به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,105
بازدید دیروز: 18,995
بازدید هفته: 62,853
بازدید ماه: 62,853
بازدید کل: 25,049,784
افراد آنلاین: 59
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۰۶ دی ۱٤۰۳
Thursday , 26 December 2024
الخميس ، ۲٤ جمادى الآخر ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
۳۹۲ - آیت‌الله سیدمحمدمهدی میرباقری : کربلا نماد تمدن اسلامی است ۱۳۹۸/۰۷/۱۴
در نشست «جایگاه پیاده‌روی اربعین در سیر تمدنی انقلاب اسلامی» مطرح شد
 
کربلا نماد تمدن اسلامی است
 
۱۳۹۸/۰۷/۱۴
 
 
نشست علمی «جایگاه پیاده‌روی اربعین در سیر تمدنی انقلاب اسلامی» با حضور اساتید و صاحب نظران حوزه تمدنی روز گذشته برگزار شد.
نشست علمی «جایگاه پیاده‌روی اربعین در سیر تمدنی انقلاب اسلامی» از سوی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی) روز گذشته برگزار شد. در این نشست آیت‌الله سیدمحمدمهدی میرباقری، دکتر موسی نجفی و دکتر یعقوب توکلی به بیان دیدگاه‌های خود پیرامون پیاده‌روی اربعین و مولفه‌های تمدن‌ساز آن پرداختند.
آیت‌الله میرباقری طی سخنانی در این نشست با بیان اینکه زیارت، امت و جغرافیا می‌سازد افزود: «زیارت، محور تجمع تاریخی حول امام است و عاشورا، محور امت سازی است.» وی همچنین ضمن یادآوری این نکته که امت‌سازی به دو شکل واقع می‌شود در ادامه تشریح کرد: «امت سازی در جبهه کفر هم هست و در تقابل با آن امت سازی در جبهه حق. قلوب باید متوجه امام باشد و هرگاه این قلوب توجه یافته، کثرت یافت امت شکل می‌گیرد.» میرباقری با‌اشاره به اینکه کربلا نماد تمدن اسلامی است، اظهار داشت: «اربعین، ظهور کرامت است و ابزار شیطان برای از بین بردن این امت، نزاع، بدگمانی و نفاق در جامعه است.»
دکتر یعقوب توکلی عضو کارگروه پژوهشی تاریخ موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در بخشی از سخنان خود ضمن‌اشاره به مکنونات قلبی استعمارگران برای ایجاد جنگ و تفرقه بین ملت‌های منطقه در ادامه تاکید کرد: «آنچه که در جریان اربعین اتفاق افتاد این است که پیوستگی میان جوامع، خود به مانعی محکم در برابر آتش تفرقه دشمنان تبدیل شده است.»
توکلی در بخشی دیگر از سخنانش گفت: «در این فضایی که موکب‌ها به صورت خودجوش و مردمی ایجاد شده و هر سال گسترش می‌یابند کار مهمی که ما به عنوان دولت جمهوری اسلامی ایران باید انجام دهیم این است که لااقل مسیر زائرانی را که از ایران می‌گذرند، تسهیل کنیم. مثلا می‌توان ترتیبی اتخاذ کرد که زائران افغانستانی، پاکستانی، کشمیری، هندی و... که در سفر به کربلا از ایران باید بگذرند نیاز به روادید نداشته باشند و یا کارهای دیگری که از سختی‌های سفر برای این افراد که از مسافت دور می‌آیند بکاهیم.»
دکتر موسی نجفی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز در این نشست با بیان اینکه تمدن، نمونه عالی فرهنگ است گفت: «وقتی فرهنگ بروز و جلوه می‌کند به تمدن می‌رسیم و تمدن جایی است که فرهنگ در آن ظهور اجتماعی پیدا می‌کند.» وی افزود: «زیارت اربعین و اربعین از گذشته بوده و اجرا می‌شده است، اما پس از سقوط صدام این امر گسترده شد، اتفاق جدیدی است به شکلی که فرهنگ بروز اجتماعی پیدا کرده است.» نجفی گفت: «پیاده‌روی اربعین، احیای سنت است، اما رگه‌ها و جنبه‌های جدید دارد. در راهپیمایی اربعین، مرکزی قدسی دیده می‌شود و این فرهنگی اجتماعی عظیم است.» وی افزود: «جنبه گستره جغرافیایی و فراملی را می‌توان در راهپیمایی اربعین دید و می‌توان هم با مومنان و هم غیرمومنان ارتباط برقرار کرد. در این راهپیمایی عظیم نظمی مقدس وجود دارد که حتی غیرمومنان نیز به زندگی مقدس روی می‌آورند.»
لازم به ذکر است که مشروح این نشست در قالب گزارش به زودی در روزنامه کیهان منتشر خواهد شد.