روزی نامه های غرب گدای ... ۱۴۰۳/۰۷/۰۴
روزی نامه های غرب گدای ...
۱۴۰۳/۰۷/۰۴
روزنامه زنجیرهای: آقای پزشکیان چرا گفتی اسرائیل باید نابود شود؟!
روزنامه زنجیرهای میگوید تحریمها به خاطر حمایت ایران از حق ملت فلسطین و محکومیت اسرائیل است و ایران باید در سیاست خود تجدیدنظر کند!
روزنامه آرمان از قول فردی به نام فریدون مجلسی نوشت: مهمترین دغدغه رئیسجمهور زمینهسازی برای آغاز مجدد مذاکرات و لغو تحریمها خواهد بود. با این وجود من فکر نمیکنم آقای پزشکیان در سفر به نیویورک به این مهم دست پیدا کند. این در حالی است که رئیسجمهور در آستانه سفر به نیویورک دوباره درباره اسرائیل موضعگیری کردند و خواستار از بین رفتن اسرائیل شدند. واقعیت این است که کشورهای غربی برای تحقق اهداف ایران در زمینه لغو تحریمها و مذاکرات تنها با همین مواضع ایران درباره اسرائیل مشکل دارند و کشورهای غربی علاقهای به مذاکره و لغو تحریمها با ایران از خود نشان نمیدهند. و ترجیح میدهند ایران همچنان در وضعیت تحریم و شرایط سخت اقتصادی قرار داشته باشد. کشورهای غربی همواره برخلاف مواضع ایران موضعگیری میکنند و همواره به دنبال بقای رژیم اسرائیل هستند. در واقع کشورهای غربی با سیاستی که ایران در مقابل اسرائیل در پیش گرفته در جنگ قرار دارند. آقای رئیسجمهور عنوان کردند که ایران در سازمان ملل متحد به دنبال صلح و امنیت است. این در حالی است که تنها در شرایطی میتوان از صلح صحبت کرد که دلایل جنگ از بین نرود و یا تلاش نشود که زمینههای تنش کاهش پیدا کند. من فکر میکنم این موضوعی است که جمهوری اسلامی باید درباره آن تصمیمگیری کند و آقای پزشکیان به تنهائی نمیتواند در این زمینه تصمیمگیرنده نهائی باشد.
مجلسی افزود: آقای پزشکیان شخصاً انسان مؤمنی هستند و به شعار صلحطلبی پایبند هستند. به همین دلیل نیز فکر میکنند همه کشورهای جهان و به خصوص جهان اسلام پشت این شعار قرار دارد و با وحدت در این زمینه اقدام خواهد کرد. شاید ایشان هم مانند برخی در داخل کشور گمان میکند که همه کشورهای اسلامی مانند آنچه دلخواه ماست در مقابل اسرائیل متحد خواهند شد. این در حالی است که در واقعیت چنین چیزی وجود ندارد و اکثر کشورهای اسلامی خود را متعهد به اعتقاد جمهوری اسلامی درباره اسرائیل نمیداند. در شرایط کنونی مهمترین، ثروتمندترین و قدرتمندترین کشور عربی یعنی عربستان راه توسعه و پیشرفت و قدرتمند شدن را در پیش گرفته و در این راه نیز هیچ جنگ و جنگطلبی وجود ندارد. این کشور و بسیاری از کشورهای منطقه به این نتیجه رسیدهاند که تنها از راه دوری از جنگ و جنگطلبی است که میتوانند در مسیر توسعه و پیشرفت قرار بگیرند.
وی گفت: این پزشکیان و دولتی که تشکیل داده نیست که باید در این زمینه تصمیمگیری کند و بلکه تصمیمگیری درباره آینده مذاکرات با حاکمیت است. حاکمیت در ایران نیز اگر گمان میکند با همین روشی که در پیش گرفته میتواند به نتیجه برسد همین راه را ادامه خواهد داد و در صورتی که متوجه شده این راه به نتیجه نخواهد رسید باید در رویکردی که در پیش گرفته تجدیدنظر کند. ما در برخورد با تنشهای منطقهای و مسئله فلسطین مطلوب است براساس آنچه در سازمان ملل تصمیمگیری شده عمل کنیم و تلاش کنیم در این راستا حقوق کشور فلسطین را استیفا کنیم. راه دیگری به جز این وجود ندارد و بلکه تنها راهحلی که وجود دارد جنگ و تنشهای نظامی و سیاسی است که در سالهای اخیر وجود داشته است.آقای پزشکیان باید این شرایط را برای حاکمیت تشریح کند و توضیح بدهد که ما هر جا رفتیم اعم از کشورهای غربی و شرقی به دلیل سیاستهایی که ما در دهههای گذشته در عرصه بینالمللی در پیش گرفتهاند حاضر نیستند از تحریمها دست بکشند. در ابتدا باید برادری خود را نسبت به کشورهای دیگر ثابت کند تا کشورهای دیگر نیز این تحریمها را اجرا نکنند. اثبات برادری نیز شامل عمل به قوانین و تعهدات بینالمللی است.
گزافهگویی این شبهتحلیلگر غربگرا در حالی است که اولا رژیم صهیونیستی به اذعان سازمان ملل سرزمینهای فلسطینی را غصب کرده و اشغالگر محسوب میشود. محاکم بینالمللی هم این رژیم را به عنوان جنایتکار جنگی و نسلکش و رژیم آپارتایدی میشمارند.
ثانیا چگونه میتوان از اصل و امنیت بینالملل سخن گفت و با رژیم اشغالگر و نامشروعی هم که میلیونها فلسطینی را آواره کرده و صدهاهزار نفر را به خاک و خون کشیده و الان هم سرگرم جنایت و نسلکشی است، کنار آمد. تحلیلگر مثلا دموکرات و لیبرال چگونه میتواند رژیم عربستان را متهم برخی جنایتهای درشت در داخل و خاک عربستان است به عنوان الگو و سرمشق معرفی کند.
ثالثا به عنوان یک ایرانی چگونه میتواند اقدامات غارتگرانه صهیونیستها در قبل از انقلاب و سپس زنجیره اقدامات تروریستی و بمبگذاری و... در ایران را توجیه کند؟ و خواستار به رسمیت شناختن اسرائیل باشد؟
رابعا طرف مظلوم چرا باید برادریاش را به ظالم ثابت کند و برای اثبات آن، به حقوق خود پشت کند و حق را به ظالم بدهد.
بیاعتنایی آمریکا به کسانی که کلمه دیگری جز مذاکره بلد نیستند
تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: متأسفانه عدهای در کشور ما کلمهای غیر از مذاکره بلد نیستند در حالیکه طرف مقابل کوچکترین علامتی برای گفتوگو، مذاکره یا چیزی شبیه به مذاکره از خودش بروز نمیدهد.
دکتر فوأد ایزدی در گفتوگو با نامه نیوز درباره مواضع تند جو بایدن نسبت به ایران در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: این لفاظی آمریکاییها علیه ایران موضوع جدیدی نیست. از 45 سال پیش تاکنون سالی نبود که رؤسای جمهور آمریکا علیه ایران از این لفاظیها نکرده باشند.
وی افزود: عدهای فکر میکردند سفر آقای پزشکیان به نیویورک برای احیای مذاکرات است اما الان مشخص شد که این افراد یا کارشناس نیستند یا مغرض هستند که چنین مباحثی را تکرار میکنند. روز نخستی که آقای پزشکیان در ایران رئیسجمهور شد، خبرنگاران از مشخصات آقای جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید پرسیدند «از آنجاکه رئیسجمهور جدید ایران معتقد است که نباید دعوا کرد و باید عادیسازی روابط انجام داد، آیا امکان مذاکره بین واشنگتن و تهران وجود دارد؟»، پاسخ او خیلی صریح و آشکار «نه» بود.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهار کرد: بعد از اشتباه لفظی آقای پزشکیان که آمریکا را برادر خواند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به یک خبرنگار رسانه عرب زبان دوباره علیه ایران لفاظی کرد. همچنین همه دیدیم آقای بایدن در سازمان ملل چه طور علیه ما صحبت کرد بنابراین طرف آمریکایی موضع کاملا واضع، صریح و روشنی دارد.
وی افزود: متأسفانه عدهای در کشور ما کلمهای غیر از مذاکره بلد نیستند در حالیکه طرف مقابل کوچکترین علامتی برای گفتوگو، مذاکره یا چیزی شبیه به مذاکره از خودش بروز نمیدهد. البته معتقدم این مشکلی است که ما ایرانیها داریم و مشکل طرف مقابل نیست.
ایزدی درباره احتمال تغییر دیدگاه دولت آینده آمریکا راجع به مذاکره با ایران یادآور شد: دولت آقای بایدن که صراحتا به مذاکره «نه» گفت. خانم هریس هم معاون اول آقای بایدن است و تاکنون تفاوتی در دیدگاه او با آقای بایدن درباره ایران یا سایر کشورها دیده نشده است بنابراین اگر او نیز رئیسجمهور شود همین سیاستهای ضدایرانی بایدن را ادامه خواهد داد. ترامپ نیز که تکلیفش روشن است چون او قاتل سردار شهید قاسم سلیمانی است. در کل اگر ساعتها وقت بگذاریم تا دنبال کسی در هیئت حاکمه آمریکا بگردیم که سخنی نیمه مثبتی درباره ایران زده باشد، کسی پیدا نمیشود.
قدرتنمایی حزبالله متحدان اسرائیل را هراسان کرد
قدرتنمایی فزاینده حزبالله لبنان موجب حیرت و نگرانی محافل غربی شده است.
دویچهوله آلمان دیروز نوشت: موشک بالستیک حزبالله برای «اولینبار» به آسمان تلآویو رسید حزبالله لبنان روز چهارشنبه اعلام کرد که با یک موشک بالستیک به مقر موساد در تلآویو حمله کرده است. این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۲۵ سپتامبر (۴ مهرماه) با اعلام این خبر مدعی شد که این مقر موساد «مرکز برنامهریزی و اجرای انفجار پیجرهای اعضای حزبالله» بوده است. حزبالله در یک بیانیه گفته است: «محور مقاومت اسلامی یک موشک بالستیک قادر۱ را در ساعت ششونیم صبح روز چهارشنبه ۲۵ سپتامبر به سمت مقر موساد در حومه تلآویو شلیک کرده است. این مقر موساد مسئول ترور رهبران و انفجارهای پیجرها و بیسیمها بوده است.» حزبالله همچنین گفت این حمله برای حمایت از مردم غزه و «در دفاع از لبنان و مردمش» انجام شده است.
وبسایت رادیو فردا نیز در گزارشی نوشت: همزمان با ادامه حملات اسرائیل به لبنان در سومین روز پیاپی و پرتاب اولین موشک حزبالله به تلآویو، تلاشها برای یافتن راهحل دیپلماتیک و ممانعت از آغاز جنگ گسترده میان طرفین شدت گرفته است. ارتش اسرائیل گفته است که موشک پرتابشده از سوی حزبالله اولین موشکی است که تاکنون توانسته به منطقه تلآویو برسد و ناداو شوشانی، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که کشورش این اقدام را به چشم تلاش حزبالله برای تشدید بیشتر تنشها میبیند.
در اینباره سخنگوی شورای امنیت ملی کاخسفید حمله موشکی حزبالله به تلآویو را «عمیقا نگرانکننده» خواند. جان کربی در گفتوگو با سیانان گفت: این مدرک دیگری است که «اسرائیل از سوی یک گروه تروریستی مورد حمایت ایران با تهدید واقعی مواجه است.» او همچنین تأکید کرد هیچ کشوری نباید با «چنین تهدیدهایی درست از آن سوی مرز خود» مواجه باشد.
در همین حال وبسایت بیبیسی در گزارشی نوشت: اسرائیل برای از پا درآوردن حزبالله قمار کرده، اما با دشمنی مسلح و خشمگین روبهرو است. سیاستمداران و ژنرالهای اسرائیلی نیاز به پیروزی دارند. پس از نزدیک به یک سال جنگ، غزه به باتلاقی تبدیل شده که در آن گرفتار شدهاند. جنگجویان حماس هنوز از تونلها و خرابهها بیرون میآیند تا سربازان اسرائیلی را بکشند یا زخمیکنند و همچنان گروگانهای اسرائیلی را در دست دارند.
حماس در ماه اکتبر گذشته اسرائیل را غافلگیر کرد. اسرائیلیها حماس را تهدید مهمی نمیدانستند و همین باعث پیامدهای ویرانگری شد. اما لبنان متفاوت است. اسرائیل اصرار دارد که نیروهای نظامیاش قواعد اخلاقی را رعایت میکند و به قوانین احترام میگذارد. اما بیشتر کشورهای جهان رفتار اسرائیل در غزه را محکوم کردهاند به گفته برخی وکلای برجسته، این نشان میدهد که اسرائیل از نیروی مرگبار، بدون تمایز بین جنگجویان و غیرنظامیان استفاده کرده که نقض قوانین جنگی است.
تعدادی از تحلیلگران در رسانههای اسرائیلی، تاثیر حملات هوائی بر توانایی حزبالله برای آغاز جنگ در آینده را با «عملیات فوکوس»، حمله غافلگیرانه اسرائیل به مصر در ژوئن ۱۹۶۷ مقایسه کردهاند. در این حمله مشهور، اسرائیل نیروی هوائی مصر را در حالی که هواپیماهایش روی زمین بودند، نابود کرد. اسرائيل در طی شش روز بعد از آن مصر، سوریه و اردن را شکست داد. این پیروزی در واقع شکلدهنده وضعیت کنونی مناقشه در خاورمیانه بود، چون اسرائیل کرانه غربی، از جمله بیتالمقدس شرقی، نوار غزه و بلندیهای جولان را تصرف کرد. این مقایسه درستی نیست. لبنان و جنگ با حزبالله متفاوت است. اسرائیل ضربات سنگینی وارد کرده، اما تا الان نتوانسته ظرفیت یا اراده حزبالله برای شلیک به سمت اسرائیل را متوقف کند.
جنگهای قبلی اسرائیل با حزبالله فرسایشی و طاقتفرسا بود و هیچکدام پیروزی قاطعی برای هیچیک از طرفین به همراه نداشت. ممکن است این جنگ نیز به همان سمت برود، هرچند که هفته گذشته از نظر حملات تهاجمی، برای اسرائیل، دستگاههای اطلاعاتی و ارتش آن رضایتبخش بوده است.
حمله اسرائیل بر یک فرضیه- یک قمار- استوار است: این که حزبالله در نهایت از پا میافتد، از مرز عقبنشینی میکند و دست از شلیک به اسرائیل برمیدارد. اما بیشتر ناظران حزبالله باور دارند که این گروه متوقف نخواهد شد. جنگیدن با اسرائیل دلیل اصلی موجودیت حزبالله است.
اسرائیل قبلا نیز به لبنان حمله کرده است. در سال ۱۹۸۲، نیروهای آن تا بیروت پیش رفتند تا جلوی حملات فلسطینیها به اسرائیل را بگیرند. اما در نهایت مجبور شدند عقبنشینی کنند، هم به دلیل خشم عمومی در داخل و خارج اسرائیل و هم پس از آن که نیروهای اسرائیلی اردوگاههای فلسطینی صبرا و شتیلا را محاصره کردند و همپیمانان لبنانی مسیحی آنها، دست به کشتار فلسطینیها زدند. در سال ۲۰۰۶، اسرائیل در شروع جنگ امیدوار بود که بتواند با قدرت هوائی حملات راکتی حزبالله را متوقف کند. اما این اتفاق نیفتاد.
فرماندهان اسرائیلی میدانند که ورود به لبنان، چالش نظامی بسیار بزرگتری نسبت به جنگ با حماس در غزه خواهد بود. حزبالله از زمان پایان جنگ ۲۰۰۶ برنامهریزی کرده و در زمین خود، یعنی جنوب لبنان میجنگد که دارای مناطق کوهستانی و صعبالعبوری است که مناسب تاکتیکهای چریکی است.
اسرائیل نتوانسته همه تونلهایی را که حماس در غزه ساخته بود، نابود کند. در نواحی مرزی جنوب لبنان، حزبالله طی ۱۸ سال گذشته تونلها و مواضع خود را در صخرههای سنگی آماده کرده است. این گروه زرادخانه عظیمی دارد که از سوی ایران تامین شده است. برخلاف حماس در غزه، حزبالله میتواند از طریق زمین و از راه سوریه تسلیحات جدید دریافت کند.
اندیشکده مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی در واشنگتن، تخمین میزند که حزبالله حدود ۳۰هزار نیروی فعال و تا ۲۰هزار نیروی ذخیره دارد که بیشتر آنها به عنوان واحدهای کوچک پیادهنظام سبک و متحرک آموزش دیدهاند. بسیاری از نیروهای آن تجربه جنگ در حمایت از حکومت بشار اسد در سوریه را هم دارند. بیشتر برآوردها حاکی از آن است که حزبالله بین ۱۲۰ تا ۲۰۰هزار موشک و راکت دارد؛ از سلاحهای هدایتناپذیر گرفته تا موشکهای دوربردی که میتواند شهرهای اسرائیل را هدف قرار دهد.
اسرائیل معتقد است که زمان جسورانه عمل کردن و ریسک کردن رسیده تا حزبالله را از مرزهایش دور کند. اما با دشمنی سرسخت، مسلح و خشمگین روبهرو است.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۷/۰۵، ۰۵:۳۳:۳۱ بازدیدها: 68