خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....
۱۴۰۳/۰۹/۱۶
ایلان برمن: تمام اهرمهای فشارآمریکا علیه ایران از بین رفته است
نایب رئيس اندیشکده «انجمن سیاست خارجی آمریکایی» گفت: دولت ترامپ، سیگنالهای ایران برای مذاکره را نادیده میگیرد.
ایلان برمن در گفتوگو با رادیو فردا (ارگان سازمان سیا) و درباره سیاست خارجی دولت دوم دونالد ترامپ در قبال ایران گفت:
فکر میکنم این سؤال بسیار خوبی است ولی پاسخ روشنی برای آن وجود ندارد. چیزی که کاملاً واضح است، این است که سیاست آمریکا نسبت به ایران وارد دورهای شده که رویکردی شکاکانهتر و تقابلیتر خواهد داشت. اما به نظر من، سؤال اصلی این است که آیا سیاست فشار حداکثری در دوره اول ترامپ بهروزرسانی خواهد شد یا خیر. چرا که طی پنج سال گذشته، اتفاقات زیادی در منطقه رخ داده و مشخص شده که هرچند فشار اقتصادی بر رژیم ایران لازم است، اما این فشار برای تحریک و انرژیبخشیدن به خیابانهای ایران کافی نیست و همچنین برای تأمین منافع سیاست خارجی آمریکا در مقیاس گسترده کافی نیست.
امید من این است که شاهد نسخهای جدید از فشار حداکثری باشیم که جنبههای مثبت سیاست قبلی، ازجمله کاهش منابع مالی رژیم برای برنامه هستهای و حمایت از نیروهای نیابتی مانند حماس و حزبالله، را تقویت کند. در عین حال، این نسخۀ جدید باید توجه بیشتری به خیابانهای ایران و درک عمیقتری از نیاز به تغییر رژیم داشته باشد.
وی در پاسخ این سؤال که انتهای مسیری که شما ترسیم میکنید، به تغییر رژیم میانجامد؛ اما آقای ترامپ در صحبتهای خود پیش از انتخابات گفته بود که ایالات متحده نه توان و نه علاقهای برای رفتن به سمت تغییر رژیم ندارد، گفت: درست است. منطقی است که ایالات متحده نسبت به آنچه میتواند در داخل ایران به دست آورد، رویکردی محتاطانه داشته باشد. این موضوع چند دلیل دارد اول اینکه اطلاعات ما دربارۀ آنچه در ایران اتفاق میافتد، کامل و بینقص نیست. دوم، سابقۀ تاریخی ما در حمایت از تغییرات سیاسی در کشورهای خارجی چندان موفقیتآمیز نبوده. این را اخیراً در مورد عراق بهخوبی دیدهایم.
بنابراین، باید در مورد آنچه میتوانیم به دست آوریم، متواضع باشیم. به نظرم دوران حمایت از تغییر رژیم بهصورت کامل و گسترده مدتها است که به پایان رسیده است. اما در عین حال، بسیار هوشمندانه است که سیاستگذاران آمریکایی، بهویژه در دولت جدید که رویکرد تقابلیتری نسبت به جمهوری اسلامی خواهد داشت، شروع به فکر کردن دربارۀ این کنند که میخواهند گروههای مخالف ایرانی چه اصولی را نمایندگی کنند، چه اهدافی را دنبال کنند و از چه ارزشهایی دفاع کنند.
ایلان برمن در پاسخ این سؤال که آیا دولت ترامپ علامتهای مذاکره از سوی ایران را نادیده خواهد گرفت؟، گفت: به نظر من، این سیگنالها تا زمانی که اهرمهای کافی ایجاد نشود، نادیده گرفته خواهد شد. مشکل اصلی تیم ترامپ در بدو ورود به دفتر ریاستجمهوری این است که تمام اهرمهایی که در دورۀ اول ترامپ با سیاست فشار حداکثری ایجاد شده بود، از بین رفته است. کاهش ذخایر ارز خارجی جمهوری اسلامی، کاهش صادرات نفت، و در نتیجه کاهش درآمد رژیم، هیچکدام دیگر وجود ندارند. امروز رژیم در شرایط اقتصادی بهمراتب باثباتتر و بهتر از پنج سال پیش قرار دارد. اولین و مهمترین کار دولت جدید ترامپ بازسازی این اهرمها است. این به معنای بازاعمال تحریمها، محدود کردن فعالیتهای ایران، کاهش تجارت ایران و محدود کردن آزادی عمل جمهوری اسلامی در منطقه و فراتر از آن است. پس از آن ممکن است گفتوگو امکانپذیر باشد، اما در حال حاضر به نظر میرسد که دولت آینده درک کرده که اهرم کافی برای این کار در اختیار ندارد.
پس از دیوان کیفری بینالمللی
سازمان عفو بینالملل نیز رسماً اسرائیل را به نسلکشی در غزه متهم کرد
«سازمان عفو بینالملل» در گزارشی تفصیلی «اسرائیل» را به ارتکاب «نسلکشی» در نوار غزه متهم کرده است. این سازمان بینالمللی بیان کرد که رژیم صهیونیستی از طریق حملات مرگبار، تخریب زیرساختهای حیاتی و جلوگیری از ورود غذا، دارو و دیگر کمکهای انسانی به دنبال نابودی عمدی فلسطینیها میباشد.
رژیم صهیونیستی همراه با دولتهای غربی همواره به دنبال تحریف تاریخ این رژیم آپارتایدی بودند تا جایی که رسانههای غربی به دروغ رژیم صهیونیستی را تنها دموکراسی در غرب آسیا مینامیدند. اما با آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم بیگناه فلسطین که برای دفاع از خاک اجدادی خود میجنگیدند؛ رژیم کودککش مرزهای قساوت و توحش را جابهجا کرد تا جایی که برای اولین بار چند نهاد بینالمللی اعتراف کردند که رژیم صهیونیستی در حال «نسلکشی» در فلسطین است.
چندی پیش «دیوان کیفری بینالمللی» (ICC) مستقر در لاهه هلند برای نخستین بار و در حکمی بیسابقه حکم بازداشت برای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت» وزیر جنگ پیشین رژیم را صادر کرد. این دیوان تلویحاً پذیرفت که رژیم در حال پاکسازی قومی در غزه میباشد. این حکم با اعتراض رژیم صهیونیستی و آمریکا روبهرو شد. در همین حال یک سازمان غربی دیگر هم روز پنچ شنبه (15 آذر 1403) در گزارشی رسماً اعتراف کرد که رژیم صهیونیستی در فلسطین در حال نسلکشی است. «سازمان عفو بینالملل» یک سازمان حقوق بشری میباشد که در سال 1961 در شهر لندن تأسیس شد. این سازمان تا به امروز دهها گزارش در حمایت از فلسطین ارائه کرده است اما هیچ وقت «اسرائیل» را متهم به نسلکشی نکرده بود و این بیانیهای تاریخی محسوب میشود.
«سازمان عفو بینالملل» در گزارش پنجشنبه خود اعلام کرد که «تحقیقات سازمان عفو بینالملل شواهد کافی یافته است که نشان میدهد اسرائیل مرتکب نسلکشی علیه فلسطینیان در نوار غزه اشغالی شده و همچنان به این جنایت ادامه میدهد».
«اگنیس کالامار»، دبیرکل عفو بینالملل، گفت: «گزارش این سازمان نشان میدهد که اسرائیل اقداماتی که تحت کنوانسیون نسلکشی ممنوع شده است، با نیت مشخص برای نابودی فلسطینیان در غزه انجام داده است. این اقدامات شامل کشتار، ایجاد آسیبهای جدی جسمی یا روانی و بهعمد تحمیل شرایطی بر فلسطینیان غزه است که به نابودی فیزیکی آنها منجر شود. ماههاست که اسرائیل فلسطینیان غزه را بهعنوان گروهی فاقد حقوق و کرامت انسانی رفتار کرده است، که این امر نشاندهنده قصد برای نابودی فیزیکی آنهاست»
غرب شریک جرم نسلکشی اسرائیل
«اگنیس کالامار» در ادامه افزود «یافتههای تکاندهنده ما باید هشداری برای جامعه بینالمللی باشد: این نسلکشی است و باید فوراً متوقف شود... کشورهایی که همچنان به اسرائیل سلاح میفروشند باید بدانند که تعهد خود برای جلوگیری از نسلکشی را نقض کرده و در معرض خطر همدستی در این نسلکشی قرار دارند. تمامی کشورهایی که بر اسرائیل تأثیرگذار هستند، بهویژه تأمینکنندگان اصلی سلاح مانند آمریکا و آلمان، همچنین سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بریتانیا و دیگران، باید اکنون اقدام کنند تا فوراً به جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان در غزه پایان دهند»
دبیر سازمان عفو بینالملل در ادامه عنوان کرد: « هدف اسرائیل نابودی فیزیکی فلسطینیان در غزه است... در دو ماه گذشته، بحران در استان شمالی غزه بهویژه حاد شده است، جایی که جمعیت محاصرهشده با گرسنگی، آوارگی و نابودی مواجه هستند، در حالی که بمبارانهای بیوقفه و محدودیتهای شدید بر کمکهای بشردوستانه جانساز ادامه دارد... تحقیقات ما نشان میدهد که اسرائیل ماههاست به اقدامات نسلکشانه ادامه داده و کاملاً از آسیبی که به فلسطینیان در غزه وارد میکند آگاه بوده است. این اقدامات را در برابر هشدارهای بیشمار درباره وضعیت فاجعهبار انسانی و تصمیمات الزامآور دادگاه بینالمللی عدالت برای ارائه کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه ادامه داده است»
در گزارش عفو بینالملل همچنین آمده است که رژیم 3 الگو را در رابطه با مردم فلسطین اتخاذ کرده: 1-نابودی زیرساختها 2- اجبار مکرر برای تخلیه جمعی تا جایی که 90 درصد(1.9 میلیون نفر) فلسطینی ساکن غزه مجبور به کوچ شدهاند 3- جلوگیری از ورود کمکهای بشردوستانه. در پایان گزارش عفو بینالملل آمده است که دولتها دست از ابراز تأسف بردارند و مصونیت چند دههای «اسرائیل» برای نقض حقوق بینالملل را پایان ببخشند.
واکنش آمریکا
آمریکا همانطور که انتظار میرفت در حمایت از رژیم صهیونیستی گزارش عفو بینالملل را رد کرد. «ودانت پاتل»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به این گزارش اعلام کرد: «واشنگتن گزارش سازمان عفو بینالملل درباره تلاش اسرائیل برای نابودی فلسطینیان را رد میکند... ما پیشتر بر این نکته تاکید کرده و باز هم بر این موضع تاکید داریم که ادعاها درباره نسلکشی در غزه بیاساس است.». آمریکا در حالی نسلکشی ملت فلسطین در غزه را رد میکند که چندی پیش دیوان کیفری بینالمللی به صراحت اعلام کرد اسرائیل در غزه مرتکب نسلکشی شده است و باید نتانیاهو و گالانت به جرم نسلکشی بازداشت شوند. «رشیده طلیب» نماینده مجلس آمریکا با استقبال از این گزارش، اقدام شجاعانه سازمان عفو بینالملل را ستود. وی در این باره در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «با توجه به گزارش جدید سازمان عفو بینالملل همکاران من در کنگره دیگر نمیتوانند نسلکشی فلسطینیان را تکذیب کنند.»
حمله رژیم کودککش به بیمارستان
خبر دیگر این که شبکه «الجزیره»، دیروز (جمعه)، به نقل از خبرنگار خود در نوار غزه گزارش داد دستکم 30 فلسطینی به دنبال حمله ارتش رژیم صهیونیستی به محوطه بیمارستان «کمال عدوان» در شمال نوار غزه به شهادت رسیدهاند. طبق این گزارش، نیروهای اسرائیلی با ورود غیرقانونی به این بیمارستان، بیماران و مجروحان را وادار به ترک بیمارستان کردهاند. «حسام ابو صفیه» مدیر بیمارستان کمال عدوان به منابع خبری گفت وضعیت در داخل بیمارستان و اطراف آن «فاجعهبار» است و تعداد زیادی شهید و مجروح در بیمارستان وجود دارد. همچنین خبرنگار «المیادین» در غزه گزارش داد که در حمله هوائی ارتش رژیم صهیونیستی به چادرهای آوارگان در منطقه «المواصی» واقع در غرب خان یونس در جنوب نوار غزه ۱۷ فلسطینی به شهادت رسیدهاند و دهها نفر دیگر نیز زخمی شدهاند.
تظاهرات میلیونی مردم یمن در حمایت از فلسطین
مردم یمن نیز دیروز (جمعه) طبق معمول هفتههای گذشته تظاهرات گستردهای را در استانهای مختلف این کشور در حمایت از ملت فلسطین و مقاومت آن برگزار کردند. به گزارش «ایسنا»، این راهپیماییها در استانهای مختلف یمن از جمله صعده، ریمه، مارب و برخی مناطق استانهای عمران، اب، تعز، حجه، الجوف و المحویت با شعار «همراه با غزه بدون خستگی و تردید» برگزار شد.
ملت یمن در بیانیه تظاهرات میلیونی و ضد صهیونیستی خود اعلام کردند که اجازه نمیدهند آمریکا و اسرائیل، دوستان و دشمنان آنها را مشخص کنند. آنها خطاب به دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا در خصوص تهدیدات اخیر علیه مقاومت فلسطین گفتند: ما و تمامی مجاهدان امت اسلام از تهدیدات آمریکا و جهنم آنها نمی ترسیم و با بهشت آنها خوشحال نمیشویم.