وزیر خارجه کشورمان در واکنش به اقدام اخیر پارلمان اروپا علیه سپاه گفت: بنابر اظهارات رئیس دورهای اتحادیه اروپا، غربیها به دنبال اجرای این قطعنامه نیستند اما اگر اروپا مواضعش را تغییر ندهد احتمال انجام هر اقدام تقابلی متصور است.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران درخصوص اقدام اخیر پارلمان اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: پارلمان اروپا تصمیم احساسی گرفته است و عقلانیت بر کسانی که این کار را انجام دادند و بر جلسهای که این تصمیم را گرفته، حاکم نبوده است.
وزیر امور خارجه در ادامه اظهار کرد: ما از ماهها قبل تلاشهایی را داشتیم که اتحادیه اروپا مسیر و دیدگاه خودش را اصلاح کند، نتیجه و خروجی کار این شد که آنها به این جمعبندی رسیدند که در اتحادیه اروپا این موضوع مطرح نشود چراکه مصوبات شورای وزیران اتحادیه اروپا برای خودشان الزامآور است اما آنها در سطح پارلمان اروپا برای اینکه یک نمایشی اجرا کنند، این قطعنامه را تصویب کردند.
وی در گفتوگویی یادآور شد: اقدام امروز مجلس و طرحی که دولت را ملزم و در عین حال نیروهای نظامی اروپا را به عنوان ارتش تروریستی قلمداد میکند، یک اقدام مقابلهای است. البته در شکل آرایش نظامی نیروهای نظامی منطقه نیز تغییرات عمیقی دارد و تأثیرات مهمی را خواهد داشت.
امیرعبداللهیان تصریح کرد: با توجه به گفتوگوهایی که با آقای بورل و رئیس دورهای اتحادیه اروپا داشتم، آنها اظهار داشتند که دنبال اجرای این قطعنامه نیستند و قطعنامه صرفا بیان احساسات بخشی از نمایندگان پارلمان اروپاست.
وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به این پرسش که خروج ایران از NPT یا اخراج بازرسان آژانس جزو رفتارهای تقابلی ایران خواهد بود، گفت: تعداد اندکی از رهبران سیاسی اروپا هیچ تجربهای در حوزه دیپلماسی ندارند و امروز تنها در رأس دستگاه دیپلماسی قرار گرفتهاند از جمله وزیر خارجه آلمان، لذا اگر آنها در مسیر عقلانیت حرکت نکنند و مواضع خود را اصلاح نکنند، هر احتمالی متصور است.
کنعانی:
جنگ ترکیبی و شناختی غرب علیه ایران محکوم به شکست است
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز(یکشنبه) دوم بهمنماه در یک رشته توئیت با اشاره به درگیریها و اعتراضات در اروپا و سرزمینهای اشغالی نوشت: تظاهرات، اعتراض، درگیری و خشونت در پاریس، لندن و تلآویو! اما رسانههای آنها از اعتراضات در ایران سخن میگویند که بهرغم همه تلاشهای غرب برای ایجاد تشدید و دوام آن، بیشتر از یک ماه پیش به خاموشی رفته است.
وی افزود: جنگ جاری ترکیبی و شناختی غرب علیه ایران، استمرار جنگ نظامی، اقتصادی، سیاسی و روانی آنها علیه ایران است و همچون گذشته محکوم به شکست است.
به گزارش فارس، سرزمینهای اشغالی برای هفته سوم نیز شاهد برگزاری اعتراضات و خشم معترضان از اقدامات افراطگرایان است. در همین خصوص شهرکنشینان سرزمینهای اشغالی برای هفته سوم همراه معارضان کابینه «بنیامین نتانیاهو» به خیابانها آمده و با نشان دادن خشم و نگرانی وسیعشان از اقدامات افراطگرایان، اذعان کردند ما میبینیم که آنچه در طول سالها ساختهایم با دستان خودمان ویران میکنیم.
شهرهای لندن و پاریس نیز در ماههای اخیر شاهد برگزاری اعتصابات و اعتراضات بود که با برخورد خشن پلیس مواجه شد. روز پنجشنبه ۲۹ دیماه نیز فرانسه شاهد برگزاری اعتصابات سراسری در اعتراض به اصلاحات بازنشستگی بحثبرانگیز دولت «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه بود.
کنعانی هتک حرمت قرآن کریم در سوئد را قویا محکوم کرد
کنعانی همچنین تداوم هتک حرمت قرآن کریم در کشورهای اروپایی که اینبار در سوئد رخ داد را قویا محکوم کرد و گفت: متأسفانه برخی کشورهای اروپایی همچون گذشته به بهانه واهی حمایت از آزادی بیان، دست عناصر افراطگرا و تندرو را در مسیر نفرتپراکنی علیه مقدسات و ارزشهای اسلامی باز میگذارند و علیرغم شعارهای زیبای حقوق بشری، اسلامستیزی و اسلامهراسی را در جوامع خود نهادینه میکنند.
بر اساس این گزارش، تعدادی از گروههای افراطی در اقدامی هتاکانه اقدام به آتش زدن قرآن کریم در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم کردند که واکنش تند دولت ترکیه را به همراه داشت. سخنگوی پلیس سوئد هم در اقدامی اسلامستیزانه عنوان کرد که به رهبر اسلامستیز حزب راستافراطی استرام کورس دانمارک اجازه داده تا در راهپیمایی مقابل سفارت ترکیه، قرآن را بسوزاند.
کنعانی در واکنش به این اقدام هتاکانه تکرار هتک حرمت به کتاب آسمانی دو و نیم میلیارد مسلمان را مصداق بارزی از نفرتپراکنی و ترویج خشونت علیه تمام مسلمانان خواند و یادآور شد: چنین اقداماتی هیچ نسبتی با آزادی بیان و عقیده ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین تصریح کرد: افکار عمومی جهان اسلام انتظار دارد دولت سوئد از تکرار این قبیل رفتارهای اسلامستیزانه جلوگیری کرده و عاملان جریحهدار کردن احساسات مسلمانان را بیمجازات نگذارد.