نیروهای خود در داخل عراق و تضمین عدم خروج آنها است. وی افزود: «دولت آمریکا به خوبی می‌داند که ادامه حضور آن در داخل عراق و سرباز زدن از مصوبه پارلمان عراق درباره خروج نیروهای خارجی از عراق، آن را در معرض حملات بیشتر گروه‌های مقاومت عراق قرار خواهد داد.» این عضو فراکسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق تأکید کرد: «گروه‌های مقاومت به دولت فرصت داده‌اند و اینکه دولت از راه دیپلماتیک اقدامی انجام دهد و در صورتی که این روش جواب ندهد، همه مواضع و پایگاه‌های آمریکا به غیر از سفارتخانه، اهدافی برای مقاومت اسلامی عراق خواهد بود.»
آن‌طور که ایرنا نوشته است، از سوی دیگر «جبار عوده» از رهبران چارچوب هماهنگی سیاسی شیعی عراق به المعلومه گفت: «تهدیدی متوجه مراکز دیپلماتیک در بغداد نیست. دولت توان حمایت از مراکز دیپلماتیک را دارد و تهدیدی علیه این مراکز وجود ندارد.» البته او افزود: «واشنگتن در راستای ترویج هراس در این زمینه حرکت می‌کند زیرا سفارتش در واقع به یک پایگاه نظامی بزرگ تبدیل شده است که همه توافقات بین‌المللی را نقض می‌کند.» عوده تأکید کرد: «آمریکا عامل بی‌ثباتی خاورمیانه و دیگر مناطق دنیا است و واشنگتن با حمایت از رژیم صهیونیستی غاصب و حمایت تسلیحاتی از این رژیم برای کشتار مردم غزه از سه هفته قبل، بحران را شعله‌ور می‌کند. تحرکات آمریکا برای جهانیان آشکار شده است.»
بهت‌زدگی آمریکا از میزان و دقت حملات به پایگاه‌هایش
همزمان با اوج‌گیری حملات رژیم صهیونیستی به باریکه غزه، نیروهای مقاومت در سرتاسر منطقه نیز به حالت آماده‌باش و دست به ماشه در آمده‌اند و طی روزهای گذشته پایگاههای ارتش اشغالگر آمریکا در عراق و سوریه بارها هدف حملات متنوع قرار گرفته است. روزنامه الاخبار، چاپ بیروت، روز شنبه (6 آبان؛ 28 اکتبر) در گزارشی نوشت آمریکایی‌ها از شدت و دقت این حملات متعجب هستند، به طوری‌که این میزان حمله به پایگاه‌های این کشور در عراق و سوریه تاکنون سابقه نداشته است.
در ادامه گزارش الاخبار آمده است: «شاید آن‌چه این بار نگرانی آمریکایی‌ها را دو چندان کرده است، شتاب غیرمنتظره و بی‌سابقه حملات از زمان هدف قرار دادن این پایگاه‌ها در ژوئن ۲۰۲۱ [خرداد/تیر 1400] است؛ حملاتی که در آن زمان به طور دقیق پایگاه التنف، العمر و خراب الجیر را هدف قرار داد و منجر به تلفات جانی و خسارات مالی برای ارتش آمریکا شد.»
البته در این میان «لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا، روز جمعه، مدعی شد که ارتش این کشور در پاسخ به حملات، دو تأسیسات نظامی در شرق سوریه و وابسته به «سپاه پاسداران ایران» را هدف قرار داده است. «جو بایدن» نیز مدعی شده است که آمریکا هرگز در قبال حملاتی که به نیروهایش می‌شود مسامحه نخواهد کرد. بایدن همچنین ادعا کرد که در حملات هوایی آمریکا انبارهای سلاح در نزدیکی منطقه البوکمال در شرق سوریه هدف قرار گرفته است. الاخبار در ادامه به نقل از منابع میدانی، با رد ادعای جو بایدن وجود هرگونه انبار سلاح در محل بمباران را تکذیب کرد و نوشت که نیروهای هدف قرار گرفته شده، برای مبارزه با داعش و جلوگیری از نفوذ عناصر تروریستی در این منطقه مستقر بودند.
حمله مجدد به پایگاه آمریکایی «التنف»در پی ادعاهای مقامات آمریکایی، مقاومت اسلامی عراق، دیروز از هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی «التنف» در سوریه با ۲ پهپاد خبر داد. مقاومت اسلامی عراق، شنبه (۲۸ اکتبر)، از هدف قرار دادن یکی دیگر از پایگاه‌های نظامی اشغالگران آمریکایی در نزدیکی مرز عراق خبر داد. در بیانیه کوتاه مقاومت اسلامی عراق آمده است: «رزمندگان مقاومت اسلامی در عراق، پایگاه اشغالگران آمریکایی در التنف سوریه را با دو پهپاد مورد اصابت مستقیم قرار دادند.»
 
حزب‌الله لبنان: اسرائیل با کشتار فلسطینی‌ها نمی‌تواند جلوی شکست خود را بگیرد
معاون دبیرکل حزب‌الله تأکید کرد رژیم اشغالگر با جنایت علیه غیرنظامیان در نوار غزه نمی‌تواند مانع از شکست خود در این جنگ شود.
شیخ «نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان طی سخنانی اعلام کرد، عملیات طوفان الاقصی، حامیان واقعی فلسطین و نیز حامیان و همدستان رژیم اشغالگر و تجاوزات آن را به خوبی آشکار کرد. همچنین میدان نبرد در غزه به خوبی تدبیر و نجابت مقاومت و توحش رژیم صهیونیستی و آمریکا و محور آن را به نمایش گذاشت. وی افزود، عملیات طوفان الاقصی همچنین ضربه بزرگی به دشمن صهیونیستی وارد کرد که این ضربه در تاریخ باقی خواهد ماند و اشغالگران هرگز با جنایت علیه غیرنظامیان نمی‌توانند مانع از شکست خود در این جنگ شوند. آن‌طور که تسنیم نوشته است، وی در پایان گفت از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران به رهبری امام خامنه‌ای از مقاومت و نیز اقدامات دیپلماتیک و سیاسی و ملی این کشور در این مسیر قدردانی می‌کنیم.
حمله حزب‌الله به پایگاه‌های ارتش رژیم صهیونیستی
خبر دیگر آن‌که حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد که رزمندگان مقاومت اسلامی دیروز پایگاه‌های «ریشا» و «الجرداح» را هدف حملات راکتی قرار دادند و اهداف با موفقیت مورد اصابت قرار گرفتند. مقاومت لبنان همچنین اعلام کرد که بعد از ظهر روز شنبه، 6 آبان، پایگاه «العبادِ» رژیم آپارتاید اسرائیل را با موشک‌های هدایت شونده و سلاح مناسب هدف قرار داده است.


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۰۸/۰۷، ۰۹:۳۸:۳۱       بازدیدها: 91