با حضور رئیسجمهور : افتتاح و بهرهبرداری از ۶ پروژه مهم ارتباطی کشور ۱۴۰۲/۰۲/۲۷
با حضور رئیسجمهور :
افتتاح و بهرهبرداری از ۶ پروژه مهم ارتباطی کشور
۱۴۰۲/۰۲/۲۷
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، بعد از ظهر دیروز چهارشنبه در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، شش پروژه ارتباطی مهم کشور را افتتاح کرد تا با بهرهبرداری رسمی از آنها، زیرساختهای ارتباطی مهمی در ۲۰ ماه نخست فعالیت دولت سیزدهم ایجاد شده و گام مهمی در توسعه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برداشته شود.
نخستین پروژهای که در آیین روز جهانی ارتباطات توسط رئیسجمهوری و با توضیحات دکتر عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی شد، پنجره ملی خدمات دولت هوشمند بود که با اعتباری بیش از ۲۵ میلیارد تومان راهاندازی شد.
با افتتاح این پروژه تمامی خدمات دولت به مردم از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارائه میشود. بر اساس ارزیابیها تا کنون بیش از ۹۵ درصد دستگاهها به پنجره واحد متصل شده و بیش از ۲۷۰۰ خدمت با یک بار احراز هویت در دسترس کاربران قرار میگیرد. بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ باید تا پایان امسال ۱۰۰ درصد خدمات دولت از طریق این پنجره به مردم ارائه شود که ۲۰ درصد آن به صورت هوشمند و بدون نیاز به ارائه مدرک و مراجعه برای انجام استعلامات انجام خواهد شد.
دومین پروژهای که دیروز فاز نخست آن به بهرهبرداری رسید، ایجاد سه میلیون پوشش فیبرنوری در طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها موسوم به FTTX بود.
اجرای این پروژه هم اکنون در ۱۹ استان و بیش از ۶۰ شهرستان آغاز شده و تاکنون ۵۰۰ میلیارد تومان برای احداث آن هزینه شده است.
این طرح برای توسعه زیرساختهای ارتباطی کشور در حوزههای ثابت و همراه از سال گذشته آغاز شده و قرار است تا پایان دولت سیزدهم، ۲۰ میلیون خانوار تحت پوشش این شبکه پرسرعت ارتباطی قرار گیرند.
توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر نوری اصلیترین پروژه توسعهای وزارت ارتباطات در سال جاری نیز به شمار میرود.
پروژه اتصال فیبر جزایر ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک به سرزمین اصلی و هندورابی به کیش، یکی دیگر از پروژههایی بود که امروز توسط دکتر رئیسی با اعتباری بیش از ۱۷۵ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید.
این پروژه برای بهبود برقراری ارتباطات بین جزایر ایران در خلیجفارس و سرزمین اصلی اجرا شده است و با اجرای این پروژه ارتباطات بین این جزایر با سرعت و کیفیت بالاتری برقرار میشود.
در این پروژه با استفاده از ظرفیت و توان بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان، بیش از ۱۵۴ کیلومتر فیبرکشی دریایی انجام شده است.
همچنین اتصال ۴ هزار روستای جدید بالای بیست خانوار به شبکه ملی اطلاعات از ابتدای دولت سیزدهم با هزینهای بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان، یکی دیگر از پروژههایی بود که دیروز رونمایی شد. این پروژه با هدف توسعه بسترهای ارتباطی در کشور از طریق اتصال روستاها و نقاط کمتر توسعهیافته به شبکه ملی اطلاعات اجرا شده است.
توسعه عادلانه و متوازن دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت با توسعه شبکه ارتباطات در تمامی روستاهای بالای بیست خانوار کشور جزو برنامههای اصلی وزارت ارتباطات محسوب میشود.
بر اساس برنامهریزی انجام شده، بقیه روستاهای بالای بیست خانوار کشور نیز تا پایان سال جاری به شبکه ملی اطلاعات متصل میشوند.
از دیگر پروژههای افتتاح شده دیروز میتوان از افتتاح و بهرهبرداری از فاز نخست توسعه ظرفیت شبکه زیرساخت کشور نام برد که با استفاده از توانمندی تولید داخل با اعتباری بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان به سرانجام رسیده است.
این طرح به منظور توسعه و ارتقای پایداری شبکه زیرساخت مادر مخابراتی کشور و تامین نیازمندیهای آینده کشور، برای نخستین بار با استفاده از توانمندی تولیدکنندگان داخلی و به میزان ۲۰ ترابیت بر ثانیه آغاز شده است که دیروز فاز نخست آن با ظرفیت ۱۲ ترابیت بر ثانیه افتتاح شد.
آخرین پروژهای که دیروز افتتاح شد نیز سامانه رضایتسنجی کارکنان دولت بود که به دستور رئیسجمهوری و با هدف اخذ نظر مردم و دریافت بازخورد نظرات آنها از خدمات کارکنان دولت با اعتبار ۵ میلیارد تومانی به بهرهبرداری رسید.
این طرح با هدف افزایش نظارت و اصلاح رویههای دستگاههای اجرایی و افزایش رضایتمندی مردم در هنگام مراجعه به دستگاههای دولتی اجرا شده است.
ظرفیتهای بسیار خوبی برای رشد اقتصاد دیجیتال کشور داریم
رئیسجمهور در آیین افتتاح ۶ پروژه ملی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اجرای این طرحها و بهرهبرداری از این دستاوردها را مایه افتخار توصیف و تصریح کرد: دنیای امروز، دنیای ارتباطات و اطلاعات است.
وی افزود: دستاوردهایی مثل برق و تلفن نیز از دستاوردهای فناورانه بشری است، اما اولا فراگیر شدن آنها زمان بسیاری به طول انجامید ولی فناوریهای ارتباطی خیلی سریع فراگیر شدند و دوما فناوریهای ارتباطی همه لایههای زندگی بشر را تحت تاثیر خود قرار دادهاند و امروز جزو متن زندگی انسان شده است.
رئیسجمهور با اشاره به اهمیت پیشرفت در عرصه فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران تا چندی قبل در عرصه فناوری ارتباطات صرفا مصرفکننده بود اما امروز با تلاش مجاهدانه دانشمندان جوان کشور در حوزههای سختافزاری، نرمافزاری و مغزافزاری به پیشرفتهای بسیار خوبی رسیدهایم.
رئیسی در ادامه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی به لزوم توجه به فعالیتهای دانشبنیان و فناورانه گفت: رهبری تاکید دارند که پیشرفت کشور در گرو کارهای دانشبنیان است. اگر نگاهی به همین کشورهای همسایه و نزدیک خود بیندازیم خواهیم دید که برخی از آنها به خوبی ارزش و اهمیت فعالیتهای دانشبنیان در پیشرفت و درآمدزایی پی برده و در این عرصه گامهای خوبی برداشتهاند.
رئیسجمهور با اشاره به آمار ارائه شده از سوی وزیر ارتباطات، رشد اقتصادی ۱,۵ درصدی در حوزه اقتصاد دیجیتال را قابل قبول اما ناکافی دانست و ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای موجود در کشور و نیروی جوان و مستعدی که داریم قطعا رشد اقتصادی ما در بخش اقتصاد دیجیتال میتواند بالاتر و برتر از این باشد و از طرفی زمینهاشتغال برای جوانان تحصیل کرده کشور هم فراهم خواهد شد.
رئیس قوه مجریه با اشاره به رشد ۳۷ درصدی شبکه ملی اطلاعات در دولت سیزدهم افزود: شبکه ملی اطلاعات از برنامههای دولت و یکی از زیرساختهای مهم برای هرگونه پیشرفت در کشور است و با توجه به تاکیدات رهبری معظم انقلاب درباره تکمیل این شبکه، ادامه کار بدون آنکه از کیفیت آن کاسته شود با سرعت باید دنبال شود.
آیتالله رئیسی با اشاره به رقابت جدی کشورها به سمت هوشمندسازی نظام اداری، تحقق دولت هوشمند را از اولویتهای دولت مردمی برشمرد و تصریح کرد: بر اساس آمارهای ارائه شده ۹۵ درصد از دستگاهها به درگاه ملی خدمات دولت هوشمند متصل شدند و دستگاههای باقی مانده نیز باید حداکثر ظرف مدت یک ماه آینده به این سامانه بپیوندند چرا که غیبت یک دستگاه نیز در نتیجه کار اخلال ایجاد خواهد کرد.
رئیسجمهور حفظ کرامت انسانی مردم در ادارات، ارزیابی عملکرد کارکنان اداری، شفافیت و دسترسی سریع به اطلاعات را از جمله مزایای تحقق دولت هوشمند عنوان کرد و گفت: تحقق دولت هوشمند همچنین با توجه به سرعت و سهولت جمعآوری و دسترسی قضات به مدارک و اسناد میتواند در امر مبارزه با مفاسد در دستگاه قضا مفید باشد.
رئیسی در ادامه با تاکید بر اهمیت کیفیت خدماترسانی در جلب رضایت مردم تصریح کرد: باید تمام تلاش وزارت ارتباطات و دستگاههای مرتبط با این وزارتخانه ارائه خدمات باکیفیت و پر سرعت به مردم باشد، چرا که امروز بسیاری از خدمترسانیها به مردم از طریق فضای مجازی به مردم میسر است.
رئیسجمهور با تاکید بر اهمیت حمایت از شرکتهای دانشبنیان و محصولات استاندارد و باکیفیت آنها با تجاریسازی و بازاریابی در کشورهای منطقه و صادرات افزود: باز هم تاکید میکنم هیچ دستگاهی در کشور حق ندارد نمونه کالا و محصول باکیفیتی را که توسط شرکتهای دانشبنیان تولید میشود، وارد کند چرا که مصداق واردات بیرویه و جفای به تولید واشتغال و لطمه زدن به اقتصاد کشور است.
مسئولیتپذیری و پاسخگویی از الزامات تحول در نظام اداری است
آیتالله رئیسی همچنین در جلسه صبح دیروز چهارشنبه هیئت دولت از وزارت جهادکشاورزی خواست به گونهای برنامهریزی کند که گندمکاران با آرامش و اطمینان خاطر نسبت به دریافت حقوق خود، محصولاتشان را تحویل مراکز تعیین شده بدهند.
رئیسجمهور همچنین به وزارت کشور ماموریت داد تا به نتیجه رسیدن تکلیف سازمان امور مهاجرین، امور مربوط به اتباع افغانستانی در یک سامانه ثبت شده و تحت اشراف دولت مورد توجه و رسیدگی قرار گیرد.
رئیسی در جلسه امروز هیئت دولت همچنین بااشاره به فرامین مقام معظم رهبری در سخنرانی آغاز سال در حرم مطهر رضوی درخصوص «تحول»، مسئولیتپذیری و پاسخگویی را از الزامات تحول در نظام اداری برشمرد و بر لزوم رصد دائم عملکرد نظام اداری تاکید کرد.
رئیسجمهور با بیان اینکه همه همکاران دولت باید نسبت به تحول در مجموعه اداری خود حساس باشند، فرافکنی و تاخیر در انجام کارها و عدم پاسخگویی در حوزه مدیریت را خسارتبار دانست.
تاریخ خبر: ۱٤۰۲/۰۲/۲۸، ۱۷:۲۳:۱۱ بازدیدها: 120