دبیر شورای عالی امنیت ملی : پیشنهاد ایران برای تأسیس ساختار امنیتی مختص بریکس با هدف مقابله با تهدیدات مشترک جهانی ۱۴۰۳/۰۶/۲۳
دبیر شورای عالی امنیت ملی :
پیشنهاد ایران برای تأسیس ساختار امنیتی
مختص بریکس با هدف مقابله با تهدیدات مشترک جهانی
۱۴۰۳/۰۶/۲۳
علی اکبر احمدیان، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی که به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در نشست مقامات بلندپایه امنیتی کشورهای عضو گروه بریکس به سنپترزبورگ سفر کرد، در این نشست با ابراز خرسندی از حضور در این نشست مهم، از میزبانی و مجموعه تلاشهای شورای امنیت ملی کشور دوست و همسایه روسیه برای برگزاری این اجلاس پراهمیت قدردانی کرد.
به گزارش ایرنا، وی افزود: بیشک پیوستن اعضای جدید به جمع بریکس از ابتدای سال ۲۰۲۴ و درخواست چندین کشور دیگر برای عضویت و یا مشارکت در بریکس نشانه بارزی از قدرت فزاینده این گروه و نقش تأثیرگذار و غیرقابلانکار آن در معادلات جهانی و هندسه جدید قدرت در عرصه بینالملل است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: امروز با حقیقت تلخی روبهرو هستیم که آمریکا و بعضی متحدان غربی وی تلاش میکنند ناتوانی خود در صحنه رقابت اقتصادی و فناوری را با ترور، تحریم و تنش بین کشورها جبران کند و از همین روی امنیت و صلح جهانی به شدت تضعیف شده و ساختارها و نهادهای سیاسی و امنیتی جهانی ناکارآمد شده است. به گونهای که همین کشورهای تضعیفکننده صلح و امنیت خود نیز در پی ایجاد پیمانهای جدیدی افتادهاند اما ریشه مشکل آنجاست که اساس و بنیان نظم کنونی بر بیعدالتی ظلم و چشمپوشی از منافع و امنیت بخش بسیار بزرگی از کشورها و جمعیت جهان استوار شده است.
احمدیان افزود: امروز جهان بیش از هر زمان دیگر به صلح و آرامش نیاز دارد اما این رفتار آمریکا و متحدان وی و استفاده ابزاری از علم و فناوری برای نفی حاکمیت و استقلال کشورها و توسعه تروریستم چه در شکل گروههای افراطگرا مانند داعش و چه در سیمای برخی رژیمهای جنایتکار همانند باند تروریست حاکم بر سرزمینهای اشغالی فلسطین بیش از هرزمانی این صلح و امنیت را در معرض تهدید قرار داده است.
نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: قدم بلندی که بریکس در مسیر عبور جهان از نظامی تکقطبی و حرکت به سمت جهانی هرچه عادلانهتر در نظام چندقطبی برداشت رهیافتی نوین و اقدامی تاریخساز و قابلتقدیر است اما در این مسیر همچنان باید با مشارکت و همافزایی یکدیگر قدمهای محکم و بلند دیگری را برداریم. به طور قطع، منافع مشترک اعضای بریکس و همزمان تهدیدات مشترک ما، زمینه همکاری گستردهتری در حوزههای مختلف را فراهم نموده که لازم است این عرصهها با نگاهی هوشمندانه و دقیقتر بازشناسی و بیان گردد.
احمدیان ادامه داد: جهان در حال تغییر است و بریکس با جمعیت، وسعت اقتصاد و قدرت خود میتواند مبتکر و مبدع ساختار امنیتی جدیدی در عرصه بینالملل برای کمک به نظم و امنیت جهان آینده باشد.
نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: پیشنهاد مشخص من تأسیس ساختار امنیتی مختص بریکس با عنوان «کمیسیون امنیت بریکس» و تعریف سازوکارهای همکاری مشترک در حوزههای صلح و امنیت بینالملل برای مقابله با تهدیدات مشترک همچون تروریسم، افراطگرایی، مواد مخدر و سوءاستفاده از فناوریهای نوظهور هوش مصنوعی، ماهوارهها، تهدید کوانتومی الکترومغناطیس و ناامنی دریایی، قاچاق انسان، فعالیتهای غیرمجاز بیولوژیک، تهدیدات در فضای سایبر.... و نیز سازوکارهای اقتصادی مشترک برای ایجاد منافع و فرصتهای فیمابین است.
احمدیان گفت: اعضای بریکس میتوانند به موازات همکاریهای اقتصادی پایهگذار نظام امنیتی تازهای در سطح جهان باشند تا از این طریق نقاط ضعف و خلأهای نظام امنیت موجود جهانی را برطرف سازند. بدیهی است این ایده اولیه نیاز به بررسی و همفکری پردازش ساختارسازی و ترتیبات نهادی توسط اعضاء دارد اما ایدهای کاملاً دستیافتنی است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: تحکیم چندجانبهگرایی برای توسعه متعادل امنیت بینالمللی ضروری است.
پیشنهاد ایران به بریکس برای خروج اینترنت از انحصار غرب
احمدیان با انتقاد از رویکرد آمریکا و متحدان این کشور در تضعیف حاکمیت ملی کشورهای مستقل با استفاده از انواع فناوریها از جمله فناوری ارتباطات سایبری و شبکههای اجتماعی، اقدام عملی کشورهای عضو بریکس را در مقابله با این رویکرد خواستار شد.
وی تصریح کرد: از مهمترین چالشها در حوزه امنیت فناوری و سایبری انحصار اینترنت سختافزارهای حیاتی و برخی نرمافزارها و سختافزارها، سامانهها و پلتفرمهای اینترنتی غربی خصوصاً آمریکایی است که باید برای آن چارهاندیشی کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی، همکاری در زمینه هوش مصنوعی را نیز از چارچوبهای مناسب همکاری مشترک بین کشورهای عضو بریکس و دیگر کشورهای مستقل یاد کرد.
وی در ادامه با اشاره به وجود شکاف دیجیتال و فقدان پیوند زیرساختهای فناوری بین کشورهای عضو بریکس بر اهمیت همکاریهای این کشورها برای ایجاد پلتفرمهای مشترک تأکید کرد.
پوتین: از مسیر مواصلاتی ایران حمایت میکنیم
دبیر شورای عالی امنیت ملی روز پنجشنبه با رئیسجمهوری روسیه دیدار کرد. ولادیمیر پوتین در این دیدار تأکید کرد که روسیه از مسیر مواصلاتی ایران حمایت میکند.
به گزارش ایرنا، در این ملاقات که در اقامتگاه تابستانی پوتین در سنپترزبورگ انجام شد، طرفین درباره همه مسائل مرتبط با روابط دوجانبه گفتوگو و مسائل مرتبط را بررسی کردند.
در این دیدار که با حضور سرگئی شایگو دبیر شورای امنیت ملی روسیه برگزار شد، احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی در آغاز سخنان خود در این دیدار، سلام مقام معظم رهبری را به پوتین رئیسجمهوری روسیه ابلاغ کرد.
احمدیان در ادامه با اشاره به آغاز به کار دولت جدید در کشورمان تاکید کرد که رویکرد توسعه مناسبات دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در دولت آقای مسعود پزشکیان نیز ادامه خواهد داشت.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی همچنین آخرین روند توسعه مناسبات تهران- مسکو در ابعاد دوجانبه و همچنین همکاریهای دو کشور در مجامع بینالمللی را برشمرد.
رئیسجمهوری روسیه نیز در این دیدار، روابط دو جانبه این کشور با جمهوری اسلامی ایران را راهبردی توصیف کردو افزود: خصلت روابط ایران و روسیه آن است که ما متحدیم.
پوتین یادآور شد: باید توجه داشته باشم که در سالهای اخیر روابط دوستانه روسیه و ایران پویایی بیشتری پیدا کرده است.
وی افزود: همه این پیشرفتها در مناسبات، عمدتاً با حمایت رهبر ایران، آیتالله آقای سیدعلی خامنهای اتفاق میافتد. از شما میخواهم بهترین و مهربانترین آرزوهای من را به ایشان برسانید.
رئیسجمهوری روسیه با اشاره به برگزاری نشست آتی سران گروه بریکس طی روزهای اول تا سوم آبان ۱۴۰۳ افزود: روسیه منتظر رئیسجمهوری جدید ایران در نشست بریکس در کازان خواهد بود.
وی ادامهداد: در جریان نشست بریکس در کازان با رئیسجمهوری ایران دیدار جداگانهای خواهم داشت.
روسیه منتظر سفر جداگانه رئیسجمهور ایران برای امضای توافقنامه جدید مشارکت راهبردی است
رئیسجمهوری روسیه با اشاره به روند تدوین موافقتنامه همکاریهای جامع بلندمدت دو کشور اظهار داشت: روسیه منتظر سفر جداگانه رئیسجمهور ایران برای امضای توافقنامه جدید مشارکت راهبردی است.
وی با بیان اینکه روسیه مصمم به همکاری با ایران در حوزههای مختلف است، یادآور شد: حجم مبادلات تجاری دو کشور در ۶ ماهه نخست سال جاری میلادی، حدود ۱۰ درصد افزایش داشته است.
پوتین با ابراز خرسندی از اینکه همکاری با روسیه برای رئیسجمهور جدید ایران نیز یک اولویت است، توسعه کریدور شمال-جنوب را از پروژههای دارای اولویت دو کشور خواند.
رئیسجمهوری روسیه تاکید کرد: از مسیر مواصلاتی ایران حمایت میکنیم.
پیش از این نیز، سرگئی شایگو دبیر شورای امنیت ملی روسیه در دیدار با احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، بر سیاست قطعی و ثابت کشورش در مورد زنگزور تاکید کرد.
دبیر شورای امنیت ملی روسیه: روسیه بر توافقات پیشین با تهران درخصوص زنگزور پایبند است
شایگو در این دیدار که در حاشیه اجلاس مقامات بلندپایه امنیتی گروه بریکس در سنپترزبورگ برگزار شد، افزود: روسیه بر توافقات پیشین با تهران درخصوص زنگزور پایبند است و سیاست مسکو در زمینه هیچگونه تغییری نکرده است.
دبیر شورای امنیت ملی روسیه افزود: مسکو در مورد جزایر سهگانه ایرانی، از حق حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران حمایت میکند.
نشست مقامات عالی رتبه امنیتی کشورهای عضو بریکس روز چهارشنبه با حضور دکتر علی اکبر احمدیان نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در سنپترزبورگ روسیه برگزار شد.
وزیر خارجه چین:روابط پکن با ایران متأثر از دیگر کشورها نخواهد بود
خبر دیگر اینکه، دبیر شورای عالی امنیت ملی روز پنجشنبه در حاشیه نشست مقامات بلندپایه امنیتی کشورهای عضو گروه بریکس با وانگ یی، وزیر امور خارجه چین دیدار کرد.
وزیر امور خارجه چین در این دیدار تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران، یک قدرت بزرگ منطقهای است.
وانگ یی، افزود: روابط چین با ایران متأثر از دیگران نخواهد بود و ما از تمامیت ارضی و حاکمیت ایران حمایت میکنیم.
چین به توافق مشارکت راهبردی دو کشور پایبند است
وی تأکید کرد: چین به توافق مشارکت راهبردی دو کشور پایبند است و علاوهبر آن، حوزههای جدید همکاری را در نظر داریم.
وزیر امور خارجه چین تاکید کرد: پکن و تهران چالشها و تهدیدهای یکسانی دارند و از این رو، باید با یکدیگر همکاری کنند.
وی افزود: باید تلاشهای آمریکا علیه ایران، روسیه و چین را ناکام بگذاریم.
وانگ یی با تاکید بر اهمیت توسعه مناسبات پکن- تهران در دولت جدید، گفت: آماده تقویت همکاریها در چارچوب کریدورهای حملونقل هستیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز در این دیدار با اشاره به آغاز به کار دولت مسعود پزشکیان، گفت: دولت جدید جمهوری اسلامی ایران نیز سیاست ثابتی نسبت به چین دارد و رویکرد توسعه مناسبات تهران-پکن را دنبال میکند.
احمدیان، گفت: تسهیل اجرای سند همکاریهای بلندمدت جمهوری اسلامی ایران و چین و رفع موانع فراروی آن در دستور کار قرار دارد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: همکاری دو و چندجانبه ایران و چین به تقویت صلح و ثبات منطقهای و بینالمللی کمک میکند.
احمدیان در جمع مقامات کشورهای جنوب: جهان نیازمند طرح نو در حوزه امنیت است
احمدیان افزون بر اینها در جمع مقامات کشورهای جنوب که ساعاتی پس از نشست مقامات عالیرتبه امنیتی بریکس در سنپترزبورگ برگزار شد، گفت: ساختارها و نهادهای بینالمللی توسط آمریکا و متحدان آن به گروگان گرفته شده و نه تنها کفایت لازم برای برقراری صلح و ثبات پایدار در جهان را از دست دادهاند بلکه از راهبرد واشنگتن برای توسعه تروریسم، تحریم و ایجاد تنش در سطح جهان بهکار گرفتهاند؛ در این فضا باید طرحی نو در انداخته شود. وی تأکید کرد: امنیت اقتصادی و مقابله با تحریم امنیت انرژی، امنیت غذایی، امنیت مالی، امنیت اقتصادی، امنیت دریایی، همچنین امنیت فرهنگی، امنیت روانی، امنیت سایبری، امنیت زیست محیطی، امنیت بهداشتی و در مجموع امنیت بینالمللی نیازمند همکاری مشترک بریکس و کشورهای جنوب برای تغییرات ساختاری و تشکیل هرچه سریعتر نهادهای کارآمد و به روز و مبتنی بر نظم جدید است.
احمدیان از ائتلاف ضدتحریم به عنوان یکی از این نهادها یاد کرد و گفت: این رویکرد بریکس و کشورهای جنوب در زمینه ایجاد امنیت اقتصادی، تجاری، مالی و ایجاد سازوکار نظارت مالی مانند پولشویی و حکمرانی داده مستقل و غیرسیاسی نقش تأثیرگذاری ایفا خواهد کرد.
کشورهای جنوب جهان به یاری مردم فلسطین بشتابند
دبیر شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: نمیتوان در اجلاسی که به نام و با محوریت امنیت برقرار شده، یادی از مردم مظلوم فلسطین نکنیم، جایی که قریب به یک سال است باند جنایتکار و تروریست حاکم بر سرزمینهای اشغالی فلسطین با حمایت آمریکا و برخی از دولتهای غربی، دهها هزار غیرنظامی از کودک و زنان تا پیران و جوانان را به خاک و خون کشیده و علاوهبر ترور دولتی را که راهبرد خود قرار داده است، بیاعتناء به مطالبات جامعه جهانی صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی را در معرض خطر قرار داده است. نمونههای این جنایات در خان یونس، الجلیل و بیمارستان معمدانی پیش چشم جهانیان است.
احمدیان از مقامات عالیرتبه امنیتی حاضر در این نشست خواست که به هر نحو ممکن برای پایان دادن به این ظلم و جنایت رژیم غاصب صهیونیستی کمک کنند و ضمن درج محکومیت این رژیم در بیانیه پایانی، گروهی از بریکس مامور پیگیری آتشبس دائم، خروج کامل نظامیان رژیم اشغالگر از غزه و کرانه باختری و تبادل اسرا با زندانیان فلسطینی و پایان دادن به این جنایات شود.
تأکید ایران و برزیل بر تحکیم مناسبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی
دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه رایزنیها با مقامات بلندپایه سیاسی و امنیتی شرکتکننده در اجلاس امنیتی بریکس، در دیدار با دستیار ویژه رئیسجمهور برزیل بر توسعه و تعمیق هرچه بیشتر همکاریهای دوجانبه در زمینه اقتصادی و تجاری، علم و فناوری و صنایع پیشرفته و نیز همکاری در قالب گروه بریکس تاکید کرد.
تأکید ایران و ونزوئلا بر تقویت همگرایی و همکاری
خبر دیگر اینکه، احمدیان در دیدار با «اورلناس» دبیرکل شورای ملی دفاعی ونزوئلا درباره راههای افزایش سطح همکاریهای اقتصادی و بازرگانی، انرژی، امور فنی، علم و فناوری و نیز همگرایی در صحنه بینالملل به منظور تامین صلح و امنیت رایزنی کرد.
دبیرکل شورای ملی دفاعی ونزوئلا نیز در این دیدار آمادگی کاراکاس را برای تقویت همکاریهای دو و چندجانبه با تهران در دولت جدید ایران اعلام کرد.
سفر احمدیان به مینسک و دیدار وی با همتای بلاروسی
خبر دیگر اینکه، احمدیان به دعوت مقامات بلاروسی به مینسک پایتخت این کشور سفر کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی و الکساندر ولفوویچ دبیر شورای امنیت ملی بلاروس در دیدار با یکدیگر بر تقویت روابط سیاسی، امنیتی و اقتصادی و توسعه همکاریها در حوزه صنعت، معدن و تجارت تأکید کردند.
طرفین در این دیدار همچنین بر ارتقای روابط در حوزههای راهبردی و همچنین همکاریها در عرصه بینالمللی و چارچوبهایی همچون سازمان همکاری شانگهای و بریکس تأکید کردند.
احمدیان با اشاره به نگاه مشترک دو کشور در زمینه لزوم چندجانبهگرایی در نظام بینالملل، بر تقویت همکاریها در این زمینه تأکید کرد.
دبیر شورای امنیت ملی بلاروس نیز در این دیدار گفت: تهران و مینسک در زمینه ساختن جهان چندقطبی دیدگاه یکسانی دارند.
ولفوویچ در ادامه سیاست اصولی بلاروس را مبتنی بر پرهیز از جنگطلبی و تحقق صلح در منطقه عنوان کرد.
رئیسجمهور بلاروس: از رئیسجمهور ایران دعوت میکنم تا به بلاروس سفر کند
دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین با رئیسجمهور بلاروس دیدار و گفتوگو کرد.
الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهور بلاروس در این دیدار گفت: از رئیسجمهور ایران دعوت میکنم تا به بلاروس سفر کند. ما در یک کشتی قرار داریم.
وی گفت: در شرایط بحرانی سیاسی- نظامی در منطقه غرب آسیا و همچنین مرزهای بلاروس، ۲ کشور نیاز به مشورتها و اقدامات مشترک دارند.
خبرگزاری بلاروسی بلتا با اشاره به اظهارات احمدیان در این دیدار نوشت که او سلام صمیمانه مقام معظم رهبری و رئیسجمهور ایران را به لوکاشنکو ابلاغ کرد.
به گزارش ایسنا، دبیر شورای عالی امنیت ملی پس از دیدار با لوکاشنکو در جمع خبرنگاران گفت: ایران و بلاروس همواره دوست بودهاند و روابط دوجانبه نزدیک به اتحاد است. در طی این مذاکرات، الکساندر لوکاشنکو بر ضرورت تداوم این روابط و مبنا قرار دادن آن تاکید کرد و ما شاهد قصد او برای تقویت روابط بودیم.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۶/۲٤، ۰۷:۱۵:۲۲ بازدیدها: 48