3138 - نمایندگان مجلس در مصاحبه با کیهان: اجرای دقیق و قاطعانه عدالت در محاکمه اوباش مسلح، ستودنی است ۱۴۰۱/۰۹/۲۱
نمایندگان مجلس در مصاحبه با کیهان:
اجرای دقیق و قاطعانه عدالت در محاکمه اوباش مسلح، ستودنی است
۱۴۰۱/۰۹/۲۱
سیدنظامالدین موسوی نماینده مردم تهران در مجلس در گفتوگو با خبرنگار کیهان گفت: ریاست محترم قوه قضائیه در جلسه مشترکی ما چند وقت قبل در میان مجلس و دستگاه قضایی برگزار شد آنجا نکتهای اشاره کردند و خطاب به نمایندگان که راجع به موضوع اغتشاشها و پیگیریهای قضایی مطالبی را مطرح کردند گفتند که از ما پیگیری مسائل اغتشاشهای اخیر را بر مبنای «قانون، انصاف و عدالت» دنبال کنید.
وی افزود: من به ذهنم میرسد که این محورهای خوبی است و اصول قابل اتکایی است که دستگاه قضایی بنای خود را در بررسی پرونده اغتشاشگران بر آنها استوار کرده است. خب از یک طرف کشور در این دو- سه درگیر یک فتنه پیچیده و یک جنگ ترکیبی تمامعیار بوده که برخی با انگیزههای مختلف و یا متفاوت در خیابان و یا جاهای دیگر حضور پیدا کردند. اقدامات تروریستی هم در این ایام رخ داده است. همچنین برخی ساختارشکنیها و قانونشکنیها نیز رخ داده، بعضیها هم صرفا به خاطر تاثیرپذیری از محیط مجازی در خیابان حضور پیدا کردند. بر همین اساس اقدامات مجرمانه در سطوح و طیفهای مختلفی رخ داده و طبیعتا بررسی این موضوع با قوه قضائیه است. کاری که بسیار حساس و از طرفی هم سخت است.
نماینده مردم تهران خاطرنشان ساخت: بهصورت طبیعی باید آئین دادرسی طی شود. در این میان برخیها ممکن است انتقاداتی به روند قضایی داشته باشند. برخی انتقاد میکنند که چرا قوه قضائیه اینقدر دیر اقدام کرده است؟! یعنی انتقاد این گروه به این است که چرا قوه قضائیه اینقدر دیر تصمیم میگیرد و از طرفی دیگر برخی انتقاد دارند که چرا قوه قضائیه اینقدر زود دست به کار شده است.
این نماینده مجلس یازدهم افزود: در این میان باید توجه داشت که آئین دادرسی یک روند خاصی است که باید در آن دقت بسیار به کار گرفته شود تا هم از کسانی که در جریان اغتشاشها به آن صدمه و یا لطمهای وارد شده و یا اموالی از آنها تضییع شده احقاق حق شود از طرفی دیگر کسانی که متهم هستند باید با دقت به آنها رسیدگی شود تا هر شخصی متناسب با جرمی که مرتکب شده مجازات شود یعنی به هر مجرمی نه بیشتر از حد جرمش و نه کمتر از آن مجازات داده شود.
موسوی گفت: بر همین اساس باید اجازه داد که قوه قضائیه بر همان مسیر مورد تاکید ریاست قوه قضائیه یعنی «قانون، انصاف و عدالت» حرکت خودش را ادامه دهد. در این مدت هم دستگاه قضایی هم قاطعیت و صلابت لازمه دستگاه قضایی را به نمایش گذاشته و هم بررسی عدالتمحور پروندههای ارجاع شده به این قوه را.
اثربخشی به شرط صدور حکم در زمان مناسب
«حجتالاسلام محمدتقی نقدعلی» نماینده مردم خمینی شهر در گفتوگو با خبرنگار کیهان گفت: یکی از ایراداتی که همیشه به روند قضا در نظام اسلامی وارد شده و میشود بحث طولانی شدن روند رسیدگی است. حتی در کمیسیون قضایی ما اکنون لایحه قضازدایی را داریم که یک مقدار در بحث پروندههایی که ماهیت قضایی ندارد مقداری سر قوه قضائیه را خلوت کنیم که بتوانند به پروندههای دیگر با سرعت و دقت بیشتری رسیدگی شود.
وی افزود: در بحث مسائل اخیر که اتفاق افتاد انتظار عمومی جامعه این بود که نسبت به کسانی که به جان و مال مردم متعرض شدند رسیدگی سریعتری اتفاق بیفتد چرا که صحنههای بسیار خشونتباری که اتفاق میافتاد احساسات جامعه را جریحهدار کرده بود و مردم طالب اقدامی عاجل و مقتدر بودند با مجرمانی که دست به جنایت زده بودند.
نماینده مردم خمینیشهر خاطرنشان ساخت: خب در جلسهای که با رئیس دستگاه قضا در مجلس برگزار شد همین مطلب عنوان شد و ایشان یک آمار و ارقامی پیرامون زمان وقوع جرم و زمان صدور حکم ارائه کردند که این نشان از آن دارد که دستگاه قضائی در اطلاح درون خود که از زمان ریاست آیتالله رئیسی در این قوه شروع شد و با ریاست جناب آقای اژهای هم با جدیت دنبال میشود ثمرات محسوسی داشته است.
نقدعلی در ادامه گفت: درباره اهمیت این موضوع ذکر همین نکته کافی است که اگر حکم در زمان مناسب صادر نشود شاید دیگر آن اثرات و ثمرات کامل را نداشته باشد. مخصوصا در جرایم امنیتی صدور حکم در زمان مناسب بسیار مهم و ارزشمند است و با گذشت زمان دیگر نوشدارو بعد از مرگ سهراب خواهد بود.
عوض کردن جای ظالم و مظلوم
حجتالاسلام «مجید نصیرایی»، نماینده مردم فردوس و طبس در مجلس در گفتوگو با خبرنگار کیهان گفت: قطعا رویکرد جدید قوه قضائیه مورد انتظار و توقع اکثر جامعه بوده و هست که انتظار این است که با هر مفسده و جرمی که مانع پیشرفت جامعه ایران میشود برخورد شود. اگرچه سطوح این برخورد میتواند متفاوت باشد یعنی در برخی از جاها برخورد قضایی صورت میگیرد در برخی جاها برخورد امنیتی و گاهی برخورد فرهنگی و تبیینی است.
وی افزود: در این میان و از زمانی که عملا صدور حکم از طریق دستگاه قضایی آغاز شده شاهد واکنشهایی از برخی کشورهای غربی و تعدادی از دست نشاندهها و دنبالههای آنها در منطقه بودهایم که این حیرتآور است. تصور کنید کشوری که پلیس آنطوری اقدام میکند که اصلا کار متهم به دادگاه هم کشیده نمیشود به روند قضایی کشورمان معترض شده است. نصیرایی خاطرنشان ساخت: برای نمونه یکی از موضوعاتی از پلیس آمریکا که در این اواخر بسیار در جهان سروصدا کرد ماجرای کشته شدن یک فرد سیاهپوست در آمریکا بود که با شکلی بسیار فجیع به قتل رسید. سیاهپوستی که زانوی پلیس آمریکا 9 دقیقه روی گردن او فشار داده میشد و در لحظاتی از این جنایت که به تصویر کشیده شده بود آن فرد سیاهپوست ملتمسانه میگوید که نمیتواند نفس بکشد و... اما اقدام پلیس آمریکا تا کشتن او ادامه مییابد.
نماینده مردم طبس و فردوس گفت: از همین قبیل موارد بسیاری وجود دارد. در آمریکا افراد بسیاری توسط پلیس به قتل رسیدهاند تنها به این خاطر که پلیس به آنها مظنون شده و سپس براساس هم ظن و گمان شلیک کرده است. در اروپا هم وضعیت بهتر از این نیست. اروپاییها که دغدغه حقوق بشری آنها امروزه گوش فلک را کر میکند کارنامهای سیاه از جنایت در گوشهگوشه جهان دارند.
وی افزود: زمانی که هنوز نامی از داعش و داعشی نبود سربازان فرانسوی سر سربازان الجزایری را میبریدند و با آن عکس یادگاری میگرفتند. یا حکومت فرانسه که مثلا در حمایت از مردم ایران علیه نظام جمهوری اسلامی قطعنامه امضا میکند همان کشوری است که خونهای آلوده به ایدز را به ایران فرستاد برای اینکه تعداد بیشتری از مردم ایران را به این بیماری مبتلا کند. نصیرایی بیان کرد: یا مثلا کشور آلمان که امروزه داعیهدار کردها خودش را جا میزند همان کشوری است که در زمان صدام به او سلاح شیمیایی داد تا صدام با آن سلاح هم رزمندگان ایرانی را بکشد و هم به شهرهای کردنشین مانند سردشت و حلبچه حمله شیمیایی کند. امروزه آلمانی داعیهدار حقوق کردها شده که چنین سابقهای دارد. یا کشور انگلیس که دستش به خون 8 تا 10 میلیون ایرانی آلوده است. این کشور با ایجاد قحطی بزرگ در ایران مرگی دردناک را برای دستکم 8 میلیون ایرانی رقم زد.
این نماینده مجلس یازدهم متذکر شد: اینها امروزه داعیهداران حقوق بشر در جهان شدهاند. به نظرم یکی از بهترین پاسخها را «نوام چامسکی» استاد صاحب کرسی در دانشگاههای آمریکا داد وقتی که در آن زمان بوش مدعی شد ایران، کره شمالی و عراق در جهان محور شرارت هستند و چامسکی در یک سخنرانی در پاسخ بوش گفت محور شرارت در جهان آمریکا، انگلیس و اسرائیل هستند. در حقیقت چامسکی در مقابل این موضوع که جای ظالم و مظلوم با هم جابهجا نشود ایستاد. امروز هم غرب در حال انجام همین کار است لذا غرب امروز خود را در جایگاه حامی مظلوم قرار داده تا با ایجاد یک جنگ شناختی جای ظالم و مظلوم را در قضیه حقوق بشر عوض کند.