حضور مسئولان نظام در جمع دانشجویان به مناسبت روز دانشجو ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
حضور مسئولان نظام در جمع دانشجویان به مناسبت روز دانشجو
۱۴۰۳/۰۹/۱۷
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور در آیین گرامیداشت روز دانشجو، با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، پس از گوش سپردن به نظرات و دیدگاههای تعدادی از نمایندگان تشکلهای مختلف دانشجویی با بیان اینکه کسی میتواند سخن حق بگوید که وابسته به پست و مقام و قدرت نباشد، اظهار داشت: این صفت به بهترین شکل در شما دانشجویان وجود دارد. دانشجو دلبستگی به پست و مقام ندارد و اگر بتواند این ویژگی را حفظ کند، همیشه میتواند حرفش را راحت بزند؛ البته بگذریم از عدهای که ممکن است وابستگیهایی داشته باشند.
پزشکیان: سند چشمانداز ترسیم شده از سوی رهبر معظم انقلاب یکی از اسناد مترقی برای پیشرفت کشور است
وی در ادامه سند چشمانداز ترسیم شده از سوی رهبری معظم انقلاب اسلامی را یکی از اسناد مترقی و قابل دفاع برای پیشرفت کشور دانست و گفت: بنده از همان روز اول اعلام کردم که چشمانداز و سیاستهای مقام معظم رهبری هدف ما است، اینکه بر اساس این سند قرار است ایران ما کشوری توسعهیافته و دارای جایگاه اول در علم و اقتصاد و فناوری و الهامبخش در منطقه باشد چشمانداز زیبایی است. ما کشوری میخواهیم که در منطقه بهترین باشد نه اینکه هر روز جایگاه آن کاهش یابد.
رئیسجمهور تصریح کرد: اگر چنین چشمانداز مورد قبول هم است، برای چه دعوا میکنیم، این گوی و میدان، هر که مدعی است میتواند برای حل مشکلات راهکار ارائه دهد و به دولت کمک کند ما آمادگی داریم بستر را برای او فراهم کنیم و نوکریاش را هم خواهیم کرد.
وی افزود: ما در حال تلاش برای ایجاد این ساختار هستیم و در همین راستا ارتباطمان با دانشگاه را افزایش خواهیم داد، البته معتقدیم دانشگاههای کشور باید از نسل2 به نسل 3 و 4 ارتقا پیدا کنند و بتوانند مشکلات جامعه را حل کنند، دوره آموزش صرف در دانشگاهها گذشته، امروز دانشگاههای نسل 4 در دنیا درون جامعه هستند و مشکلات آن را حل میکنند و دانشگاههای نسل 5 حتی برای 100 سال آینده نیز برنامهریزی میکنند.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه آینده جایی نیست که ما بگوییم بلکه جایی است که شما میسازید، اظهار داشت: شما دانشجویان و اساتید میتوانید در این راه به ما کمک کنید، آینده را شما میسازید، رفتن ساده است اما میتوانید بمانید و ایران را کشوری سربلند با جایگاه اول و الهامبخش در منطقه کنید.
پزشکیان یکی از راهکارهای مؤثر در زمینه مقابله با فساد را راهاندازی Fatf در داخل کشور عنوان کرد و گفت: امروز و در شرایطی که آمریکاییها از آن سوی دنیا میدانند که ما با منابع مالی خود چه میکنیم، در داخل کشور یک کشتی با بارش گم میشود و ما متوجه نمیشویم، لذا اگر خواهان مبارزه با رانت و فساد هستیم باید Fatf داخلی راهاندازی کنیم.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه اگر بتوانیم با هم گفتوگو کنیم مشکلی وجود نخواهد داشت، افزود: به عنوان مثال اینکه برخی Fatf را قبول ندارند باید برای آن مستندات علمی بیاورند، نباید بدون اینکه اصل و فلسفه موضوعی را نمیدانیم آن را رد کنیم.
پیش از سخنان رئیسجمهور 13 تن از دانشجویان به نمایندگی از جنبشهای دانشجویی از جمله انجمنهای علمی دانشجویی کشور، اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان، اتحادیه انجمنهای دانشجویان مستقل، نشریات دانشجویی، جنبش عدالتخواه دانشجویی، کانونهای فرهنگی دانشجویی و بسیج دانشجویی و دفتر تحکیم وحدت به بیان نظرات، دیدگاهها و همچنین مطالبات خود از رئیسجمهور در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاست خارجی پرداختند.
همچنین رئیسجمهور در جریان حضور در دانشگاه صنعتی شریف از نمایشگاه آخرین دستاوردها و تولیدات شرکتهای دانشبنیان اساتید این دانشگاه در زمینههای پزشکی، هوش مصنوعی، رباتیک، پهپادهای صنعتی و کشاورزی و همچنین تجهیزات صنعتی بازدید کرد.
ضرورت ارتباط بیشتر و صمیمانهتر بین اعضای دولت و دانشگاهیان
پزشکیان همچنین در نشستی با اساتید این دانشگاه با تأکید بر ضرورت ارائه پروژههای متعدد به دانشگاهها و درآمدزایی آنها از این طریق، اظهار داشت: دانشگاهها ظرفیت درآمدزایی زیادی دارند؛ دولت میتواند برای اجرای پروژههای خود با دانشگاهها قرارداد امضا کند تا دانشگاهها برای مشکلات پیشروی دولت از جمله ناترازیها راهحلهای کارشناسی و کاربردی ارائه کنند.
رئیسجمهور بر ضرورت ارتباط بیشتر و صمیمانهتر بین اعضای دولت و دانشگاهیان تأکید کرد و گفت: امروزه دیگر در دنیا جلساتی اینچنین که با تشریفات بسیار برگزار میشود، میان اعضای دولت و رؤسای دانشگاهها وجود ندارد و منسوخ شده است. شیوه ارتباط باید به گونهای باشد که صمیمانهتر و قابل دسترستر با هم گفتوگو کنیم. دولت برای تعامل صمیمیتر با دانشگاهیان، همکاری با دانشگاهها و امضای قراردادهای کاری برای حل مشکلات با دانشگاهها آمادگی دارد.
پزشکیان با بیان اینکه با وجود نیروی انسانی با کیفیت در کشور نباید با مشکلاتی که امروز با آنها درگیریم، مواجه باشیم، تصریح کرد: امروز یکی از مشکلات اساسی ما ناترازی در حوزه انرژی است؛ معتقدم به جای قطع برق کارخانهها میتوانیم برق برخی ادارات را قطع کنیم و کارمندان آن ادارهها را به دورکاری بفرستیم. زیانی که از این طریق به اقتصاد کشور وارد میشود احتمالا کمتر از زیان قطع برق صنایع است.
گزارش رئیس قوه قضائیه به دانشجویان از برخورد با دانهدرشتها
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه نیز در دوازدهمین حضور خود در دانشگاههای سراسر کشور و نشستهای دانشجویی در دوره تصدی مسئولیت ریاست قوه قضائیه در جمع دانشجویان دانشگاه علوم تحقیقات تهران، گفت: شما دانشجویان مسئولان و مدیران آینده این کشور هستید؛ اگر امروز از برخی مسئولان و مدیران گلایه دارید، کاری کنید که وقتی در مقطع آینده مدیر و مسئول شدید، این گلایهها نسبت به شما وجود نداشته باشد.
وی افزود: اینکه میگویید چرا سیر رسیدگی به پرونده برخی متهمین و دانهدرشتهای اقتصادی رسانهای نمیشود باید بگویم که در برخی از موارد، طبق قانون، امکان افشای روند پرونده تا قبل از قطعی شدن حکم، وجود ندارد و در برخی موارد نیز حتی پس از قطعی شدن حکم نیز امکان رسانهای شدن آنها طبق قانون، وجود ندارد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، رئیس دستگاه قضا بیان داشت: من سالهاست که فریاد میزنم همه دادگاهها باید علنی باشند به غیر از مواردی که قانون اساسی استثنا کرده است؛ اما خُب این نظر من تبدیل به قانون نشده است و برای تبدیل این نظر به قانون باید دولت و مجلس اقدام کنند.
حجتالاسلام والمسلمین اژهای گفت: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود اعلام کرد که چرا با دانه درشتها برخورد نمیشود؛ سؤال من آن است که مگر در دولت فعلی و دولت قبلی و دولتهای گذشته با عناصر دانهدرشت در حد معاون اول رئیسجمهور و وزرا و نمایندگان مجلس برخورد نشد؟ هر کدام از این عناصر نیز محکوم شدند در چارچوب قانون احکام آنها رسانهای شد؛ همچنین احکام قضائی آنها اعم از حبس، جزای نقدی و ردمال به صورت کامل اجرائی شد. یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود گفت که چرا در قبال فلان عنصر دانهدرشت که محکوم شده، ارفاقات قانونی در نظر گرفته شده است؟ در پاسخ به این دانشجوی عزیز باید بگویم که ما طبق موازین قانونی همه محکومین واجدین شرایط را از ارفاقات قانونی بهرهمند میسازیم؛ اما ارفاقات اِعمال شده در قبال تعداد انبوهی از این محکومین به چشم نمیآید ولی وقتی طبق قانون یک محکوم سرشناس را مشمول ارفاقات قانونی میکنیم، همین یک مورد به دلیل شهرت داشتن به چشم همگان میآید. طبق قانون وقتی پزشکی قانونی اعلام میدارد که فلان محکوم به دلیل بیماری، توانایی تحمل حبس را ندارد ما باید بر حسب اقتضائات، یا حبس او را تعلیق کنیم و یا او را از زندان مرخص گردانیم.
روایت رئیس قوه قضائیه از پروندههای اغتشاشات سال ۱۴۰۱
رئیس دستگاه قضا ادامه داد: در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱ به واسطه عفو اِعمالشده، ۹۰ هزار پرونده مختومه شد و یا تقلیل یافت. این عفوها شامل پرونده افرادی بود که در اغتشاشات آن سال تحت تاثیر جو قرار گرفته بودند و سابقه محکومیت نداشتند و ما میدانستیم که محکوم شدن آنها آینده اجتماعیشان را تخریب میکند. پس از اعمال این عفوها، دو دستگاه به ما اعتراض کردند که تعدادی از محکومینِ عفوشده عضو منافقین و یا گروهکهای تکفیری هستند و یک لیست ۱۵۰ نفره در این زمینه به ما دادند. از آن لیست ۱۵۰ نفره یک نفر اتهام نفاق داشت که از مدت محکومیت وی نیز صرفا یک ماه باقی مانده بود و به دلیل حسن رفتار در زندان یک ماه اخر محکومیتش کسر شده بود.
حجتالاسلام والمسلمین اژهای بیان داشت: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود اعلام کرد که قوه قضائیه در قبال دولت سیزدهم نسبت به دولت فعلی سختگیری بیشتری داشت؛ من این سخن این دانشجوی گرانقدر را به حساب کم اطلاعی او میگذارم و خطاب به او میگویم که من به واسطه ارتباطات دیرینهای که با شهید رئیسی داشتم، بسیاری از مسائل را با او به صورت تلفنی مطرح و مرتفع میکردم و با یک کلام منظور همدیگر را متوجه میشدیم.
وی افزود: اقداماتی که در دوره فعلی قوه قضائیه طی سه سال و نیم اخیر نسبت به رفع موانع تولید و جلوگیری از تعطیلی بنگاههای تولیدی و اقتصادی شده به مراتب بالاتر از دورههای قبلی است. در نشستهای مستمری که ما مسئولان قضائی با فعالان اقتصادی و تولیدی و کنشگران حوزه دانشبنیان داریم آنها به صراحت اعلام میدارند که مساعدتها و کمکهای دستگاه قضائی به حوزههای کاری آنها از مسئولان ذی ربط حوزههایشان نیز بیشتر است.
رئیس قوه قضائیه گفت: یکی از دانشجویان گرانقدر از عدم رسیدگی قوه قضائیه به ترک فعلها گفت، که خطاب به او میگویم جرم عبارت است از فعل یا ترک فعلی که قانون برای آن مجازات تعیین کرده است و در قانون برای همه ترک فعلها مجازات تعیین نشده لذا جرم نیستند و قوه قضائیه نمیتواند نسبت به آنها ورود داشته باشد؛ البته قوه قضائیه به واسطه شأن نظارتی خود و از طریق بازوی نظارتی خود یعنی سازمان بازرسی، در حیطه قانون به مواردی از این ترک فعلها که در زمره تخلف است ورود پیدا میکند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار داشت: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود چنین مطرح کرد که چرا قوه قضائیه با فردی که انتقاد میکند برخورد میکند؛ باید بگویم که حتی یک نمونه وجود ندارد که دستگاه قضائی با فرد منتقد به صرف انتقاد کردن برخورد کرده باشد؛ اما اینکه فردی در سخنان خود به دیگری تهمت بزند و یا نشر اکاذیب کند و یا امنیت روانی جامعه را مخدوش کند، قطعاً قوه قضائیه برخوردهای لازم قانونی را در قبال او انجام میدهد. وقتی یک نفر در قالب انتقاد، به دیگری تهمت میزند و فرد مورد تهمت قرار گرفته از مُفتری (تهمتزننده) شکایت میکند، ما در قوه قضائیه به موجب قانون موظف به رسیدگی هستیم البته ممکن است در خلال رسیدگی مشخص شود که سخن آن فرد تهمت نبوده است.
انجام بیشترین حکم الهی حد سرقت در ۳ سال گذشته
وی بیان داشت: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود گفت که چرا حد سرقت در قبال سارقان جاری نمیشود تا بازدارندگی ایجاد گردد؛ در پاسخ به این دانشجوی گرامی میگویم که بیشترین حکم حد سرقت در این سه سال و نیم انجام شده است.
جلیلی: اگر در مناسبات خارجی وعدهها رعایت نشود چرا باید دنبال توافق جدید با آمریکا باشیم؟
به گزارش فارس، برنامه روز دانشجو دانشگاه علم و صنعت با حضور سعید جلیلی نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی برگزار شد.
در ابتدای این برنامه نمایندگان تشکلهای دانشجویی به بیان دغدغهها و نقطهنظرات خودت پرداختند.
جلیلی در ابتدای سخنانش گفت: یکی از بحثهای مهمی که در دانشگاه باید توجه شود این است که دانشجو نیروی پیشگام جامعه باشد و بتواند روندها را بشناسد و بر این مبنا با تهدیدهای جامعه مقابله کند.
وی افزود: از ۱۶ آذر ۱۳۳۲ به بعد در مجموع فعالیتهای دانشجو مؤثر بوده و نقش مهمی ایفا کرده است.
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: نقش دانشجو در بزنگاههای مختلف خصوصا جنگ تحمیلی بسیار مهم بود، نمونه آنها شهید دانشجو آقای علمالهدی بود.
وی افزود: در حوادث مهم مثل تحریمها هم دانشجویان پیشگام بودند، دانشمندانه مثل شهید فخریزاده، تهرانیمقدم و... از دل همین دانشجویان بودند.
جلیلی گفت: حرکتها و رفتارهایی که دانشجو در مقاطع مختلف انجام داده بسیار فعال و تاثیرگذار بوده است.
امروز در بزنگاه تاریخی قرار داریم
وی بیان داشت: یکی از ارزشهای انقلاب این بود که برای ایران فرصتی ایجاد کرد تا در بزنگاهها حضور مؤثر داشته باشد. امروز در نقطه بزنگاه قرار داریم.
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به نطق یکی از دانشجویان راجع به تحولات منطقه، گفت: با موضوعات نباید نقطهای برخورد کرد و باید سیر تحول آن در نظر گرفته شود.
وی افزود: امروز منطقه ما از طراحی صد سال پیش دولتهای غربی و آمریکا رنج میبرد، این موارد در کتاب «صلحی که همه صلحها را بر باد داد» ذکر شده است.
جلیلی عنوان کرد: آنها عنوان کردند ما تصمیم میگیریم در این کشورها چه اتفاقی میافتد. در آن فضا جریان مقاومت به وسیله انقلاب اسلامی تشکیل شد و ورق برگشت.
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: طوفان الاقصی یکی از نقاط بزنگاهی جدید بود. اگر این نقطه را نشناسیم و راهبرد تعیین نکنیم دشمن به راحتی تسلیم نمیشود.
وی افزود: دشمن تمام ظرفیت خود را پای کار آورد تا این شکست رژیم صهیونیستی را ترمیم کند. عملیات به شهادت رساندن سیدحسن نصرالله را نظم جدید نامگذاری کردند. این طور نیست که استکبار اگر نظمی فرو بریزد دوباره به همان نقطه ادامه بدهد و ممکن است ساختار جدیدی تعریف کند.
جلیلی عنوان کرد: بیان عبارت تله جنگ خطا است و باعث گستاخی دشمنان میشود. باید بررسی کنیم تنشزدایی به چه قیمتی است؛ در مقابل حرف زور که نمیشود دنبال تنشزدایی بود.
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی افزود: مهم رفع تهدید است، بله اگر تنش نباشد بهتر است ولی اگر طرف حس ضعف کند باعث تکرار خطای دشمنان میشود.
جلیلی تاکید کرد: دانشگاه ما باید این را سؤال کند که اگر در مناسبات خارجی وعدهها رعایت نشود چرا باید دنبال توافق جدید با آمریکا باشیم.
بیان عبارت تله جنگ خطا است
وی اظهار داشت: بعضیها که تله جنگ را مطرح میکند چرا عباراتی مانند تله دیپلماسی را بیان نمیکنند؟ چه چیزی مانع از تنش میشود، این قدرت و پاسخ بموقع شما است که مانع جنگ میشود.
جلیلی گفت: اقتصاد و مقاومت مکمل هم هستند و وقتی که مقاومت قوی باشد باعث تقویت اقتصاد میشود. این دوقطبیهای غلط نباید مطرح شود.
مهمترین ناترازی، ناترازی عمل و برنامه است
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی بیان داشت: به نظر بنده مهمترین ناترازی، ناترازی عمل و برنامه است و تا وقتی این مورد نباشد مسائل حل نمیشود.
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: راهبرد ایران حمایت از مقاومت در سوریه است. باید توجه کرد که کسانی راهبردهای غلط را جایگزین راهبرد درست نکنند.
وی افزود: صحبت از مذاکره یا تله جنگ از جنس همین راهبردهای غلط است.
سرلشکر موسوی: هدف دشمن زدودن روح امید جوانان به آینده است
همچنین، سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز دانشجو با حضور در دانشگاه امام علی(ع) نیروی زمینی ارتش با دانشجویان این دانشگاه دیدار و گفتوگو کرد.
فرمانده کل ارتش در این دیدار با بیان اینکه کلمه دانشجو مفاهیم زیبایی همچون تعلم، تعهد، حرکت، پیشرفت و امید را تداعی میکند، گفت: روزی لازم بود دانشجویان در اعتراض به ورود سردمداران آمریکا به ایران و شرارتها و دخالتهای آنان بایستند و روزی با تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، انقلاب دوم را پدید آورند.
وی ادامه داد: یک روز نخبگان علمی از دانشگاههای کشور احساس تکلیف کردند برای دفاع از تمامیت ارضی در جبهههای جنگ حضور یابند که از همین دانشگاه نیز ۷۰۰ دانشجو به فرماندهی شهید عزیز سرلشکر سید موسی نامجوی در آغاز حملات دشمن، داوطلبانه در جبهههای جنوب شتافتند تا تهاجم دشمن را سد کنند و در این راه جمعی به شهادت رسیدند و جمع کثیری نیز به شمار جانبازان پیوستند.
سرلشکر موسوی افزود: یک روز هم لازم بود در سازندگی کشور مجاهدت کنند که آمدند و در اقصی نقاط کشور در آبادانی کشور سهیم شدند و روزی هم لازم بود در حوزه علم و فناوری وارد شوند که در این عرصه نیز بسیار خوش درخشیدند.
فرمانده کل ارتش دانشجویان را عصاره تواناییهای ملت و ثروت عظیم کشور دانست که در کنار دانشمندان بزرگ آموختند و خود منشأ موفقیتهای درخشان شدند و در فناوریهای نوین و درحوزههای مهندسی، صنعتی، کشاورزی، پزشکی و دفاعی و فضائی کشور در هزاران شرکت دانشبنیان و مرکز علمی و پژوهشی و دانشگاهها رشد بیسابقه کشور در علم و فناوری را رقم زدند.
سرلشکر موسوی اظهار داشت: آنچه توسط برادران دانشمندم در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با پرتاب موفق ماهواره «فخر1» ارتش جمهوری اسلامی ایران و سامان وزارت ارتباطات با ماهوارهبر سیمرغ به ثمر نشست، محصول همت پیشقراولان و طلایهداران علمی و تلمذ جوانان در مکتب شهیدان دانشمندی همچون شهید فخریزاده است که امروز با ترکیب توان و فکر جوانی و اندیشه و خرد و تجربه پیشکسوتان و دانشمندان، افتخاری بس بزرگ را برای ایران سربلند اسلامی و مسلمانان جهان پدید آوردند.
وی افزود: از این دانشگاه؛ مهد تربیت و آموزش افسران آینده ارتش اسلام، این موفقیت را به خبرگان و دانشمندان و جوانان نخبه وزارت دفاع و ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت ارتباطات تبریک عرض میکنم.
فرمانده کل ارتش در ادامه سخنان خود تصریح کرد: آنچه امروز آماج هجمه و حمله دشمنان در یک جنگ رسانهای تمامعیار قرار گرفته، زدودن روح امید جوانان به آینده است که با شیوههای مختلف سعی در تضعیف آن دارند و دانشجویان عزیز باید برابر رهنمودهای روشنگرانه رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) با بصیرت و دانش خود، ضمن سوءظن به جریان رسانهای خوش آب و رنگ بیگانگان و دشمنان، به تربیت معنوی و بصیرتی خود در کنار اعتماد به نفس و تقویت اعتقاد و باور به تواناییها و موفقیتهای ایران سربلند اسلامی بیشتر همت گمارند، در اندیشهورزی پیشرو باشند و خود را از لحاظ فکری و روحی و مقابله با جنگ نرم دشمنان، همواره آماده نگه دارند.
سرلشکر موسوی با بیان اینکه دانشجویان در شمار برترین امیدهای آینده کشورند، گفت: لازم است دانشجویان عزیز با حس لذت خدمت به کشور و مردم و پیشرفت دانش و فناوری در میهن اسلامی، مسیر روشن خوداتکایی و بینیازی از بیگانگان را تا رسیدن به قلهها ادامه دهند.
به گزارش فارس، وی خاطرنشان کرد: مبارزه با دشمن تمامی ندارد، یک روز در جنگ سخت و امروز در جنگ نرم و دانشجویان عزیز ما از پیشروان این مبارزه بودهاند و انشاءالله خواهند بود.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۰۹/۱۸، ۰۸:۵۷:۰۰ بازدیدها: 54