به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 6,661
بازدید دیروز: 23,128
بازدید هفته: 117,773
بازدید ماه: 256,945
بازدید کل: 25,243,820
افراد آنلاین: 96
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۲۷ دی ۱٤۰۳
Thursday , 16 January 2025
الخميس ، ۱۶ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
در نشست مشترک مجلس و قوه قضائیه : اژه‌ای: وضعیت کنونی حجاب با هیچ منطقی قابل‌قبول نیست۱۴۰۳/۰۹/۱۲
در نشست مشترک مجلس و قوه قضائیه :
اژه‌ای: وضعیت کنونی حجاب با هیچ منطقی قابل‌قبول نیست
قالیباف: رویکرد قوا و دستگاه‌های مختلف درباره حجاب باید یکسان باشد
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
‫محسنی‌اژه‌ای: وضعیت حجاب فعلی قابل قبول نیست/ قانون حجاب باید اجرا شود،  کم‌کاستی ‌دارد و وحی منزل نیست اما قابل اصلاح است | جهت پرس‬‎
محمدباقر قالیباف، رئیس‌ مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک با قوه قضائیه ضمن اشاره به موضوع حجاب، آن را مسئله‌ای شرعی و قانونی دانست و افزود: به هیچ عنوان رویکرد قوا و دستگاه‌های مختلف نباید در خصوص حجاب متفاوت باشد و اگر کسی بخواهد با سوءاستفاده از این موضوع دوقطبی‌های کاذب درست کند، به این معنا است که خیر دینی و سیاسی کشور را نمی‌خواهند و فقط می‌خواهند سوءاستفاده‌ای کرده و بروند در حالی که این موضوع شرعی و قانونی بوده و به عنوان موضوعی اجتماعی، فرهنگی و هویتی نیاز به خلاقیت، درایت و توجه دارد و هرگز نباید اجازه دهیم دشمن بر این بسترها موج‌سواری کرده و ایجاد اختلاف کند. 
رئیس ‌مجلس شورای اسلامی با اشاره به مسئله ممنوع‌الخروجی‌ها از کشور و دغدغه ورود افراد به داخل عنوان کرد: امروز افرادی هستند که در حوزه اقتصادی، اجتماعی، مطبوعات و غیره کار می‌کنند که هم هنگام خروج از کشور و هم هنگام ورود به کشور نگران هستند که آیا پاسپورت آنها ضبط می‌شود یا خیر. این موضوع هم بخشی از امنیت روانی جامعه است که باید به آن توجه شود. 
با فیلترینگ به روش فعلی مخالفم فضای مجازی نیازمند حکمرانی است
وی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع مهاجران و اتباع غیرقانونی بیگانه که قوه قضائیه و مجلس در قانون و پیگیری اجرای قانون آن نقش داریم، عنوان کرد: موضوع دیگر که از جمله پیگیری‌های رهبر معظم انقلاب بوده و خطاب ایشان نیز قوه قضائیه بود که باید امنیت روانی جامعه را به‌ویژه در حوزه فضای مجازی روشن کنیم. به هر حال حکمرانی در فضای مجازی یک موضوع واقعی است که در همه دنیا وجود دارد و باید اتفاق بیفتد. من در جریان نشست خبری اخیر خیلی روشن به بیان مواضع خود پرداختم که با فیلترینگی که در حال حاضر انجام می‌شود، مخالف هستم که روش غلطی است.
قالیباف در این خصوص اضافه کرد: اما آنچه در این حوزه واجب است، حکمرانی در فضای مجازی است که امروز عدم وجود این نوع حکمرانی هم امنیت روانی جامعه را گرفته، هم کسب و کار اقتصادی را بر هم زده، هم تربیت و اخلاق خانواده را دچار اشکال کرده و هم دیدیم که دشمن در سال 1401 از همین طریق سوءاستفاده امنیتی کرده لذا این موضوعات بسیار مهم بوده و نشان می‌دهد که هر سه قوه باید به آن بپردازیم.
رئیس قوه مقننه در پایان خاطرنشان کرد: از ریاست قوه، همراهان و معاونان وی، دادستان دیوان عالی کشور، معاون اول قوه قضائیه، رئیس سازمان حفاظت اطلاعات قوه و سایر مسئولان شورای عالی قضائی تشکر می‌کنم که منت گذاشته آمدند و در خدمت آنها بودیم. برای همه شما آرزوی موفقیت می‌کنم. 
حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای: دولت باید اقدام مجلس در جهت رأی کامل به کابینه را مغتنم بشمارد
غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه در نشست مشترکی که به میزبانی مجلس برگزار شد گفت: شما در کمترین زمان ممکن همه کابینه را یک‌جا رأی بالا دادید، این یعنی توجه به مسائل مهم کشور یعنی مجلس با همه حساسیت‌هایی که دارد می‌داند مسائل مهم کجاست، می‌توانست بعضی از نگاه‌ها را داشته باشد و طور دیگری عمل کند اما در کمترین زمان ممکن به نحو بسیار مهمی به کل کابینه رأی بالا داد که دولت باید مغتنم بشمارد.
وی افزود: تشکر می‌کنم از این باب که شما لایحه‌ای که برای بودجه امسال دولت چهاردهم است چون تازه تشکیل شده و هنوز مشکلات دیگری دارد و هنوز برخی انتصاباتش را انجام می‌دهد، مجلس محترم مرحله اول کلیات آن را که احتمال بود شاید کلیات در مجلس تغییر کند اما شما با تفاهم و هماهنگی در مرحله اول تصویب کردید.
حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای تصریح کرد: ما در مسائل مهم کشور از جمله اقتصاد، تصدی‌گری دولت، اشتغال، معیشت مردم به‌ویژه دهک‌های پایین، مسائل فرهنگی مورد تهاجم قرار گرفته است، وضعیت امروز عفاف و حجاب با هیچ منطقی به هیچ وجه قابل قبول نبوده و درست نیست. باید برای آن فکری داشته باشیم قانونی در این خصوص وضع شده که باید ابلاغ و سپس اجرائی شود. اگر کم و کاستی هم دارد ایرادی نداشته و خود نمایندگان می‌توانند آن را اصلاح کنند، اگر در بخشی از قانون نیازمند تفسیری هستیم، مجلس تفسیر کند اما به این نکته توجه کرده و مسائل امنیتی و اجتماعی را مهم بشماریم.
 وی اضافه کرد: یکی از مسائل مهمی که می‌تواند جلوی بسیاری از اختلافات و خودکامگی‌ها و مشکلاتی که دشمن ایجاد می‌کند را بگیرد این است که همه باید قانون‌مدار باشیم. قانون باید فصل‌الخطاب باشد، بله قانون باید دقیق نوشته شود و قابلیت اجرائی داشته باشد و در زمان وضع قانون هر مقدار تلاش کنیم که قانون متناسب، دقیق و با قابلیت اجرا تدوین شود، جا دارد. اما وقتی قانونی وضع شد همه باید پایبند به قانون باشیم. ممکن است در مجلس برخی به آن قانون رای نداده باشند اما وقتی تبدیل به قانون شد، آن فرد هم ملتزم به قانون است. قوه قضائیه و اجرائی ممکن است ایرادی به قانون وارد بداند اما وقتی قانون ابلاغ و لازم‌الاجرا شد همه باید به آن التزام داشته باشیم. اگر همه ما به‌ویژه کارگزاران نظام و همه مردم ملاک و معیار را قانون قرار دهیم بسیاری از اختلافات ایجاد نمی‌شود و نارضایتی‌ها یا ایجاد نشده و یا می‌توان سریع‌تر رفع کرد.
 رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: به عنوان مثال در مجلس قاعده گذاشته شده که هر نماینده زمان مشخصی برای سخن گفتن دارد و پس از آن تریبون قطع می‌شود. هم فردی که می‌خواهد صحبت کند تلاش می‌کند تمام کلام خود را در آن زمان مشخص بیان کند و هم می‌داند که اگر زمان به اتمام رسید به صورت خودکار قطع می‌شود لذا اعتراضی هم ندارد. اگر ما همه ملتزم به قانون باشیم قانون عمده مسائل مراحل می‌کند و هر کجا خلأ قانونی داریم با رفع کنیم. اگر قانونی قابلیت اجرائی ندارد نیز اصلاح شود. اما اگر به قانون بی‌احترامی ‌کنیم و عمل نکنیم به ضرر خودمان عمل کردیم.
 وی عنوان کرد: شما از قوه قضائیه حمایت کرده و از کسری‌ها و اعتبارات و کمبود نیرو و حجم کارها گفتید و از این جهت از همه نمایندگان تشکر می‌کنم؛ اگر هر مقدار قوه قضائیه را تقویت کنیم به نفع کشور اعم از مجلس و دولت است. بسیاری از نکاتی که بیان شده با تقویت قوه قضائیه حل خواهد شد.
تمدید توافقنامه بین مجلس و قوه قضائیه 
 حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای عنوان کرد: توافقنامه‌ای در دوره گذشته میان مجلس و قوه قضائیه نوشته شده بود که تجدید شده و اگر لازم باشد می‌توانیم آن را اصلاح کنیم و از این جهت محدودیتی نداریم. اما بر اساس همین توفق‌نامه که هم در مرکز و هم در سایر استان‌ها سازوکار اجرائی آن دیده است برخی از مسائلی که رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس مطرح کردند، حل خواهد شد. البته درخواستی هم از شما داریم.
 وی اضافه کرد: انتقادی به قوه قضائیه می‌شود که چرا پرونده‌ها را رسیدگی نمی‌کند لذا از نمایندگان درخواست دارم قانون رسیدگی به پرونده‌های یاد شده را هم بیان کنند. به عنوان مثال رئیس کمیسیون اصل 90 می‌فرمایند که قانون 576 باید توسعه پیدا کند، آیا می‌توانیم توسعه دهیم یا خیر؛ این مسائل را در جلسات می‌توانیم بحث و گفت‌و‌گو کنیم. یا عنوان می‌شود که در فلان مسئله مدعی‌العموم وارد شود، حال ببینم می‌تواند یا خیر؛ همه مسائل یک سازوکار مشخص ندارد. برخی افراد اگر تخلف کنند به تخلف یک مرجع و به جرم آنها یک مرجع دیگر رسیدگی می‌کند.
رئیس قوه قضائیه، عنوان کرد: یکی از مسائلی که باید حل شود جرم‌انگاری ترک فعل است، در حال حاضر ترک فعل به صورت مطلق جرم نیست و برای آن جرم‌انگاری نشده است. در قانون جرم تعریف شده اما اگر ترک فعل منجر به تضییع حق مستقیم شود نه با واسطه و یا احیانا به ضمان‌آور باشد بر اساس سازوکار خاص خود می‌تواند مورد رسیدگی قرار بگیرد.
تشریح روند رسیدگی به موارد ارسال شده از صحن مجلس و کمیسیون اصل ۹۰ به قوه قضائیه 
وی ادامه داد: بسیاری از گزارش‌هایی که مردم برای کمیسیون اصل نود ارسال می‌کنند، کمیسیون آن را به قوه قضائیه ارسال می‌کند؛ بعد اعلام می‌کنند 53 مورد پرونده اعم از مواردی که در صحن علنی رسیدگی شده و همچنین مواردی که از سوی کمیسیون ارجاع داده شده به قوه قضائیه ارسال شده اما آنها را تفکیک نکرده‌اند که از دولت هشتم تا به امروز تعداد چه میزان بوده است. مواردی که از صحن علنی برای قوه قضائیه ارسال می‌شوند به صورت صد درصدی مورد رسیدگی قرار می‌گیرند.
حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای افزود: تاکید کرده‌ایم در خصوص پرونده‌های ارسالی از سوی مجلس که شامل پرونده‌های تحقیق و تفحص نیز می‎‌شود با اعضای هیئت تحقیق و تفحص نشست برگزار و آنها را بررسی کنید تا احیانا دلیل و مستندی از نگاه قاضی مغفول مانده دفاعی صورت بگیرد و مسائل را بشنوید. اما برخی از گزارش‌ها مردمی است و کمیسیون اصل نود قانون اساسی وظیفه دارد نسبت به طرز کار مجلس، دولت و قوه قضائیه مسائل را رسیدگی کند.
وی خاطرنشان کرد: موارد ارسالی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس به قوه قضائیه احتمالا بیش از 53 مورد است و در برخی از موارد مستند قانونی پرونده‌‌ها و گزارش‌ها ذکر نشده و درخواست دارم مستندات قانونی موارد ارسالی را اعلام کنند. بارها در جلسات مختلف با اعضای کمیسیون‌ها و در مراجعات نشست امروز در خصوص تغییر کاربری‌ها و تخریب‌ها مباحثی مطرح می‌شود برخی‌ها عنوان می‌کنند چرا با تغییرات مقابله نمی‌شود برخی نیز اعلام می‌کنند با اجرای تخریب اجازه نمی‌دهید تا کشاورز برای فرزندان خود دو اتاق بسازد. هر دو موضوع به نحوی منطق دارند و درست است.
رئیس قوه قضائیه عنوان کرد: مسائلی مانند اینکه دیوار‌کشی در دور اراضی کشاورزی و تفکیک تغییر کاربری محسوب می‌شود یا خیر از جمله مسائلی است باید مشخص شود، در نشست با حضور نایب‌رئیس اول مجلس، نایب‌رئیس قوه قضائیه و وزیر دادگستری به عنوان مسئولی سه‌جانبه بین دولت، مجلس و قوه قضائیه و سایر اعضا این مسئله را بررسی کنند.
حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای، گفت: چرایی اینکه چرا پروند‌ه‌های کثیر‌الشاکی ایجاد می‌شود باید بررسی شود و در این زمینه کمک خواسته‌ایم اما اینکه چرا بررسی آنها طول می‌کشد این است که طلبی که مردم از فرد دارند نمی‌تواند پرداخت کند و دارایی او به میزان طلب‌ها نیست و کمبود وجود دارد. فرد محکوم و به زندان می‌رود اما مردم راضی نیستند زیرا احساس می‌کنند به حق خود نرسیده‌اند. تلاش می‌کنیم افکار عمومی را در جهت پیشگیری روشن کنیم.
وی خاطرنشان کرد: برخی لوایح در حال حاضر در مجلس داریم و مواردی را پیش‌رو داریم، انتظار نداریم همه موارد تصویب شود اما انتظار داریم آنها را بررسی و مواردی که به نفع مردم و به مصلحت مردم هستند مصوب شود.
حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای همچنین گفت: ایران اسلامی با داشتن دشمن‌های ریز و درشت در طول حدود 46 سال در مقابل همه آن‌ها ایستاده و از این به بعد نیز خواهد ایستاد و یقینا وعده الهی حق است و پیروزی از آن جمهوری اسلامی، جریان مقاومت و هر جریانی در مقابل استبداد و ظلم می‌ایستد، خواهد بود و جریان مقاومت پیروز می‌شود.
وی افزود: یکی از ترفندهای دشمن امروز این است که دل مردم را خالی کند و در میان آن‌ها و صفوف مسلمانان، مؤمنان و رزمندگان و مجاهدین جدایی ایجاد کند، یکی از طرح‌ها، برنامه‌ها و راهبردهای دشمن این است که در داخل مسائل را به وجود بیاورد و اگر قصد داشته باشد از خارج مسئله‌ای را ایجاد کند امید او به بروز مسائل داخلی است. امروز نقشه دشمن کمرنگ کردن ارزش‌های انقلاب اسلامی، احکام مشخص اسلام و ارزش‌های دینی در افکار عمومی است و آرام آرام آن را ترویج کند.

 


 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۹/۱۳، ۰۶:۲۲:۲۹       بازدیدها: 45