به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 744
بازدید دیروز: 5,371
بازدید هفته: 22,030
بازدید ماه: 36,653
بازدید کل: 24,736,802
افراد آنلاین: 23
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۱۱ آبان ۱٤۰۳
Friday , 1 November 2024
الجمعة ، ۲۹ ربيع الآخر ۱٤٤۶
آبان 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
3029282726
آخرین اخبار
خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۳/۰۷/۱۷

خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... 

۱۴۰۳/۰۷/۱۷

 

ایران می‌تواند در 7 دقیقه حیفا و دیمونا را 2500 بار شخم بزند
هر چند مقامات صهیونیستی درباره حمله به مراکز اقتصادی یا نظامی و هسته‌ای ایران لاف زیاد می‌زنند، اما در هر بار محاسبه بیشتر متوجه می‌شوند که در صورت انجام این اشتباه، ممکن است چه پاسخ دردناک و بی‌سابقه‌ای را دریافت کنند.
بنیامین نتانیاهو که جنگ منطقه را جنگ رستاخیز نام گذاشته، چند روز قبل گفت: «ایران بزرگ‌ترین دشمن ماست، آنها بزرگ‌ترین حمله موشکی تاریخ را علیه ما انجام دادند و ما حق پاسخگویی داریم و این کار را انجام خواهیم داد. در بزرگ‌ترین حمله به ما صدها موشک شلیک شد. ایران در پشت ‌پرده تمامی حملات از غزه، لبنان، یمن، سوریه و عراق نقش دارد و ما بر این امر پایان خواهیم داد».
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل هم در بازدید از پایگاه هوائی نواتیم که یکی از اهداف دومین حمله موشکی ایران بود، گفت: این حملات ضربه‌ای به توانایی‌هایی نیروی هوائی اسرائیل نزدند. وی مدعی شد: ممکن است در نهایت سرنوشتی شبیه غزه یا بیروت در انتظار ایران باشد. 
نفتالی بنت نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی هم گفت: «فرصت حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران همیشه به وجود نمی‌آید و نتانیاهو باید از این فرصت استفاده کند. برای اولین بار ما توانایی چنین عملیاتی را داریم و هیچ هراسی هم در واکنش احتمالی به عملیات ما وجود نخواهد داشت».
در همین حال، سایت صهیونیستی ترورآلارم که در حوزه عملیات روانی فعال است، می‌گوید: «تأخیر اسرائیل در پاسخ به حمله موشکی ایران به این دلیل است که دولت جناح راست نتانیاهو پیشنهاد حمله گسترده به زیرساخت‌های ایران در مرحله اول و تأسیسات هسته‌ای ایران را در مرحله دوم پیشنهاد می‌کند، اما جناح چپ - اپوزیسیون- پیشنهاد می‌کند همه اهداف را در مرحله حذف کند. یک حمله».
جالب این که اسرائیل و حامیانش یکی در میان به خود دلداری می‌دهند که عملیات محدود انجام خواهند داد تا ایران تلافی نکند(!) لارا روزن خبرنگار آمریکایی در این باره در شبکه ایکس از قول یک مقام ارشد اسرائیلی نوشت: «ما به حمله ایران پاسخ خواهیم داد. اما این کار را به گونه‌ای انجام نمی‌دهیم که یک جنگ همه‌جانبه با ایران آغاز شود». کانال ۱۳ اسرائیل هم ادعا کرد: اسرائیل به دنبال حمله به اهدافی است که به تهران آسیب برساند، اما منجر به یک جنگ همه‌جانبه نگردد.»
اما واقعیت این است که رژیم صهیونیستی نه به سادگی می‌تواند به تأسیسات مهم ایران دسترسی داشته باشد و نه بعد از هرگونه خبطی می‌تواند بگریزد و زیر آوار حملات ترکیبی و بی‌سابقه ایران دفن نشود.
در این زمینه روزنامه فایننشال تایمز نوشت: به گفته تحلیلگران، بدون حمایت آمریکا، حمله هوائی انفرادی اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران بسیار پرخطر و دشوار خواهد بود. اولین دلیل فاصله است؛ از اسرائیل تا پایگاه‌های اصلی هسته‌ای ایران بیش از هزار مایل فاصله است و هواپیماهای اسرائیلی برای رسیدن به آنها باید از حریم هوائی عربستان سعودی، اردن، عراق، سوریه و احتمالاً ترکیه عبور کنند. مورد بعدی سوخت است؛ بر اساس گزارش سرویس تحقیقات کنگره آمریکا، پرواز به سمت اهداف و بازگشت، تمام قابلیت سوخت‌گیری هوائی اسرائیل را از بین می‌برد و حاشیه کمی برای خطا باقی می‌گذارد سومین مورد، پدافند هوائی ایران است؛ سایت‌های اصلی هسته‌ای این کشور به شدت محافظت می‌شوند. 
روزنامه نیویورک تایمز هم نگرانی مشابهی را روایت می‌کند: واشنگتن نگران است اسرائیلی‌ها سایت هسته‌ای ایران را بمباران کنند. ولی آیا اسرائیلی‌ها می‌توانند؟ تردیدهایی در مورد توانایی اسرائیل برای وارد کردن خسارت قابل توجه به تأسیسات هسته‌ای ایران بدون کمک آمریکا وجود دارد. در حالی که اسرائیل معتقد است که می‌تواند پدافند هوائی در اطراف بسیاری از سایت‌های هسته‌ای را نابود کند، تأسیسات بسیار مستحکم حفر شده در کوه‌ها همچنان یک چالش بزرگ است.
حتی جک استرا، وزیر خارجه اسبق انگلیس هم گفته است: حتی با بمب‌های سنگرشکن هم بعید است آسیب چندانی به تأسیسات هسته‌ای ایران برسد. رئیس‌جمهور بایدن توصیه عاقلانه‌ای به اسرائیل کرده که مثلاً به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله نکنند. من بعضی از این تأسیسات را از بیرون دیده‌ام. آن‌ها صد‌ها متر در دل کوه دفن شده‌اند. برای همین حتی با بمب‌های سنگرشکن هم بعید است آسیب چندانی به این تأسیسات هسته‌ای برسد.
نیویورک تایمز البته نگرانی دیگر آمریکا و غرب را هم بازگو می‌کند: «شاید ایران و متحدانش در پاسخ به حمله اسرائیل، به پالایشگاه‌های عربستان حمله کنند». روزنامه تایمز اسرائیل هم در این زمینه گزارش داد: «چین تلاش می‌کند آمریکا را تحت فشار بگذارد تا او نیز متعاقباً اسرائیل را تحت فشار بگذارد که به تأسیسات نفتی ایران حمله نکند زیرا ممکن است قیمت نفت افزایش یابد». از سوی دیگرشبکه CNBC در گزارشی از نگرانی درباره نفت 200 دلاری خبر داده و نوشت: حمله به تأسیسات نفت ایران به راحتی قیمت هر بشکه نفت را به بیش از 200 دلار می‌رساند.
یادآور می‌شود تعبیر «بزرگ‌ترین حمله موشکی تاریخ» در سخنرانی نتانیاهو، که در ادبیات برخی رسانه‌های غربی هم آمده بود، ناظر به عملیات وعده صادق ۲ است که برای ایران، بیشتر حالت دستگرمی را داشت و در مقایسه با طراحی‌های اصلی برای مجازات رژیم صهیونیستی، حکم کوه یخ عمیقی را دارد که تنها نوک آن از آب نمایان شده است.
این موضوع به قدری واضح است که مایک پومپئو، وزیرخارجه دولت ترامپ و رئیس اسبق سیا اظهار کرد: ایران نیم میلیون (500 هزار) موشک بالستیک دارد و این یعنی می‌تواند عملیات اخیر خود را ۲۵۰۰ بار تکرار کند و این غیر از انواع پهپاد و تسلیحات دیگرِ آنهاست.
برخی منابع مطلع عنوان کرده‌اند که ده‌ها هدف راهبردی شامل تأسیسات اتمی، تجاری و اقتصادی و گازی و نیروگاهی و زیرساختی رژیم صهیونیستی به ویژه در عمق حیفا و تل‌آویو و دیمونا و دیگر در مناطق تحت اشغال صهیونیست‌ها از سوی ایران رصد و هدفگذاری شده و مکانیسم ماشه بر آنها حاکم است. 
وبسایت اکسیوس به نقل از مقامات آمریکایی می‌نویسد: دولت بایدن با پاسخ اسرائیل به حمله ایران مخالف نیست، اما می‌خواهد این حمله حساب شده باشد. واشنگتن نگران پیامد اقدام اسرائیل علیه ایران برای نیروهای آمریکایی است.
در این باره نگرانی ویلیام برنز رئیس سازمان سیا روشن‌تر است: باید توانایی‌های نظامی تهران را جدی گرفت. ما با خطر بسیار واقعی تشدید بیشتر درگیری‌های منطقه‌ای رو‌به‌رو هستیم. سران اسرائیل در حال بررسی نحوه پاسخ به حمله موشکی بالستیک ایران هستند. محاسبات نادرست همچنان می‌تواند به یک مارپیچ بدون پایان منجر شود.
لئون پانه‌تا رئیس اسبق سیا و وزیر دفاع اسبق هم در گفت‌و‌گو با با شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی اظهار کرد: اگر اسرائیل به ایران حمله کند، تهران هم پاسخ خواهد داد. ایران پاسخ هرگونه حمله اسرائیل را خواهد داد. اگر اسرائیل به ایران حمله کند، احتمال وقوع یک جنگ تمام عیار در خاورمیانه وجود خواهد داشت. 
در ۷۰ سال گذشته، اسرائیل، هرگز نتوانسته از طریق نظامی به اهدافی که در نظر داشته دست یابد که این احتمالاً بر اقدامات آتی دولت نظامی اسرائیل تأثیر خواهد گذاشت. در همین زمینه، عبدالباری سردبیر روزنامه رأی الیوم می‌گوید: اسرائیل از لحاظ روانی فروریخته، ایران حمله سختی به فرودگاه‌های نظامی این رژیم انجام داد و خلبان‌های ۳۵-F باید بدانند اگر به ایران حمله کنند پس از بازگشت، فرودگاهی در اسرائیل برای فرود آن‌ها سالم نخواهد ماند.
جان مرشایمر نظریه‌پرداز آمریکایی روابط بین‌الملل هم تأکید کرد: اگر اسرائیل به ایران حمله کند، ضربه بعدی ایران می‌تواند به فروپاشی اسرائیل بینجامد.
اینها علاوه‌ بر تصاعد اقدامات عملیات متحدان ایران علیه رژیم صهیونیستی است؛ چنان که محمدعلی الحوثی، عضو شورای سیاسی یمن تأکید کرد: رژیم صهیونیستی در روزهای آینده با موشک‌های فراصوت هدف قرار گرفته می‌شود.
یادآور می‌شود موشک‌های فراصوت (هایپرسونیک) که در هفت هشت دقیقه به عمق مناطق اشغالی می‌رسند و به شکل انبوه و خوشه‌ای، اهداف را در هم می‌کوبند، فقط یکی از توانمندهای تهاجمی ایران است و در عین حال در دیگر مناطق جبهه مقاومت هم در دسترس قرار گرفته است.
 
 
حرامزاده‌ای که سرنوشتش با سرنوشت آمریکا گره خورده است
باب وودوارد، روزنامه‌نگار تحقیقی آمریکایی، در کتاب در آستانه انتشارش با عنوان «جنگ» که بخش‌هایی از آن در رسانه‌ها منتشر شده، به اختلاف نظر و تنش کلامی ماه‌های گذشته میان جو بایدن و بنیامین نتانیاهو در زمینه حملات اسرائیل در خاورمیانه اشاره کرده و نوشت که در فروردین امسال، بایدن در یکی از مکالمات تلفنی از نتانیاهو پرسید: «استراتژیت چیست، مرد؟». نتانیاهو گفت که اسرائیل باید به رفح حمله کند. بایدن پاسخ داد: «بی‌بی، تو اصلاً استراتژی نداری.»
این نویسنده می‌افزاید: اواخر فروردین، اسرائیل با حمله به کنسولگری ایران در دمشق، چندین فرمانده و نیروی رده بالای سپاه پاسداران را ترور کرد و ایران در مقابل به اسرائیل حمله موشکی کرد. پس از اینکه آمریکا و دیگر متحدانش به اسرائیل کمک کردند تا اکثر موشک‌های شلیک‌شده را رهگیری و ساقط کنند، بایدن از نتانیاهو خواست که واکنشی نشان ندهد.
طبق این کتاب، بایدن به مشاورانش گفت: «می‌دانم نتانیاهو قرار است کاری انجام دهد، اما راهی که با آن محدودش می‌کنم این است که به او بگویم هیچ کاری نکن.» پس از ورود اسرائیل به رفح نیز بایدن درباره نتانیاهو گفت: «او یک دروغگوی لعنتی است.»
به گفته وودوارد، بایدن در جمعی خصوصی گفت: «آن عوضی، بی‌بی نتانیاهو، آدم بدی است. لعنتی واقعاً آدم بدی است!» پولیتیکو اولین‌بار گزارش داده بود که بایدن در ماه فوریه (بهمن سال گذشته) از این عبارات برای توصیف نتانیاهو استفاده کرده است، اما کاخ‌سفید به سرعت این موضوع را رد کرد.
بایدن همچنین در بهار ۲۰۲۴ در حالی که جنگ اسرائیل در غزه شدت می‌گرفت، به طور خصوصی درباره نخست‌وزیر اسرائیل به یکی از همکارانش گفت: «آن حرامزاده، آدم بدی ست. او آدم لعنتی‌ای است!»
در مکالمه بعدی، بایدن با فریاد از نتانیاهو پرسید: «بی‌بی، چه خبر است لعنتی؟ می‌دانی که تصور از اسرائیل در جهان هر روز بیشتر به این سمت می‌رود که تو و دولت سرکش هستید.»
انتشار قضاوت بایدن درباره نتانیاهو در کتاب وودوارد در حالی است که دولت بایدن در یک سال اخیر کاملاً از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان پشتیبانی کرده و دائماً مقامات سیا و پنتاگون برای افزایش حمایت‌ها از ماشین نظام رژیم به تل‌آویو سفر کرده‌اند. بسیاری از بمب‌هایی که در غزه و لبنان برای جنایت استفاده شده آمریکایی است. دولت آمریکا همچنین تأمین اطلاعاتی و پدافندی رژیم صهیونیستی را بر عهده گرفته است. این روند نشان می‌دهد دولت آمریکا با وجود حرامزاده خواندن نتانیاهو از سوی بایدن، رژیم صهیونیستی را مثل فرزند خود می‌داند و حاضر است برای حمایت از این فرزند نامشروع همه خطوط قرمز انسانی و بین‌المللی را زیر پا بگذارد. بایدن بارها گفته که صهیونیست است و اگر اسرائیل وجود نداشت باید برای تشکیل آن هزینه و اقدام می‌کردیم.
 
آکسیوس:  واشنگتن نگران پیامد اقدام اسرائیل علیه ایران برای نیروهای آمریکایی است
 
«وعده صادق ۲» از سوی ایران «شفافیت و صراحت» به‌ خرج دهد.
یک پایگاه خبری تحلیلی آمریکایی در گزارشی با اشاره به رایزنی‌های اخیر دولت بایدن و رژیم صهیونیستی درباره چگونگی پاسخ به عملیات «وعده صادق ۲» که اول اکتبر از سوی ایران علیه رژیم صهیونیستی انجام شد، نوشت که مقامات آمریکایی می‌گویند دولت بایدن مخالف پاسخ دادن رژیم صهیونیستی به حمله ایران در هفته گذشته نیست، اما می‌خواهد حساب‌شده باشد و اعتماد آن به مقامات این رژیم درباره اقدامات نظامی آن بسیار پایین است.
انتظار کاخ سفید برای «صراحت و شفافیت» از سوی رژیم صهیونیستی
در این گزارش که در پایگاه خبری-تحلیلی آکسیوس منتشر شده، آمده است: ۲ مقام آمریکایی به آکسیوس گفتند که «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید به «ران درمر» وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی گفت که آمریکا از اسرائیل انتظار «صراحت و شفافیت» درباره برنامه‌های آن برای تلافی حمله ایران دارد، چراکه این موضوع پیامدهایی برای نیروهای آمریکایی در منطقه خواهد داشت. یک مقام رسمی گفت که منظور سالیوان از مطرح کردن این اظهارات این بوده که اگر آمریکا نداند تل‌آویو چه برنامه‌ای دارد، خود به خود آماده کمک به دفع یک حمله موشکی دیگر علیه اراضی اشغالی نخواهد بود. آکسیوس ادامه داد: مقامات آمریکایی اذعان دارند که آمریکا در هر صورت، به اسرائیل برای دفاع از خود کمک خواهد کرد. به گفته آنها، درمر در گفت‌وگو با سالیوان تاکید کرده بود که رژیم صهیونیستی می‌خواهد با آمریکا هماهنگ باشد اما دولت بایدن درباره تحقق آن تردید دارد. یک مقام آمریکایی دیگر نیز گفت که مذاکرات با کابینه رژیم صهیونیستی درباره ایران «سازنده» بوده است. اگرچه کاخ سفید از اظهار نظر در این باره خودداری کرد. سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن نیز به درخواست ارائه توضیحات در این‌ باره پاسخی نداد.
پنتاگون معتقد است اسرائیل از اعتماد آمریکا سوءاستفاده می‌کند
در ادامه این مطلب آمده است: مقامات آمریکایی می‌گویند دولت بایدن، اخیرا، چندین بار با عملیات‌های نظامی یا اطلاعاتی اسرائیل غافلگیر شده است. ظاهرا، در برخی موارد، با آمریکا مشورت نشده یا پیشتر به آن اطلاع داده نشده بود. در مواردی هم زمانی هشدار داده شده بود که جنگنده‌های اسرائیلی برای حمله‌ای هوائی در خاورمیانه در حال پرواز بوده‌اند.
در این گزارش با مطرح شدن ادعای هماهنگ نبودن اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی با آمریکا که بسیاری از مقامات محور مقاومت تاکید کرده‌اند با چراغ سبز آمریکا انجام شده، آمده است: اسرائیلی‌ها ترور «اسماعیل هنیه» رئیس پیشین دفتر سیاسی حماس در تهران را به آمریکا از پیش اطلاع نداده بودند. از این گذشته، این اتفاق درست چند روز پس از آن رخ داد که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل در اتاق بیضی به بایدن گفته بود که قصد دارد اقداماتی برای پیشرفت در روند توافق با حماس برای آتش‌بس در جنگ غزه و تبادل اسرا انجام دهد.
آکسیوس با ادعای این که آمریکا از برنامه رژیم صهیونیستی برای انفجار پیجرها و بی‌سیم‌ها در لبنان، همچنین ترور شهید «سیدحسن نصرالله» دبیرکل پیشین حزب‌الله لبنان اطلاعاتی نداشته است، مدعی شد مقامات آمریکایی گفته‌اند که «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا وقتی «یوآف گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی خبر ترور نصرالله‌ را تنها چند دقیقه پیش از فرو ریختن بمب‌های جنگنده‌های اسرائیلی بر بیروت داد، از کوره در رفته بود.
مقامات آمریکایی گفتند که از نظر آستین، گالانت از اعتماد موجود سوءاستفاده کرده بود، چراکه هشدارهای دیرهنگام باعث می‌شد پنتاگون نتواند کاری برای حفاظت از نیروهای آمریکایی در منطقه انجام دهد. مقامات رژیم صهیونیستی گفتند که گالانت به آستین گفته بود نتانیاهو دستور داده اطلاعی از پیش به آمریکا داده نشود.
تل‌آویو از توافقات خود با واشنگتن پا پس می‌کشد و آن را سوءتفاهم می‌خواند
یکی دیگر از مواردی که باعث ایجاد بی‌اعتمادی و بدگمانی در کاخ سفید شد، تغییر رویه ناگهانی نتانیاهو درباره ابتکار آتش‌بس آمریکا در لبنان بود. پس از آن اعلام کرد که مشاوران او از اظهارات نتانیاهو و درمر دستگیرشان شده بود این رژیم با آن موافق است. اما تل‌آویو از آن پا پس کشید.
یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفت که نتانیاهو از آنچه به آمریکا گفته بود پا پس نکشیده بود و مدعی شد که دلیل آنچه رخ داد، سوءتفاهمی میان طرفین بوده است.
او افزود: ما فکر می‌کردیم درخواست بایدن برای آتش‌بس آغاز یک روند بود، نه اتفاقی قریب‌الوقوع. سوءتفاهمی پیش آمده بود اما ما شفاف‌سازی کردیم.
در ادامه این مطلب آمده است: دولت بایدن در روزهای اخیر، سؤالاتی از اسرائیل درباره دستور تخلیه شمال غزه به فلسطینیان ساکن این منطقه توسط ارتش رژیم صهیونیستی مطرح کرده است.
مقامات آمریکایی گفته‌اند، نگرانند که این مقدمه‌ای برای محاصره شمال غزه توسط رژیم صهیونیستی باشد و فلسطینی‌هایی که آن را ترک کرده‌اند، نتوانند باز گردند.
مقامات آمریکایی گفتند که دولت بایدن به رژیم صهیونیستی گفته است که چنین اقداماتی نقض قوانین بین‌المللی و قوانین آمریکا خواهد بود.
ظاهرا، مقامات رژیم صهیونیستی به گفته خودشان،‌ آنها گفته‌اند که قصد کوچاندن فلسطینی‌ها از شمال غزه و آوارگی دائمی آنها یا محاصره این منطقه را ندارد و این تنها یکی از عملیات‌های موقت ارتش است.
کاخ سفید در باور کردن اظهارات تل‌آویو تردید دارد
این در حالی است که مقامات آمریکایی به آکسیوس گفتند، هنوز نسبت به باور کردن این حرف اسرائیلی‌ها تردید دارند. یک مقام آمریکایی گفت که «آنها چیزی که می‌خواهیم بشنویم را به ما می‌گویند اما مشکل اصلی بی‌اعتمادی است.»
در بخش پایانی این گزارش آمده است: «مایکل کوریلا» فرمانده سنتکام، شنبه و یکشنبه به سرزمین‌های اشغالی سفر و با «هرتزی ‌هالوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی و گالانت دیدار کرد تا در جریان برنامه‌های اسرائیل برای پاسخ احتمالی قرار بگیرد.
یک مقام آمریکایی گفت که گالانت، یکشنبه، در تماسی تلفنی به آستین گفت که رژیم صهیونیستی هنوز تصمیم نهائی خود برای زمان و مقیاس حمله تلافی‌جویانه خود علیه ایران نگرفته است.
گالانت، چهارشنبه پیش‌رو برای سفری یک روزه به واشنگتن می‌رسد و قرار است به منظور هماهنگی و بحث درباره برنامه‌ها برای پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به عملیات «وعده صادق ۲» از سوی ایران با مقام‌های آمریکایی دیدار کند.
به گزارش ایسنا، یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی گفت: دولت بایدن می‌داند که ما کشوری مستقل هستیم اما می‌خواهد پند و اندرزهای خود را ارائه کند. ما به حمله ایران پاسخ خواهیم داد. در این باره هیچ جای سؤالی وجود ندارد. اما طوری انجامش نخواهیم داد که یک جنگ تمام‌عیار منطقه‌ای با ایران آغاز شود.
 
رئیس سیا مدعی شد  : زمان‌ گریز هسته‌ای ایران «حدود یک هفته» است
 
رئیس سیا گفت: با توجه به زمان‌ گریز هسته‌ای ایران که در حال حاضر «یک هفته یا کمی بیشتر» است، این کشور در «موقعیت بسیار نزدیک‌تری» برای تولید یک بمب هسته‌ای قرار دارد.
ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در یک جلسه پرسش و پاسخ درباره وضعیت غرب آسیا گفت: ما با خطر بسیار واقعی تشدید بیشتر درگیری‌های منطقه‌ای رو‌به‌رو هستیم. سران اسرائیل با دقت زیادی در حال بررسی نحوه پاسخ به حمله موشکی بالستیک ایران در هفته گذشته هستند، اما قضاوت‌های نادرست همچنان می‌تواند به یک مارپیچ بدون پایان منجر شود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: خاورمیانه جایی است که همیشه در آن مسائل پیچیده اتفاق می‌افتد.
رئیس سیا خاطر نشان کرد که اگرچه سران ایران و اسرائیل لزوما به دنبال یک جنگ تمام عیار نیستند، خطر وقوع این درگیری کماکان وجود دارد.
برنز در تلاش برای کوچک نشان دادن حمله موشکی ایران به سرزمین‌های اشغالی در سه‌شنبه گذشته، توانایی‌های نظامی تهران در این حمله را محدود توصیف کرد و گفت: البته، این به این معنی نیست که این توانایی‌ها هنوز کاملاً قوی نیستند و چیزی است که نه تنها اسرائیل، بلکه ایالات متحده نیز باید آن را بسیار جدی بگیرد.
این دیپلمات ارشد سابق آمریکا که نقشی کلیدی در مذاکره بر سر توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایفا کرد که موجب محدودیت برنامه غنی‌سازی اورانیوم در شد، تاکید کرد که با این حال، آژانس نشانه‌هایی مبنی بر تصمیم آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر معظم ایران برای تولید سلاح هسته‌ای ندیده است.
ویلیام برنز در عین حال گفت باتوجه به زمان‌گریز هسته‌ای ایران که در حال حاضر «یک هفته یا کمی بیشتر» است، این کشور در «موقعیت بسیار نزدیک‌تری» برای تولید یک بمب هسته‌ای قرار دارد.
برنز گفت که ایالات متحده از نزدیک فعالیت‌های هسته‌ای ایران را برای یافتن هرگونه نشانه‌ای مبنی بر اینکه این کشور به سمت تولید بمب هجوم می‌برد، زیر نظر گرفته است.
او تصریح کرد: ما امروز شواهدی دال بر اینکه چنین تصمیمی گرفته شده است، نمی‌بینیم. ما با دقت بر آن (برنامه هسته‌ای ایران) نظارت می‌کنیم.
این مقام آمریکایی همچنین گفت: من فکر می‌کنم، ما کاملاً مطمئن هستیم که با همکاری دوستان و متحدان خود می‌توانیم نسبتاً زودتر آن را متوجه شویم اما خطر بزرگ به نوعی این است که چارچوب زمانی به گونه‌ای فشرده شده که چالش‌های جدیدی برای ما ایجاد می‌کند.
او همچنین پس از گذشت یک سال از آغاز جنگ غزه که به کشته شدن ده‌ها هزار فلسطینی غیر نظامی در این منطقه منجر شده است، بدون اشاره به این جنایات رژیم صهیونیستی ابراز امیدواری کرد که تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و حماس با میانجیگری قطر و آمریکا هرچه زودتر به نتیجه برسد و اسرای باقی‌مانده در غزه نیز به خانه بازگردند.
وی خاطر نشان کرد که مواضع آنها بارها به یکدیگر نزدیک شده بود، اما این موضوع (حصول توافق) بسیار دست نیافتنی بوده است.
به گزارش ایسنا، رئیس سازمان سیا تصریح کرد: آنچه در غزه در خطر است، توسط اراده سیاسی شکل می‌گیرد. در نهایت، زمانی که شما سعی می‌کنید در مورد یک توافق آزادی اسرا و آتش‌بس مذاکره کنید، این فقط مربوط به نگارش متون یا فرمول‌های خلاقانه نیست. این، در مورد رهبرانی است که در نهایت باید تشخیص دهند که کافی است، چیزی که به ندرت در گزینه‌ها، به خصوص در خاورمیانه وجود دارد.
وی تاکید کرد: سپس باید به انتخاب‌های سخت و برخی سازش‌ها به نفع ثبات استراتژیک بلندمدت نیز بروید.
 
 
تهدید تأسیسات نفتی ایران حمله به اقتصاد آمریکا و اروپاست 
نشریه «نیویورک تایمز» تأکید کرده است که هرگونه مقابله احتمالی نظامی اسرائیل علیه ایران، وضعیت عرضه نفت در جهان را دچار اختلال کرده که بخشی از عواقب آن تشدید بحران اقتصادی در آمریکا و اروپا خواهد بود.
به گزارش ایرنا، رسانه آمریکایی نیویورک تایمز نوشته است: شوک به عرضه جهانی نفت، می‌تواند منجر به افزایش قیمت‌های بنزین، سوخت و سایر محصولات ساخته شده با نفت مانند پلاستیک، مواد شیمیایی و کود شود. این امر می‌تواند به سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی، استخدام و گسترش کسب‌وکار در کشورهای مختلف ضربه جدی وارد کرده و آن‌ها را با خطر رکود تهدید کند.
نیویورک تایمز با اشاره به افزایش گمانه‌زنی‌ها در مورد احتمال حمله نظامی اسرائیل به ایران، افزوده است: احتمال این پیامد فاجعه‌بار در روزهای اخیر در کانون توجه جهانی قرار گرفته است، تا جایی که در برخی سناریوها به احتمال هدف قرار دادن پالایشگاه‌های عربستان سعودی یا امارات متحده عربی از سوی ایران در صورت حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای و نفتی این کشور اشاره می‌شود.
کابوس نفت 130 دلاری
در بخشی از تحلیل این روزنامه آمده است: بر اساس تحلیل مؤسسه «آکسفورد اکونومیکس»، در صورت وقوع جنگ میان اسرائیل و ایران، قیمت نفت به ۱۳۰ دلار در هر بشکه افزایش یافته و اقتصاد جهانی چهار دهم درصد آسیب خواهد دید. این سناریو درست زمانی که بانک‌های مرکزی از ایالات متحده تا اروپا تا حدی در کاهش نرخ بهره بر تورم پیروز شده‌اند با افزایش قیمت‌ها به اقتصاد اروپا و آمریکا ضربه می‌زند.
یک شوک نفتی و در نتیجه نرخ‌های بالاتر، شرایط اعتباری سخت‌تری را برای کسب‌وکارها و مصرف‌کنندگان ایجاد کرده و انگیزه‌ برای سرمایه‌گذاری، استخدام، خرید خانه و رشد اقتصادی را کاهش می‌دهد.
نیویورک تایمز نوشته است: قیمت نفت تا حد زیادی قیمت بنزین را که در صورت پایین بودن نشانه‌ای از اعتماد مصرف‌کننده و رفاه اقتصادی هر کشور است مشخص می‌کند.
ضربه‌های اسرائیل به آمریکا و اروپا
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: آمریکا، یکی از مهم‌ترین ضررکنندگان از تشدید تنش در خاورمیانه و تقابل نظامی احتمالی اسرائیل علیه ایران است. ایالات متحده یکی از کشورهایی است که از این شوک نفتی آسیب می‌بیند. هر چند شرکت‌های آمریکایی فعال در تولید سوخت‌های فسیلی از ضربه به عرضه جهانی نفت و قیمت‌های بالاتر سود می‌برد اما در نهایت کند شدن رشد اقتصاد جهانی مانع دیگر کسب‌وکارها، به‌ویژه صادرکنندگان آمریکایی خواهد شد.
بنابر تحلیل نیویورک تایمز، کشورهای اروپایی نیز به طور ویژه در برابر اختلال نفتی حاصل از جنگ احتمالی ایران و اسرائیل آسیب‌پذیر هستند. این قاره برای مدت طولانی به انرژی ارزان روسیه متکی بوده اما پس از این عرضه پس از تحریم‌های بین‌المللی روسیه در جریان جنگ این کشور با اوکراین، این عرضه ارزان قیمت کاهش یافته و حمل‌ونقل انرژی به اروپا به شدت محدود شد. این امر بسیاری از کشورهای اروپایی را مجبور کرد تا در عین محدود کردن مصرف، به دنبال جایگزین‌هایی [همچون زغال سنگ] باشند. با این شرایط یک شوک ناگهانی در قیمت نفت بحران دیگری را برای اروپایی‌ها به همراه خواهد داشت.
 افزایش قیمت نفت
در نتیجه همین تحلیل بازرگانان بین‌المللی از تحولات منطقه، قیمت نفت در حال افزایش است به طوری که نفت برنت از حدود 70 دلار تا همین چند هفته قبل، حالا به 80 دلار رسیده که بیانگر افزایش حدود 14 درصدی است.
به گزارش ایبنا، بهای معاملات آتی نفت برنت که روز دوشنبه رکورد 81 دلار و 17 سنت را هم ثبت کرده بود، دیروز در سطح ۷۹ دلار و 37 سنت در هر بشکه معامله شد و قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و 50 سنت افزایش به ۷۵ دلار و 94 سنت رسید.
قیمت نفت برنت در هفته گذشته بیش از هشت درصد و نفت خام وست تگزاس اینترمدیت ۹ و یک دهم درصد افزایش یافت.
بانک سرمایه‌گذاری آمریکایی گلدمن ساکس پیش‌بینی خود را برای قیمت هر بشکه نفت تا سال ۲۰۲۵ با افزایش ۲۰ دلاری به ۹۶ دلار در صورت کاهش یک میلیون بشکه‌ای تولید ایران به دلیل هر فرضیه‌ای مبنی بر حمله به آن افزایش داد.
تحلیلگران بانک ANZ با اشاره به ظرفیت مازاد تولید متعلق به سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) که بالغ بر هفت میلیون بشکه در روز است، گفتند: «ما می‌بینیم که حمله مستقیم به تاسیسات نفتی ایران، کم‌محتمل‌ترین پاسخ در میان گزینه‌های اسرائیل است.»
 پایین‌ترین ذخایر نفت در آمریکا
گفتنی است، سطح پایین ذخایر اضطراری نفت در آمریکا، این کشور را در برابر احتمال مختل شدن عرضه خاورمیانه در صورت تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی، آسیب‌پذیر ساخته است. «هارولد‌هام»؛ بنیانگذار شرکت «کانتیننتال ریسورسز»، آمریکا را در برابر شوک نفتی، «به طور غیرمعمولی آسیب‌پذیر» خواند.
روزنامه فایننشیال تایمز از قول او آورده است: «آنها ذخایر نفت استراتژیک را تخلیه کرده‌اند و ذخایر پالایشگاه‌ها در آمریکا در سال‌های اخیر، به پایین‌ترین حد خود رسیده است. شما هرگز نمی‌دانید چه زمانی به آن نیاز دارید. این چیزی شبیه به داشتن بنزین در ماشینتان است. ما به طور غیرعادی در موقعیت آسیب‌پذیری قرار داریم. همه در حال حاضر به خاورمیانه نگاه می‌کنند و در چهار سال گذشته چنین بوده است؛ اما رئیس‌جمهوری داشتیم که صادقانه بگویم در خانه نبود.»
این روزنامه افزوده است که اظهارات بی‌پرده این مدیر نفتی، یک واقعیت تلخ برای آمریکاست. ذخایر نفت استراتژیک آمریکا پس از اینکه دولت بایدن برای کنترل قیمت بنزین پس از آغاز جنگ روسیه در اوکراین، مقدار زیادی نفت را در سال ۲۰۲۲ به بازار عرضه کرد به پایین‌ترین حد خود در ۴۰ سال اخیر سقوط کرد.
روزنامه فایننشیال تایمز آورده است با این حال، از آن زمان، دولت فدرال به دلیل قیمت‌های بسیار بالا، به کندی مشغول پر کردن مجدد این ذخایر شده است. برخی حتی استدلال کرده‌اند که آمریکا دیگر نیازی به ذخایر استراتژیک ندارد زیرا خود بزرگ‌ترین تولید‌کننده جهان است. اما به نظر می‌رسد این عده فراموش کرده‌اند که اولا، نفت در سطح جهانی معامله می‌شود و ثانیا، آمریکا ممکن است بزرگ‌ترین تولید‌کننده نفت باشد اما در عین حال، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده است و روزانه حدود هفت میلیون بشکه بیشتر از تولید خود مصرف می‌کند و این امر، آمریکا را در برابر نوسانات قیمت جهانی آسیب‌پذیر می‌سازد.
همچنین بر اساس گزارش اویل پرایس، در حال حاضر، سطح ذخایر اضطراری آمریکا به اندازه مصرف حدود ۱۹ روز است.
گفتنی است، اگر اسرائیل بخواهد به تاسیسات نفتی ایران حمله کند با به‌هم خوردن چرخه عرضه جهانی نفت، عواقب بدی برای اقتصاد آمریکا و اروپا به‌وجود می‌آید؛ به‌ویژه که در آستانه انتخابات آمریکا، دولت بایدن ضربه جبران‌ناپذیری خواهد خورد.

 

 

 نیویورک‌تایمز: حمله تل‌آویو به تأسیسات هسته‌ای ایران بعید است
روزنامه نیویورک‌تایمز با اشاره به توانمندی محدود رژیم صهیونیستی، گزارش کرد بعید است رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله کند.
روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» در گزارشی مفصل درخصوص برخی گمانه‌زنی‌ها در ارتباط با احتمال حمله رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای ایران نوشت که 22 سال است که نیروهای اسرائیلی برای چنین لحظه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌اند اما بعید به نظر می‌رسد که آن‌ها در دور بعدی انتقام خود، تاسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار دهند یا این‌که بتوانند بدون کمک آمریکا موفق شوند.
طبق این گزارش، مقام‌های فعلی و سابق رژیم صهیونیستی در مصاحبه‌های خود درخصوص توانمندی اسرائیل برای وارد کردن خسارت چشمگیر به تاسیسات هسته‌ای ایران ابراز تردید کرده‌اند.
از طرف دیگر، رئیس‌جمهور آمریکا جو بایدن درخصوص هرگونه حمله به سایت‌های انرژی یا هسته‌ای ایران هشدار داده است و گفته که هرگونه پاسخ اسرائیل باید «متناسب» با حمله اخیر ایران به رژیم صهیونیستی باشد.
بر اساس این گزارش، رئیس پنتاگون لوید آستین نیز به وضوح به وزیر جنگ اسرائیل یوآو گالانت گفته که ایالات متحده از اسرائیل می‌خواهد از اقدامات انتقام‌جویانه که به تنش‌ جدید با ایران منجر می‌شود، پرهیز کند. گالانت قرار است چهارشنبه در واشنگتن با آستین دیدار کند.
این روزنامه آمریکایی ادامه داد که احتمال می‌رود اولین عملیات انتقام‌جویانه اسرائیل علیه ایران با تمرکز بر پایگاه‌های نظامی، اطلاعاتی و...باشد و بعید است که به دنبال هدف قرار دادن تاسیسات هسته‌ای ایران باشد و این اهداف برای آینده و زمانی ذخیره می‌شود که ایران بخواهد پاسخ حملات اسرائیل را بدهد.
طبق این گزارش، مقام‌های آمریکایی و اول از همه بایدن، کمپینی را راه انداخته‌اند تا حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران منتفی شود و تاکید کرده‌اند که چنین حمله‌ای ناکارآمد است و منطقه را به یک جنگ تمام عیار سوق می‌دهد.
در بخشی از این گزارش توضیح داده شده است که زمانی‌که «نفتالی بنت» در سال 2021 به‌عنوان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برگزیده شد، بنا به گفته مقام‌های اسرائیلی از فقدان آمادگی اسرائیل برای حمله به برنامه هسته‌ای ایران شوکه شد و دستور تمرین‌های جدید برای شبیه‌سازی حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران را داد اما با این‌وجود امروز نیز توانمندی اسرائیل برای چنین اقدامی محدود است.
این گزارش درخصوص توانمندی محدود اسرائیل توضیح داد که این رژیم به ناوگان قدیمی هواپیماهای سوخت‌رسان هوائی بوئینگ 707 متکی است و سال‌ها طول می‌کشد تا مدل‌های جدیدتر که قادر به حمل سوخت برای بردهای طولانی‌تر هستند، توسط ایالات متحده تحویل داده شود.
این گزارش درخصوص بمب‌های سنگرشکن رژیم صهیونیستی نیز این‌گونه توضیح داد که اسرائیلی‌ها معتقدند که قادر به عبور از پدافندهای هوائی در اطراف بسیاری از سایت‌های هسته‌ای عبور کنند اما اسرائیل به سادگی نمی‌تواند به سایت‌های هسته‌ای بسیار تقویت شده ایران که درون کوه‌ها حفر شده است، نفوذ کند.
ژنرال «فرانک مک‌کنزی» مسئول برنامه‌های جنگ ایران در زمان فرماندهی بر فرماندهی مرکزی ایالات متحده می‌گوید «هدف هسته‌ای جزو اهداف بسیار دشوار است. جایگزین‌های زیاد دیگری برای این هدف وجود دارد» و مدعی شده است که حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران ساده‌تر از سایت‌های هسته‌ای است.
روزنامه نیویورک‌تایمز در بخش پایانی گزارش خود در ارتباط با نگرانی‌های جامعه بین‌الملل درباره آینده هسته‌ای ایران نوشت که وارد کردن ضربه به برنامه هسته‌ای ایران سخت‌تر شده است.

 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۷/۱۸، ۰۵:۵۰:۱۱       بازدیدها: 56