در واکنش به کمکهای سعودی به آمریکا: یمن، عربستان را به «حمله سخت» تهدید کرد ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
در واکنش به کمکهای سعودی به آمریکا:
یمن، عربستان را به «حمله سخت» تهدید کرد
۱۴۰۴/۰۱/۲۶
عضور ارشد دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن رژیم سعودی را تهدید کرد و گفت: «ضربات سختی در انتظار عربستان است.»
ترس رژیم سعودی از انصارالله یمن، نه ترسی احساسی یا مبتنی بر تبلیغات رسانهای، بلکه واهمهای عمیق، ریشهدار و برآمده از تجربهای هشتساله از جنگی است که برخلاف تصور اولیه، بهجای نابودی نیروهای مقاومت یمن، به تثبیت و قدرتیابی آنها انجامید. سعودیها در سال ۲۰۱۵ با تشکیل ائتلافی متشکل از چند کشور عربی و با حمایت آمریکا و انگلیس، جنگی تمامعیار را علیه انصارالله آغاز کردند. تصور بر این بود که این عملیات موسوم به «طوفان قاطعیت» در عرض چند هفته یا نهایتاً چندماه، قدرت انصارالله را درهم خواهد شکست و دولت مورد حمایت ریاض، یعنی دولت «منصور هادی»، بار دیگر بر صنعا و دیگر مناطق کلیدی یمن مسلط خواهد شد. اما واقعیت مسیر دیگری را طی کرد: انصارالله نهتنها در برابر این تهاجم عظیم مقاومت کرد، بلکه توانست با تلفیقی از تاکتیکهای جنگ نامتقارن، استفاده هوشمندانه از زمین و بهرهگیری از انگیزهای ایدئولوژیک، مناطق تحت سیطره خود را گسترش دهد.
مهمتر از همه، در سالهای بعد این گروه با ساخت و بهکارگیری پهپادها و موشکهای بردبلند توانست زیرساختهای حیاتی عربستان مانند تأسیسات نفتی آرامکو در بقیق و خریص را در سال ۲۰۱۹ هدف قرار دهد، حملهای که نهتنها به کاهش ۵۰ درصدی تولید نفت عربستان انجامید، بلکه برای نخستینبار به جهان نشان داد که سعودیها در عمق خاک خود نیز برابر قدرت نظامی انصارالله بهشدت آسیبپذیر هستند. این ضربه استراتژیک، به همراه حملات مکرر موشکی به نجران، جیزان و عسیر، و توانایی انصارالله در نفوذ به عمق خاک عربستان، کابوسی دائمی برای ریاض ایجاد کرده است.
امروزه این ترس بهقدری ملموس شده که سعودیها از درِ مذاکره با انصارالله درآمدهاند، و دیگر سخنی از بازگشت به وضعیت پیش از جنگ یا حذف نظامی «حوثیها» در میان نیست. واقعیت این است که یمنیها نهتنها در جغرافیای خود شکستناپذیر ظاهر شدهاند، بلکه معادله قدرت را تا دروازههای ریاض بازتعریف کردهاند. در چنین شرایطی، اگر رژیم سعودی بخواهد همزمان با حملات هوائی آمریکا علیه یمن، در یک ماجراجویی جدید وارد شده و در عملیات زمینی برای تصرف بندر استراتژیک الحدیده مشارکت کند، این نهتنها تکرار یک حماقت نظامی است، بلکه نشان میدهد که سعودیها احتمالاً «امتیازی» وسوسهانگیز از واشنگتن دریافت کردهاند که بار دیگر آنها را به باتلاقی دیگر سوق داده است. اما تجربه گذشته نشان داده که اینگونه «امتیازها»، چیزی جز دامهایِ تحمیقِ ژئوپلیتیکی نبودهاند؛ دامهایی که بهای آن را نه آمریکاییها، بلکه جیبِ امنیت و ثبات خود سعودیها پرداخته است.
کمک سعودی به ناوهای آمریکایی
آنطور که خبرگزاری «مهر» به نقل از «المعلومه» نوشته است، «العزی راجح»، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله، یمن تأکید کرد: «عربستان میلیاردها دلار برای به حرکت درآمدن ناوهای آمریکایی با هدف محاصره ملت یمن پرداخت میکند. در حالی عربستان تمام تلاش خود را برای محاصره یمن میکند که دشمن آمریکایی، صهیونیستی و انگلیسی در شرایط نامطلوبی قرار دارند. هرگونه مداخلهای از سوی عربستان یا دیگر کشورها برای کمکرسانی به دشمن آمریکایی با ضربات سخت از سوی یمن روبهرو خواهد شد.»
این سخنان در شرایطی مطرح میشود که منابع خبری از سلسله حملات هوائی آمریکا به جزیره «کمران» واقع در غرب یمن خبر دادند. جنگندههای آمریکا دوشنبه شب در ادامه تجاوزات خود به خاک یمن، جزیره «کمران» در سواحل سرخ را بمباران کردند. هنوز گزارشی درباره تلفات احتمالی ناشی از این تجاوزات آمریکا منتشر نشده است. همچنین، خبرنگار شبکه المیادین در یمن اعلام کرد که جنگندههای آمریکایی بامداد امروز با انجام سه حمله هوایی، مناطق «الجحف» و «القدیر» واقع در حومه شهرستان «الحزم» در استان «الجوف» در شمال شرق یمن را هدف قرار
دادند. وی گفت که شهرستان «العبدیه» در استان مأرب نیز شاهد دو حمله هوائی دیگر از سوی نیروهای آمریکایی بود.
ترامپ در سفر به منطقه مراقب باشد!
از طرف دیگر، «حزام الأسد»، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن، هشدار داد مادامی که غزه امن نباشد، سفر رئیسجمهور آمریکا به منطقه امن نخواهد بود. او تأکید کرد: «ادامه خونریزی در یمن و فلسطین، بهائی سنگین برای ترامپ به همراه خواهد داشت، اگر پا به منطقه بگذارد. معادله مقاومت روشن است: آرامشی در منطقه نخواهد بود، مگر با آرامش در غزه. امنیت دریای مدیترانه و دریای سرخ نیز در گرو پایان جنگ علیه غزه است.»
به ناوهای آمریکا نزدیک نشوید
منابع آگاه در گفتوگو با روزنامه لبنانی «الاخبار» تأکید کردند، نیروهای مسلح یمن خطاب به کشتیهایی که قصد عبور امن از دریای سرخ را دارند هشدار داده که به کشتیهای جنگی آمریکا نزدیک نشوند. آنها اضافه کردند، آمادگی رزمی یمن برای رویارویی با ناو هواپیمابر «کارل وینسون» که خود را به دریای سرخ رسانده تا به ناو هری ترومن بپیوندد متفاوت با دفعات گذشته است چرا که این ناو یکی از مهمترین ناوهای آمریکا به شمار میرود و هدف قرار دادن آن به معنی هدف قرار دادن نماد قدرت دریایی این کشور است. منابع نظامی در یمن نیز اعلام کردند که بر اساس اطلاعات به دست آمده، ناو هری ترومن چندین بار طی هفتههای گذشته آسیب دیده و نیاز به تعمیرات دارد. ارسال ناو وینسون نیز تأییدکننده این اطلاعات است. الاخبار نوشت: «نیروهای یمنی ثابت کردهاند که تمام تحرکات آمریکاییها را زیر نظر دارند بهویژه اینکه اکثر حملات نظامی هوائی آنها با بمبافکنهای بی۲ از طریق پایگاه دییگو گارسیا در اقیانوس آرام و نه ناو ترومن انجام میشود.»
سایه سنگین تهدیدهای یمن بر گردشگری رژیم
در حالی که رژیم صهیونیستی در آستانه تعطیلات عید یهودی موسوم به «پسح» قرار دارد، صنعت گردشگری این رژیم بار دیگر تحت تأثیر تهدیدهای موشکی انصارالله یمن، به لبه پرتگاه نزدیک شده و بسیاری از شرکتهای هواپیمایی بینالمللی در حال بازنگری جدی در ادامه فعالیتهای خود هستند. روزنامه عبری «مدیا لاین» در گزارشی هشدارآمیز نوشت که بخش گردشگری رژیم صهیونیستی بهواسطه تهدیدهای مستقیم جنبش انصارالله یمن برای هدف قرار دادن زیرساختهای حیاتی حملونقل هوایی، با بحرانی جدی مواجه شده است. طبق این گزارش، پس از دورهای کوتاه از آرامش، که طی آن صنعت گردشگری نشانههایی از بهبودی را نشان داده بود، اکنون به دلیل شرایط ناپایدار امنیتی و احتمال حملات جدید، بخصوص به فرودگاه بنگوریون، فضای بیاعتمادی و بیثباتی در این حوزه به وجود آمده است.
تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۱/۲۷، ۰۶:۳۱:۵۷ بازدیدها: 36