قالیباف:
ترامپ و همدستانش در ترور شهید سلیمانی
مسئولیت قطعی بینالمللی دارند
۱۴۰۱/۱۰/۱۹
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیروز (دوشنبه، 19 دیماه) در افتتاحیه سیزدهمین نشست مجمع عمومی مجمع مجالس آسیایی به میزبانی کشور ترکیه گفت: در حال حاضر جهان در حال سپری کردن دورهای پرچالش است. چالشهایی که تنها مربوط به یک کشور، یک منطقه یا یک قاره نیستند، بلکه همه انسانها را در هر کجای کره زمین تحت تاثیر قرار میدهند. چالشهایی همچون تغییرات آب و هوایی، بیماریهای همهگیر، تروریسم، اشغالگری و تجاوزگری قدرتهای امپریالیستی، نقض حقوق بشر و مهاجرت. وضعیت امروز جهان بهگونهای است که همه ما باید برای حل این چالشها احساس مسئولیت کرده و با همکاری یکدیگر برای ساختن آیندهای مشترک تلاش کنیم. انسانیت برای عبور از چالشهای حال و آینده مسیری جز همبستگی و همکاری در پیش ندارد.
وی بیان کرد: امروزه آسیا به جایگاهی در جهان دست یافته است که میتواند نقش جدی و مهمی برای حل مشکلات جهانی ایفا کند. در سالهای اخیر، آسیا از رشد و توسعه بالایی برخوردار بوده که این واقعیت در حال محقق ساختن «معجزه آسیایی» است.
آسیا الهامبخش نظم بینالمللی جدید و عادلانه است
رئیس مجلس در این اجلاس آسیایی گفت: ما نیازمند تحقق یک نظم بینالمللیِ جدید و عادلانه هستیم که آسیا الهامبخش و سرچشمه اصلی آن باشد. در این راستا مهم است که به ایده چندجانبهگرایی، به عنوان یک الگوی همکاری آسیایی متعهد بمانیم در این راستا متعهد ماندن به اصول اساسی مانند احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها، حمایت از عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر، احترام به حق انتخاب مستقل ملتها و مخالفت موثر با یکجانبهگرایی و اشغالگری ضرورت دارد.
قالیباف اظهار داشت: ما ملتهای آسیایی چنانچه در این برهه حساس از تاریخ به وظایف خود بهدرستی عمل نماییم، تاثیر اقدامات ما به جغرافیای این قاره کهن محدود نشده و جهان را دستخوش تغییرات مثبتی خواهد ساخت که ارمغان آن برای دنیا، صلح، امنیت و رفاه خواهد بود. برای تحقق این مهم، ما باید به نیازهای مبرم تمامی کشورهای آسیایی توجه کافی مبذول داشته و همکاریهای عملی در زمینههای کلیدی مانند کاهش فقر، امنیت غذایی، تامین مالی توسعه متوازن و صنعتی شدن را با هم به پیش ببریم تا بدین ترتیب به توسعه برابر و عادلانه برای کلیه ملل آسیایی نائل گردیم.
اخیرا در مجلس شورای اسلامی معاهده مقرِ این سازمان منطقهای را تصویب کردهایم
وی تاکید کرد: افزایش نقشآفرینی کشورهای آسیایی در عرصه سیاست بینالملل مستلزم برنامهریزی و پیگیری جمعی اهداف مشترک در سطح سازمانهای منطقهای و بینالمللی است که «مجمع مجالس آسیایی» یکی از مصادیق برجسته آن است. ما اخیرا در مجلس شورای اسلامی معاهده مقرِ این سازمان منطقهای با جمهوری اسلامی ایران را تصویب کردیم و برای همکاری بیشتر با اعضا و دبیرخانه آن آمادگی داریم.
توهین نشریه هتاک فرانسوی ثابت کرد باید مقابل لطمه به هویت فرهنگی ملتها ایستاد
وی خطاب به حضار این جلسه با بیان اینکه همه ما طی سالهای اخیر شاهد بودهایم که ایالات متحده با اتخاذ رویکرد یکجانبهگرایانه، صلح و امنیت جهانی را خدشهدار کرده است تاکید کرد: همه میبینیم که کشورهای غربی تلاش دارند ارزشهای فرهنگی خود را بهعنوان ارزشهای برتر معرفی کرده و آنها را با روشهای مختلف به جوامع آسیایی تحمیل کنند که در آخرین آنها نشریه هتاک فرانسوی با حمایت دولت این کشور به مرجعیت جهان تشیع و اسلام حضرت آیتالله العظمی خامنهای اهانت کرد.
وی در همین زمینه افزود: همه اینها نشان میدهد که کشورهای آسیایی باید با همکاری بیشتر در برابر این یکجانبهگرایی که باعث شکاف هرچه بیشتر شمال و جنوب میشود و این هجمهها که به هویت فرهنگی ملتها لطمه میزند، بایستند.
قالیباف در ادامه سخنرانی در مجمع عمومی مجالس آسیایی تاکید کرد: این روزها سالگرد ترور ناجوانمردانه سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس قهرمان بینالمللی مبارزه با تروریسم و یاران ایثارگر ایشان در فرودگاه بغداد توسط اشغالگران آمریکایی است. شهید سلیمانی وجود خویش را صرف خدمت خالصانه به امنیت منطقهای و جهانی کرد و اقدامات موثری در مقابله با تروریسم بینالمللی و گروههای تکفیری انجام داد.
وی بیان کرد: بیتردید اقدام جنایتکارانه رئیسجمهور وقت آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی، مصداق بارز و قطعی «تروریسم دولتی» است. ترامپ، و کلیه همدستان و معاونانش در این اقدامِ ضدبشری، در قبال این جنایت بزرگ «مسئولیت قطعی بینالمللی» داشته و باید در مقابل محاکم صالحه مربوطه و وجدان بشری مسئول و پاسخگو گردند.
حل نهایی بحران فلسطین رجوع به آرای ملت فلسطین است
رئیس مجلس گفت: همکاران گرامی، موضوع فلسطین و مردم مظلوم آن، شایسته توجه جدیتر محافل بینالمللی است. ما معتقدیم که حل نهایی بحران فلسطین نه از طریق طرحهای تحمیلی برای تحکیم اشغالگری، بلکه از طریق رجوع به آرای ملت فلسطین، بازگشت آوارگان فلسطینی به این کشور و ایجاد صلحی عادلانه ممکن خواهد بود.
قالیباف اظهار داشت: در پایان، این باور اصولی جمهوری اسلامی ایران را تکرار میکنم که به منظور فائق آمدن به چالشهای موجود و دستیابی به اهداف مشترک خویش به ویژه در زمینه تقویت چندجانبهگرایی، مجالس قانونگذاری و نمایندگان مجالس به عنوان نمایندگان ملتها، از نقش و جایگاه بسزا برخوردار هستند.
در دیدار رئیس مجلس ملی آذربایجان
قالیباف: هیچگونه تغییرات ژئوپولیتیکی را در مرز نمیپذیریم
محمدباقر قالیباف که به منظور شرکت در سیزدهمین مجمع مجالس آسیایی به ترکیه سفر کرده بود در حاشیه این اجلاس و در دیدار صاحبه غفاراوا رئیس مجلس ملی جمهوری آذربایجان با اشاره به اهمیت روابط ایران و جمهوری آذربایجان در حوزه مختلف سیاسی، اقتصادی و پارلمانی گفت: جمهوری آذربایجان به عنوان کشور همسایه شرایط ویژهای برای جمهوری اسلامی ایران دارد و در کنار روابط دوجانبه فرصت مناسبات پارلمانی میتواند نقش جدی در روابط ایفا کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امروز دو کشور به دنبال توسعه مراودات و عمقبخشی به مناسبات هستند و اطمینان دارم عمیقاً مسئولان دو کشور میخواهند روابط توسعه یابد.
قالیباف تأکید کرد: میتوانیم در صحنه منطقهای و جهانی روابط خوبی با هم داشته باشیم و هر قدر کشورهای منطقه با هم نزدیک باشند به نفع منطقه است و نباید اجازه داد کشورهای فرا منطقهای در این زمینه دخالت کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ما هیچگونه تغییرات ژئوپلیتیکی را در مرز نمیپذیریم.
وی افزود: درباره توسعه مراودات با جمهوری آذربایجان نیز موضع روشنی داریم و آماده توسعه تبادلات تجاری و ترانزیتی با کشور آذربایجان هستیم.
قالیباف همچنین در بازگشت از سفر ترکیه و در بدو ورود به فرودگاه مهرآباد در سخنانی با اشاره به نشست سه جانبه بین رؤسای مجالس جمهوری اسلامی ایران، آذربایجان و ترکیه در حاشیه اجلاس APA، گفت: در نشستهای حاشیه این اجلاس موضوعات مربوط به حملونقل و ترانزیت کالا و انرژی بین ۳ کشور ایران، ترکیه و آذربایجان مورد تأکید قرار گرفت. رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: همچنین این اواخر سوءتفاهمهایی با جمهوری آذربایجان پیش آمده بود که این مسائل نیز برطرف شد و قرار شد در آینده سفری به باکو داشته باشم، همچنین مقرر شد این نشستها تداوم داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: گفتوگوها برای مسیرهای ترانزیتی شمال- جنوب و شرق- غرب صورت گرفت و مقرر شد نشستهای سهجانبه در سطح وزرای خارجه، دفاع و سران شکل گرفته و بحثهای مرتبط با حملونقل، ترانزیت و تجارت نیز مورد توجه قرار گیرد.