معاون اوّل رئیسجمهور با اشاره به جنگ ۱۲ روزه تاکید کرد: با فرماندهی فرمانده کل قوا و آمادگی دولت شرایط جنگی را مدیریت کردیم.
رسانه KHAMENEI.IR در پرونده «روایت فتح» به تحلیل کلان پیروزی جمهوری اسلامی ایران در نبرد تحمیلی ۱۲ روزه اخیر با رژیم صهیونیستی با نگاه به نقش رهبر معظم انقلاب اسلامی در هدایت کشور در این دوره میپردازد.
به همین منظور محمّدرضا عارف، معاون اوّل رئیسجمهور در یک گفتوگوی اختصاصی، ابتدا نقش دولت در مدیریّت جنگ ۱۲ روزه را بررسی کرده و سپس به تشریح موضع جمهوری اسلامی ایران در برابر اظهارات رئیسجمهور آمریکا پرداخته است. همچنین، نقش فرماندهی کلّ قوا، حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای را در راهبری کشور و نیروهای مسلّح تبیین کرده و روایتی از حضور تاریخی ایشان در شب عاشورا در حسینیّه امام خمینی را ارائه داده است.
عارف در پاسخ به اینکه نقش رهبر انقلاب اسلامی در مدیریّت کشور و بهخصوص فرماندهی ایشان در جنگ 12 روزه را چگونه ارزیابی میکنید؟ ابراز کرد: اگر ما یک مرور کوتاهی داشته باشیم، سیاستهای کلّی در بخشهای مختلف کاملاً روشن است؛ از جمله، دیدگاه عمیق و دقیق و آیندهنگریای که ایشان دارند و مواضعی که خیلی شفّاف و روشن در همه بخشها اعلام میکنند. حقیقتاً، این نگاه و این رهبری و این راهبردها بود که علیرغم همه دشمنیها، همه مشکلاتی که ما بعد از پیروزی انقلاب با آن روبهرو بودیم، تحریمهایی که بهزعم خود غرب کمرشکن است، ما فائق آمدیم و داریم جلو میرویم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: من اگر بخواهم نظر خاصّ حضرت آقا را مطرح کنم، نظر ایشان روی توسعه علم و فنّاوری است. شما اگر این واژه را در فرمایشات ایشان در زمانهای مختلف ملاحظه کنید، میبینید که بیشترین تأکید را در این زمینه دارند. معاون اول رئیسجمهور همچنین عنوان کرد: ایشان رفتار و کردارِ کشور را هدایت کردند به سمت علم و فنّاوری و توسعه مبتنی بر علم و فنّاوری. خوشبختانه این نگاه در بخش دفاعی، با راهبردهای ایشان، حاکمیّت جدّی پیدا کرد. دستاوردهایی که ما در بخشهای دفاعی داریم، همگی وابسته به نیروهای جوانِ دانشمندِ داخلِ کشور است. این نگاه است که الان توانمندی دفاعی ما را در منطقه در وضعیّت عالی قرار داده است. شما اوایل جنگ تحمیلی در سال ۱۳۵۹ را با الان مقایسه کنید؛ اصلاً قابل مقایسه نیست. این حاصل نگاهی است که ایشان داشتند.
عارف اظهار داشت: ایشان این نگاه را در مدیریّت میدان هم اِعمال میکنند؛ یعنی از موضع فرماندهی کلّ قوا، همین نگاه را ما میبینیم. در اداره این جنگ هم اگر فرمایشات ایشان را در این چند سخنرانی تلویزیونی نگاه کنید، مهمترین جهتگیریاش انسجام مردم و به میدان آمدن مردم است، بعد هم تشویق رزمندگان به رفتار و کردار شجاعانه در چارچوب قوانین و مقرّرات. خب، جوابش را هم گرفتیم؛ اینکه در کمتر از ۱۰ ساعت بزرگترین و بالاترین مقامات نظامی منصوب میشوند، کار بینظیری است. من مثالی به دوستانم میزنم، میگویم شما رئیس یک اداره را که میخواهید منصوب کنید ـ ادارهای که ۱۵ نفر کارمند دارد ـ گاهی یک ماه طول میکشد تا مشورت کنید؛ حالا آن آقا یا آن خانم هم که رئیس اداره میشود، یک هفته از شما وقت میخواهد تا بتواند کار را شروع کند؛ امّا در این قضیّه، ظرف کمتر از ۱۰ ساعت، فرماندهان عالی همتراز با فرماندهان و سران شهید منصوب میشوند و عملیّاتی موفّق را در کمتر از چند ساعت انجام میدهند! این ویژگی و برجستگی مدیریّت فرماندهی کلّ قوا است. البتّه نهتنها ماها که با ایشان ۴۰، ۵۰ سال کار کردهایم، بلکه دشمنان ما نیز بر شجاعت و تسلّط ایشان به امور اذعان دارند.