این اعترافها در حالی صورت میگیرد که چندی پیش دولت آمریکا دیوان دادگستری بینالمللی را به خاطر اینکه قصد داشت جنایت جنگی این کشور در افغانستان را بررسی کند تحریم کرد! این نظامی آمریکایی میگوید، هنگام عملیات از کودکان بیگناه افغان برای پاکسازی کوچهها و معابر مملو از مواد انفجاری استفاده میکردند.
«جان امبل» نظامی آمریکایی در پادکستی مخصوص دانشکده افسری ارتش آمریکا و برای به اشتراک گذاشتن تجربیات نظامی به جنایات جنگی اعتراف کرده و گفته: «کودکان افغانستانی را با پرت کردن آبنبات و اسباببازی به کوچههایی که فکر میکردیم امکان وجود تله انفجاری باشد میکشیدیم تا مطمئن شویم مسیر عاری از مواد انفجاری است»!
به گزارش فارس، «امبل» افسر نظامی آمریکا که تجربه جنگی در عراق را نیز در کارنامه خود دارد در سال 2010 به افغانستان اعزام شده بود. وی درباره تجربه نظامی خود در هلمند افغانستان میگوید: «چیزی که در میدان نبرد یاد گرفتیم استفاده از کودکان افغان در میدان نبرد بود، کودکان بیگناهی که کمتر از 10 سال سن داشتند». پیش از این نیز طبق یک تحقیق رسمی درخصوص جنایات جنگی منتسب به نظامیان استرالیا (همپیمان آمریکا در جنگ علیه مردم افغانستان)، فاش شده بود که قتلهای رقابتی و خونخواهی در بین نیروهای ویژه استرالیا در افغانستان امری مرسوم و عادی بوده است. برخی گزارشها حاکی از این است که نظامیان استرالیایی در قتل غیرقانونی ۳۹ غیرنظامی یا زندانیان افغانستان نقش داشتهاند، همچنین شواهدی ارائه شده مبنی بر اینکه نظامیان استرالیایی در برخی موارد برای زخمی کردن غیرنظامیان افغان از سگ استفاده میکردند.
گفتنی است، در سالهای اخیر، دیوان کیفری بینالمللی به دلیل تصمیم این نهاد عالی قضایی جهانی برای آغاز تحقیقات درباره جنایتهای نظامیان آمریکا در افغانستان و همچنین رژیمِ آپارتایدِ صهیونیستی علیه فلسطینیان، با فشارهای شدید واشنگتن و تلآویو مواجه شدهاند. تا جایی که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا نیز با امضای یک فرمان اجرایی مجوز اعمال تحریم علیه «دیوان بینالمللی کیفری» به دلیل تلاش این دیوان برای بررسی جنایات جنگی آمریکا در افغانستان را صادر کرده بود. این مسائل و اخباری که پیش از آن در این گزارش آمد همه برگهای زرینی در دفتر حقوق بشر غرب با محوریت آمریکاست!
ناتو: از افغانستان خارج نمیشویم
خبر دیگر از افغانستان آنکه، چهار مقام ارشد ناتو به خبرگزاری رویترز گفتهاند که نظامیان بینالمللی قصد دارند بیش از مهلت ماه می(اردیبهشت-خرداد)، که در توافق میان طالبان و آمریکا پیشبینی شده، در افغانستان باقی بمانند. طبق این گزارش، اظهارات این مقامات ناتو احتمالاً منجر به افزایش تنشها میان ناتو و طالبان میشود که خواهان خروج کامل نظامیان خارجی از افغانستان هستند.
«جفری فلتمن»، در گفتوگو با روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» اعتراف کرد که سیاست دولتهای «باراک اوباما» و «دونالد ترامپ» در سوریه شکست خورده است.
به گزارش فارس، فلتمن به «جو بایدن» رئیسجمهور فعلی آمریکا، توصیه کرد که راههای سیاسی(قدرت نرم) را در سوریه به آزمون بگذارد. به گفته وی، بایدن میتواند رفع تحریم سوریه را به اتخاذ «اقدامات ملموس، مشخص و شفاف غیرقابل بازگشت در مسئله اصلاحات سیاسی» از سوی «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه، مشروط کند.
فلتمن، که قبلا دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و دستیار وزیر خارجه سابق آمریکا در امور خاورمیانه بوده است، درباره وضعیت کلی کنونی سوریه گفت که این کشور به طور کلی، شاهد کاهش درگیری نظامی است.
وی به موفقیت مسکو و تهران در قبال مداخلات آمریکا در سوریه، بهطور ضمنی اعتراف کرد و کفت: روسها و ایرانیها از نظر نظامی به تهدید علیه نظام سوریه پاسخ دادند و آمدند تا این نظام را نجات دهند و مسیر جنگ را به سوی مشخصی تغییر دهند.
مقام سابق دولت آمریکا در پاسخ به این سؤال که آیا موضع کنونی واشنگتن تغییر رفتار بشار اسد است یا تغییر نظام او، گفت: اگر به سیاست دولتهای اوباما و ترامپ بنگرید، میبینید که(بشار) اسد امروز از نظر نظامی، در مقایسه با گذشته قدرتمندتر است. این واقعگرایانه نیست که سیاست آمریکا به دنبال تغییر نظام در کوتاه مدت باشد.
انفجار دو بمب در حلب
دیروز استان حلب در شمال سوریه شاهد انفجار دو خودروی بمبگذاری شده بود؛ انفجار نخست در شهر حلب به وقوع پیوست و شش کشته و 30 مجروح بر جای گذاشت.
به گزارش خبرگزاری فارس، منابع سوری دیروز از وقوع انفجار دوم نیز در استان حلب خبر دادند؛ یک خودروی بمبگذاری شده در شهر «الباب» منفجر شد و به مرگ شش تن انجامید. منابع محلی همچنین خبر دادند که چهار تن در این انفجار
مجروح شدند.