روزی نامه های غرب گدای ... ۱۴۰۳/۰۶/۱۸
روزی نامه های غرب گدای ...
۱۴۰۳/۰۶/۱۸
سانسورچیهای مدعی اصلاحات دست به کار شدند
رسانههای افراطی مدعی اصلاحات مجددا دست به کار شده و در اقدامی مسبوق به سابقه گزارش کیهان را ناقص و فقط بخش جوابیه ریاست جمهوری را در کانالهای خود منتشر کردند.
پس از یادداشت روزنامه کیهان با عنوان «بازگشت غیرقانونی اخراجیهای قانونی آقای پزشکیان! با کدام توجیه؟!»، دفتر ریاست جمهوری جوابیهای برای روزنامه کیهان ارسال کرد.
روزنامه کیهان علاوه بر انتشار این جوابیه، در ادامه آن نیز اقدام به انتشار پاسخ خود در ادامه این مطلب نمود. اما طبق یک عادت همیشگی مدعیان اصلاحات و کسانی که تعهد و قسم به انتشار صحیح اخبار و وقایع را خوردهاند، در کانالهای رسانهای خود که در واقع ویترین اخبار و اطلاعرسانیشان محسوب میشود صرفا به پخش جوابیه دفتر ریاست جمهوری کردند و پاسخ کیهان را منتشر نکردند.
این اقدام رسانههای زنجیرهای مدعی اصلاحات خلاف رسالت خبرنگاری بوده و لازم به ذکر است که موضوع جدیدی نیست.
به طور مثال یکی از این رسانههای مدعی اصلاحات به این صورت گزارش کیهان را منتشر کرد که صرفا جوابیه دفتر ریاست جمهوری در آن قرار داشت. این گزارش به شرح ذیل منتشر شد:
«جوابیه دفتر رئیسجمهور به کیهان:
دستور پزشکیان برای بازنگری وضعیت اساتید و دانشجویان اخراجی کاملاً در چارچوب قانون است
دولت وفاق ملی رفتارهای سلیقهای را که آزادی بیان و اندیشه را محدود کند، تحمل نخواهد کرد»
این شکل از انتشار یک گزارش نه تنها در اصول خبرنگاری مورد قبول نیست بلکه خلاف اصل وجدان و تعهد خبرنگاری است.
همین مسئله حکایت از آن دارد که مدعیانی که صحبت از سانسور اخبار و انتشار اخبار تحریف شده توسط دیگر رسانهها را مدعی میشوند، خود به این درد دچار شدهاند.
همین رسانهها صحبت از خالصسازی و شنیدن نظرهای متفاوت میکنند اما به خودشان که میرسد قضیه متفاوت میشود؛ نه اخبار و گزارش دیگر رسانهها را به درستی منتشر میکنند و نه حتی نظری متفاوت از آنچه که فکر میکنند و میاندیشند را برمیتابند.
این رسانهها وقتی صحبت از وفاق ملی میکنند گویا برداشتی متفاوت از وفاق دارند و این کلمه را به معنای انتقاد نکردن و موضعی متفاوت و درست نگرفتن با دولت برداشت میکنند.
از طرف دیگر همین رسانهها بودند که با موضع غلطشان در دوران دولت سیزدهم نسبت به عدم انتشار اقدامات خوب و بجای این دولت عبارت وفاق ملی و رعایت اصل خبرنگاری را نقض کردند و در زمان شهادت رئیسجمهور بود که به خودشان آمدند. اما طولی نکشید که موضع قبلی خود را نسبت به دولت سیزدهم مجددا اتخاذ کردند و همان روش قبلی را پیش گرفتند.
چه خوب است که قبل از هرگونه شعاری اول خودمان باشیم که به آن عمل میکنیم و صرفا به صورت بلندگوی شعاردهی که خود خلاف آن را انجام میدهد ظاهر نشویم!
پشت پرده هنجارشکنیهای سفرای خارجی مقیم تهران
در حالی که سفیر استرالیا در تهران اخیراً به دلیل انتشار مطالبی در ترویج همجنسگرایی احضار شد، وزارت خارجه این کشور با برچسب دفاع از حقوق بشر این هنجارشکنی را توجیه میکند.
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ سفیر سوئیس در تهران نادین لوزانو به وزارت امور خارجه ایران احضار شد، آن هم به دلیل استفاده نامتعارف سفارتخانه تحت مدیریتش در بازنشر تصویری با «پرچم جعلی ایران».
با گذشت بیش از یک سال، رویداد دیگری رخ داد، این بار انتشار مطالبی به زبان فارسی در صفحه اینستاگرام سفارت استرالیا در تهران که به احضار سفیر این کشور به وزارت خارجه انجامید و واکنش وزارت خارجه استرالیا هم این بود که «با افتخار مدافع حقوق بشر هستیم» و برای پیشبرد آن تلاش میکنیم.
یازدهم شهریور سال جاری سفارت استرالیا در تهران در صفحه اینستاگرامش تصاویری از سفیر تازه منصوب شده ایان مک کانویل به همراه دبیر دوم سفارت در حمایت و ترویج همجنسبازی منتشر کرد که وزارت خارجه ایران با احضار سفیر نسبت به این اقدام هنجارشکنانه اعتراض کرد. این اقدام با واکنشهای منفی در جامعه ایران مواجه شد و برخی حتی خواستار اخراج سفیر استرالیا نیز شدند.
سفیر استرالیا در زمان احضارش مدعی شده که در پیام منتشر شده نامی از ایران برده نشده و تعمدی در اهانت به مردم و ارزشهای جامعه ایرانی نبوده و در همین ارتباط مدیر حوزههای علمیه کشور آیتالله علیرضا اعرافی ضمن محکوم کردن این اقدام از وزارت خارجه خواست برخورد مناسب و قاطعی در این باره داشته باشد. برخی از کاربران شبکههای اجتماعی هم عنوان کردهاند که سفیر استرالیا باید بهعنوان عنصر نامطلوب اخراج شود تا درس عبرت شود.
در حالی که سفیر پیشین انگلیس در تهران سایمون گس در سال ۱۳۸۹ در متنی در وبگاه سفارت دولت متبوعش نوشت که «دیپلماتها در انتقاد از وضعیت کشوری که به مأموریت در آن فرستاد شدهاند باید جانب احتیاط را رعایت کنند»، در این مدت شاهد رفتارهای هنجارشکنانه و مغایر با معیارهای جامعه ایرانی توسط سفرا و رؤسای نمایندگیهای خارجی مقیم تهران بودهایم از جمله مطالب منتشر شده توسط سفرای انگلیس و عکس یادگاری سفرای پیشین روسیه و انگلیس در بالکن سفارت روسیه در تهران و تداعیکننده کنفرانس تهران در سال ۱۹۴۳ و اشغال ایران.
در همین خصوص، دیپلمات پیشین حسین علیزاده در گفتوگو با ایران اینترنشنال با بیان اینکه معمولاً سفرا و یا رؤسای سازمانهای بینالمللی حساسیتهای کشور میزبان را رعایت میکنند، عنوان میکند که توجیه سفارت استرالیا این است که قصد هنجارشکنی را نداشته و همزمان با استرالیا «روز بنفش» را جشن گرفتهاند و به نظر من نمیآید که قصد توهین و هنجارشکنی داشته باشد.
از سوی دیگر کارشناس مسائل بینالملل حسن هانیزاده گفته که سفیر استرالیا با هدف توهین به آرمانها و انقلاب اسلامی این اقدامات تبلیغاتی را انجام داده و باید اخراج شود و ایران هم سفیرش در کانبرا را فرابخواند تا سفرای غربی در زمان حضور در ایران بدانند، ایران تحت هیچ شرایطی از ارزشهای اسلامی و دینی خود برای برقراری رابطه با آنها عقبنشینی نخواهد کرد.
به گزارش فارس، سفیر پیشین ایران در لهستان رامین مهمانپرست در این باره با بیان اینکه هر فردی که بهعنوان سفیر منصوب میشود باید متوجه مأموریتی که عهدهدار شده باشد و آداب و مقررات کشور پذیرنده را رعایت کند، به فارس میگوید که اگر اقدام سفیر استرالیا بیتوجهی به اصول اخلاقی بوده باید آن را غفلت و کوتاهی از سوی سفیر تلقی کرده و اگر عامدانه انجام شده او باید بداند که با این کار استرالیا را از ظرفیتهای روابط با ایران محروم میکند.
برخورد قبیلهای رسانههای زنجیرهای با اظهارات رئیسجمهور
روزنامههای مدعی اصلاحات در اقدامی هماهنگ و زنجیرهای، اظهارات رئیسجمهور مبنی بر اینکه «راه نجات کشور روحیه بسیجی و جهادی است» را سانسور کردند.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران روز شنبه 17/6/1403 در بازدید از قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) گفت: «راه نجات کشور احیا و تکیه به روحیه جهادی و بسیجی واقعی همچون سالهای ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و همان روحیه و مجاهدتی است که جنگ را اداره کرد و ادامه داد: اگر از آبادانی و ساختن کشور غفلت کنیم یا از روشهای ناکارآمد برای این منظور استفاده کنیم، بیش از پیش از روند پیشرفت عقب میمانیم و این عقبماندگی باعث میشود که فرصتها و ظرفیتها و منابع ما در منطقه و جهان از دست برود. ادامه مسیر با همین روند فعلی نتیجهبخش نخواهد بود و باید نگاهها و روندها را اصلاح کنیم.»
وی همچنین بر ضرورت برگزاری جلسات مشترک میان نیروی مقاومت بسیج و سازمان برنامه و بودجه برای برنامهریزی جهت اتخاذ راهکارهای جهادی برای حل هرچه سریعتر مشکل مدارس در مناطق محروم تأکید کرد و افزود: «با کمک مردم و حاکمیت نگاه بسیجی میتوانیم ظرف مدت یکسال کل مدارس لازم در مناطق محروم کشور را ساخته و مهیا کنیم.»
رئیسجمهور در بازدید از قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) با تأکید بر «روحیه جهادی و بسیجی» یکی از عوامل پیشرفت و اداره کشور را وابسته به این نوع نگاه دانست. نکته قابل تأمل اینجاست که این اظهارنظر رئیسجمهور، هیچ جایی در صفحه اول رسانههای زنجیرهای نداشت.
به نظر میرسد این اظهارات به مذاق روزنامههای زنجیرهای مدعی اصلاحات خوش نیامده و با مزاجشان سازگار نیست چرا که بر اساس اصول منطقی، عدم بازتاب و نشر همسان با حذف و نادیده گرفتن است و ادعای «دانستن حق مردم است» را که شعار این جریان است، زیر سؤال میبرد.
بر همین اساس، این نگرانی وجود دارد که از حذف واژه، سانسور اظهارات و عدم بازتاب پا را فراتر گذاشته و به حذف نگاه، اصول و روش برسیم لذا موضوع عبارت «روحیه جهادی و بسیجی» نیست بلکه مسئله انگیزه حذف و «حد یقف» این نوع نگاه است.
اگر دغدعه مدعیان اصلاحات پیشرفت، توسعه و راههای منتهی به رشد ایران باشد، بازتاب نظرات و اصولی که مُنتج به صعود ایران است، باید یکی از موارد کثیرالنشر باشد، بنابراین عدم بازتاب، نشانگر نگاه قشری و حزبی رسانههای مدعی اصلاحات است و نه تنها بر تفکر محدود این جماعت مهر صحه گذاشته بلکه ادعای ایران دوستی و دغدغه توسعه و پیشرفت کشور آنها را زیر سؤال میبرد. ادعائی که عامل فخر و شانتاژ خبری بوده و به عنوان وجه تمایز با دیگر جناحها مطرح میشد.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۶/۱۹، ۰۶:۵۹:۱۲ بازدیدها: 56