رژیم صهیونیستی در عصر روز دوشنبه 13 فروردین در حملهای هوائی از ناحیه جولان، بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در منطقه المزا را هدف قرار داد که این اقدام تروریستی و جنایتکارانه منجر به شهادت 13 نفر از جمله سردار شهید محمدرضا زاهدی از فرماندهان ارشد محور مقاومت، سردار شهید حاجی رحیمی معاون ایشان، شهید حسین اماناللهی، شهید سید مهدی جلالتی، شهید محسن صداقت، شهید علی آقا بابایی و شهید سید علی صالحی روزبهانی و 6 نفر از نیروهای سوری منجر گشت.
وظیفه نهادهای بینالمللی در تنبیه رژیم صهیونیستی برای ادامه حیات قوانین بینالملل
به گزارش ایرنا، این اقدام علاوهبر این که برخلاف نص صریح و متن قرارداد و معاهده وین درباره روابط سیاسی (کنوانسیون وین راجع به روابط دیپلماتیک) درباره مصونیت اماکن دیپلماتیک از تعرض،کنوانسیون راجع به پیشگیری و مجازات جرائم علیه اشخاص مورد حمایت بینالمللی از جمله ماموران دیپلماتیک ۱۹۷۳ و منشور ملل متحد بوده، بر خلاف قواعد آمره و عرف حقوق بینالملل نیز میباشد.
از این دید اقدام جنایتکارانه روز دوشنبه این رژیم نشانگر این است که صهیونیستها هیچ خط قرمزی و حد یقفی را در جنایتکاری برای خود قائل نیستند و در این راه هر اقدام شنیعی را اتخاذ میکنند.
مهمترین موضوع در علم حقوق و مهمترین پشتوانه حیات قانون لزوم اتخاذ تنبیه برای قانونشکنان و مجرمین است و بدون وجود اقدامات تنبیهی هیچ قانونی نمیتواند به حیات خود ادامه دهد، به همین جهت سازمانهای بینالمللی و نهادهای بینالمللی برای ادامه پایبندی تمامی بازیگران بینالمللی به قواعد حقوقی بینالملل و جلوگیری از تخطی دیگران از این قانون که به واسطه حمله هوائی اسرائیل به اماکن دیپلماتیک ایران در سوریه خدشهدار شده، ملزم به تنبیه و مجازات رژیم صهیونیستی است.
چرا اسرائیل به این مرز از دیوانگی رسیده است
دیوانگی رو به افزایش رژیم صهیونیستی در طی ماههای اخیر مهمترین سؤالی است که تحلیلگران حوزه سیاست خارجی در جهان را به خود مشغول ساخته است. در جواب به این سؤال، بحران موجودیت این رژیم پس از عملیات طوفان الاقصی و استیصال و سردرگمی این رژيم در طی 6 ماهی که از جنگ غزه گذشته است دقیقترین و مهمترین دلیل اقدامات دیوانه وار اخیر اسرائیل است.
این رژیم که در آستانه هفتمین ماه از شروع جنگ با مردم مظلوم غزه، نتوانسته به هدف اصلی و اعلامی خود یعنی نابودی کامل مقاومت اسلامی فلسطین در غزه برسد و در سطح بینالمللی و حتی در جهان غرب نیز منفور گشته، با اقداماتی همچون حمله به مواضع نیروهای مقاومت در سوریه و همچنین ترور فرماندهان ارشد محور مقاومت سعی در سرپوش گذاشتن بر شکست تاکتیکی خود در صحنه نبرد و همچنین جلب حمایت بیشتر از سوی حامیان خود در دولتهای غربی دارد.
از سویی دیگر نتانیاهو و کابینه افراطی وی که حیات خود را در ادامه بحران و گسترش بحران میداند و از سوی دیگر به واسطه شدت جنایتگری خود با مخالفتهای شدید حتی در سطح اتحادیه اروپا و آمریکا روبهرو است، با چنین اقداماتی بر علیه محور مقاومت سعی در ادامه حیات سیاسی ننگین خود دارد.
از سویی دیگر فعالیتهای اخیر جمهوری اسلامی ایران و دیدارهای سران حماس و جهاد اسلامی با رهبر معظم انقلاب و مسئولین سیاسی، نظامی و امنیتی ایران و همچنین حملات هدفمند محور مقاومت به مواضع حیاتی رژیم صهیونیستی از دلایل عصبانیت این رژیم و اقدامات دیوانهوار آن است.
پاسخ بازدارنده و هوشمندانه
پس از حملات اخیر رژیم صهیونیستی به نیروهای مستشاری ایران و دیگر نیروهای محور مقاومت در سوریه، لزوم پاسخ به این حملات مهمترین مطالبه عمومی مردم از نظام است.
چگونگی پاسخ ایران و محور مقاومت به این اقدامات مهمترین سؤالی است که در این زمینه مطرح است. اساسیترین هدف رژیم صهیونیستی از این حملات ایجاد بحران برای محور مقاومت و همچنین گسترش بحران و منازعه در منطقه است.
مایکل برچر دانشمند و نظریه پرداز روابط بینالملل که به دلیل پژوهش در حوزه بحرانهای بینالمللی معروف گشته یکی از مهمترین معماهای روابط بینالملل را بحث بحران و پاسخ به شرایط بحرانی از سوی دولتها میداند.
در تعریف وی از بحران تهدید ارزشهای اساسی به واسطه اقدام نظامی و خشونت بار، وجود فشار زمانی و سیاسی برای تصمیم گیران و ایجاد بیثباتی، اصلیترین دلایل وجود بحران است. در همین ارتباط مدیریت بحران و لزوم پاسخ هوشمندانه به اقدام بحران آفرین مسئلهای اساسی در سطح بینالملل به شمار میآید.
بر همین اساس رژیم صهیونیستی نیز با حمله اخیر به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق سعی در ایجاد وضعیت بحرانی برای تصمیم گیران در کشورمان دارند و در مقابل پاسخ ایران به این اقدام باید بازدارنده و به طبع هوشمندانه، هدفمند و دندان شکن باشد.
در شرایطی که فشار زمانی و سیاسی برای پاسخ به این حملات وجود دارد و از سوی دیگر افکار عمومی نیز خواهان پاسخی هستند که این رژیم دیوانه را از این قبیل حملات باز بدارد، هیجانی کردن فضا برای تصمیم گیران هیچ دستاورد ملموسی نخواهد داشت.
از طرف دیگر اقدام روز دوشنبه رژیم صهیونیستی در حمله به اماکن دیپلماتیک، جای هرگونه بهانهگیری احتمالی از سوی حامیان غربی اسرائیل در صورت پاسخ احتمالی ایران به این اقدام را پیشاپیش گرفته و پاسخ کشورمان به این حمله باید با شدت بیشتر از قبل و بازدارندهتر از گذشته بوده و مسیر تکرار این چنین حملاتی را بگیرد.