به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 723
بازدید دیروز: 5,371
بازدید هفته: 22,009
بازدید ماه: 36,632
بازدید کل: 24,736,781
افراد آنلاین: 17
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۱۱ آبان ۱٤۰۳
Friday , 1 November 2024
الجمعة ، ۲۹ ربيع الآخر ۱٤٤۶
آبان 1403
جپچسدیش
4321
111098765
18171615141312
25242322212019
3029282726
آخرین اخبار
عارف: بحران دریاچه ارومیه، یک «بحران ملی» است ۱۴۰۳/۰۷/۲۰
در جلسه «کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه»
عارف: بحران دریاچه ارومیه، یک «بحران ملی» است
   ۱۴۰۳/۰۷/۲۰

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: مشکل دریاچه ارومیه، تنها یک بحران برای سه استان همجوار دریاچه نیست، بلکه یک بحران ملی است.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در نخستین جلسه «کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه» در دولت چهاردهم که با حضور وزیر جهاد کشاورزی و معاون علمی رئیس‌جمهور، رؤسای سازمان‌های محیط زیست و سازمان برنامه و بودجه، استانداران استان‌های حوزه آبریز دریاچه ارومیه و مدیران سازمان‌ها و دستگاه‌های عضو کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه برگزار شد گفت: مشکل دریاچه ارومیه، تنها یک بحران برای سه استان همجوار دریاچه نیست، بلکه یک بحران ملی است که حل آن هم «عزم ملی» و راهکار ملی نه محلی را می‌طلبد.
وی با بیان اینکه قبل از شروع کار «کارگروه ملی دریاچه ارومیه»، وضعیت فاجعه‌بار بود بیان کرد: مشکل دریاچه ارومیه، از مهم‌ترین مسائل ملی امروز ایران است و ما اکنون برای حل آن، نیاز به یک عزم ملی داریم و اکنون زمان آن است که تصمیمات درستی که در دولت‌های گذشته گرفته شده است را عملی کنیم.
معاون اول رئیس‌جمهور افزود: اگر کم‌کاری‌ها را متوجه یکدیگر کنیم، ‌ بحران بزرگ‌تر خواهد شد اما باید با جدیت دنبال راهکار باشیم و دیگر نمی‌شود با رویکرد «منطقه‌ای» و «استانی» مشکل را حل کرد، با آنکه‌ استان‌های آذربایجان شرقی و غربی و کردستان که در همسایگی دریاچه هستند نقش برجسته‌ای برای نجات دریاچه دارند اما واقعیت این است که تنها یک عزم ملی می‌تواند ارومیه را نجات دهد.
عارف عنوان کرد: دریاچه ارومیه، تنها دریاچه‌ جهان نیست که با بحران رو‌به‌رو شده و کشورهای دیگر نیز با چنین بحرانی رو‌به‌رو بوده‌اند که آن را حل کرده‌اند ‌اکنون ما نیز باید با استفاده از دستاوردهای این کشورها، بحران دریاچه ارومیه را حل کنیم.
وی با اشاره به بحث چاه‌های آب‌غیرمجاز و گسترش بی‌ضابطه سطح زیر کشت زمین‌های کشاورزی در حوزه آبریز دریاچه ارومیه که در کنار تغییرات اقلیمی به عنوان مهم‌ترین دلایل بحران دریاچه ارومیه مطرح می‌شود گفت: این مسائل باعث شده سطح آب در برخی از نقاط کشور از ۲۵ متر به ۵۰۰ متر برسد و این بلایی است که بر سرمحیط زیست و آینده فرزندان ایران آورده شده است. در حق محیط‌ زیست ظلم شده است و جواب ظلم هم مشخص است که چیست.
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: اکنون برای حل مشکل، باید حقابه محیط زیست را پیش فرض بدانیم، تغییر در الگوی‌ کشت را به دقت عملی کنیم و همزمان با این اقدامات، جامعه و کشاورزان را هم توجیه کنیم که چگونه باید از آب به درستی استفاده کنند.
عارف خاطرنشان کرد: باید در کنار اقدامات عملی، فرهنگسازی کنیم، از دید دولت چهاردهم، طرح‌های نجات دریاچه ارومیه که در دولت‌های قبل تصویب شده محترم است، اما تلاش می‌کنیم اگر نواقصی در این طرح‌ها وجود دارد آنها را رفع کنیم و اگر نقاط قوتی بوده آنها را تقویت کنیم.
وی با تشکر از یکی از اساتید دانشگاه ارومیه که در این جلسه، پیشنهادات علمی‌ و براساس متدهای جهانی فائو را ارائه کرد گفت: اگرچه کار دانشگاه ارومیه قابل تقدیر است اما تنها نباید به تحقیقات این دانشگاه محدود شد، همه دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور می‌توانند در این زمینه طرح‌های مطالعاتی را شروع کرده و ببینند در سایر نقاط جهان برای رفع این چنین بحران‌هایی چه تدابیری اندیشیده‌اند.
معاون اول رئیس‌جمهوردر ادامه با تشکر ‌از ‌اقدامات صورت گرفته برای کاهش ۴۰ درصدی در مصرف آب گفت: سازمان محیط زیست و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط باید با جدیت در این حوزه وارد شده و بررسی کنند که چگونه می‌توان هم صنعتی شد و هم محیط زیست را حفظ کرد
عارف در این جلسه همچنین دستور داد با همکاری استانداران سه استان حاشیه حوزه آبریز دریاچه ارومیه، مسئولان وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، معاونت علمی ریاست جمهوری، سازمان برنامه و بودجه، سازمان محیط زیست و سایر دستگاه‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط بررسی‌های لازم درباره اقدامات گذشته و راهکارهای علمی برای نجات دریاچه ارومیه صورت گرفته و ظرف مدت یک ماه، برنامه مدونی برای این حوزه ‌آماده شود.
معاون اول رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت دریاچه ارومیه برای ایران افزود: خلبان پروازی که از روی دریاچه ارومیه عبور می‌کرد به من گفت: هر وقت از روی این دریاچه پرواز می‌کنم، با دیدن آنچه به روز دریاچه آمده است، واقعاً به‌هم می‌ریزم و این حسی است که همه مردم ایران درباره این نقطه از ایران دارند، دریاچه ارومیه متعلق به چند استان نیست، بلکه نقشی ملی دارد و همه مردم ایران نسبت به آن این احساس را دارند.
به گزارش ایرنا، در ابتدای این جلسه ‌استانداران سه استان آذربایجان شرقی، غربی، کردستان، مسئولان وزارتخانه‌های نیرو، وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و یکی از اساتید پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه و مدیران طرح ملی نجات دریاچه ارومیه و رئیس سازمان محیط زیست کشور به بیان اقدامات صورت گرفته برای نجات دریاچه پرداختند.

 

 


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۷/۲۱، ۰۶:۱٤:۵۵       بازدیدها: 35