به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 3,663
بازدید دیروز: 23,128
بازدید هفته: 114,775
بازدید ماه: 253,947
بازدید کل: 25,240,823
افراد آنلاین: 99
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲۷ دی ۱٤۰۳
Thursday , 16 January 2025
الخميس ، ۱۶ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
پزشکیان در دیدار نمایندگان هرمزگان و سیستان و بلوچستان: اعتلای استان‌های محروم جنوبی سرلوحه برنامه‌های دولت چهاردهم است ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
پزشکیان در دیدار نمایندگان هرمزگان و سیستان و بلوچستان:
اعتلای استان‌های محروم جنوبی
سرلوحه برنامه‌های دولت چهاردهم است
۱۴۰۳/۰۸/۳۰

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در دیدارهای جداگانه با اعضای مجمع نمایندگان استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان، توسعه و توانمندسازی استان‌های جنوبی و محروم کشور را یکی از ارکان بنیادین سیاست‌های دولت چهاردهم دانست.
وی ضمن ابراز خرسندی از این دیدارها خاطرنشان کرد: ضروری است اقدامات زیربنایی در مناطق جنوبی کشور اجرائی و با بهره‌گیری شایسته از ظرفیت‌های اقتصاد دریا محور، گره‌های دیرپای این مناطق گشوده شود.
پزشکیان بر لزوم پایبندی به برنامه‌های موجود تأکید کرد و اظهار داشت: بسیاری از صاحب‌نظران، کارشناسان و خبرگان کشور با همراهی مجلس شورای اسلامی، دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام، برنامه‌ای جامع و علمی تحت عنوان سند چشم‌انداز تدوین کرده‌اند که از پشتوانه نظری مستحکمی برخوردار است و باید برای تحقق اهداف آن همه تلاش خود را به کار بگیریم.
وی با تأکید بر اهمیت توسعه تصریح کرد: کشور متعلق به هیچ گروه، جناح یا قبیله خاصی نیست. نباید افراد شایسته و کارآمد را به دلیل اختلاف‌نظر کنار گذاشت و از کسانی که توانایی لازم را ندارند، صرفاً به دلیل هم‌فکری استفاده کرد. پیشرفت کشور مستلزم همدلی و اتحاد تمامی اقشار و نخبگان است.
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد که شخصاً به صورت منظم و هفتگی موضوع توسعه سواحل مکران را دنبال می‌کند و معتقد است اگر دولت بتواند کریدورهای شمال و جنوب کشور را احیا کند، گامی اساسی در مسیر توسعه کشور برداشته خواهد شد.
در ادامه این نشست‌ها، نمایندگان استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان به بیان دغدغه‌ها و مطالبات مردم این دو استان پرداختند.
ضرورت احیای شورای‌عالی خلیج‌فارس، تأمین مطالبات معوق طرح‌های شیرین‌سازی آب، تجدیدنظر دولت در سیاست‌های مرتبط با کالاهای موسوم به «ته‌لنجی»، توزیع عادلانه اعتبارات میان استان‌ها، بازسازی و نوسازی زیرساخت‌های فرسوده به ویژه راه‌های مواصلاتی، توسعه بندرگاه‌ها و فرودگاه‌های شهرستان میناب، توجه به معیشت مردم مناطق محروم، تقویت مشارکت استان هرمزگان در طرح توسعه سواحل مکران، افزایش اختیارات استانداران و انتخاب استاندار بومی برای استان هرمزگان، احیای ایستگاه‌های جمع‌آوری سوخت مازاد در سیستان و بلوچستان و پیگیری طرح خرید خدمات معلمان اهم موارد مطرح‌شده در این نشست بودند.
درخواست پزشکیان از پاپ فرانسیس برای کمک به توقف جنایات رژیم صهیونیستی
مسعود پزشکیان در پیامی به «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک‌های جهان ضمن درخواست از وی برای تلاش در راستای جلوگیری از ادامه تجاوزات غیرانسانی رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم غزه و لبنان تصریح کرد: بی‌شک این اقدام در شرایط حاضر می‌تواند تاثیر شایسته و مهمی بر کاهش آلام آسیب‌دیدگان و رسیدگی به حال درماندگان ایفا نماید و جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی خود را برای کمک به این روند اعلام می‌دارد.
پیام رئیس‌جمهور در حاشیه سفر هیئت ایرانی برای شرکت در دوازدهمین دور گفت‌وگوی دینی «مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی» و «نهاد گفت‌وگوی ادیان واتیکان» توسط حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نمایندگی از دکتر پزشکیان به پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان تحویل داده شد.
متن این پیام به شرح زیر است؛
بسم الله الرحمن الرحیم
عالیجناب پاپ فرانسیس
رهبر محترم کاتولیک‌های جهان
سلام‌های گرم و صمیمانه‌ام را به جناب‌عالی و جامعه بزرگ مسیحی ابراز می‌دارم.
با توجه به نقش سازنده جناب‌عالی در تقویت صلح و امنیت جهانی و تلاش برای نزدیکی و هم‌اندیشی میان ادیان الهی و تاکید دولت اینجانب بر گفتمان وفاق و صلح بین‌المللی به عنوان محور سیاست خارجی، امیدوارم تعامل سازنده جمهوری اسلامی ایران با واتیکان در راستای گسترش صلح و عدالت در جهان بیش از پیش گسترش یابد.
چنانچه مستحضر می‌باشید بیش از یک‌سال از هجوم بی‌رحمانه رژیم اسرائیل به غزه و در ادامه آن به لبنان می‌گذرد و این حملات وحشیانه بدون توجه به حقوق و موازین بین‌المللی به صورت گسترده در جریان است. نسل‌کشی و تخریب گسترده زیر ساخت‌های شهری و درمانی در شرایطی در حال رقم خوردن است که بخش عمده‌ای از شهدا و مجروحان را زنان، کودکان و افراد غیرنظامی تشکیل می‌دهند. جای بسی تاسف است که چنین قساوت و تجاوز به حقوق انسان‌ها را در سرزمین‌های مقدسی به نظاره نشسته‌ایم که زادگاه پیامبران بزرگ الهی و پیام‌آوران صلح و آرامش برای کل بشریت بوده‌اند.
در این شرایط و با تهدید گسترده بنیان‌های صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی، جمهوری اسلامی ایران به صورت ویژه در تلاش بوده است تا با برقراری آتش‌بس و جلوگیری از گسترش دامنه جنگ، جلوی کشتار و جراحت بیشتر انسان‌های بیگناه گرفته شود. همزمان با برنامه تحلیف ریاست جمهوری اینجانب، اسماعیل هنیه به عنوان میهمان در پایتخت ما حضور داشت که به صورت ناجوانمردانه توسط رژیم اسرائیل ترور و به شهادت رسید. متعاقب این اتفاق، درصدد بودیم تا سریعا پاسخی محکم و پشیمان‌کننده بر اساس اصول مندرج در منشور ملل متحد در حق دفاع مشروع سرزمینی به مسببان این جنایت بدهیم که با اصرار و ارسال پیام‌های متعدد از سوی دولتمردان غربی مبنی بر امکان به مخاطره افتادن تلاش‌ها و رایزنی‌های انجام شده برای برقراری آتش‌بس اقدام خود را به تاخیر انداختیم، اما علی‌رغم خویشتنداری ما، در عمل رژیم غاصب اسرائیل با ادامه نقض فاحش حقوق حاکمیتی کشور‌های منطقه به کشور لبنان نیز حمله گسترده‌ای را آغاز کرد که همچنان ادامه دارد.
در این وضعیت ناپایدار و احتمال فراگیری آتش جنگ در منطقه از جناب‌عالی به عنوان رهبر کاتولیک‌های جهان درخواست می‌نمایم، مساعی جمیله خود را برای جلوگیری از ادامه تجاوزات غیرانسانی، برقراری صلح و آتش‌بس و ایجاد فرصتی برای ارسال کمک‌های بشر دوستانه به آسیب‌دیدگان به کار گرفته و سران کشور‌های جهان به ویژه دول مسیحی را به کمک به این امر مهم ترغیب ‌نمایید. بی‌شک این اقدام در شرایط حاضر می‌تواند تاثیر شایسته و مهمی بر کاهش آلام آسیب دیدگان و رسیدگی به حال درماندگان ایفا نماید. جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای کمک به این روند اعلام می‌دارد.
از خداوند متعال سلامتی جناب‌عالی و سرافرازی جامعه دیندار مسیحی را مسئلت دارم.
به منظور اجرای عدالت و جلوگیری از تضییع حقوق افراد ناگزیر به ایجاد یک نظام ارزشیابی هستیم
همچنین جلسه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد.
پزشکیان در این جلسه با اشاره به اهمیت نقش و جایگاه فرهنگستان‌ها در حفظ و ارتقای فرهنگ و دانش ملی، بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت این نهادهای علمی و فرهنگی در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در کشور تأکید کرد و اظهار داشت: امروز به رغم برخورداری از چهره‌های برجسته و ممتاز علمی در فرهنگستان‌ها، به دلیل عدم وجود ساز و کاری مشخص برای نقش‌آفرینی آنها در تصمیم‌سازی‌های کلان و قانون‌گذاری‌ها در بخش‌های مختلف، نتوانسته‌ایم از این ظرفیت بهره مناسب بگیریم.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت تغییر نقش فرهنگستان‌ها در راستای ورود به عرصه تصمیم‌سازی برای آینده کشور، خواستار ارتقا و تقویت ارتباط نظام‌مند میان دولت و این نهادهای علمی و فرهنگی شد و افزود: برای تغییر نقش واقعی فرهنگستان‌ها لازم است ساز و کاری جهت ارتقا و تقویت ارتباط این نهادها با بخش‌های تصمیم‌ساز به ویژه بخش قانونگذاری ایجاد شود.
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در این جلسه در مورد مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تشکیل سازمان ملی سنجش و نظام آموزش کشور زیر نظر رئیس‌جمهور، تصریح کرد‌: چنین مصوبه‌ای از نظر مبنا و استنادات علمی ضعیف و به لحاظ ساختاری دارای اشکالات متعدد است و نیاز به بازنگری و بررسی مجدد دارد، چرا که در هیچ کشوری سنجش و ارزشیابی دانشجویان زیر نظر رئیس‌جمهور نیست و از سوی دیگر چنین مصوبه‌ای علاوه‌بر سلب اختیار دانشگاه‌ها در ‌پذیرش دانشجو، نقش وزارت علوم در این زمینه را نیز تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.
پزشکیان در ادامه همچنین بخش قابل توجهی از مشکلات نظام اداری و اجرائی کشور را ناشی از فقدان نظام ارزشیابی نیروی انسانی دانست و گفت‌: ما به منظور اجرای عدالت و جلوگیری از تضییع حقوق افراد ناگزیر به ایجاد یک نظام ارزشیابی هستیم که بر اساس آن مبنای عزل و نصب‌ها، تخصص و تعهد باشد، نه رابطه و سلیقه شخصی، به نحوی که حتی یک رئیس‌جمهور هم نتواند فردی را به ناحق بالا ببرد یا به ناحق پایین بکشد.
در جلسه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی علاوه‌بر تصویب استفاده از ظرفیت فرهنگستان‌ها در حکمرانی، بنا بر تأکید رئیس‌جمهور،‌ اعضای فرهنگستان علوم پزشکی نیز از 50 نفر به 90 نفر افزایش یافتند.
در این جلسه با رای اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس شورای هنر انتخاب و اعضای حقیقی این شورا نیز انتخاب شدند.
همچنین اعضای شورای حوزوی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با رای اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی برگزیده شدند که 3 نفر از آنان از بانوان فعال حوزه‌های علمیه هستند.
با پیشنهاد رئیس‌جمهور مقرر شد موضوع ساختار سازمان ملی سنجش در ذیل کارگروهی با حضور وزرای علوم، بهداشت و آموزش و پرورش، رئیس سازمان امور استخدامی و برخی از اعضای حقیقی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی مورد بازنگری قرار گیرد.


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۸/۳۰، ۰۶:۲۱:۲۸       بازدیدها: 53