در دیدار با نایبرئیس مجلس ونزوئلا حاجیبابایی: اگر آمریکا دست به شرارت بزند پشیمان خواهد شد ۱۴۰۴/۰۱/۱۸
در دیدار با نایبرئیس مجلس ونزوئلا
حاجیبابایی: اگر آمریکا دست به شرارت بزند پشیمان خواهد شد
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکا به دنبال برهم زدن امنیت منطقه است، گفت: ما خواهان ثبات در منطقه و عرصه بینالملل هستیم، اما قطعاً اگر آمریکا دست به شرارت بزند پشیمان خواهد شد.
حمیدرضا حاجیبابایی، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه یکصد و پنجاهمین اجلاس اتحادیه بینالمجالس جهانی در شهر تاشکند ازبکستان با «پرز» نایبرئیس مجلس ملی ونزوئلا دیدار و گفتوگو کرد.
حاجی بابایی در این دیدار با بیان اینکه ما کشور ونزوئلا را دوست و برادر خود میدانیم، گفت: دو کشور در رابطه با مسائل مختلف مواضع بینالمللی مشترکی دارند، اما امروز شاهد هستیم که عرصه بینالملل صحنه تاخت و تاز دولت آمریکا از حمایت از رژیم صهیونیستی برای کشتار مردم غزه تا تحمیل تعرفههای اجباری برای همه کشورهای دنیا شده است.
وی ادامه داد: در اجلاس بینالمجالس جهانی خوشبختانه شاهدیم که همه رژیم صهیونیستی را برای حملات به مردم و کشتار و شهادت ۶۰ هزار فلسطینی محکوم میکنند، جالب اینجاست که یک موقع ما برای اعتراض به آمریکا تنها بودیم، اما امروز همه کشورها نسبت به اقدامات آمریکا اعتراض دارند.
حاجیبابایی درباره موضوعات مربوط به مذاکرات گفت: ما بارها آمریکا را آزمایش کردیم، ولی همیشه این کشور مردود شده است، از اینرو ما اعتمادی به آمریکا نداریم چون به پیمان خود در برجام عمل نکرد برای همین اعلام کردیم که مذاکرات باید به صورت غیر مستقیم باشد.
وی اظهار داشت: آمریکا به دنبال برهم زدن امنیت منطقه است و ما خواهان ثبات در منطقه و عرصه بینالملل هستیم اما قطعاً اگر آمریکا دست به شرارت بزند پشیمان خواهد شد.
در ادامه این نشست سید شمسالدین حسینی عضو هیئت پارلمانی کشورمان گفت: همواره از صمیمیت و روحیه انقلابی مردم ونزوئلا لذت بردم، از طرفی در وجود رهبران این کشور صمیمیت و اقتدار وجود دارد، لذا به شما نیز تبریک میگویم که چنین روحیهای را پرورش دادهاید. در شرایط کنونی لازم است که مجالس دو کشور دولتها را تشویق کنند که به خاطر تحریمهای آمریکا از همکاری و تعامل با یکدیگر هراس نداشته باشند، ایران و ونزوئلا دو کشور صادرکننده بزرگ نفت هستند و همکاری ما در اوپک میتواند در کاهش اثرات تحریمها مؤثر باشد.
در ادامه این دیدار «پرز» نایبرئیس مجلس ملی ونزوئلا با اشاره به سابقه دیرینه و طولانی ونزوئلا و ایران در همکاری و تعامل، گفت: ۲۵ سال پیش هوگو چاوز نشان داد که ایران برای ما یک کشور دوست است، از اینرو باید نهایت تلاش را انجام دهیم تا مسیر دوستی دو کشور حفظ شود. خوشبختانه امروز گروههای دوستی پارلمانی دو کشور بسیار فعالانه کار میکنند.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: ما همواره فعالیتهای مبارزهای ایران در زمینه آرمان فلسطین را به رسمیت میشناسیم و در این مسیر همراه ایران هستیم، از طرفی دشمنان دو کشور به دنبال تضعیف ما هستند تا منابع کشورهایمان را به دست آورند، در ونزوئلا یک ضربالمثل وجود دارد که یک آمریکایی هیچ وقت به وعدههای خود عمل نمیکند، از اینرو آمریکا تنها به دنبال اثبات برتری خود است تا منابع طبیعی کشورها را غارت کند از اینرو ما ایران را به عنوان یک متحد قوی در برابر این دشمنی به رسمیت میشناسیم.
وی گفت: امروز پر واضح است که آمریکا ضعیفتر از هر زمانی شده و باید دست به دست هم دهیم و تلاش مشترکی بر علیه این دشمن بشریت داشته باشیم.
رهایی از یکجانبهگرایی در گرو همکاری جدید جنبش عدم تعهد برای شکلگیری نظم بینالمللی است
حاجیبابایی همچنین در چهارمین کنفرانس شبکه پارلمانی جنبش عدم تعهدها، گفت: اکنون، جهان در حال گذر با مجموعهای از پیچیدگیها و چالشهای بیسابقه و بیاثر شدن حقوق و قوانین بینالمللی و تداوم درگیری و عدم تصمیمگیری درست و بموقع بینالمللی در مقابل این چالشهای بزرگ و تهدیدات و مخاطرات جدید در این عصر، مواجه است. از سوی دیگر، این جنبش به عنوان بخشی از خانواده بینالمللی، دارای توانمندیهای چشمگیر سیاسی، مادی و معنوی است و اکنون شرایط ما با شرایط شکلگیری جنبش عدم تعهد، یکی نیست.
وی افزود: در این شرایط پیوسته در حال خلق فرصتها و تهدیدهای جدید هستیم و این جهان به هم پیوسته و شبکهای شده، با چالشها و مخاطرات جدید و مخاطرات آینده احتمالی روبهرو است و اقدامات لازم را باید انجام دهیم. قطع به یقین، مسئولیت مشترک ما، یافتن پاسخهای نو به مسائل جدید است چرا که این مسائل آزمونهای بزرگ برای ما هستند و انتخابهایی که ما به عنوان جنبش عدم تعهد، اکنون و سالهای بعد انجام میدهیم، تعیین میکند که آیا آینده با ترس، نزاع، تهدید و ناامنی شکل خواهد گرفت یا با آزادی، صلح عادلانه، امنیت و توسعه پایدار و رفاه.
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اصول باندونگ، اصول آیندهنگارانه بود و اکنون بیش از هر زمان دیگری، این اصول بیشتر قابل درک است چرا که برای رهایی از سیاستهای یکجانبهگرایی، سیاستهای نوین استعماری و استکباری و اشغالگری در جهان، نیاز به یک پروژه سیاسی جمعی با دستور کار جدید با چارچوب همکاری جدید برای شکل گیری نظم بینالمللی جدید هستیم و این، یک تعهد استراتژیک و تنها گزینه پیشروی ماست و میتواند در چارچوب دیپلماسی پارلمانی در بستر شبکه پارلمانی غیرمتعهد باشد.
حاجیبابایی با بیان اینکه این یک گزینه نیست، بلکه تنها گزینه پیشروی ماست، اظهار داشت: بر اساس چنین نگرشی، جنبش عدم تعهد و شبکه پارلمانی آن با همافزائی امکانات و ظرفیتهای گسترده خود میتوانند برای نجات جهان از ناامنی و جنگ و سلطهگری و اشغالگری، نقشی تاریخی و ماندگار داشته باشند.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت به حمایت خود از اصول باندونگ و روح حاکم بر آن ادامه میدهد، با این باور که دفاع از اصول باندونگ به معنای دفاع از بشریت، دفاع از صلح و دفاع از احترام به عقاید مختلف و اطمینان از پاسخگویی هماهنگ و کافی به چالشهای متعدد کنونی و تحقق صلح پایدار از طریق حاکمیت جهانی و چندجانبهگرایی است. ما معتقدیم حمایت از این اصول، مبارزه مقدسی است. چنین قرائتی، مهمترین حمایت از اصول باندونگ است.
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیانیه کنفرانس باندونگ، حمایت کاملی از اصل «تعیین سرنوشت مردم و ملتها» داشت که در منشور ملل متحد تعیین شده است، تصریح کرد: این موضوع را پیشنیاز بهرهمندی کامل از تمامی حقوق اساسی بشر میدانست، اما در کمال ناباوری مشاهده میکنیم که چندین دهه است که مردم فلسطین از حق «تعیین سرنوشت» خود محروم ماندهاند و امروز در معرض یکی از وحشیانهترین ظلمهای تاریخ قرار دارند. وحشیگریهای رژیم کودککش صهیونیستی بدون توجه به هشدارهای جهانی، همچنان ادامه دارد. خشونت علیه مردم غزه در همه اشکال و مظاهر آن تهدیدی جدی برای صلح و امنیت منطقهای و جهانی است و تهدیدکننده اصول بنیادین باندونگ است که هدف اصلی این نشست است.
حاجیبابایی اظهار داشت: در این شرایط جمهوری اسلامی ایران بر اساس واقعیتهای تاریخی، حقوقی و انسانی معتقد است که حل نهائی بحران مزمن فلسطین نیازمند رویکردی اساسی و جامع مبتنی بر توجه کامل به حقوق مشروع فلسطینیان و برگزاری یک همهپرسی فراگیر با حضور همه مردم فلسطین و تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف میسر خواهد بود نه مسیر غیر مطمئن دو دولتی، راهکار دو دولتی پاک کردن صورت مسئله است.
شبکه پارلمانی عدم تعهد در حمایت از جهانی عادلانه صدای خود را در حمایت از فلسطین بلند کند
وی با بیان اینکه شبکه پارلمانی عدم تعهد اگر میخواهد به هدف نهائی خود که همانا استقرار یک دنیای منصف و عادلانه و حکمرانی دموکراتیک جهانی مبتنی بر اصول باندونگ دست یابد، باید صدای خود را در حمایت از جهانی عادلانه بلند کند و به مسئله فلسطین و مقابله با اقدامات قهری یکجانبه و غیرقانونی توجه جدی کند، گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای فعال جنبش عدم تعهد، در همکاری با سایر اعضا، متعهد به کمک در این اقدام مهم است.
حاجیبابایی با بیان اینکه شبکه پارلمانی عدم تعهد باید در پاسخ به چالشهای فعلی و استفاده از فرصتهای گذار دنیای کنونی، نقش مستقیم، فوری و شجاعانه در رسیدگی به بحرانهای جاری و چالشهای نوظهور جهانی ایفا کند، تأکید کرد: همچنین باید فعالانهتر و جسورانهتر از گذشته به عنوان بازیگر کلیدی در عرصههای بینالمللی و تصمیمسازیهای جهانی، به پرچمداری خود در تصمیمگیری چندجانبه و مقاومت در برابر یکجانبهگرایی و سیاستهای استعماری ادامه دهد و با ایجاد موج جدیدی از همبستگی و عدالت برای ایجاد آیندهای روشنتر برای جهانی عادلانه، همکاری و تعاملات خود را بر اساس روش جدی مطابق با تحولات، عمق و گسترش دهد.
حاجیبابایی: ایران همواره با تغییر مرزها در منطقه مخالف بوده است
خبر دیگر اینکه، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه یکصد و پنجاهمین اتحادیه بین مجالس جهانی در شهر تاشکند ازبکستان با هاکوب آرشاکیان نایبرئیس مجلس ملی ارمنستان دیدار و گفتوگو کرد. حاجیبابایی در این دیدار با بیان اینکه رابطه ایران و ارمنستان بسیار مثبت و سازنده است گفت: در شرایط کنونی دولت، مجلس و گروههای دوستی پارلمانی دو کشور همکاری و هم افزایی خوبی دارند. ایران نیز در سالیان گذشته سعی کرده که از حقوق دولت و ملت ارمنستان دفاع کند که این اقدام خوشایند برخی کشورها نبوده اما ما بر اساس حق عمل
میکنیم.
مذاکره مستقیم با آمریکا را رد کردیم زیرا این کشور پیمانشکن است
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی افزود: سیاستهای توسعهطلبانه در منطقه شکست خورده است، امروز شاهد تهدیدات آمریکا علیه همه کشورها از جمله ایران هستیم اما باید به این موضوع توجه شود که جمهوری اسلامی ایران در سالیان گذشته همواره بر مذاکرات عادلانه تاکید داشته است. مذاکره با زور و فشار امکانپذیر نیست، ما مذاکره مستقیم با آمریکا را رد کردیم زیرا این کشور پیمانشکن است. در جریان برجام همه مشاهده کردند که آمریکا چگونه پیمانشکنی کرد.
وی ادامه داد: اعلام کردیم که حاضر به مذاکرات غیرمستقیم هستیم به شرط آنکه تحریمهای ظالمانه و ترورهای اقتصادی از سوی آمریکا پایان یابد. جمهوری اسلامی ایران همواره در چارچوب صلح جهانی حرکت کرده اما اگر یک روزی آمریکا زبان ایران را متوجه نشده و از طرف او یا نیروهای آن از جمله رژیم صهیونیستی شرارتی صورت گیرد قطعاً پاسخ ایران محکم خواهد بود.
حاجیبابایی ادامه داد: ارتباط ایران و کشور ارمنستان طی سالهای اخیر بسیار خوب بوده اما در حد انتظار نیست و باید افقهای جدیدی را ایجاد کرد، مجلس دو کشور میتوانند پیشتاز این حرکت باشند که قطعاً به نفع دو کشور است.
به گزارش مهر، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران همواره با تغییر مرزها در منطقه مخالف بوده است، گفت: ما با تغییر مرزها و دخالت بیگانگان در منطقه مخالفیم، از طرفی با کشور ارمنستان منافع مشترکی داریم که این بر اساس تاریخ و مسائل فرهنگی و تمدنی دو کشور است. در این عرصه میتوان از فرصتهای دو کشور در حوزه اقتصادی بهویژه ترانزیت استفاده کرد.
نایبرئیس مجلس ارمنستان: ایران دروازه ورود به کشورهای آسیایی است
در این دیدار هاکوب آرشاکیان، نایبرئیس مجلس ارمنستان نیز گفت: خوشبختانه روابط دولت و ملت دو کشور بسیار گرم و صمیمی است و در شرایط کنونی مردم ارمنی تبار در ایران با صلح و آرامش زندگی میکنند و ما قدردان شما هستیم.
وی ادامه داد: ایران یک بازیگر و همسایه کلیدی برای ارمنستان محسوب میشود و جایگاه جمهوری اسلامی از نظر اقتصادی نیز بسیار مهم است، ایران دروازه ورود به کشورهای آسیایی و کشورهای خلیجفارس است.
نایبرئیس مجلس ارمنستان ضمن حمایت از استقلال و تشکیل کشور مستقل فلسطین گفت: ما از موضع ایران در رابطه با تمامیت ارضی ارمنستان تشکر میکنیم و جمهوری اسلامی در این رابطه نقش مهمی را ایفا کرده است.
تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۱/۱۹، ۰۷:۰۱:۳۲ بازدیدها: 45