«ما با واقعیت وحشتناکی روبهرو هستیم. این اعتراضات هیجانبرانگیز و امیدبخش است. مردم مقاومت میکنند و میمانند و به مبارزه خود ادامه خواهند داد. پلیس هم باید به معترضان بپیوندد. اینجا دیگر خانه ما نیست. دموکراسی در خطر است. بیبی(نتانیاهو) نابودکننده است. اینجا پرچمهای فلسطین به تعداد زیادی وجود دارد. همانند جامجهانی قطر. شما یک اسرائیلی هستید؟ به هیچ وجه، تف بر اسرائیل. فقط فلسطین.» اینها بخشی از اظهارات جمعیت انبوه صهیونیستهایی است که در سرزمینهای اشغالی به نشانه اعتراض به عملکرد سران این رژیم به خیابانها آمدهاند.
همزمان با اعتراضات گسترده خیابانی در داخل سرزمینهای اشغالی
و یک روز پس از شهادت ۱۰ فلسطینی توسط نیروهای رژیم صهیونیستی در شهر جنین در کرانه باختری، «خیری علقم» جوان ۲۱ ساله فلسطینی در عملیاتی استشهادی، حداقل ۹ صهیونیست را به هلاکت رسانده و چندین نفر را نیز زخمی کرده است. بعد از این عملیات، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در صحنه تیراندازی حاضر شد که چهره مضطرب و مغموم او توسط رسانهها انعکاس بسیاری داشت. عملیات استشهادی این جوان فلسطینی در شرایط آمادهباش کامل دستگاههای امنیتی اسرائیل در کرانه غربی رود اردن انجام شد و تلفات این عملیات در ۲۰ سال اخیر در سرزمینهای اشغالی بیسابقه بوده است.
نکته قابل توجه اینجاست که حال و روز فعلی رژیم صهیونیستی، به فاصله کوتاهی پس از آشوبها در ایران به وقوع پیوسته است. دشمنان ملت ایران و از جمله مقامات و رسانههای رژیم صهیونیستی در ماههای اخیر مدعی بودند که جمهوری اسلامی ایران بهمن 1401 را نمیبیند. اما با وجود این گزافهگوییهای تکراری، دو روز دیگر مصادف است با آغاز دهه فجر و چهلوچهارمین بهار انقلاب اسلامی. به جرأت میتوان گفت که هیچ انقلابی در جهان نمیتوان یافت که پس از گذشت بیش از چهاردهه از عمر آن، اینگونه پویا، سرزنده و بالنده باشد. آن هم در شرایطی که در همین ماههای گذشته، جمهوری اسلامی ایران یکی از پیچیدهترین و گستردهترین اشکال «جنگ ترکیبی» را پشتسر گذاشت.
چهلوچهار سال قبل، دشمنان ملت ایران و دنبالههای آنها در داخل کشور به یکدیگر وعده میدادند که 6 ماه صبر کنید، کار جمهوری اسلامی ایران تمام است؛ شش ماه سپری میشد و اتفاقی نمیافتاد، میگفتند یک سال دیگر صبر کنید، قضیه تمام میشود و... اکنون بیش از چهلوچهار سال از آن زمان گذشته و 88 مرتبه است که آن وعده شش ماهه تمدید شده است.
«چاهکن همیشه ته چاه است» و این توصیف حال و روز فعلی دشمنان ملت ایران است. از رژیم موقت اسرائیل تا دولتهای آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان. اخیراً «جنت یلن» وزیر خزانهداری آمریکا در اظهارنظری گفته است:
«من از پرداخت نشدن بدهیهای آمریکا عصبانی هستم. چنانکه کنگره سقف بدهی را در تابستان امسال افزایش ندهد، آمریکاییها احتمالاً با رکودی وحشتناک روبهرو میشوند. اگر دولت نتواند بدهی جدیدی صادر کند، اقتصاد سقوط میکند.» در یک نمونه دیگر، براساس نتایج یک پژوهش انجامشده توسط اندیشکده آمریکایی رند، هزینههای تداوم جنگ اوکراین بیش از منافع آن برای آمریکا است. این اندیشکده آمریکایی با برشمردن هزینههای جنگ میان دو همسایه، آن را برای غرب بسیار گزاف توصیف کرده و نوشته است: «این درگیری علاوهبر بروز اختلالهای عمده در بازار انرژی، مواد غذایی و کود، بار سنگینی را بر دوش اروپا و آمریکا بهدلیل پشتیبانیهای مالی گسترده از دولت اوکراین گذاشته است.»
کارشناسان اقتصادی هشدار دادهاند که ۴۰درصد از آمریکاییها در صورت از دست دادن شغل اصلی خود، پسانداز کافی برای دخلوخرج حداقل سه ماه خود را نخواهند داشت همچنین به احتمال زیاد میزان تورم در سال ۲۰۲۳ بهشدت افزایش خواهد یافت و به بالاترین رقم در ۴۰ سال گذشته خواهد رسید.
علاوهبر این روز جمعه و یک روز پس از متهم شدن پنج افسر شهر ممفیس به قتل «تایر نیکولز» کارگر ۲۹ ساله فدرال اکسپرس، ویدئویی منتشر شد که نشان میدهد این پنج افسر در حال کتکزدن یک مرد سیاهپوست هستند. در فیلم منتشر شده نیکولز که یک کارگر ۲۹ساله فدرال اکسپرس معرفی شده، به مدت سه دقیقه توسط افسران وحشی پلیس آمریکا مورد ضربوشتم قرار میگیرد. پس از انتشار این فیلم، شهرهای سراسر کشور آمریکا خود را برای تظاهرات بزرگ آماده کردند. بر همین اساس در ممفیس، بوستون، شیکاگو، دیترویت، نیویورکسیتی، پورتلند، اورگان و واشنگتن تظاهرات اعتراضآمیز برگزار شد.
همچنین منابع خبری در انگلیس گزارش دادهاند که اقتصاد انگلیس بر اثر چندین بحران متوالی وارد دوره رکود شده است. چندی پیش «اندرو بیلی» رئیس بانک مرکزی انگلیس با بیان اینکه کشور وارد یک دوره طولانی رکود شده است، درباره چالشهای اقتصادی دو سال آینده هشدار داد. وی در یک نشست خبری اعلام کرد که انگلیس با یک رکود بسیار چالشبرانگیز مواجه است و خانوادهها روزهای سختی را پیشرو خواهند داشت.
نخستوزیر انگلیس چندی پیش اعتراف کرد بزرگترین چالش کشور افزایش افسارگسیخته تورم است که «منجر به افزایش هزینههای زندگی شده و دستمزدهای مردم را میبلعد». وی گفت که «مردم نباید توقع داشته باشند که دولت حلال تمام مشکلات مالی آنها باشد و نوسانات اقتصادی در سال جدید میلادی (۲۰۲۳) هم از بین نخواهد رفت.»
علاوهبر این، همین چند روز پیش بود که اعتراضات خشونتآمیز در پاریس برگزار شد. معترضان با شکستن شیشههای بانکها و آتش زدن سطلهای زباله، علیه ماکرون شعار داده و مواد آتشزا به سمت پلیس پرتاب میکردند. فرانسویها از جنبش اعتراضی سراسری و فراخوان برای اعتصاب گسترده در ۳۱ ژانویه (11 بهمن) خبر دادهاند.
از سوی دیگر، در ماههای اخیر آلمان تنها در یک قلم برای حمایت از مصرفکنندگان انرژی، 440 میلیارد یورو خسارت متحمل شده است. علاوهبر این براساس گزارش موسسه مطالعاتی IFO، در صورتیکه جریان گاز روسیه تا پایان سال ۲۰۲۳ قطع باقی بماند، تولید ناخالص داخلی آلمان، ۶.۵ درصد معادل ۲۲۰ میلیارد یورو آسیب خواهد دید.
اینها در حالی است که دولتهای آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان و همچنین رژیم موقت اسرائیل تحت تحریمهای ناجوانمردانه قرار ندارند؛ مردم در آمریکا و اروپا در ۴ دهه اخیر جنگ تحمیلی ۸ ساله را تجربه نکردهاند؛ دانشمندان و نخبگان اروپایی و آمریکایی وسط خیابان ترور نشدند؛ مردم آمریکا و اروپای غربی پروژه مخرب «انقلاب مخملی» را تجربه نکردهاند؛ داراییهای مردم آمریکا و اروپا توسط یک دولت متخاصم خارجی بلوکه نشده است.
این دولتها، جنگ ترکیبی را که تنها بخشی از آن فعال شدن همزمان گسل جنسیتی، گسل قومیتی، گسل طبقاتی، گسل نسلی و گسل شیعه- سنی است را تجربه نکردهاند. مردم در اروپا و آمریکا با دهها شبکه تلویزیونی معاند و صدها سایت خبری وابسته به دولتهای متخاصم و هزاران اکانت تلگرامی و اینستاگرامی و توئیتری که ذهن آنان را بمباران کرده و اختلافافکنی کنند، مواجه نیستند.
اما ما مردم ایران در بیش از ۴ دهه اخیر، هم جنگ تحمیلی ۸ ساله را از سر گذراندیم، هم کودتای مخملی را، هم ترور مقامات ارشد و نخبگان و دانشمندان را، هم غارت و بلوکهکردن اموالمان توسط دولتهای متخاصم را، هم تحریمهای گسترده و هم جنگ تمامعیار رسانهای با چاشنی اختلافافکنی و یأسآفرینی و تحقیر.
ایرانِ اسلامی علیرغم خباثتهای دشمن و قصور و تقصیرها در داخل، به موفقیتهای چشمگیر و افتخارآمیزی دست یافته است. استقلال کامل سیاسی، ایجاد امنیت با پیشرفتهای عظیم در حوزه دفاعی و نظامی، شتاب پیشرفت علمی در شرایط تحریم، توسعه چشمگیر زیرساختها، تابآوری اقتصاد در مقابل تحریمهای بیسابقه، اعتماد میان مردم و حاکمیت، احیای روح عزت ملی در مردم، پیشرفت و حرکت رو به جلو در عدالت آموزشی، پیشرفت در اجرای عدالت و... تنها بخش کوچکی از مصادیق تحولات در 44 سال اخیر است.
و قطعا اگر مسئولین و دستاندرکاران، همت بیشتری در اجرای رهنمودهای امام خمینی(رضواناللهتعالیعلیه) و رهبر معظم انقلاب داشتند، امروز در وضعیت بهتری قرار داشتیم.
در بخشی از بیانیه گام دوم انقلاب آمده است: «نخستین توصیه من امید و نگاه خوشبینانه به آینده است. بدون این کلید اساسیِ همه قفلها، هیچ گامی نمیتوان برداشت. آنچه میگویم یک امید صادق و متکی به واقعیتهای عینی است. اینجانب همواره از امید کاذب و فریبنده دوری جستهام، اما خود و همه را از نومیدی بیجا و ترس کاذب نیز برحذر داشتهام و برحذر میدارم.»
یکی از مصادیق عملی این بخش از بیانیه گام دوم انقلاب را میتوان در نمایشگاه اخیر توانمندیهای داخلی دید. آنجا که رهبر حکیم انقلاب به مدت
3 ساعت از این نمایشگاه بازدید کرده و همچون پدری دلسوز و مهربان، به جزئیات تلاشها و مجاهدتهای جوانان مومن، انقلابی و نخبه گوش میدهند و همین رویکرد حکیمانه است که انگیزه فرزندان غیور ایرانِ اسلامی را دوچندان کرده و دشمنان این ملت را مأیوس و خشمگین میکند.
این روزها کار دشمن به جایی رسیده که با استیصال و درماندگی برای یک عملیات کور و ناموفق توسط کوآدکوپتر در اصفهان و در شرایطی که فرزندان برومند ایران، این عملیات را ناکام گذاشتهاند، از یکدیگر سبقت گرفته و همانند اسبهای درشکه که در سربالایی همدیگر را گاز میگیرند، به جان هم افتادهاند و مدعی هستند که این «ترقهبازی در اصفهان» شاهکار آنهاست.
به عبارت دیگر، دشمنی که در سال 57 مدعی بود که کار جمهوری اسلامی نهایتا در 6 ماه نخست، تمام است و در ماههای گذشته نیز مدعی بود که جمهوری اسلامی بهمن 1401 را نمیبیند، حالا به جایی رسیده که برای یک ترقهبازی در گوشهای از ایران، اینچنین دستوپا میزند تا آن را بهعنوان موفقیت بزرگ، فاکتور کند.
مسعود اکبری