به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 25,364
بازدید دیروز: 26,992
بازدید هفته: 60,453
بازدید ماه: 199,625
بازدید کل: 25,186,515
افراد آنلاین: 124
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۲٤ دی ۱٤۰۳
Monday , 13 January 2025
الاثنين ، ۱۳ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۳/۰۶/۲۴

خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....

 ۱۴۰۳/۰۶/۲۴ 

 

تعاملات ضد تحریمی ایران و عراق با وجود تحریم‌های سختگیرانه آمریکا
 
در حالی که دولت بایدن می‌گوید همچنان به اجرای سختگیرانه تحریم‌ها علیه ایران متعهد است، روزنامه وال‌استریت ژورنال نوشت: بانک‌های عراقی با نقض تحریم‌های آمریکا میلیاردها دلار به ایران منتقل کرده‌اند.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به بخش فارسی VOA گفت: دولت جو بایدن، همچنان به اجرای سختگیرانه تحریم‌های وضع‌شده علیه حکومت ایران متعهد است. این سخنگو در پاسخ به پرسشی درباره نقض احتمالی تحریم‌های آمریکا از سوی عراق، گفت: واشنگتن مایل است به جزئیات بیشتری درباره یادداشت تفاهم امضاشده میان بغداد و تهران دست یابد تا از عدم وجود هرگونه فعالیت مستحق تحریم اطمینان حاصل کند.
این سخنگو در واکنش به نامه چند قانونگذار آمریکایی در رابطه با دست‌داشتن احتمالی وزیر نفت عراق، در دورزدن تحریم‌ها علیه ایران گفت: به عنوان یک قاعده کلی، درباره مکاتبات کنگره اظهارنظر نمی‌کنیم، اما نگران گزارش‌ها درباره قاچاق و فساد هستیم. واشنگتن این موضوع را با مقامات عراقی در میان گذاشته و تصریح کرده است که آماده برداشتن گام‌های لازم برای مختل‌ کردن شبکه‌های احتمالی قاچاق است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «از هدف دولت عراق برای تحقق استقلال در بخش انرژی تا سال ۲۰۳۰ از طریق بهره‌وری بیشتر، منابع انرژی تجدیدپذیر، و نوسازی شبکه‌های برق، پشتیبانی کامل می‌کنیم.»
پنج قانونگذار آمریکایی در نامه‌ای به بایدن، با استناد به چند گزارش درباره دست‌داشتن وزیر نفت و چندین مقام دیگر عراقی در دورزدن تحریم‌های وضع‌شده علیه جمهوری اسلامی، خواستار ممانعت از حضور آنها در نشست‌های به میزبانی آمریکا شدند.
وزارت نفت عراق در واکنش، اتهامات مطرح‌شده را «بی‌اساس» خواند و گفت: بغداد از «بالاترین استانداردهای شفافیت» در رابطه با تولید و صادرات نفت پیروی می‌کند و اطلاعات لازم به‌طور منظم از طریق کانال‌های رسمی منتشر می‌شود.
روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال اخیرا در گزارشی اعلام کرد که بانک‌های عراقی با سوءاستفاده از یک سیستم مالی طراحی‌شده توسط آمریکا، تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران را نقض و میلیاردها دلار به ایران منتقل کرده‌اند.
وال‌استریت ژورنال نوشت: این سیستم که توسط شعبه نیویورک بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) مدیریت می‌شد، فاقد کنترل کافی برای جلوگیری از پولشویی بود و امکان انجام تراکنش‌های تقلبی به منظور تامین مالی حکومت ایران و شبه‌نظامیان وابسته به آن را فراهم می‌کرد. علی غلام، سرمایه‌دار بانفوذ عراقی، در مرکز این طرح قرار داشته و سه بانک متعلق به او در بغداد به بهانه واردات کالاهایی مانند قطعات خودرو و مبلمان، ده‌ها میلیارد دلار به خارج عراق حواله کرده‌اند.
با این حال، مقامات آمریکایی گمان می‌کنند که بخش عمده‌ای از این تراکنش‌های بین‌المللی به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به آن اختصاص یافته است. تراکنش‌های مزبور از طریق شرکت‌های صوری و به منظور دورزدن تحریم‌های بین‌المللی علیه حکومت ایران انجام شده است. بر اساس حسابرسی‌های ایالات‌متحده، حدود ۸۰ درصد از ۲۵۰میلیون دلار حواله‌های روزانه بانک‌های عراقی غیرقابل ردیابی بود که این مسئله موجب افزایش نگرانی‌ها درباره پولشویی احتمالی شده بود.
به گزارش وال‌استریت ژورنال، وزارت خزانه‌داری و بانک مرکزی آمریکا در سال ۲۰۲۲ ده‌ها بانک عراقی از جمله بانک‌های علی غلام را در چارچوب تلاش‌ها برای مقابله با دورزدن تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی ایران، غیرقانونی اعلام کردند. همچنین حسابرسی‌ها حاکی از ده‌ها تراکنش مشکوک بانک‌های او و حواله‌کردن مبالغ هنگفت به شرکت‌هایی مبهم در امارات متحده عربی است که فعالیت تجاری اندکی داشته‌اند.
بنا به گزارش وال‌استریت ژورنال، مقامات آمریکایی به دلیل نگرانی از شکنندگی وضعیت اقتصادی عراق پس از جنگ با داعش، تمایلی به اعمال کنترل‌های شدید بر بانک‌های عراقی نداشتند. سیستم مالی مورد اشاره در سال ۲۰۰۳ به دنبال سرنگونی صدام به منظور مدیریت درآمدهای نفتی این کشور که در شعبه نیویورک بانک مرکزی آمریکا نگهداری می‌شد، ایجاد شد. هدف سیستم مزبور، تسهیل تجارت بین‌المللی برای عراق بود که پس از سال‌ها جنگ و تحریم تلاش می‌کرد اقتصاد خود را بازسازی کند.
با این حال، این سیستم فاقد پادمان‌های کلیدی معمول همچون افشای جزئیات درباره دریافت‌کنندگان حواله‌ها بود و همین مسئله امکان انجام تراکنش‌های غیرقانونی در قالبی به ظاهر قانونی را ممکن می‌کرد.

 

نگرانی آمریکا از همکاری ایران و چین با روسیه

رابرت وود، معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی به اعضای شورای امنیت سازمان ملل با تکرار ادعاهای ضدایرانی واشنگتن گفت: «در اواخر سال ۲۰۲۳، ایران و روسیه قراردادی را جهت تامین صدها موشک مورد نیاز روسیه برای ادامه تجاوزات مسکو به اوکراین امضا کردند.»
این دیپلمات آمریکایی در ادامه ادعاهای ضدایرانی‌اش اضافه کرد: «تابستان گذشته، نیروهای ایرانی به نیروهای نظامی روسیه برای استفاده از موشک‌های بالستیک پروژه ۳۶۰ با برد نزدیک آموزش دادند. روسیه در ماه جاری اولین محموله شامل صدها فروند از این موشک را از ایران دریافت کرد. حداکثر برد این موشک‌ها ۷۵ مایل است و استقرار آنها، روسیه را قادر می‌سازد تا قابلیت‌های دوربرد خود را برای استفاده در سراسر اوکراین حفظ کند، زرادخانه روسیه را گسترش داده و به روسیه این توانایی را می‌دهد تا پیش از زمستان بیشتر زیرساخت‌های اوکراین را نابود کند.»
معاون سفیر آمریکا مدعی شد: «انتقال این تسلیحات از سوی ایران نشان‌دهنده تشدید شدید و توسعه بسیار بی‌ثبات‌کننده است. تحولی که احتمالاً رنج مردم اوکراین را افزایش می‌دهد. این انتقال موشکی علاوه‌بر هزاران پهپاد ارسالی ایران از سال ۲۰۲۲ به روسیه است که نیروهای روس از آنها با اثرات مخربی علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی اوکراینی استفاده کرده‌اند.»
به گزارش ایرنا، او با ابراز هراس واشنگتن از همکاری میان روسیه و ایران گفت: همکاری روسیه و ایران نه تنها تهدیدی برای اوکراین و امنیت اروپا است، بلکه مستقیماً فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در خاورمیانه و سراسر جهان را ممکن می‌سازد.
معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل ادامه داد: در پاسخ به حمایت نظامی مداوم ایران از روسیه، از جمله تحویل اخیر موشک‌های بالستیک برای استفاده علیه اوکراین، وزارت خزانه‌داری آمریکا افراد و شش نهاد مستقر در ایران و روسیه را تحریم و چهار کشتی را به عنوان اموال مسدود شده شناسایی کرده است.
رابرت وود ادامه داد: از زمانی که کرملین تهاجم خود به اوکراین را آغاز کرد، روسیه همچنین ده‌ها موشک بالستیک و بیش از ۱۸ هزار کانتینر مهمات و مواد مرتبط با مهمات را از کره‌شمالی وارد کرده است، که این موضوع نقض قطعنامه‌های شورای امنیت است که روسیه تنها چند سال پیش از آن حمایت می‌کرد. روسیه حمایت خود را از اصول عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای کنار گذاشته و از قدرت خود در شورای امنیت برای محافظت از کره شمالی در برابر نظارت سازمان ملل در مورد برنامه‌های غیرقانونی توسعه موشک‌های هسته‌ای و بالستیک استفاده کرده است.
این دیپلمات ارشد آمریکایی در سازمان ملل تصریح کرد: نیاز فوری به کمک به اوکراین برای دفاع از خود در برابر حملات موشکی وجود دارد. حملاتی که اصول منشور ملل متحد را تضعیف می‌کند و صلح و امنیت بین‌المللی امنیت غذایی را تهدید می‌کند. روز گذشته روسیه یک کشتی باری گندم غیرنظامی را در دریای سیاه که عازم مصر بود، هدف قرار داد.
او گفت: ایجاد یک قابلیت دفاع هوائی یکپارچه برای اوکراین برای ما و دیگران یک اولویت است و از این حملات مشخص است که ما نمی‌توانیم این هدف را رها کنیم. ما با اوکراین همکاری خواهیم کرد تا اطمینان حاصل کنیم که آنها توانایی‌های لازم برای دفاع از خود در برابر حملات موشکی و پهپادی روسیه را دارند.
این مقام آمریکایی همچنین گفت: چین تجاوز روسیه را از طریق همکاری به اصطلاح «بدون محدودیت» و حمایت گسترده‌اش از پایگاه صنعتی دفاعی روسیه طولانی می‌کند، که همه اینها روسیه را قادر می‌سازد تا به جنگ با اوکراین ادامه دهد. انتقال کالا با کاربرد دوگانه از جمله اجزای سلاح، تجهیزات و مواد خام توسط چین به بخش دفاعی روسیه کمک می‌کند. این صادرات شامل نیتروسلولز، ماشین ابزار، میکروالکترونیک، اپتیک، پهپاد و فناوری موشک‌های کروز است که روسیه از آنها برای کشتن غیرنظامیان و تخریب زیرساخت‌های اوکراین استفاده می‌کند.
این در حالی است که نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی در پاسخ به سؤالات درباره گزارش‌های ادعایی مبنی بر ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه، گفت: «موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال منازعه اوکراین هیچ تغییری نکرده است. ایران ارسال کمک نظامی به طرفین درگیر که موجب گسترش خسارات انسانی و زیرساخت‌ها، و همچنین فاصله گرفتن از گفت‌وگوهای آتش‌بس می‌شود را امری غیرانسانی می‌داند؛ بنابراین، نه‌تنها خود چنین اقدامی نمی‌کند بلکه کشورهای دیگر را نیز به توقف ارسال سلاح به طرفین درگیر در منازعه دعوت می‌نماید.»
سفیر ایران در سازمان ملل نیز با رد اتهامات «بی اساس و گمراه‌کننده» آمریکا، انگلیس و فرانسه درخصوص نقش تهران در مناقشه اوکراین،گفت: ایالات متحده و همپیمانانش نمی‌توانند این واقعیت غیرقابل انکار را کتمان کنند که ارسال سلاح‌های غربی و پیشرفته به‌ ویژه از سوی ایالات متحده آمریکا، جنگ اوکراین را طولانی کرده و به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی آسیب وارد کرده است.
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در نامه‌ای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و نیز رئیس شورای امنیت افزود: بنابراین، هرگونه ادعایی مبنی بر دخالت ایران در فروش، صادرات یا انتقال تسلیحات به فدراسیون روسیه و نقض تعهدات بین‌المللی خود کاملاً بی‌اساس بوده و به‌طور قاطع رد می‌شود. ایران بار دیگر بر تعهد خدشه‌ناپذیر خود به رعایت حقوق بین‌الملل بشردوستانه تأکید می‌ورزد.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اضافه کرد: برخلاف ادعای نماینده ایالات متحده، در واقع این ایالات متحده است، نه ایران، که حامی و مروج اصلی تروریسم در منطقه و جهان می‌باشد. ایالات متحده در صدر حامیان رژیم اسرائیل، خطرناک‌ترین رژیم تروریستی جهان، قرار دارد. نمایندگان فرانسه و بریتانیا ادعاهای نادرست خود را به اشتباه ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل (۲۰۱۵) مطرح کردند، در حالی که نماینده ایالات متحده نیز علاوه ‌بر طرح همان ادعاهای نادرست، جمهوری اسلامی ایران را به حمایت از تروریسم متهم نمود. این اتهامات گمراه‌کننده، کاملاً بی‌اساس بوده و قویاً مردود اعلام می‌گردد.
سفیر ایران در سازمان ملل در این نامه گفت: جمهوری اسلامی ایران این اتهامات را صرفاً بازتاب برنامه‌های سیاسی محدود و کوته‌بینانه این سه عضو دائم شورا، که هدف آن تأمین منافع سیاسی خودشان است، می‌داند؛ امری که با سابقه عملکرد آن‌ها در شورای امنیت نیز کاملاً آشکار است. مضحک است که درست سه کشوری که به‌طور مستقیم در مناقشه اوکراین درگیر و به‌طور چشمگیری به تشدید آن از طریق تأمین سلاح‌های پیشرفته کمک کرده‌اند، وقیحانه چنین ادعاهای بی‌اساسی را علیه کشورم مطرح کرده‌اند. ایالات متحده و همپیمانانش نمی‌توانند این واقعیت غیرقابل انکار را کتمان کنند که ارسال سلاح‌های غربی و پیشرفته، به‌ویژه از سوی ایالات متحده، جنگ اوکراین را طولانی کرده و به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی آسیب وارد کرده است.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل ادامه داد: همان‌طور که در موارد متعدد از جمله در نامه مورخ ۳۰ ژوئیه ۲۰۲۴ (S/۲۰۲۴/۵۸۰) ذکر شده است، قطعنامه ۲۲۳۱ هیچ ارتباطی با مناقشه اوکراین ندارد. علاوه ‌بر این، جمهوری اسلامی ایران به‌طور مستمر به تعهدات خود پایبند بوده و متعهد به انجام آن‌ها باقی می‌ماند. بنابراین، هرگونه ادعایی مبنی بر دخالت ایران در فروش، صادرات یا انتقال تسلیحات به فدراسیون روسیه و نقض تعهدات بین‌المللی خود کاملاً بی‌اساس بوده و به‌طور قاطع رد می‌شود. ایران بار دیگر بر تعهد خدشه‌ناپذیر خود به رعایت حقوق بین‌الملل بشردوستانه تأکید می‌ورزد.

 

وزیر دفاع آمریکا:تهدید ایران جدی است آمریکا و اسرائیل باید آماده‌ باشند
 
 وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد تهدید ایران برای پاسخ به رژیم صهیونیستی را باید جدی گرفت و «لازم است که ما و اسرائیل همچنان آماده‌ باشیم».
«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا روز جمعه و درباره خروج ناو هواپیمابر «یو.اس.اس تئودور روزولت» از غرب آسیا و اینکه آیا این موضوع به این معنی است که دیگر تهدید از ناحیه ایران وجود ندارد؟ گفت: این اقدام به آن معنا نیست که تهدیدی از سوی ایران وجود ندارد و ما دیگر نباید نگران باشیم. من فکر می‌کنم وقتی آن‌ها قصد خود را برای انجام کاری بیان می‌کنند، چه امروز و چه در آینده، باید حرف آن‌ها را قبول کنید. بنابراین فکر می‌کنم آماده ماندن مهم است، به‌ویژه برای اسرائیل که در حالت آماده بماند.
به گزارش ایسنا، او افزود: همان‌طور که گفته‌ایم، ما آنچه را که لازم است برای ادامه کمک به اسرائیل برای محافظت از خود انجام خواهیم داد. اما شما باید به خاطر داشته باشید که هنوز یک ناو هواپیمابر در منطقه داریم و همچنان توانایی‌های زیادی در منطقه داریم. من می‌دانم که شما هر روز آنچه را که آنجاست، دنبال می‌کنید.
روز پنجشنبه رسانه آمریکایی آسوشیتدپرس از خروج ناو هواپیمابر روزولت از غرب آسیا خبر داد.
مقامات آمریکایی گفتند همزمان با بازگشت ناو هواپیمابر تئودور روزولت به آمریکا، مأموریت ۲ فروند ناو هواپیمابر مستقر این کشور در غرب آسیا پایان یافته و درحال بازگشت به این کشور هستند.
آستین که در پایگاه هوائی «مکسول» در آلاباما با خبرنگاران صحبت می‌کرد، در پاسخ به سؤالی درباره پاسخ ایران به ترور شهید «اسماعیل هنیه» رهبر سیاسی حماس در تهران و ظرفیت‌های ایالات متحده در منطقه اظهار داشت: مسئله فقط توانایی حضور در آنجا نیست. این، پیام‌های مرتبط با آن است. این، مشارکت فعال رهبران است. این، اطمینان از این است که همان‌طور که برای مدیریت بحران تلاش می‌کنیم، باید از هر دو طرف ماجرا اطمینان حاصل کنیم که اجازه نمی‌دهیم چیزی به‌طور غیرضروری از کنترل خارج شود.
او همچنین در پاسخ به سؤالی درباره چگونگی همکاری‌های نظامی پکن و مسکو که بیشتر از طریق ارسال تجهیزات با کاربرد دوگانه از سوی چین است، تا حمایت مستقیم تسلیحاتی تصریح کرد: وضعیت قرار گرفتن نیروها مهم است. در برخی موارد ایران نیز می‌تواند همه چیز را ببیند، همه توانایی‌ها یا بسیاری از قابلیت‌هایی را که ما در اختیار داریم. در بسیاری از موارد، نمی‌توانند. بنابراین، از نظر میزان پشتیبانی جمهوری خلق چین از روسیه، شاهد افزایش این ‌حمایت‌ها بوده‌ایم.
وزیر دفاع آمریکا خاطر نشان کرد: ما شاهد ارسال مستقیم میلیون‌ها تن مهمات و تسلیحات به روسیه نیستیم، اما با ادامه تلاش شرکت‌ها برای دور زدن تحریم‌ها، شاهد افزایش این‌گونه تلاش‌ها هستیم، این نوع تلاش‌ها در آنجا افزایش می‌یابد. چیزی که ما به تماشای آن ادامه خواهیم داد.

 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۶/۲۵، ۰۷:۰۰:۳۱       بازدیدها: 70