صلاحیت وزرا بیشتر با نگاه سیاسی و بدون توجه به صلاحیتهای تخصصی بررسی شده است. یک دست شدن حاکمیت باعث شده مجلس منفعلانه عمل کند. این روند از زمانی که بیانیه حمایتی بیش از 200 نماینده از رئیسجمهور فعلی منتشر شد، آغاز و باعث برخوردسهل انگارانه با اعضای کابینه شده است. ما دیدیم که برخی وزرای اقتصادی حتی تجربه اجرایی نداشتند و در حد واندازه یک وزیر نبودند و تنها از طریق یک فضای شعاری و احساسی رأی اعتماد گرفتند که نتایج آن را اکنون مشاهده میکنیم. نمایندگان در آن زمان نپرسیدند، ابزار تحقق این سیاست چیست؟ الان که ارز ترمز بریده و شاهد یک رها شدگی هستیم، صدای برخی درآمده است در حالیکه آن زمان که دولت میخواست چنین سیاستهایی را اتخاذ کند، باید نقش موثری ایفا میکردند»
صادقی گفته است: «آن تعداد از نمایندگان که مستقلتر هستند باید از اهرمهای نظارتی خود بیشتر بهره ببرند چراکه مجلس در این زمینه ضعیف عمل کرده است.»
گفتنی است محمود صادقی که در انتخابات مجلس یازدهم رد صلاحیت شد، زمانی که در مجلس دهم، خانه ملت به خانه دولت تبدیل شده بود و وزرا با لابی با نمایندگان از زیر تیغ سؤال و استیضاح قسر درمیرفتند در اظهاراتی گفته بود «صادقانه میپذیرم این همراهی [دولت و مجلس] باعث شده که در برخی مواقع، ما بیشازحد با وزرا مهربان باشیم که ضعف نظارتی ما را در پی داشته است».
اینکه کشورهای غربی سفارتخانههایشان در ایران را تعطیل نکردهاند یعنی به مذاکره و دیپلماسی باور دارند!
روزنامه آرمان ملی در مطلبی به نقل از فعال سیاسی اصلاحطلب نوشت: «واقعیت این است که کشورهای غربی با وقوع اعتراضات در ایران که به دلیل نارضایتیهای انباشتهشده رخ داد موضوع حقوق بشری را علیه ایران مطرح کردند. کشورهای غربی میتوانستند در گذشته نیز این رویکرد را در پیش بگیرند و اتفاق جدیدی نبود که به تازگی رخ داد. در شرایط کنونی نیز به دلیل اعتراضاتی که در داخل ایران رخ داد این رویکرد را در پیش گرفتند تا فشارهای بیشتری به ایران وارد کنند. اگر حقوق بشر را به عنوان یک ابزار علیه ایران قلمداد کنیم کشورهای غربی هنوز به دیپلماسی و مذاکره باور دارند و فقط جمهوری اسلامی را به رسمیت میشناسند. در غیر این صورت سفارتخانهها را در ایران میبستند و سفرای خود را فرامیخواندند که تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده است.» در این مطلب آمده است: «در شرایط کنونی نرخ ارز در کشور روند صعودی به خود گرفته است و به همین دلیل ایران به دنبال این است که با احیای برجام و لغو تحریمها از این روند جلوگیری کند.... اگر برجام به هر دلیلی به نتیجه نرسد شرایط اقتصادی پیچیدهتر خواهد شد. در شرایط کنونی کشوری که منابع عظیم گازی در اختیار دارد با مشکل گاز مواجه است که اتفاق تأمل برانگیزی است. این موضوع نشان میدهد که ما باید نوع نگاهمان را به مسائل منطقه و جهان تغییر بدهیم. ما باید این واقعیت را بپذیریم که برخی سیاستهای خارجی که در گذشته در پیش گرفتهایم به نتیجه مورد دلخواه نرسیده است. این وضعیت هم در منطقه وجود دارد و هم در عرصه بینالمللی. در چنین شرایطی عقلانیت سیاسی حکم میکند که ما باید نوع نگاهمان را به تحولات جهانی تغییر بدهیم.»
مدعیان اصلاحات تا زمزمه احتمال آغاز مذاکرات هستهای را شنیدند دوباره ساز ناکوک خود را برداشته تا برای غربیها خوشرقصی کنند. آنان بازهم گره زدن اقتصاد کشور به برجام را در دستور کار خود قرار دادهاند تا دوباره مثل زمانی که برجام در 8 سال دولت روحانی به نتیجه نرسید، همان آش شود و همان کاسه.
بلایی که اصلاحطلبان بر سر مراکز تولید آوردند
روزنامه شرق در سرمقاله شماره پیشین خود نوشت: «براساس گزارش وزارت صمت از آمار تولید کالاهای منتخب صنعتی، معدنی و پتروشیمی، گرچه در پنج ماه منتهی به مرداد، برخی صنایع مانند خودرو، فولاد، نساجی و کانیهای غیرفلزی، شرایط بهنسبت مناسبی را پشت سر گذاشتهاند اما طبق همین گزارش، محصولات صنایع شیمیایی، فرآوردههای نفتی، شوینده و بهداشتی، روغن خوراکی، غذا، لوازمخانگی و... روند کاهشی را تجربه کردهاند.»
این متن افزوده است: «آمار شامخ صنعت و شاخص تولیدات بورسی نیز ضمن تأیید فشار رکود بر بخش صنعت، اظهارنظرها پیرامون رونق تولید را با تردید نگریسته است. همچنین در گزارش پژوهشکده پولی و بانکی، رشد ماهانه تولید صنعتی کشور در آبان برای دومین ماه متوالی با افت مواجه شد و به منفی 2.6 درصد رسید. این شاخص در مهرماه منفی 0.2 درصد گزارش شد؛ هرچند نسبت به دوره مشابه سال گذشته دارای رشد مثبت 6.5 درصدی بود اما پیشبینی میشود در ماههای آتی روند کاهشی داشته باشد.» در این باره لازم به یادآوری است دولت اصلاحطلبان (دولت تدبیر و امید) که از سال 1392 تا 1400 عهدهدار اصلیترین ستون اداره کشور یعنی قوه مجریه شد چنان بلایی بر سر کارخانهها و مراکز تولیدی بزرگ و کوچک در کشور آوردند که در نوع خود بیسابقه بود. حدود سالهای 1397 و 1398 بود که تعطیل شدن مراکز تولیدی در کشور کمکم داشت به وضعیتی بحرانی نزدیک میشد که سید ابراهیم رئیسی، رئیسوقت قوه قضائیه دستبهکار شد و به تمام مراکز استانها دستور داد تا هر استان ضمن شناسایی این مراکز آنها در چتر حمایتی قوه قضائیه بگیرند تا از تعطیل شدن آنها جلوگیری شود. از سوی دیگر بسیج و سپاه نیز به میدان آمدند و سردار غلامرضا سلیمانی در مصاحبه با روزنامه کیهان در تاریخ 5 آذر 1398 گفت که در سراسر کشور بسیج چیزی نزدیک به 9000 واحد یا کارگاه تولیدی را به چرخه تولید بازگرداند. حال توجه داشته باشید که طیفی که با سوءمدیریت و اعتماد بیجا به غرب و مدیریت اشرافی چنین بلایی را بر سر تولید در کشورمان آورد اکنون نسبت به واحدهای تولیدی حساس شدهاند!! واقعیت این است که این حساسیت نسبت به تولید نیست بلکه برای این طیف تنها منافع حزبی و جناحی مهم است. ضمن آنکه چنانکه در خود متن سرمقاله شرق آمده است ماههای اخیر نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رشد مثبت 6.5 درصد داشته است و در ماه آبان از آن میزان رشد 2 درصد کاسته شده است. این یعنی اینکه همچنان آبان ماه نسبت به سال گذشته چیزی قریب به 4 درصد رشد داشته است. همچنین باید گفت که طبق گزارشها آمار صادرات غیرنفتی کشورمان در 6 ماهه نخست سال جاری از صادرات نفت پیشی گرفته است.