به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 1,334
بازدید دیروز: 23,128
بازدید هفته: 112,446
بازدید ماه: 251,618
بازدید کل: 25,238,495
افراد آنلاین: 88
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲۷ دی ۱٤۰۳
Thursday , 16 January 2025
الخميس ، ۱۶ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....

۱۴۰۳/۰۸/۳۰

 

نشریه آمریکایی: به خاطر عهدشکنی فرصت توافق با ایران را از دست داده‌ایم
نشریه آمریکایی تأکید کرد: خروج ترامپ از توافق هسته‌‏ای، بدترین اشتباه آمریکا در قبال ایران بود و دولت آمریکا باید جبران کند.
در حالی که غربگرایان حامی برجام در ایران، مدت‌هاست حرفی از حقوق پایمال شده ایران در این توافق نمی‌زنند و عوض آن، نسخه مذاکره دوباره با بایدن و ترامپ را می‌پیچند، نشریه «ریسپانسیبل استیت‌کرفت» بر ضرورت جبران عهدشکنی آمریکا تأکید کرد.
این نشریه که به اندیشکده کوئینسی وابسته است، نوشت: با گذشت 6 سال از خروج دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا از توافق هسته‌ای ایران، پیامدهای فاجعه‌بار این تصمیم همچنان در حال افزایش است. علاوه‌بر اینکه ایران بیش از هر زمان دیگری به توانایی ساخت تسلیحات هسته‌ای نزدیک شده است، اکنون باید در نظر بگیریم که چگونه وضعیت رو به افول امنیتی در خاورمیانه خطرات را به میزان قابل‌ توجهی افزایش داده است.
ترامپ، وعده «توافق بهتر» را داد، اما در عوض، اشتباه پرهزینه‌تری مرتکب شد که ممکن است رفع آن غیرممکن باشد. برای درک کامل تصمیم ترامپ، این موضوع در نظر بگیرید: زمانی که آمریکا و ایران به توافق پایبند بودند، تخمین زده می‌شد که حدوداً یک سال طول می‌کشد تا ایران مواد شکافت‌پذیر کافی برای ساخت یک سلاح هسته‌ای تولید کند و کشورهای مذاکره‌کننده با ایران ارزیابی می‌کردند که این زمان برای پاسخ به تخلفات احتمالی و جلوگیری از تولید بمب کافی است. حتی اگر ایران به مواد شکافت‌پذیر کافی دست پیدا می‌کرد، باز هم ممکن بود یک سال دیگر طول بکشد تا ایران یک سلاح هسته‌ای قابل تحویل تولید کند. از ماه می 2018، این معامله مفید بود و از نظر اکثریت، موفقیت بزرگی به حساب می‌آمد.
سپس ترامپ به‌طور یکجانبه از این توافق خارج شد و اکنون در وضعیت بسیار بدتری قرار داریم. ایران می‌گوید قصد تولید سلاح‌های هسته‌ای ندارد و اطلاعات آمریکا در حال حاضر، هیچ تلاشی را از سوی تهران برای تسلیحات نمی‌بیند، با این حال تصور می‌شود تهران نه یک سال بلکه فقط چند هفته تا توانایی تولید مواد شکافت‌پذیر کافی برای یک بمب در صورت تمایل به این کار فاصله داشته باشد. در عین حال، توانایی بازرسان برای کشف به‌‌موقع تخلفات احتمالی کاهش یافته است. همان‌طور که یکی از مقامات آمریکایی در مورد ایران گفت، «آنها رقص‌کنان تا آستانه تولید سلاح خواهند رفت.»
بدتر اینکه، روابط آمریکا و ایران به دلیل خروج ترامپ به‌قدری آسیب دیده که به نظر نمی‌رسد توافق دوباره به همان شکل قبلی قابل احیا باشد. هرگونه تلاش برای تثبیت روابط طرفین به دلیل تبادل آتش مستقیم بین اسرائیل و ایران به شدت پیچیده شده است. همان‌طور که بیش از هر زمان دیگری به یک رویکرد غیرنظامی نیاز داریم، چشم‌انداز راه‌حل دیپلماتیک دور از دسترس به نظر می‌رسد.
بدتر این که افزایش تنش‌ها ممکن است تهران را به یک تصمیم سیاسی در استراتژی هسته‌ای نزدیک‌تر کند. خطر ساخت بمب توسط ایران و خطر حمله اسرائیل به سایت‌های هسته‌ای ایران می‌تواند منجر به درگیری نظامی گسترده‌تر در منطقه شود.
البته نیازی نبود این‌طور شود. این توافق تا زمانی که ترامپ آن را رها نکرد کار می‌کرد و اگر ترامپ از آن خارج نمی‌شد امروز هم می‌توانست کارساز باشد. تهران برای پایبندی به برجام موافقت کرد که برنامه هسته‌ای خود را به میزان قابل توجهی محدود کند. ایران موافقت کرد که ذخایر اورانیوم با غنای پایین خود را تا 300 کیلوگرم کاهش دهد و غنی‌سازی اورانیوم را به 3/67 درصد، محدود کند و تعداد سانتریفیوژهای در حال کار را تا دوسوم محدود کرد و متعهد شد که به مدت 15 سال هیچ تأسیسات غنی‌سازی جدیدی ایجاد نکند. کارخانه غنی‌سازی فردو از غنی‌سازی اورانیوم منع شد و غنی‌سازی تنها در تأسیسات نطنز امکان‌پذیر بود. ایران موافقت کرده بود که تاسیسات هسته‌ای دیگری را برای تولید پلوتونیوم بسیار کمتر طراحی کند و سوخت مصرف‌شده آن به خارج از کشور ارسال شود. همچنین با اجرای موقت پادمان‌های اضافی تحت نظارت آژانس موافقت کرد.
یک سال پس از خروج ترامپ، ایران شروع به تلافی با نقض تدریجی مفاد توافق کرد. سقف ذخایر اورانیوم را برداشت، غنی‌سازی را فراتر از حد مجاز 3درصد افزایش داد و فعالیت در تأسیسات ممنوعه را از سر گرفت و گسترش داد. بسیاری از پیشرفت‌های ایران در واکنش به اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا و اسرائیل صورت گرفت. در اوایل سال 2020، دولت ترامپ، سرلشکر ایرانی قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس را  ترور کرد؛ و اندکی پس از آن، تهران اعلام کرد دیگر به تعهدات غنی‌سازی خود در توافق پایبند نخواهد بود. اما با وجود این، اعلام کرد که اگر طرف‌های دیگر به تعهدات خود بازگردند و به تعهدات خود در مورد کاهش تحریم‌ها عمل کنند، ایران نیز به پایبندی خود بازخواهد گشت. در اواخر سال 2020، محسن فخری‌زاده، دانشمند هسته‌ای ایرانی، در نزدیکی تهران، توسط اسرائیل ترور شد. بلافاصله پس از آن، مجلس ایران قانونی را برای تسریع برنامه هسته‌ای تصویب کرد.
ایران غنی‌سازی اورانیوم 20درصدی را در اوایل سال 2021 در فردو و سپس به 60درصد در نطنز، چند ماه پس از یک اقدام خرابکارانه که به نطنز آسیب رساند، آغاز کرد. از آن زمان، ایران به طور پیوسته میزان تولید اورانیوم غنی‌شده را افزایش داده است. ایران به طور پیوسته در حال پیشبرد برنامه هسته‌ای خود است و هرچه بیشتر به تبدیل‌شدن به یک «دولت در آستانه» توانایی ساخت سلاح نزدیک می‌شود. پس از سال‌ها کارکردن سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر، ایران به دانش فنی دست یافته است که قابل بازگرداندن نیست.
اما مهم‌تر از آن، ما فرصت سیاسی برای دستیابی به توافق جامع با ایران را از دست داده‌ایم. توافق هسته‌ای ایران بدون حمایت فعال روسیه و چین امکان‌پذیر نبود. با این حال، این کشورها دیگر در این مسائل با غرب همسو نیستند و ایران فعالانه از روسیه در جنگ با اوکراین و فروش نفت به چین حمایت می‌کند. ایران به اندازه گذشته به لغو تحریم‌ها از سوی ایالات متحده نیاز ندارد.
اغلب گفته می‌شد که اگرچه توافق هسته‌ای همه مشکلات روابط ایران و آمریکا را حل نکرد، اما با خارج کردن بمب هسته‌ای ایران از معادله، مشکل مهمی را حل کرد.  درس‌های این داستان غم‌انگیز روشن است: ایجاد یک توافق هسته‌ای معنادار بسیار سخت‌تر از نابود کردن آن است. توافق با ایران واقعاً یک دستاورد قابل توجه بود و اگر آمریکا، رویای «توافق بهتر» را کنار می‌گذاشت و به توافقی که داشتیم پایبند می‌ماند، امروز وضعیت ما بسیار بهتر بود. تصمیم ترامپ (با کمک مایک پمپئو و جان بولتون) برای خروج از برجام یک شکست تاریخی و مطلق بود. اکنون، چشم‌انداز یافتن راه‌حل دیپلماتیک جدید برای بحران، دلهره‌آور است. اما باید تلاش کنیم؛ جایگزین‌ها بدتر هستند.
 
 
سناتور آمریکایی: نتانیاهو با پول و سلاح ما کودکان غزه را می‌کُشد
«برنی سندرز»، سناتور ایالت ورمونت آمریکا اعلام کرد: «نتانیاهو با پول مالیات‌دهندگان کشور و سلاح‌های ما در حال کشتار مردم غزه است.»
این که رژیم صهیونیستی بدون کمک‌ها و حمایت‌های آمریکا نمی‌توانست، نه حریف مبارزان فلسطینی و لبنانی شود و نه دست به چنین جنایات هولناکی بزند، امری اثبات شده است. صهیونیست‌ها نیز بارها به این امر اعتراف کرده و از آمریکا قدردانی کرده‌اند. شهید سیدحسن نصرالله نیز بارها گفته بود، آمریکا اگر اراده کند ظرف یک روز جنگ پایان می‌یابد و این آمریکاست که در غزه و لبنان در حال کشتار مردم بی‌دفاع است. حالا یکی از سناتورهای آمریکایی دقیقاً همین مفهوم را این‌بار با جملات انگلیسی به زبان رانده است.
آن طور که خبرگزاری فارس نوشته است، سناتور ایالت ورمونت آمریکا روز دوشنبه در سخنانی با انتقاد از رژیم صهیونیستی گفت که «... اسرائیل به دلیل اقدامات غیراخلاقی‌اش با انزوای بیشتر و امنیت کمتر مواجه شده است...اقدامات غیراخلاقی اسرائیل سبب شده که منفور شود و تمامی دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی آن را محکوم می‌کنند...». «برنی سندرز» این را هم گفت: «من با پزشک‌هایی که در غزه خدمت می‌کنند و کودکانی زخمی‌شده با گلوله را مداوا می‌کنند، دیدار کردم. بسیاری از این مرگ‌ها با سلاح‌های آمریکایی صورت می‌گیرند و با پول ما مالیات‌دهنده‌ها تامین مالی می‌شوند. این هفته، سنای آمریکا درباره مسدود کردن فروش سلاح‌های تهاجمی به اسرائیل رأی‌گیری می‌کند و....»
وزارت بهداشت لبنان هم، همزمان اعلام کرد آمار شهدای حملات رژیم صهیونیستی به این کشور از اکتبر سال ۲۰۲۳ میلادی به ۳هزار و 516 نفر افزایش یافت. این وزارتخانه شمار مجروحان را هم 14929 عنوان کرد.
جنگ با کودکان
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز بدون کوچک‌ترین اشاره به نقش اروپا در جنایت‌های رژیم صهیونیستی و در آخرین نشست خبری خود به مسائل متعدد جامعه جهانی پرداخت و مدعی حمایت ایران از روسیه در جنگ با اوکراین شد. 
«جوزپ بورل» گفت: «درباره بازگشت به روند صلح به منطقه خاورمیانه با مقامات اسبق اسرائیل و فلسطینی صحبت کردم. برنامه صلح آنها را شنیدم. باید همگی تلاش کنیم تا از تشدید بحران‌ها در غزه و لبنان جلوگیری کنیم. ۷۰درصد کشته‌شدگان غزه زنان و کودکان هستند. در لبنان بیش از هزار خانه خراب شده‌ است. در غزه، بیش از ۲میلیون نفر آواره شده‌اند. بیشترین شمار کشته‌شدگان در غزه به کودکان پنج‌ساله مربوط است. این جنگی است علیه کودکان. باید با راهکاری سیاسی، به این بحران پایان دهیم.»
به گزارش ایسنا، بورل این را هم به خبرنگاران گفت که: «من دیگر کلماتی برای توضیح آنچه در خاورمیانه اتفاق می‌افتد ندارم. دیگر حرفی نیست. حدود ۴۴۰۰۰ نفر در غزه کشته شده‌اند، کل منطقه در حال نابودی است و ۷۰درصد از کشته‌شدگان زن یا کودک هستند.» بورل ۷۷ساله افزود: «از وزیران اتحادیه اروپا می‌خواهم تا گفت‌وگوی سیاسی با اسرائیل را که بخشی از توافق‌نامه گسترده‌تر حاکم بر روابط تجاری در مورد وضعیت انسانی غزه است، متوقف کنند. اما انتظار می‌رود این پیشنهاد توسط بسیاری از کشورهای عضو از جمله قدرت‌های کلیدی فرانسه و آلمان و همچنین ایتالیا و هلند به تصویب نرسد... در همین راستا از اتحادیه اروپا خواستم تا همکاری خود با اسرائیل را لغو کند با این وجود، بسیاری از کشورهای عضو خواستار ادامه یافتن روابط خود با اسرائیل شدند که قابل پیش‌بینی بود. آنروا غیرقابل جایگزین است. درباره اعمال تحریم‌هایی علیه حماس و شهرک‌نشینان مسلح نیز صحبت شده است.»
زمستان در راه است!
سازمان ملل نیز که همواره نقشش در حد ابراز نگرانی بوده است، اعلام کرد که وضعیت بشردوستانه در غزه با شروع زمستان فاجعه‌بار شده است. «تور ونسلند» هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل برای روند صلح خاورمیانه هشدار داد که «ما در حال زندگی در یک کابوس هستیم. وحشت و اندوه وارده فراتر از اندازه‌گیری است.» گفتنی است این سازمان در مواجهه با کشورهای دیگر به ویژه کشورهای مستقل، عملکردی به غایت متفاوت از خود نشان می‌دهد و صرفا به ابراز نگرانی بسنده نمی‌کند!
تنها بیمارستان رفح هم بمباران شد!
فارس اما دیروز به نقل از شبکه «المیادین»، خبر داد ارتش رژیم صهیونیستی بیمارستان «ابویوسف النجار» تنها بیمارستان در منطقه رفح در جنوب نوار غزه را هم ویران کرد. همزمان با این گزارش، «حسام ابوصفیه» مدیر بیمارستان «کمال عدوان» در مصاحبه با پایگاه خبری «شهاب» گفت: اشغالگران اسرائیلی به هیچ هیئتی از پزشکان بین‌المللی اجازه ورود به شمال نوار غزه و نجات مجروحان را نمی‌دهند. ابوصفیه همچنین گفت که رژیم صهیونیستی حتی اجازه ورود آب و غذا را به مناطق شمالی غزه نمی‌دهد و بیمارستان کمال عدوان حتی یک آمبولانس هم ندارد.... ارتش اسرائیل روز گذشته برخی از بخش‌های بیمارستان کمال عدوان را به یکباره هدف قرار داد و پزشکان و پرستاران در تلاش برای نجات یک مجروح در بخش مراقبت‌های ویژه بودند. مدیر بیمارستان کمال عدوان این را هم گفت که کودکان و افراد مسن که با سوءتغذیه دست‌وپنجه نرم می‌کنند، به علت کمبود غذا روزانه به این بیمارستان مراجعه می‌کنند.
رئیس شاباک برکنار می‌شود
درست است که صهیونیست‌ها در «کودک‌کُشی» و زدن بیمارستان‌ها سرآمدند اما، در مواجهه با جوانان مبارز مقاومت، حرفی برای گفتن ندارند. این رژیم در جبهه‌های واقعی جنگ سنگین‌ترین تلفات تاریخ را متحمل شده است و همین امر، باعث بروز اختلافات سنگینی بین مقامات این رژیم شده است.
چند روز پس از برکناری وزیر جنگ این رژیم از سوی نتانیاهو حالا خبر رسیده است که او قصد دارد، رئیس شاباک را هم برکنار کند. آن‌طور که خبرگزاری مهر به نقل از «جروزالم‌پست» نوشته است، بنیامین نتانیاهو در حال بررسی اخراج «رونن بار»، رئیس آژانس امنیت داخلی این رژیم موسوم به «شاباک» است. به گفته منابع آگاه، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دنبال حادثه روز شنبه در نزدیکی خانه‌اش در قیصریه درصدد است تا رئیس آژانس امنیت داخلی این رژیم را برکنار کند.
«ینون ماگال» و «شیمون ریکلین» از کانال ۱۴ رژیم صهیونیستی در توئیتی خواستار برکناری رئیس دفتر و رئیس شین‌بت شده و نوشته بودند: «یک مقام ارشد گفت که نخست‌وزیر باید رئیس شین‌بت را برکنار کند».
ماجرا از این قرار است که رسانه‌های صهیونیستی در شب‌های پیش اعلام کردند که یک منور به سوی محل سکونت بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در شهر قیساریا واقع در حیفا و تل‌آویو شلیک شده است. طبق بیانیه مشترک پلیس این رژیم و شین‌بنت ۲ منوّر به سمت منزل نتانیاهو در قیساریا شلیک شده بود. 
آخرین خبر این که در حاشیه اجلاس گروه 20 که در برزیل برگزار شد، مردم علیه جنایات اسرائیل شعار دادند.
 
 
کودک‌دزدی قانونی در اروپا هدف؛ متلاشی کردن خانواده‌های مسلمان
 
الجزیره در گزارشی با عنوان «پشت درهای بسته» به خانواده‌های مسلمانی می‌پردازد که فرزندان‌شان به بهانه‌های واهی توسط مقامات اروپایی از آنها گرفته شده‌اند. این گزارش در واقع روایت خانواده‌هایی است که با فشار دولت‌های اروپایی در حال متلاشی‌شدن هستند.
«اسلام‌هراسی» اشکال و اطوار گوناگونی دارد و هر بار به «لونی دیگر» درمی‌آید. شاید پلیدترین سنخ «اسلام‌هراسی» متلاشی کردن نهاد خانواده‌های مسلمان است؛ البته این کار نه «اسلام‌هراسی» که «اسلام‎‌ستیزی» و «مسلمان‌ستیزیِ» محض است. جالب است که اروپایی‌ها همین «جنگ با خانواده» و «اسلام‌ستیزی» را زیر لباسِ «دفاع از کوکان» مرتکب می‌شوند.
مستند تحقیقاتیِ سه قسمتیِ «پشت درهای بسته» که توسط شبکه الجزیره (الجزیره ۳۶۰) منتشر شده است به خانواده‌هایی می‌پردازد که با قومیت و مذاهب مختلف (به ویژه مسلمانان) هدفِ آزارِ سران کشورهای اروپایی نظیر نروژ، سوئد، آلمان و لوکزامبورگ قرار گرفته‌اند، به این صورت که این دولت‌ها کودکان خانواده‌های مسلمان را به بهانه‌های واهی از آنان جدا می‌کنند و باعث متلاشی‌شدنِ این خانواده‌ها می‌شوند. مقامات اروپایی اقدامات خود را در چارچوب «رعایت حقوق کودکان» و «نجات کودک‌ها» توجیه می‌کنند اما این مستند نشان می‌دهد که اسناد و مدارک آنها برای گرفتن سرپرستی کودکان و نوجوانان از خانواده‌های آنها دقیق نیست.
با مدارکی که این مستند افشا می‌کند، بیننده‌ها با تجربه آسیب‌زای حذف اجباری فرزندانِ خانواده‌های اقلیت به ویژه مسلمانان توسط مقامات اجتماعی مواجه می‌شوند و واقعیت پنهان اروپایی را بیشتر به چشم می‌بینند. در برخی موارد، کودکان نه‌تنها از والدین خود جدا می‌شوند، بلکه به شهرهای دور نیز منتقل شده و والدین از محل نگهداری فرزندان خود بی‌اطلاع بوده و به آنها دسترسی ندارند.
جالب توجه است که نخست‌وزیر سوئد، بدون ارائه پاسخی دقیق و قابل‌پذیرش، این مستند را محکوم کرده و آن را در ادامه «کارزارِ اطلاعات نادرست علیه سیستم اجتماعی کشورش» خوانده است. مقامات سوئد از ارائه دفاعیه در این مستند سر باز زده‌اند، اما بین کشورهایی که نام‌شان در این مستند آمده است، آلمان مقاماتی را برای این کار (پاسخ دادن به پرسش‌ها و ابهامات) معرفی کرده است، البته تنها معرفی کرده است!
اگر بخواهیم دقیق سخن بگوییم باید بگوییم که این اقداماتِ «اسلام‌ستیزانه» خود مولودِ «اسلام‌هراسی» است. از جمله پدیده‌های تبلیغی که از دیرباز در دستورکار کانون‌های معارض با اسلام قرار داشته است، می‌توان به تولید تصویری منفی از اسلام و مسلمانان اشاره کرد که این روزها با عنوان تخصصی «اسلام‌هراسی» از آن یاد می‌شود و پس از حملات مشکوک 11 سپتامبر تولید و تقویت آن از اولویت و اهمیتی دوچندان برای اردوگاه غربی، به ویژه آمریکا، برخوردار و پیگیری شد.
 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۸/۳۰، ۰۶:۱۶:٤۵       بازدیدها: 31