وزیر اقتصاد دولت سیزدهم: خزانه را با 50 هزار میلیارد تومان بدهی تحویل گرفتیم با 50 هزار میلیارد تومان مطالبات تحویل میدهیم ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
وزیر اقتصاد دولت سیزدهم:
خزانه را با 50 هزار میلیارد تومان بدهی تحویل گرفتیم
با 50 هزار میلیارد تومان مطالبات تحویل میدهیم
۱۴۰۳/۰۶/۰۶
وزیر سابق اقتصاد گفت: در ابتدای دوره، خزانه حدود 50 هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بابت تنخواه بدهکار بود اما اکنون حدود همین عدد خزانه از سازمانهای دیگری که در حوزه یارانهای عمل میکنند، طلبکار است.
به گزارش ایسنا، سیداحسان خاندوزی در مراسم تکریم و معارفه وزرای سابق و فعلی اقتصاد، به اقدامات دوره سه ساله خود اشاره کرد و گفت: امروز پرونده حساب واحد خزانه و پرداخت به ذینفع نهائی بسته شده و از روی میز سیاستگذار به عنوان یک اقدام تحققیافته کنار گذاشته شد. در ابتدای دوره، خزانه حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بابت تنخواه بدهکار بود اما اکنون حدود همین عدد خزانه از سازمانهای دیگری که در حوزه یارانهای عمل میکنند، طلبکار است و از توانمندی خزانهداری کشور برای رفع نیازهای کوتاه مدت خود استفاده میکنند.
خاندوزی اضافه کرد: امروز درگاه ملی مجوزهای کسب و کار به مرجعیت ملی خود رسیده و البته همچنان باید گسترش و با فراگیری ادامه پیدا کند. شفافیت صورتهای مالی شرکتهای دولتی تقریبا به تمامی محقق شده است؛ غیر از شرکتهایی که به لحاظ مسائل امنیتی امکان افشای اطلاعات آنها نبود.
وی افزود: امروز تقریبا بخش مهم داراییهای دولت به شکل سامانهای شناسایی شده است. یعنی متر به متر آن توسط تاییدیه سازمان ثبت اسناد و شرکتهای پست ایران در سامانه «سادانوین» انجام شد و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار فقره داراییهای دولت آماده بهینهسازی و مولدسازی است.
وزیر سابق اقتصاد بیان کرد: سامانه مؤدیان و پایانههای فروشگاهی فعال شده و دو فصل زمستان و بهار گذشته همراه با این سامانه جدید و عبور از نظام کاغذی و روشهای سنتی مالیات بر ارزش افزوده پشت سر گذاشته شد. امروز نرخ مالیات شرکتهای تولیدی در یکی از پایینترین نقاط تاریخی خود است و سهم مالیات در تامین هزینههای دولت نیز در یکی از بالاترین نقاط تاریخی خود قرار دارد که این دو در کنار هم بسیار معنادار هستند.
وی از آغاز بهکار نشاندار کردن مالیات اصناف در تمام استانها خبر داد و عنوان کرد: اصناف کشور میتوانند مالیات خود را انتخاب کنند که در سطح کدام پروژه استانی شود.
تمام ۱۳ بانک دولتی سودآور هستند
خاندوزی اضافه کرد: همچنین امروز تمام ۱۳ بانک تحت مدیریت جمهوری اسلامی ایران سودآور هستند و از زیاندهی خارج شدند. ضمن افزایش سرمایه دو برابر آنها در آخرین جلسه با اعضای هیئتمدیره این بانک هدفگذاری شد تا پایان سال جاری مجددا، دو برابر دیگر سرمایه بانکها افزایش پیدا کند که اتفاق بیسابقهای است.
وی با اشاره به استقرار سامانه جدید گمرک ایران در اولین گمرکات کشور، تشریح کرد: در سه ماه آینده تمام ۱۶۰ گمرک ایران ذیل این سامانه جدید که دو سال اجرای آن زمان برد شروع بهکار خواهند کرد.
خاندوزی در ادامه با بیان اینکه امروز یکی از کمترین نسبتهای اتکای هزینههای دولت را به انتشار اوراق در پایان سال ۱۴۰۲ شاهد بودیم که تنها حدود ۱۶ درصد هزینههای عمومی دولت به انتشار اوراق و استقراض اتکا داشت، عنوان کرد: امروز سرمایهگذاری خارجی معتبر به معنای شروع به تحقق آن در کشور رکورد ۱۶ سال گذشته را پشت سر گذاشته و بالاترین میزان ترانزیت گمرکی تاریخ ایران در سال ۱۴۰۲ رقم خورده و آمار پنج ماهه اخیر حاکی از این است که ۱۴۰۳ مجدد رکورد ۱۴۰۲ کشور را پشت سر خواهد گذاشت.
تعیین تکلیف کالاها معادل 20 سال
وی با بیان اینکه امروز بیشترین میزان تعیین تکلیف کالاهای اموال تملیکی در طول بیش از ۳ دهه فعالیت سازمان را شاهد هستیم، بیان کرد: این سه سال گاهی معادل ۱۰ سال بلکه ۲۰ سال تعیین تکلیف کالاها صورت گرفته است. مدل جدید اعتبارسنجی کشور دوره آزمایشی خود را پشت سر گذاشته و انشاالله در دولت چهاردهم فراگیر خواهد شد. آرزوهایی مثل واگذاری باشگاههای استقلال و پرسپولیس امروز دیگر خاطرات محقق شده وزارت اقتصاد است.
شایعه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
خاندوزی تیتر اشتباه حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی را دروغ و علیه وزیر سابق اقتصاد خواند و خطاب به کسانی که مشروح این گفتوگو را دیده بودند، گفت: به تعبیر سیدالشهدا(ع) «اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید» من این موضوع را آنجا تصریح کرده بودم که این حکم قانون بود و تقریبا در دولت همه اعضای تیم اقتصادی موافق بودند، ما در وزارت اقتصاد در مورد جزئیات، زمانبندی و روش آن اختلاف نظر با سازمان برنامه و بودجه داشتیم. به نظر ما میرسید که در شرایط تحریمی اقتصاد باید به دنبال راه سومیهایی بوده که متناسب مختصات اقتصادی باشد.
وی بیان کرد: امیدوارم آن طوری که دولت رئیسی مورد هجمه و تحریف وقایع قرار میگرفت، این دولت قرار نگیرد و کمک کنند تا دولت دکتر پزشکیان بتواند با کمترین حاشیه و هجمه بدون اینکه در معرض تحریف قرار بگیرد به کار خود ادامه دهد. همه ما وظیفه داریم کمک کنیم تا سیاستگذار بتواند بهترین تصمیم را بگیرد.
کارشناس اقتصادی بیان کرد: تداوم سیاستهای بانک مرکزی در دولت چهاردهم تضمینکننده کاهش تورم است
به گفته یک کارشناس اقتصادی، بازارساز با توجه به راهکارهایی که مانع شوکهای ارزی است، کمک شایان توجهی به عدم افزایش نرخ تورم کرده است.
«احمد صالحی»؛ کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرگزاری ایبِنا با اشاره به مهمترین برنامههای اقتصادی دولت چهاردهم ناظر بر تحقق مطالبات عمده مردم کشور از دولتمردان گفت: حقیقیت این است که نرخ ارز در طول سالهای گذشته نوسان قیمتی مناسبی داشته و مدیریت این روند باعث عدم افزایش نرخ تورم شده است.
وی در این باره افزود: با بررسی روند افزایش نرخ تورم و نرخ ارز متوجه میشویم که نرخ ارز در طول سالهای اخیر به ویژه نزدیک به دو سال گذشته بسیار منطقی بوده، چرا که نرخ تورمی که پشت سر گذاشتیم به نوعی بر روی نرخ ارز تاثیر میگذارد اما سیاستهای بانک مرکزی مانع تورمهای بزرگی شده که روی نرخ ارز تاثیرگذارند و ثبات نرخ ارز نیز مانع افزایش روند تورم در اقتصاد ایران شده است.
صالحی تصریح کرد: سیاست کنترل نقدینگی و جلوگیری از رشد نقدینگی در راستای کاهش نرخ تورم، کاملا جواب داده است. اصولا در طول سالهای گذشته نرخ تورم براساس شوکهای سیاسی یا اقتصادی مرزهای قبلی خود را با سرعت بالایی جا به جا میکرد اما به دلیل نوع نگاه سیاستگذار به اهمیت ثبات ارزی، در ماههای اخیر شاهد تورمهای بزرگ نبودهایم.
این کارشناس اقتصادی یادآور شد: امروز اصلیترین مطالبه مردم از دولت کاهش نرخ تورم است، خوشبختانه بانک مرکزی در این زمینه عملکرد قابل قبولی داشته و بخشی از وظایف ذاتی خود را به خوبی انجام داده است. دولت با تداوم رویه در پیش گرفته شده از سوی بانک مرکزی، میتواند مانع بروز و ظهور تورمهای بزرگ و حتی کاهش این متغیر شود.
صالحی ادامه داد: در صورتی که سیاستگذاریهایی غیر از آنچه تاکنون اعمال شده و جواب داده، اتخاذ شود؛ شوکهای تورمی بار دیگر به اقتصاد باز میگردند و مانع تحقق وعدههای کاهش تورمی دولت به عنوان اولویت اول اقتصاد ایران میشوند.
وی اظهار کرد: تخصیص ارز به منظور تامین کالاهای مورد نیاز جامعه با تدبیرات لازم صورت گرفته و عدم کاستی در این موضوع مانع از کمبود کالا در بازار شده است.
این کارشناس اقتصادی گفت: بازارساز با توجه به راهکارهایی که مانع شوکهای ارزی است کمک شایان توجهی به عدم افزایش نرخ تورم کرده است، بنابراین ضرورت دارد دولت جدید در همراهی با بانک مرکزی سیاست کنترل نقدینگی و پایه پولی را دنبال کند.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۶/۰۷، ۰۶:٤۵:۰۱ بازدیدها: 59