رئیسجمهور گفت: بنا بر این است که دادهها و اطلاعات دقیق از مجموع میزان مصرف هر فرد و خانوار جمعآوری و بر اساس آن برنامه اجرائی را تنظیم کنیم. در این زمینه شما به عنوان کارشناسان و دغدغهمندان موضوع مهم بهرهوری بسیار میتوانید کمک حال دولت باشید، چرا که هر چه دادهها و اطلاعات ما دقیقتر باشد، راهکارهای صحیحتری طراحی خواهد شد و مداخله در زمینه رفع ناترازیها موثرتر خواهد بود.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور در نشستی با اعضای «انجمن بهرهوری ایران»، پس از گوش سپردن به دیدگاهها و پیشنهادات آنان، با بیان اینکه بخشهای زیادی از آنچه به عنوان دغدغههای خود در زمینه ارتقای بهرهوری بیان کردید، در دولت و عمدتا از سوی خود من در حال پیگیری است، اظهار داشت: همه آنچه بیان کردید مورد قبول ماست و به عنوان مثال در زمینه رفع ناترازیها به طور همزمان به دنبال مدیریت کاستیها در عرصه عرضه و کنترل تقاضا و مصرف هستیم.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای آغاز به کار دولت چهاردهم، هر کس هر پیشنهاد و دیدگاهی در زمینه ارتقای بهرهوری داشته، شنیدهام و با افراد متعددی در این زمینه گفتوگو کردهام، افزود: البته به طور جدی از اینکه بر اساس هر پیشنهادی، تصمیمی اتخاذ و آن را اجرا کنیم، حذر کردهایم، چرا که باور داریم باید نتایج و عوارض احتمالی راهکارها و پیشنهادهای مختلف را احصا و جمعبندی و با دستهبندی موضوعات، برای هر موضوعی به اقتضای مختصات منطقهای و محیطی تصمیمگیری کرده و وارد مرحله اجرا شویم.
رئیسجمهور با بیان اینکه به طور جدی و فشرده در حال شناسایی مشکلات و جمعآوری دادهها و مختصات مناطق مختلف هستیم، تصریح کرد: گروههای کارشناسی لازم تشکیل شده و با تقسیمبندی مناطق بر اساس مختصات محیطی، در حال جمعبندی و اعطای ابزارها و اختیارات مدیریتی لازم برای مدیریت مسائل هر منطقه به مسئولان آن منطقه هستیم.
پزشکیان با تاکید بر اینکه راهکارهای اجرائی نیز متناسب با اقتضائات منطقهای در حال تدوین هستند، گفت: شیب حرکت در اجرای راهکارها نیز منطبق بر دادههای جمعآوری شده تنظیم خواهد شد، تا تبعات و عوارض احتمالی به حداقل برسد و بالاترین و موثرترین سطح نتیجه حاصل شود. بر همین اساس دانشگاهها و مراکز علمی هر منطقه را که شناخت دقیقتری از محیط خود دارند، به طور جدی به مشارکت طلبیدهایم و از سوی دیگر سعی کردهایم سهم و منافع بخشهای مختلف مردمی و اجتماعی از قشرها تا مجامع مختلف را لحاظ کنیم تا مشارکت آنها را نیز در اجرای برنامهها به همراه داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه تلاش خواهیم کرد مدیریت ناترازیها کاملا هوشمند و دقیق باشد، خاطرنشان کرد: بنا بر این است که دادهها و اطلاعات دقیق از مجموع میزان مصرف هر فرد و خانوار جمعآوری و بر اساس آن برنامه اجرائی را تنظیم کنیم. در این زمینه شما به عنوان کارشناسان و دغدغهمندان موضوع مهم بهرهوری بسیار میتوانید کمک حال دولت باشید، چرا که هر چه دادهها و اطلاعات ما دقیقتر باشد، راهکارهای صحیحتری طراحی خواهد شد و مداخله در زمینه رفع ناترازیها موثرتر خواهد بود.
رئیسجمهور با استقبال از پیشنهادات ارائه شده از سوی اعضای انجمن بهرهوری ایران در این جلسه، اظهار داشت: اینکه شما رئوس پیشنهادهای خودتان را در یک جلسه هیئت دولت تشریح کنید، خوب است، اما کار موثرتر و مفیدتر این است که این پیشنهادات را به شکل موضوعی با وزارتخانهها و دستگاههای مربوطه مطرح و به طور دقیق و مفصل تشریح کنید.
پزشکیان با بیان اینکه اساسا اینکه خود هیئت دولت سالی حدود 120 جلسه برگزار کند و در هر جلسه نیز چندین مصوبه داشته باشد، نشاندهنده این است که تصمیمات اتخاذ شده قوام و کارآیی کافی را ندارند، گفت: خود این رویه گواه آن است که ساختار تصمیمگیری و اجرائی ما کارآمد نیست. تلاش داریم با تفویض اختیارات لازم به استانها مسائل را منطقهای و میدانی دنبال کنیم تا هم تصمیمات و راهکارها دقیقتر طراحی شوند و هم در اجرا و اصلاح و رفع ایرادات احتمالی، کار معطل تصمیمها و نظرات مرکز نشود.
وی همچنین با بیان اینکه از پیشنهاد شما برای اینکه به عنوان یک نهاد غیردولتی مستقل، عملکرد بخشهای مختلف دولت در زمینه ارتقای بهرهوری را پایش و پیشنهادهای اصلاحی ارائه کنید، با کمال میل استقبال میکنیم، افزود: پیشنهاد دیگر شما برای آموزش مدیران و نیروی انسانی، حتما میتواند در ارتقای بهرهوری مؤثر باشد و اجرای آن را در همه سطوح عالی دولت تا استانها و شهرستانها مفید میدانیم.
رئیسجمهور پیشنهاد کرد ستادی تشکیل شود تا همکاری و همفکری انجمن بهرهوری ایران را با دولت به شکل مستمر و منظمتر دنبال کند.
پیش از سخنان پزشکیان تعدادی از اعضای انجمن بهرهوری ایران پیشنهادهای خود را درباره زمینهها و راهکارهای ارتقای بهرهوری مطرح و گزارش مکتوب انجمن تحت عنوان «بهرهوری حلقه مفقوده توسعه اقتصادی ایران؛ گزارش بهرهوری، چالشها، راهکارها» را به رئیسجمهور تقدیم شد.
معاهده ایران و ازبکستان در زمینه انتقال محکومان ابلاغ شد
رئیسجمهور همچنین در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «قانون موافقتنامه معاهده بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان در زمینه انتقال محکومان» که در جلسه علنی روز سهشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ به تایید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت دادگستری ابلاغ کرد.
پیام تبریک پزشکیان به مناسبت موفقیت و قهرمانیهای تیم المپیک دانشآموزی
علاوه بر اینها، مسعود پزشکیان با تبریک موفقیت و قهرمانیهای تیم المپیک دانشآموزی کشورمان در رقابتهای المپیک 2025 دانشآموزان جهان در صربستان تصریح کرد: امیدوارم با برنامهریزی دقیق و توجه بیشتر مسئولان حوزه ورزش دانشآموزی به عنوان اساس و پایه توسعه ورزش قهرمانی، بسترهای مناسبتری برای تداوم افتخارآفرینی شما دانشآموزان فراهم گردد و از این طریق علاوهبر ایجاد محیط دانشآموزی شاداب و پرنشاط، شاهد نسلی پویا، فعال و سالم در کشور باشیم.
متن پیام رئیسجمهور به شرح زیر است؛
بسم الله الرحمن الرحيم
دختران و پسران ورزشکار عزیزم
به همت شما دانشآموزان با استعداد ایران اسلامی، عرصه رقابتهای المپیک 2025 دانشآموزان جهان در صربستان، بار دیگر توانمندیهای ورزشی این مرز و بوم را به نمایش گذاشت و برگی نوین بر افتخارات ورزشی مردم کشورمان افزود.
کسب 86 مدال رنگارنگ و افتخارآفرین و عناوین متعدد قهرمانی، نشان از استعداد، توانمندی، تلاش و پشتکار همه شما آیندهسازان کشورمان دارد.
امیدوارم با برنامهریزی دقیق و توجه بیشتر مسئولان حوزه ورزش دانشآموزی به عنوان اساس و پایه توسعه ورزش قهرمانی، بسترهای مناسبتری برای تداوم افتخارآفرینی شما دانشآموزان فراهم گردد و از این طریق علاوهبر ایجاد محیط دانشآموزی شاداب و پرنشاط، شاهد نسلی پویا، فعال و سالم در کشور باشیم.
اینجانب با قدردانی از عزم و اراده و همت شما دانشآموزان عزیز و همراهی خانوادههای محترمتان و تلاش ارزنده مربیان و دستاندرکاران تیمهای ملی ورزش دانشآموزی، این موفقیت بزرگ را به مردم و به ویژه متولیان نظام تعلیم و تربیت کشور صمیمانه تبریک عرض میکنم و از درگاه خداوند متعال، تندرستی و سربلندی روزافزون شما ورزشکاران را در عرصههای مختلف زندگی خواستارم.
دستیابی به اطلاعات دقیق پیششرط هرگونه اقدام مؤثر در حوزه معیشت مردم است
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور با حضور سرزده در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ضمن شرکت در جلسه شورای معاونین این وزارتخانه، در جریان روند اجرای پروژه ملی GNAF (طرح هویتبخشی به مکانها) قرار گرفت و پس از استماع گزارش عملکرد ششماهه و نقشه راه این طرح، بر لزوم تسریع در روند اجرا با بهرهگیری از ظرفیت نهادهای مردمی تأکید کرد.
وی در این نشست با قدردانی از اقدامات انجامشده در وزارت ارتباطات پیرامون این پروژه، روند فعلی را کند ارزیابی کرد و اظهار داشت: زحمات صورتگرفته قابل تقدیر است، اما زمانبندی یکسال و نیمه برای پیادهسازی این طرح بسیار طولانی بوده و تحقق اهداف دولت را با چالش مواجه خواهد ساخت.
رئیسجمهور با تأکید بر نقشآفرینی نهادهای محلی و مردمی در تسریع روند جمعآوری اطلاعات، پیشنهاد کرد: مساجد، مدارس، پایگاههای سلامت و شهرداریها با توجه به گستردگی و پوشش مناسب در محلات کشور، میتوانند در جمعآوری دادههای مورد نیاز پروژه مشارکت مؤثری داشته باشند.
پزشکیان افزود: تشکیل تیمهایی در پایگاههای محلی و تقسیمبندی مناطق جغرافیایی با ارائه الگو و روش علمی از سوی وزارت ارتباطات، فرآیند جمعآوری دادهها را بهمراتب تسهیل و تسریع خواهد کرد. روشهای موجود و ساختار اداری فعلی کشور زمانبر است و بهرهگیری از ظرفیت مردم ضرورتی اجتنابناپذیر است. وی همچنین هشدار داد: هر دستگاه اجرائی که در ارائه اطلاعات مورد نیاز این پروژه همکاری نکند، مورد بازخواست قرار خواهد گرفت و در صورت لزوم با آن برخورد خواهد شد. در صورت نیاز به اصلاح قوانین یا تدوین آییننامههای جدید، دولت آمادگی کامل برای اقدام دارد. رئیسجمهور با اشاره به ضرورت مدیریت یکپارچه دادهها در کشور گفت: باید به سطحی از مدیریت اطلاعات برسیم که با یک کلیک بتوان تمام دادههای مورد نیاز از هویت افراد تا اطلاعات اماکن، صنوف و انبارها را استخراج کرد؛ امری که تحقق آن میتواند سد محکمی در برابر فساد، رانت و سرقتهای ساختاری ایجاد کند. پزشکیان دستیابی به اطلاعات دقیق را پیششرط هرگونه اقدام مؤثر در حوزه معیشت مردم دانست و تصریح کرد: اطلاع از نیازهای بهداشتی، آموزشی و معیشتی جامعه، تنها در سایه دسترسی به دادههای دقیق و جامع میسر خواهد بود و بیتردید، هرگونه خدمترسانی باکیفیت و هدفمند منوط به شناخت صحیح از نیازهای واقعی مردم است.
وی افزود: برای تحقق این اهداف فرصت زیادی در اختیار نداریم و باید هرچه سریعتر فرآیند جمعآوری اطلاعات به پایان برسد. حل بسیاری از مسایل کشور، بهویژه ناترازیها و ناکارآمدیها، در گرو دسترسی به دادههای بهروز و قابل اتکاست. رئیسجمهور همچنین بر ضرورت بهرهگیری از تجارب موفق جهانی در اجرای این پروژه تأکید کرد و از تجمیع و ادغام کانونهای متعدد تصمیمگیری در حوزه آمار و اطلاعات در آیندهای نزدیک خبر داد.