3150 - در یازدهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع هوایی و هوانوردی ایران: رونمایی از جدیدترین دستاوردهای ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
در یازدهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع هوایی و هوانوردی ایران:
رونمایی از جدیدترین دستاوردهای صنعت هوایی وزارت دفاع
۱۴۰۱/۰۹/۲۳
یازدهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع هوایی و هوانوردی ایران با حضور 80 شرکت داخلی و 10 شرکت خارجی از کشورهای روسیه، چین و اتیوپی و با ارائه آخرین دستاوردهای خود در زمینه صنعت هوایی در فضای نمایشگاهی 6000 مترمربع در جزیره کیش از سه شنبه 22 آذر آغار به کار کرده تا جمعه 25 آذر ادامه خواهد داشت. در این نمایشگاه جدیدترین دستاوردهای صنعت هوایی ایران به نمایش گذاشته شده است.
ساخت دستگاه شبیهساز پرواز در وزارت دفاع
سازمان صنایع هوایی در راستای توسعه فناوری هوایی و کمک به هوانوردی عمومی در کشور دستگاه شبیهساز پرواز با نام تجاری فراسیم (FARASIM) را جهت استفاده علاقهمندان ارائه داد.
مدیر پروژه دستگاه شبیهساز درباره این خبر افزود: این سامانه دارای سیستم کنترلر نیروی فرامین در 2 مدل «باسیستم حرکتی» و «باسیستم دید گسترده 180 درجه» دارای گواهی FNPT_ II برای آموزشهای پایه خلبانی و دریافت گواهینامههای PPL، CPL و IR توسط متخصصان شرکت صنایع هواپیما سازی ایران (هسا) طراحی و بومی سازی شده و چندین دستگاه تحویل مدارس خلبانی و تعدادی دیگر بهصورت تجاری برای آموزش هوانوردی و خلبانی تحویل مراجع ذیصلاح شده است.
وی تصریح کرد: تمامی قطعات این دستگاه ساخت داخل کشور بوده که با هزینه 50 درصد معادل خارجی آن تولید شده و دارای سیستم کنسول و اساتید پیشرفته با قابلیتهای تنظیم شرایط جوی، شرایط پروازی، مراحل پروازی و نرمافزار مدیریت دسترسی به سیستم است.
بومیسازی و بازآماد اتصالات بدنه میانی بوئینگ 737
هواپیمای بوئینگ 737 در سال 1988 در منطقه هاوایی در حین فرود دچار سانحه شد و سقف هواپیما پس از جدا شدن از بدنه موجب فوت تعدادی از سرنشینان هواپیما شد. متخصصان صنعت هوایی علت این حادثه را فرسایش قسمتی از بدنه عنوان کردند که ضروری بود بعد از هر 50 هزار ساعت پرواز قسمت اتصالات میانی این مدل هواپیما تعمیر و دوبارهسازی شود.
متخصصان شرکت صنایع هواپیمایی وزارت دفاع با تکیه بر دانش بومی و توسعه زیرساختهای تعمیر و بازآماد سازی، تکنولوژی بازسازی این قسمت از هواپیماها را که در انحصار چند کشور خارجی بود، بومی سازی نمودند که این امر ضمن جلوگیری از خروج ارز از کشور، موجب پروازی شدن ناوگان بوئینگ 737 و ادامه پروازهای این مدل هواپیما در کشور شد.
ساخت دستگاه شبیهساز سیستمهای ارتباطی
این دستگاه خلبان را قادر میسازد تا با تغییرکانالهای رادیویی، پارازیتها و شنودهایی رادیویی را خنثی و دائما در مسیر امن ارتباطی به انجام ماموریت بپردازد.
رونمایی از دستگاه نمایشگر چند منظوره بالگردی (MFD)
دستگاه MFD ساخت متخصصان صنعت دفاعی جمهوری اسلامی ایران در یازدهمین نمایشگاه بینالمللی هوایی و هوانوردی کیش به نمایش گذاشته شد. این دستگاه با دارا بودن نمایش نقشههای ماهوارهای و اطلاعات هوانوردی با زوم و دقت بسیار بالا این امکان را به خلبان میدهد تا با حذف نقشههای کاغذی و در محیطی کاملا هوشمند از حداکثر قدرت مسیریابی در شب برخوردار گردد. دستگاه MFD در واقع با حذف برخی سیستمهای قدیمی کابین، اطلاعات هوانوردی را به صورت دیجیتال و کاملا هوشمند در اختیار خلبان قرار میدهد. پیشبینی و هشدار برخورد با عوارض زمین به روش جغرافیایی، گزارشگیری از اطلاعات پروازی، دریافت و نمایش تصاویر دوربینهای مرئی و حرارتی، خوانا بودن در نور آفتاب و سازگاری با سامانههای دید در شب از دیگر قابلیتهای این دستگاه به شمار میرود. این دستگاه به دست متخصصان و دانشمندان صنعت دفاعی و با مشارکت و همکاری شرکتهای دانشبنیان ساخته شده است.
ساخت شبیهساز برج مراقبت پرواز
شبیهساز برج مراقبت پروازساخت متخصصان شرکت صنایع الکترونیک وزارت دفاع در یازدهمین نمایشگاه بینالمللی هوایی و هوانوردی کیش به نمایش درآمد. مدیر این پروژه درباره این خبر گفت: این شبیهساز به منظور آموزش کنترلرهای برج مراقبت به صورت کاملا بومی طراحی و پیاده سازی شده است.
وی افزود: در این سامانه، برج مراقبت فرودگاه اصلی مهرآباد، امام خمینی، مشهد و کیش به صورت سهبعدی شبیهسازی گردیده و دارای تمام تجهیزات مورد نیاز یک کنترلر در برج جهت اموزش میباشد.
وی همچنین تصریح کرد:رادار مراقبت پرواز، سیستم ارتباط صوتی VCS، سیستم هواشناسی METAR و E-strips از جمله قابلیتهای این شبیهساز است
تحویل 5 دستگاه برج مراقبت سیار به فرودگاههای کشور
مدیرعامل صنایع مخابرات وزارت دفاع از تحویل 5 دستگاه برج مراقبت سیار ساخت متخصصان وزارت دفاع به فرودگاههای کشور خبر داد.
مدیرعامل صنایع مخابرات صاایران درباره این خبر افزود:کلیه سیستمهای استفاده شده در این برج مراقبت از جمله رادیوها، ساختار مکانیکی،ضبط مکالمات و...طراحی و تولید دانشمندان وزارت دفاع میباشد.
وی تصریح کرد: قیمت مناسب و کیفیت عالی، از مزایای این سامانه میباشد که قابلیت صادرات به کشورهای مختلف را دارد.