به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 1,057
بازدید دیروز: 7,600
بازدید هفته: 33,135
بازدید ماه: 33,135
بازدید کل: 25,020,274
افراد آنلاین: 53
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۰٤ دی ۱٤۰۳
Tuesday , 24 December 2024
الثلاثاء ، ۲۲ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
امیرعبداللهیان: سیاست خارجی ایران به قطب و یا محور خاصی گره نخورده است ۱۴۰۲/۰۹/۲۹
امیرعبداللهیان: 
سیاست خارجی ایران به قطب و یا محور خاصی گره نخورده است
   ۱۴۰۲/۰۹/۲۹

امیرعبداللهیان: سیاست خارجی ایران به قطب و یا محور خاصی گره نخورده است |  خبرگزاری فارس

نشست مشترک هم اندیشی پژوهشگران شرکت‌کننده در همایش بین‌المللی مطالعات منطقه‌ای، سیاست آسیایی و همسایگی جمهوری اسلامی ایران، عصر سه‌شنبه 28 آذر ماه با حضور حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و برخی از مدیران ارشد این وزارتخانه در محل مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.
مجیدی رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر علمی این همایش در ابتدای این نشست گزارشی کوتاه از اهداف و برنامه‌های این‌ همایش و مباحث پژوهشی مطرح شده توسط پژوهشگران شرکت‌کننده در نشست‌های آن ارائه کرد. سپس تعدادی از اساتید، صاحبنظران و پژوهشگران شرکت‌کننده به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.
در ادامه این نشست مشترک، امیرعبداللهیان طی سخنانی ضمن تشکر از برگزاری این همایش و پرداختن به سیاست همسایگی و آسیایی، گفت: پژوهش‌های این نشست و آرای ارائه شده
توسط صاحبنظران شرکت‌کننده می‌تواند به دولت جمهوری اسلامی ایران و تحقق اهداف نظام کمک‌ کند.وی با تحسین ابتکار این‌ نشست، به بحث جانمایی کشور در نظام در حال گذار بین‌المللی اشاره کرد و ابعاد سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران در دولت کنونی را با نگاه به تحولات نوین جهان و نیز تنوع و تکثر کنشگران دولتی و غیردولتی و پیچیده‌تر شدن کنش‌ها تبیین کرد.
وزیر امور خارجه اتخاذ سیاست خارجی متوازن، آسیایی و همسایه محور را در محیط کنش‌های ناپایدار و پیچیده منطقه‌ای و بین‌المللی، در راستای تامین ‌ منافع حداکثری جمهوری اسلامی ایران خواند و افزود: دولت در سیاست خارجی همسایه محور از پیشران‌های مختلفی نظیر قدرت گفتمانی نظام و نیز توانایی کشور در حوزه علم و فناوری، قدرت نرم و توان و قدرت بازدارنده دفاعی بهره می‌برد.
وزیر امور خارجه گفت:  از اولویت‌های سیاست خارجی همسایه‌محور،تقویت پیوندهای اقتصادی، انرژی و خطوط انتقال آن، ترانزیت و تجارت، امنیت و نیز محیط زیست به شمار می‌رود. وی با بیان اینکه سیاست خارجی ایران به قطب و یا محور خاصی گره نخورده است، افزود: هر جا منافع ملی جمهوری اسلامی ایران باشد، ما آنجا حضور خواهیم داشت.در این نشست ده‌ها نفر از اساتید مختلف دانشگاه‌ها، مراکز علمی و آموزشی از تهران و دیگر استان‌ها و شهرهای کشور حضور داشتند.
امیرعبداللهیان در دیدار با همتای قطری: زمان به ضرر آمریکا و رژیم صهیونیستی است
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه که در چهارمین سفرش به قطر در دو ماه و نیم گذشته در دوحه حضور دارد روز چهارشنبه ۲۹ آذر با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، دیدار و گفت‌وگو کرد.
در این دیدار برخی موضوعات مورد اهتمام دوجانبه و منطقه‌ای از جمله تحولات فلسطین و غزه مورد گفت‌وگو و تبادل نظر قرار گرفت. 
وزیر امور خارجه روابط سیاسی بین دو کشور را سازنده و متمایز توصیف و بر لزوم تقویت تلاش‌های مشترک 
به منظور ارتقای روابط تجاری و اقتصادی دوجانبه همپای روابط سیاسی دو کشور تاکید کرد.
امیرعبداللهیان با ابراز خرسندی از اجرای بخش‌های مهمی از توافقات رؤسای دوکشور، به برگزاری موفق اجلاس اخیر کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور اشاره کرد و پیگیری مشترک برای اجرای کامل توافقات را خواستار شد.
وزیر امور خارجه همچنین با اشاره به مسئله فلسطین و تحولات غزه به‌عنوان مهم‌ترین موضوع مشترک مورد اهتمام و پیگیری دو کشور در 
دو ماهه اخیر با هدف توقف پایدار حملات نظامی رژیم اسرائیل علیه شهروندان در غزه و ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه، افزایش تحرکات در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی مبتنی بر یافتن راهکار سیاسی برای بحران غزه را حائز اهمیت دانست و بر ضرورت تداوم تلاش‌های مشترک در مسیر اهداف مورد توافق دو کشور و مبتنی بر خواست و نیاز ملت فلسطین تاکید کرد.
امیرعبداللهیان با اشاره به دریافت برخی پیام‌ها و نشانه‌ها گفت: به نظر می‌رسد آمریکائی‌ها در تلاش‌های جدید می‌خواهند حساب خود را از حساب جنایات رژیم صهیونیستی در حق فلسطینی‌ها جدا کنند، اما عملا همچنان در کنار رژیم اسرائیل در روند شکست خورده نظامی ایستاده‌اند.
وی زمان را به ضرر دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی دانست و گفت:  اصرار رژیم صهیونیستی بر تداوم جنگ علیه غزه و حمایت دولت آمریکا از این رژیم، صرفا بر ابعاد و دامنه شکست نظامی و سیاسی آنها و نیز افزایش مسئولیت‌های بین‌المللی آنها خواهد افزود.
شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر نیز در این دیدار، با ارائه ارزیابی مثبت از روند روابط دوجانبه، عزم کشورش را برای اجرای کامل توافقات رؤسا و مسئولان دولتی دو کشور و ارتقای روابط اقتصادی و تجاری فیمابین مورد تاکید قرار داد. 
وی ضمن مثبت و مؤثر خواندن تلاش‌های مشترک دو کشور در مسیر تحقق آتش بس پایدار در غزه و تقویت ارسال کمک‌های گسترده انساندوستانه برای مردم فلسطین، روند تحولات را به نفع راهکار سیاسی و حرکت به سمت پایان جنگ ارزیابی کرد.
 طرفین در این دیدار درخصوص نحوه تداوم تلاش‌های مشترک برای غلبه راهکار سیاسی و توقف ماشین جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه مشورت و تبادل نظر کردند و توافق نمودند که ایده‌های مشترک و مورد توافق را با جدیت دنبال نمایند.
طرفین همچنین درخصوص افزایش همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف همکاری‌ دوجانبه اتفاق نظر داشتند.
امیرعبداللهیان خبر داد:ادعای آمریکا درباره دستیابی به توافق در جنگ غزه تا پایان سال میلادی
حسین امیرعبداللهیان روز چهارشنبه پس از دیدار با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست‌وزیر در جمع خبرنگاران گفت: یکی از موضوعات مورد توجه ما در گفت‌وگوها مسئله فلسطین و تلاش‌ها برای توقف جنایات جنگی و نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه و کرانه باختری و ارسال گسترده کمک‌های انسان دوستانه بود. وزیر امور خارجه ادامه داد: مذاکرات دیپلماتیک نشان می‌دهد که منطقه به مرور به سمت یک آتش بس می‌رود و گفت‌وگوهای مستقیم و غیرمستقیمی که بتواند به این وضعیت فاجعه بار در غزه پایان دهد و یا حداقل در مسیر کاهش آلام مردم فلسطین از جمله ساکنان غزه و کرانه باختری گام بر می‌دارد.
امیرعبداللهیان افزود: آمریکا مدعی است که در تلاش است تا قبل از پایان سال میلادی و روزهای آینده نوعی از توافق در دسترس باشد.
وی افزود: رژیم اسرائیل همچنان بر روش‌های جنگی، تداوم جنایات جنگی و وضعیت محاصره انسانی غزه پافشاری دارد، اما تلاش‌های منطقه‌ای هم در جریان است.
وزیر امور خارجه گفت: طبعا مقامات حماس که طرف اصلی این ماجرا به نمایندگی از ملت فلسطین و ساکنان غزه هستند معتقدند در سایه تداوم جنگ و کشتار زنان و کودکان دستیابی به توافق یک امر واقعی نیست و اگر آمریکا و طرف‌های مقابل در این مسئله جدی هستند باید بعد از برقراری نوعی آتش بس وارد گفت‌وگو برای چگونگی تحقق یک آتش بس پایدار و رفع محاصره کامل انسانی شوند.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از رایزنی‌ها با مقامات و رهبران حماس و اسماعیل هنیه متمرکز بر وضعیت مقاومت بود من از هنیه شنیدم که به‌رغم همه صحنه‌های تلخی که در غزه می‌بینیم حداکثر ۱۴ درصد امکانات دفاعی و نیروی انسانی مقاومت تاکنون درگیر صحنه مقاومت و جنگ بوده و برای ماهها سعی کردند که برنامه‌ریزی داشته که بتوانند در این جنگ نابرابر به طور مستمر هم پایداری فلسطین و غزه را نشان دهند و هم به طور شبانه‌روز بتوانند واکنش میدانی نسبت به تجاوزات رژیم صهیونیستی داشته باشند.
امیرعبداللهیان با اشاره به دیدار امروز خود گفت: با جناب آقای شیخ محمد نخست‌وزیر قطر هم راجع به موضوع فلسطین و طرح‌های سیاسی گفت‌وگو و مشورت داشتیم که جزئیات آن را در زمان خود اعلام خواهیم کرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در عین حال با استفاده از فرصت حضور در قطر درخصوص همکاری‌های اقتصادی، تجاری، گردشگری و موضوعاتی که در مناسبات دوجانبه بین دو کشور وجود دارد گفت‌وگو کردیم برخی دیگر از مسایل در پی دیدار سران دو کشور حل و فصل شده و در مسیر خوب و به سرعت در حال پیش رفتن است و در برخی دیگر از مباحث همچنان نیازمند پیگیری بیشتر توسط سفارتخانه‌های دو کشور است. سفرای ما در پایتخت‌های دو کشور هم فعالانه موضوعات رو پیگیری می‌کنند.
 

باقری: جریان مقاومت قابل حذف نیست

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با بیان اینکه جریان مقاومت قابل حذف نیست، گفت: جریان مقاومت یک واقعیت در منطقه است که عامل ایجاد ثبات، صلح و آرامش بوده است.
علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به توکیو سفر کرده بود، روز سه‌شنبه 28 آذر ماه در نشستی با حضور 70 نفر از صاحبنظران و اندیشمندان ژاپنی در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران، حضور یافت.
نقطه آغاز در سیاست خارجی ایران حکمت و نقطه پایانی آن عزت است
وی در تبیین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اصول حکمت، عزت و مصلحت گفت: نقطه آغاز در سیاست خارجی ایران حکمت و نقطه پایانی و نتیجه آن عزت است.
باقری در تبیین مفهوم حکمت گفت: عدالت مهم‌ترین رکن حکمت در سیاست خارجی جمهوری اسلامی است بدین معنا که هر بازیگر در صحنه بین‌المللی به میزان ظرفیت خود دارای مسئولیت و به اندازه توانمندی خود دارای حق است. حق محوری در مناسبات بین‌المللی موجب پایداری خواهد شد و هر الگوی دیگری جز حق محوری نمی‌تواند نظم پایدار ایجاد کند.
وی افزود: در شرایط کنونی که آمریکایی‌ها با یکجانبه‌گرایی بر دنیا سلطه دارند، اجازه نمی‌دهند عدالت در دنیا برقرار شود. از منظر ایران، «حق محوری» کلید واژه بسیار مهمی در بنای مناسبات بین‌المللی است، اما آمریکایی‌ها این مبنا را قبول ندارند. آن‌ها همه چیز را از دریچه منافع خود می‌نگرند. لذا برای هیچ بازیگری در صحنه بین‌المللی هیچ حقی قائل نیستند و بر اساس منافع خود برای دیگران سهمی قائل هستند.
معاون وزیر خارجه افزود: تجربه نشان داده که نگاه سهم محوری آمریکا در مناسبات بین‌المللی نمی‌تواند ثبات پایدار ایجاد کند، اما نگاه حق محوری ایران در مناسبات بین‌المللی موجب ایجاد الگوی چندجانبه‌گرایی می‌شود که این الگو می‌تواند ثبات در عرصه بین‌الملل را به همراه داشته باشد.
این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: نقطه مهم دیگر در سیاست خارجی از نگاه جمهوری اسلامی ایران، عزت است. بدین معنا که هر بازیگر در صحنه بین‌المللی این احساس را داشته باشد که توانسته حقوق خود را ایفا کند و به زیست و فعالیت‌های خود ادامه دهد.
معاون وزیر خارجه گفت: عزت موجب رضایتمندی بازیگران بین‌المللی می‌شود و این رضایت، ضامن پایداری ثبات است. در حالی که سهم محوری که الگوی نگرش آمریکا به دیگر بازیگران بین‌المللی است، نه تنها عزت را به دنبال ندارد، بلکه سبب ایجاد احساس ذلت برای بازیگران می‌شود و این مسئله باعث بی‌ثباتی است.
وی اضافه کرد: برای دستیابی به یک نظم موقت، مصلحت به کمک می‌آید. به این معنا که اگر هدف عالی در سیاست خارجی قابل دستیابی نیست، باید از روش و تاکتیک‌هایی برای ایجاد نظم عالی استفاده شود. بنابراین از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، هیچ گاه دچار بی‌نظمی نخواهیم بود.
معاون وزیر خارجه تاکید کرد: این سه کلیدواژه، یک مفهوم کلی است و جدا از هم نیست، لذا مصلحتی که در آن عزت و حکمت نباشد، در گرودنه سیاست خارجی ایران جایی ندارد.
باقری درباره اهمیت چندجانبه‌گرایی نیز گفت: رشد سریع گفتمان چندجانبه‌گرایی در عرصه بین‌الملل، نشان‌دهنده این است که بازیگران درک کرده‌اند که یکجانبه‌گرایی راه‌حل پایدار نیست. چند جانبه‌گرایی می‌تواند نیازهای مهمی را تامین کند؛ با عدالت سازگارتر است؛ به هر بازیگر بر اساس ظرفیتش مسئولیت می‌دهد؛ حق هر بازیگر را به او اعطا می‌کند و موجب تامین رضایت آن‌ها می‌شود. در نتیجه بیشتر می‌تواند ثبات پایدار و نظم بلندمدت را در جهان ایجاد کند.
وی اظهار کرد: امروز زنان و کودکان و مردم بی‌پناه غزه در حال دادن بهای سنگین نظم تحمیلی آمریکا در منطقه هستند و قطعا اجازه نخواهند داد این نظم تحمیلی پایدار باشد، لذا راه‌حل این است که بازیگران منصف بین‌المللی از نظم تحمیلی آمریکا پیروی نکنند.
معاون وزیر خارجه در پاسخ به سؤالی درباره عادی‌سازی روابط ایران و عربستان، گفت: روند احیای روابط ایران و عربستان بر اساس عزت و حکمت شکل گرفت. ما صرفا موانع پیش روی روابط دو کشور را برداشتیم. نکته مهم در مسئله احیای روابط، این است که عامل واسطه این روابط یکی از بازیگران اصلی چندجانبه‌گرایی است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره انتظار ایران از ژاپن، بیان کرد: به نظر ما ژاپن می‌تواند نقش مهمی در این که روایت آمریکایی غالب نشود، ایفا کند. همه مصرف‌کنندگان بزرگ انرژی در سراسر جهان به دنبال متنوع‌سازی منابع انرژی خود هستند اما ژاپن این‌گونه رفتار نمی‌کند و سبد تامین انرژی خود را به چند منبع منحصر کرده است.
باقری درخصوص اثرگذاری تحریم‌های آمریکا هم گفت: تحریم‌های آمریکا هزینه و سختی زیادی به مردم ما تحمیل کرد، اما نتوانست روند پیشرفت را از ما بگیرد. البته به این معنا نیست که ما از تحریم استقبال می‌کنیم، اما به این معنا است که تحریم موجب تسلیم ما نمی‌شود. وی خاطرنشان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت آپ‌ها در طول چند سال گذشته رشد شگرفی داشته‌ و نقش بسیار مهمی را اکنون در اقتصاد ما ایفا می‌کنند. نکته مهم در فرهنگ انقلاب، که در جریان مقاومت هم وجود دارد، «خودباوری» است. خودباوری، ریشه در اندیشه ایرانیان مبنی بر «خداباوری» دارد.
معاون وزیر خارجه درباره محور مقاومت نیز اظهار کرد: جریان مقاومت یک واقعیت در منطقه است که عامل ایجاد ثبات، صلح و آرامش بوده است.
باقری گفت: عامل اصلی مبارزه با تروریسم تکفیری و داعش همین جریان مقاومت بود. این جریان قابل حذف نیست، زیرا بخشی از تلاش مهم مردم کشورهای منطقه برای حفظ هویت و موجودیت آن‌ها است.
به گزارش فارس، وی بیان کرد: ایران و ژاپن دو کشور مهم در غرب و شرق آسیا هستند. ما مسئولیت داریم تا جایگاه آسیا را در صحنه بین‌المللی ارتقا دهیم. دو ملت بزرگ ایران و ژاپن دارای ریشه‌های تمدنی شگرف و قابل توجه هستند. ما تعامل ایران و ژاپن را نه تنها به نفع دو کشور که به نفع صلح و ثبات جهانی می‌دانیم.

 
 کنعانی رأی دادگاه سوئد درباره حمید نوری را قویاً محکوم کرد /ایران حق خود را برای برداشتن گام‌های متناسب محفوظ می‌داند
رأی دادگاه سوئد درباره حمید نوری شهروند ایرانی زندانی در سوئد و محکوم کردن او به حبس ابد، واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشت.
ناصر کنعانی، سخنگوی دستگاه دیپلماسی در این‌باره گفت: جمهوری اسلامی ایران رأی دادگاه‌های بدوی و تجدیدنظر درباره حمید نوری شهروند ایرانی را از اساس غیرقابل قبول دانسته و آن را به‌شدت محکوم می‌کند.
وی افزود: جای تأسف است که دادگاه سوئد بدون توجه به موازین دادرسی عادلانه، به صدور چینین رأی مخربی مبادرت کرده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: متاسفانه دستگاه قضائی سوئد با قرار گرفتن در کنار گروهک‌های تروریستی که دهه‌هاست مشغول انجام شنیع‌ترین اعمال تروریستی و ضدبشری علیه مردم ایران، عراق و حتی اروپا هستند، این‌گونه منافع دو ملت و روابط قدیمی، تاریخی و ریشه‌دار دو کشور را در معرض خطر قرار داده‌اند.
کنعانی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس وظایف ذاتی خویش در دفاع از حقوق شهروندان خود، از تمام ظرفیت‌ها و امکانات قانونی برای رهایی شهروند یاد‌شده از چنگال بی‌عدالتی استفاده کرده و تا استیفای کامل حقوق شهروند خویش به تلاش‌های خود ادامه خواهد داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه  همچنین اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران حق خود را برای برداشتن گام‌های متناسب محفوظ می‌داند.
کنعانی: ناقضان حقوق بشر در جایگاه توصیه کردن به دولت و مردم ایران نیستند
خبر دیگر اینکه، اقدام برخی کشورهای غربی در طرح و تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل با واکنش سخنگوی دستگاه دیپلماسی روبه‌رو شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه روز چهارشنبه 29 آذرماه اقدام این کشورهای را مصداق روشن استاندارد دوگانه و استفاده ابزاری از حقوق بشر برای اهداف نامشروع سیاسی خواند و آن را به شدت محکوم کرد.
این قطعنامه ضدایرانی پیشنهادی از سوی کانادا سه‌‌شنبه شب 28 آذرماه در مجمع عمومی سازمان ملل با 78 رأی تصویب شد. 98 عضو از 193  عضو سازمان ملل به آن رأی منفی و ممتنع دادند.
کنعانی یادآور شد: طرح قطعنامه حقوق بشری علیه ایران توسط برخی کشورهای غربی در حالی صورت گرفت که همین کشورها چشم بر جنایات جنگی نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه غربی فلسطین بسته و برخی نیز به طور تمام‌عیار و نامحدود در حال حمایت از این رژیم جنایت‌پیشه هستند و مضحک‌تر آنکه این رژیم نیز یکی از بانیان قطعنامه علیه ایران است.
وی افزود: همبانی بودن رژیم غاصب صهیونیستی در طرح و تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران چیزی جز یک رسوایی بزرگ سیاسی و اخلاقی برای بانیان غربی و نیز بی‌ارزش شمردن مفهوم والای حقوق بشر و تهی کردن نهادهای بین‌المللی از فلسفه وجودی آنها نیست.
این دیپلمات ارشد ایرانی این قطعنامه را فاقد وجاهت قانونی و مردود خواند و گفت: کشورهایی که سابقه طولانی در نقض نظام‌مند حقوق بشر داشته و مردم سراسر جهان تجربیات تلخ و گزنده‌ای از اقدامات ضدبشری آنان در خاطر دارند، در جایگاهی قرار ندارند که به دولت و مردم ایران توصیه‌های حقوق بشری داشته باشند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نظام مبتنی بر مردم‌سالاری دینی است و همواره در امر ارتقای حقوق بشر و عمل به تعهدات بین‌المللی خود کاملا جدی بوده و همچنان آماده است تا بر اساس اصولا متعالی مورد اهتمام خود در جهت ارتقای جایگاه حقوق بشر در جهان گفت‌وگو و همکاری‌های سازنده‌ای را در چارچوب احترام متقابل، برابری و عدالت و انصاف و دوری از اغراض سیاسی با تمامی سازوکارهای مشروع بین‌المللی و کشورهای علاقه‌مند به تحکیم و حمایت واقعی از حقوق بشر داشته باشد.
به گزارش فارس، زهرا ارشادی، سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل سه‌شنبه‌شب و در زمان تصویب این قطعنامه در کمیته سوم مجمع عمومی در سخنانی اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران قطعنامه مغرضانه حقوق بشری را به شدت رد می‌کند.
 
در پی حکم صادره علیه حمید نوری
کاردار سوئد به وزارت خارجه ایران احضار شد
در پی حکم صادره علیه حمید نوری شهروند ایرانی زندانی در سوئد، کاردار این کشور در تهران به وزارت خارجه احضار و به وی اعلام شد که ایران حق خود را برای برداشتن گام متناسب محفوظ می‌داند.
در پی اقدام دادگاه سوئد علیه حمید نوری شهروند ایرانی زندانی در سوئد، یوران بیالرستد کاردار سفارت سوئد در تهران روز چهارشنبه ۲۹ آذرماه توسط مدیرکل غرب اروپا به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد.
مدیرکل غرب اروپا در احضار کاردار سوئد ضمن محکومیت شدید اقدام صورت گرفته علیه این شهروند ایرانی، گفت: جای تاسف است که ادعاهای واهی افراد و گروهکی که دهه‌ها مرتکب شنیع‌ترین اعمال تروریستی و ضدبشری علیه مردم ایران، عراق و اروپا شده‌اند، در دادگاهی با حداقل معیارهای دادرسی عادلانه مورد استناد قرار می‌گیرد و اجازه داده می‌شود با سوءاستفاده از سازوکارهای حقوقی، مقاصد سیاسی جریان‌های مسموم و مخرب دنبال شود.
به گزارش فارس، دادگاه تجدیدنظر سوئد روز سه‌شنبه حکم دادگاه بدوی این کشور مبنی بر حبس ابد حمید نوری که از سال ۱۳۹۸ در پی یک عملیات فریب و با طراحی گروهک تروریستی منافقین زندانی و در سلول انفرادی به سر می‌برد را تایید کرد.
مدیرکل غرب اروپا در احضار کاردار سوئد افزود: دادگاه سوئد در جریان رسیدگی به این پرونده ساختگی و جعلی، با طرح اتهامات دروغین، بدون توجه به معیارهای فرآیند دادرسی، در مسیر اشتباه قدم برداشته است.
مدیرکل غرب اروپا بیان کرد: دنباله‌روی از اهداف و مقاصد گروهک‌های تروریستی و تجزیه‌طلب ضدایرانی و گروهکی که دستان عناصر آن به خون بیش از ۱۷ هزار ایرانی آلوده است، بار دیگر رفتار دوگانه مدعیان حقوق بشر را ثابت کرد.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بر ادامه پیگیری حقوق ضایع شده شهروند خود تا آزادی کامل از چنگال بی‌عدالتی مصمم است و حق خود را برای برداشتن گام متناسب محفوظ می‌داند.
کاردار موقت سفارت سوئد هم گفت که مراتب را در اسرع وقت به مقامات کشورش منعکس خواهد کرد.
به گزارش فارس، پیش از این نیز ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه حکم صادره توسط دادگاه‌های سوئد را غیرقابل قبول خواند و محکوم کرد.
 
در پی اتهام بی‌اساس یک دادگاه در آلمان علیه ایران
سفیر آلمان در تهران به وزارت خارجه احضار شد
در پی اخبار منتشر شده مبنی بر اتهام بی‌اساس یک دادگاه در آلمان علیه کشورمان و همچنین اقدام غیرقابل قبول وزارت امور خارجه آلمان در احضار کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران سفیر آلمان احضار شد.
مدیرکل غرب اروپا وزارت امور خارجه ایران،‌هانس اودو موتسل سفیر آلمان در تهران را احضار و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران به اقدام اخیر دادگاه آلمانی و اقدام غیر سازنده و غیرقابل قبول وزارت امورخارجه آلمان به وی ابلاغ شد. 
در این احضار به طرف آلمانی یادآوری گردید که ایران طی قرون متمادی میزبان و مامن پیروان مختلف ادیان الهی بوده و برخلاف برخی کشورها که سابقه سیاهی در آزار و کشتار سیستماتیک یهودیان دارند، پیشینه بسیار درخشانی در تقویت اصل همزیستی دارد، چراکه احترام به پیروان ادیان الهی در دین مبین اسلام و فرهنگ ایرانی جایگاه ارزشمندی دارد. 
سفیر آلمان تصریح کرد: مراتب را در اسرع وقت به پایتخت کشورش منتقل خواهد کرد.

 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۰۹/۳۰، ۱۰:۲۸:۰۳       بازدیدها: 89