عراقچی: حق ایران در غنیسازی غیرقابل مذاکره است ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
عراقچی:
حق ایران در غنیسازی غیرقابل مذاکره است
۱۴۰۴/۰۱/۲۷
وزیر امور خارجه در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت اصل موضوع غنیسازی ایران قابل مذاکره نیست.
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه روز چهارشنبه ۲۷ فروردینماه در جمع خبرنگاران درباره سفرش به مسکو گفت: هدف از سفر به مسکو، انتقال پیام مکتوب رهبر معظم انقلاب به رئیسجمهور روسیه است که در ملاقات با آقای پوتین انجام میشود.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه دوشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران از سفر از قبل تنظیم شده عراقچی در اواخر هفته جاری به مسکو خبر داد.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین درباره غنیسازی در ایران بیان کرد: غنیسازی ایران یک امر واقعی، پذیرفته شده و حقیقی است. ما برای اعتمادسازی نسبت به نگرانیهای احتمالی آمادگی داریم اما اصل موضوع غنیسازی قابل مذاکره نیست.
وزیر امور خارجه همچنین درباره مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا که قرار است دور دوم آن روز شنبه ۳۰ فروردینماه برگزار شودو اظهارات متناقضی که از سوی مقامات آمریکایی عنوان میشود، هم بیان کرد: اظهارات مختلف و بعضا مواضع متضادی را از طرف مقامات آمریکایی شنیدهایم که به نظر من اصلا کمککننده به روند مناسب مذاکراتی نخواهد بود.
عراقچی در عین حال یادآور شد: با این حال ما باید در جلسه مذاکره از نظرات واقعی آنها مطلع شویم. اگر با مواضع سازندهای بیایند امیدواریم مذاکره در خصوص چارچوب یک توافق محتمل را بتوانیم شروع کنیم.
دور نخست گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا ۲۳ فروردینماه به ریاست عراقچی و ویتکاف نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه در مسقط برگزار شد.
با فشار و تحمیل چیزی حاصل نخواهد شد
عراقچی موضع و عملکرد ایران را روشن خواند و گفت: آنها با اعمال فشار هیچ چیزی را به دست نخواهند آورد.
وی ادامه داد: اگر مذاکره بر اساس موضع برابر و در فضای محترمانه باشد، میتواند به پیش برود، ولی از طریق فشار و تحمیل مواضعشان چیزی حاصل نخواهد شد.
عراقچی افزود: این را در عمل و در مواضعمان ثابت کردیم در کمال خونسردی و آرامش بدون اینکه تحت تأثیر هیچ فشاری و جریانی باشیم، انشاءالله در مذاکرات شرکت میکنیم.
ویتکاف: ایران برنامه غنیسازی اورانیوم خود را نابود کند
یک روز پس از آنکه «اسیتو ویتکاف» نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه گفت که آمریکا به دنبال «محدود کردن» غنیسازی اورانیوم ایران است، نه «نابودی» کامل برنامه هستهای این کشور، او خواستار «نابودی» برنامه غنیسازی اورانیوم ایران شد.
ویتکاف روز دوشنبه در گفتوگو با شبکه آمریکایی «فاکسنیوز» گفت: «آمریکا به دنبال محدودسازی غنیسازی اورانیوم ایران است، نه توقف کامل برنامه هستهای. ایران نیازی به غنیسازی بالاتر از ۳.۶۷ درصد ندارد. در برخی موارد به ۶۰ درصد رسیدهاند، در مواردی دیگر ۲۰ درصد. این قابل قبول نیست.»
اما فقط با گذشت یک روز از اظهارات او، دفتر نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه به نقل از ویتکاف در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «توافق با ایران تنها در صورتی ممکن خواهد بود که یک معامله با ترامپ باشد. هرگونه توافق نهائی باید چارچوبی برای صلح، ثبات و شکوفایی در خاورمیانه تعیین کند. به این معنا که ایران باید برنامه غنیسازی و تسلیحاتی هستهای خود را متوقف و نابود کند.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «برای جهان ضروری است که ما یک توافق سخت و منصفانه ایجاد کنیم که پایدار بماند و این همان چیزی است که رئیسجمهور ترامپ از من خواسته است.»
ویتکاف شنبه گذشته در عمان اولین دور گفتوگوهای آمریکا را با حضور «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و با میانجیگری عمان مدیریت کرد هیئت آمریکایی را رهبری کرد.
اظهارات متناقض ویتکاف درحالی است که اندیشکده شورای روابط خارجی در یادداشتی درباره اولین دور از گفتوگوهای غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن تاکید کرد که به علت توانایی تهران برای تحمیل خواستههای خود بر واشنگتن، ایران به وضوح برنده این دور از مذاکرات بود.
با «بازی دوگانه» به جایی نمیرسید!
گفتنی است، در آستانه دور دوم مذاکرات غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده در عمان، شاهد مواضعی متناقض، دوگانه و البته توأم با زیادهخواهی از سوی واشنگتن هستیم؛ مواضعی که اگر از همین حالا مهار نشود، مذاکرات را پیش از آنکه پا بگیرد، عقیم خواهد ساخت.
در حالی که تنها چند روز از دور نخست مذاکرات گذشته، اظهارات ضدونقیض «استیو ویتکاف» نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، بهروشنی نشان میدهد که طرف آمریکایی نه تنها ارادهای برای دستیابی به توافقی منصفانه ندارد، بلکه به دنبال بازی رسانهای، فرافکنی و مقصر جلوه دادن ایران است.
آقای ویتکاف یک روز میگوید واشنگتن صرفاً به دنبال «محدودسازی» برنامه غنیسازی ایران است، و فردای همان روز از عدم حق غنیسازی هستهای کشورمان سخن میگوید! این در حالی است که همگان میدانند، آغازکننده مسیر مذاکره و طرفی که نامه اول را ارسال کرد آمریکاییها بودهاند، نه ایران. این آمریکا بود که پس از سالها عهدشکنی و خروج از برجام، با زبان خواهش و درخواست به عمان آمد تا از در مذاکره وارد شود. اما حالا که سر میز ننشسته، دوباره عادت قدیمیاش در زیادهخواهی و لفاظیهای تهدیدآمیز را از سر گرفته است.
جمهوری اسلامی ایران بارها بهصراحت اعلام کرده است که نه غنیسازی را متوقف خواهد کرد، نه در موضوعات دفاعی و موشکی اهل مذاکره است، و نه در مورد حضور منطقهای خود با هیچ قدرتی گفتوگو میکند. اینها خطوط قرمز ملت ایراناند؛ خطوطی که نه با تهدید جابهجا میشوند و نه با تطمیع کمرنگ خواهند شد.
آمریکاییها اگر خیال کردهاند میتوانند با چماق تهدید و هویج مذاکره، ایران را به عقبنشینی وادار کنند، سخت در اشتباهند. زبان تهدید در قاموس ملت ایران، با پاسخ سخت مواجه میشود. هرگونه ماجراجویی نظامی آمریکا در منطقه، با آتشی پاسخ داده خواهد شد که نهتنها پایگاههای نظامی و منافع این کشور در غرب آسیا را دربر خواهد گرفت، بلکه جریان حیاتی صادرات نفت از خلیج فارس را نیز بهکلی متوقف خواهد کرد.
به ویتکاف و ترامپ توصیه میکنیم به جای بازی با کلمات و گشودن دوباره دفتر سیاستهای شکستخورده، واقعیتهای میدان و قدرت ایران را بشناسد. اگر مذاکرهای در کار است، باید بر پایه احترام متقابل، تضمین معتبر و کنار گذاشتن توهمات شکل گیرد. در غیر این صورت اینبار با هزینههایی به مراتب سنگینتر برای آمریکا و متحدانش این فصل از کتاب تاریخ به پایان خواهد رسید.
حرکت مقامات آمریکایی میتواند به منزله عدم جدیت و حسن نیت تلقی شود
خبر دیگر اینکه، بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز روز چهارشنبه در آستانه دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا و در حالی که شاهد مواضع متناقضی از سوی مقامات آمریکایی هستیم، عنوان کرد: تغییر مکان دروازه در فوتبال یک خطای حرفهای و یک حرکت غیرمنصفانه است. اما در دیپلماسی چنین حرکتی (که توسط عناصر تندروی فاقد درک منطق/هنر مذاکره معقول ترویج میشود) میتواند هر شروعی را در معرض تخریب قرار دهد.
وی افزود: چنین حرکتی میتواند به منزله عدم جدیت و حسن نیت تلقی شود.
بقائی عنوان کرد: ما هنوز در مرحله آزمایش هستیم...
واشنگتن: ایران نباید برنامهای برای غنیسازی اورانیوم داشته باشد
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شامگاه دوشنبه نیز در کنفرانس خبری خود تأکید کرد که ایران نباید سلاح هستهای یا برنامهای برای غنیسازی اورانیوم داشته باشد.
وی اضافه کرد: «هدف ما همانطور که ویتکاف گفت واضح بوده و هرگونه توافق با ایران بدون حمایت ترامپ کامل نخواهد شد».
نشست ترامپ با مقامات ارشد آمریکایی درباره ایران
باراک راوید، خبرنگار صهیونیست وبگاه آکسیوس شامگاه سهشنبه در گزارشی اعلام کرد که دونالد ترامپ صبح روز سهشنبه نشستی با حضور مقامات ارشد ایالات متحده درباره مذاکرات هستهای ایران در اتاق وضعیت کاخ سفید برگزار کرده است.
آکسیوس به نقل از دو منبع آگاه افزود که این نشست با حضور تمامی مقامات ارشد امنیت ملی و سیاست خارجی دولت ترامپ و با هدف بررسی موضع آمریکا در دور بعدی مذاکرات در روز شنبه هفته آینده برگزار شد.
پیش از این دونالد ترامپ با سلطان عمان هیثم بن طارق درباره میانجیگری این کشور در مذاکرات هستهای ایران و آمریکا گفتوگو کرده بود.
طبق این گزارش، در نشست کاخ سفید معاون رئیسجمهور آمریکا جیدی ونس، وزیر خارجه مارکو روبیو، وزیر دفاع پیت هگسث، مشاور امنیت ملی کاخ سفید مایک والتز، فرستاده ویژه ترامپ در مذاکرات استیو ویتکاف، رئیس سازمان سیا جان را تکلیف و دیگر مقامات ارشد آمریکایی حضور داشتند.
به گفته آکسیوس در درون دولت درباره مسیر پیشرو در مذاکرات و سطح سازش واشنگتن با تهران بحثهای جدی در جریان است. ونس و ویتکاف معتقدند دیپلماسی میتواند به یک توافق هستهای منجر شود و آمریکا باید آمادگی پذیرش برخی مصالحهها را داشته باشد. در مقابل مقاماتی مانند روبیو و والتز رویکردی سختگیرانه اتخاذ کرده و نظر متفاوتی دارند.
گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است
خبر دیگر اینکه، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی عصر چهارشنبه در راس هیئتی برای دیدار با مقامات ایرانی از جمله رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه ایران به تهران سفر میکند.
او پیش از سفر به تهران، در گفتوگو با نشریه فرانسوی «لوموند» ابراز علاقه کرد که این نهاد در گفتوگوهای ایران و آمریکا در عمان دخیل شود.
گروسی که در طول فعالیت خود به عنوان مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی همواره موضعی سیاسی و ناکارآمد علیه ایران اتخاذ کرده است، بدون اشاره به اطلاعات کارشناسی و فنی آژانس، در تضاد با این اطلاعات، ادعا کرد: «ایران به ساخت تسلیحات هستهای نزدیک شده است.»
او در پاسخ به سؤالی درباره گفتوگوهای آتی بین ایران و آمریکات گفت: «ما عضوی از این گفتوگوها نیستیم. اما نسبت به آن نیز بیتفاوت نیستیم. آنها (ایران و آمریکا) میدانند که بدون ما، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است، زیرا آژانس باید هرگونه توافق را راستیآزمایی کند.»
گروسی ادعا کرد: «به همین علت، تعامل غیررسمی خود با طرفین را آغاز کردهایم. اما به محض اینکه متنی با مفاد عینی وجود داشته باشد، از ما خواسته میشود تا در مورد مراحل و میزان بررسیهای انجام شده نظر خود را اعلام کنیم.»
استقبال ایران از سفر گروسی به تهران
او همچنین با اشاره به سفر آتی خود به تهران گفت: «من به ایران میروم و این کشور علاقهمند به سفر من است. مجبور نبودم خودم را به آنها تحمیل کنم. همه موافقند که مشارکت آژانس بینالمللی انرژی اتمی، صرف نظر از ماهیت بحثها، همیشه ضروری است. بدون ما هر توافقی فقط یک تکه کاغذ است. برای اینکه منطقی باشد، باید یک سیستم تأیید و نظارت قوی وجود داشته باشد که فقط ما بتوانیم آن را ارائه دهیم.»
گروسی در پاسخ به سؤالی درباره تهدیدات آمریکا علیه ایران از جمله خطر حمله این کشور به تأسیسات هستهای ایران افزود: «هر کسی خط رسمی خود را دارد. ایرانیها میگویند که هیچ فشاری را تحمل نخواهند کرد. آمریکاییها تاکید میکنند که باید توافقی وجود داشته باشد، در غیر این صورت مداخله مستقیم صورت خواهد گرفت. این بازی دیپلماسی و ابهام سازنده است. نکته مهم این است که این فرآیند در حال انجام است، حتی اگر ناقص و به اندازه کافی فراگیر نباشد.»
مسیر منتهی به برجام دیگر وجود ندارد
او همچنین در پاسخ به سؤالی درباره کنار گذاشته شدن سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان از روند مذاکرات تصریح کرد: «ما باید آنچه را که میتوانیم بهدست آوریم. مسیری که به توافق ۲۰۱۵ (برجام) منتهی شد، دیگر وجود ندارد. جنگ در اوکراین اثرات جانبی داشت. علاوهبر این، روسیه و چین دیگر اتحادیه اروپا را یک بازیگر بیطرف نمیبینند و مسکو یک اتحاد نظامی با تهران ایجاد کرده است. گروهی که توافقنامه ۲۰۱۵ را امضا کرد، بسیار قطبی شده است، آشکار است که دیگر به عنوان یک بلوک واحد فعالیت نمیکند. هدف نهائی صلح، اجتناب از جنگ و جلوگیری از ظهور سلاحهای هستهای در ایران است.»
گروسی در ادامه با زیر سؤال بردن ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای ایران ادعا کرد: «اگرچه ایران مواد کافی برای تولید نهتنها یک بلکه چندین بمب هستهای را در اختیار دارد، اما هنوز آن را نساخته است. مثل یک پازل است، آنها تکهها را دارند و در نهایت میتوانند یک روز آنها را کنار هم بگذارند. آنها به ساخت بمب نزدیک شدهاند. در چهار سال گذشته، شتاب بسیار پایداری از سوی ایران در این زمینه وجود داشته است.»
این اظهارات سیاسی درحالی است که مقامات ایران همواره روی صلحآمیز بودن برنامه هستهای این کشور تأکید کردهاند.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در آخر مصاحبه خود با نشریه فرانسوی، یکی از اهداف خود برای سفر به ایران را «بازیابی اعتماد از دست رفته» توصیف کرد.
او گفت: «به همکاران ایرانیام خواهم گفت که این کافی نیست که به جامعه جهانی بگوییم «ما سلاح هستهای نداریم» تا شما را باور کنید. ما باید بتوانیم آن را تأیید کنیم.»
آکسیوس مدعی اختلاف در تیم امنیت ملی ترامپ درباره ایران شد
به گزارش ایسنا، تیم امنیت ملی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا بر سر بهترین راه رسیدگی به مسئله هستهای ایران دچار اختلاف است.
پایگاه خبری آکسیوس با این مقدمه در گزارشی نوشت: موضوع صرفا بحثهای نظری نیست. ترامپ در عین فرستادن مذاکرهکنندگان خود به خاورمیانه برای توافق با ایران، بمبافکنهای بی-۲ و ناوهای هواپیمابر را نیز به عنوان نقشه جایگزین به منطقه ارسال کرده است.
در حالی که طی روزهای پیش از آغاز مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا رئیسجمهور آمریکا اظهارات جنگطلبانهای را علیه ایران مطرح کرده و تهدید کرده بود در صورت خودداری ایران از مذاکره و توافق با واشنگتن درباره برنامه هستهای آن، اقدام نظامی علیه ایران انجام خواهد گرفت، ایران تاکید کرد که شکستهای آمریکا در جنگهای پرهزینه منطقه نشان داده است اقدام نظامی دیگر یک گزینه و راهکاری برای رسیدگی به مسائل منطقه نیست.
ونس، ویتکاف، هگسث و کارلسون در جبهه اول
آکسیوس روز چهارشنبه نوشت: مقامهای دولت ترامپ بر سر اینکه کدام روش موفقیتآمیزتر است، دچار اختلاف هستند. یک مقام آمریکایی که در جریان بحثهای داخلی دولت است، گفت: «سیاست(دولت) در قبال ایران عمدتا به این دلیل که هنوز به دلیل اینکه در دست بررسی است، مشخص نیست. این موضوع به دلیل حساسیت سیاسی آن، پیچیده و چالشبرانگیز است.
ترامپ دوشنبه گذشته، مشاوران ارشد خود و مقامهای هر دو دوسته این شکاف سیاسی را در «اتاق وضعیت» برای دیداری درباره ایران گردهم آورد.
در ادامه این مطلب آمده است: یک جبهه که به طور غیررسمی از سوی «جی.دی ونس» معاون رئیسجمهور آمریکا هدایت میشود، عقیده دارد که راهکاری سیاسی هم مورد ترجیح و هم محتمل است و آمریکا باید برای تحقق آن امتیازاتی بدهد. یک مقام رسمی آمریکا گفت که ونس در مباحثات سیاسی پیرامون ایران نقش پررنگی دارد.
این جبهه همچنین شامل «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه ترامپ در امور غرب آسیاست که مذاکرهکننده آمریکا در دور اول مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن در عمان بود. «پیت هگسث» وزیر دفاع آمریکا نیز در این جبهه قرار دارد که «تاکر کارلسون» چهره شناختهشده رسانهای و نزدیک به ترامپ است.
نگرانی این گروه این است که اقدام نظامی علیه تاسیسات هستهای ایران نظامیان آمریکایی در منطقه را در صورت پاسخ متقابل ایران در معرض خطر قرار دهد. آنها همچنین استدلال میکنند که یک درگیری جدید در منطقه موجب افزایش شدید قمیت نفت در برههای حساس برای اقتصاد آمریکا خواهد شد.
والتز، روبیو، گراهام و کاتن در جبهه دوم
در ادامه این مطلب آمده است: مقامهای آمریکایی میگویند جبهه دیگر متشکل از «مایک والتز» مشاور امنیت ملی و «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا بهشدت نسبت به ایران شکاک هستند و درباره ایران موضوع که یک شانس یک توافق باعث عقبگرد برنامه هستهای ایران شود، تردید دارند. سناتورهای نزدیک به ترامپ مانند «لیندسی گراهام» و «تام کاتن» نیز این دیدگاه را دارند.
این جبهه بر این باور است که ایران ضعیفتر از همیشه است و بنابراین، آمریکا باید از مصالحه خودداری کرده و در عوض، روی برچیده شدن برنامه هستهای ایران پافشاری کند. گزینه دیگر از نظر آنها، اقدام نظامی مستقیم علیه ایران یا حمایت از حمله رژیم صهیونیستی است.
کرملین: مسکو آماده کمک به حلوفصل مسئله هستهای ایران است
خبر دیگر اینکه، «دمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین گفت که روسیه آماده است به هر طریق ممکن به حلوفصل سیاسی و دیپلماتیک وضعیت پیرامون برنامه هستهای ایران کمک کند.
پسکوف تاکید کرد: ما آمادهایم هر کاری که از ما ساخته باشد انجام بدهیم.
خبرگزاری ریانووستی با انتشار این مطلب گزارش داد که پسکوف گفت: مسئله اینکه روسیه و چین میتوانند ضامن توافق آمریکا-ایران باشند، به مذاکرات میان ۲ کشور بستگی دارد.
سخنگوی کرملین گفت که انتظار داریم دور دوم مذاکرات (ایران و آمریکا) طبق برنامه برگزار شود.
آمریکا تحریمهای مرتبط با ایران را اعمال کرد
در همین شرایط، وزارت خزانهداری آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که واشنگتن تحریمهای جدیدی را اعمال کرده است که نفتکشهای مرتبط با ایران را هدف قرار میدهد.
این وزارتخانه 7 شرکت کشتیرانی و 5 کشتی که پرچمهای پاناما و کامرون داشتند، را به فهرست تحریمهای خود اضافه کرده است.
شرکتهای تحریم شده توسط آمریکا از جمله در پاناما، مالزی و جزایر مارشال مستقر هستند.
تحریمهای جدید آمریکا به بهانه خرید نفت ایران
وزارت خزانهداری آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی افزود: امروز، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (OFAC) یک پالایشگاه مستقل مستقر در چین موسوم به «تیپات» (کوچک) به نام شرکت شیمیایی شاندونگ شنگشینگ را به دلیل نقش آن در خرید بیش از یک میلیارد دلار نفت خام ایران، از جمله از یک شرکت صوری متعلق به نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران (IRGC-QF)، تحریم کرد.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا ادعا کرد: «هر پالایشگاه، شرکت یا دلالی که تصمیم به خرید نفت ایران یا تسهیل تجارت نفت این کشور بگیرد، خود را در معرض خطر جدی قرار میدهد. آمریکا متعهد به مختل کردن اقدامات همه بازیگرانی است که از زنجیره تأمین نفت ایران پشتیبانی میکنند، زنجیرهای که حکومت ایران از آن برای حمایت از گروههای وابسته و شرکای تروریستی خود استفاده میکند.»
وزارت خزانهداری آمریکا همچنین گفت: اقدام روز چهارشنبه طبق فرمان اجرائی (E.O.) ۱۳۹۰۲ انجام میشود که بخشهای نفت و پتروشیمی ایران را هدف قرار میدهد و دومین اقدام اوفک علیه یک پالایشگاه کوچک است که نفت خام ایران را خریداری کرده است. این، همچنین ششمین دور تحریمهایی است که فروش نفت ایران را از زمان صدور یادداشت امنیت ملی ریاست جمهوری شماره ۲ (NSPM-۲) توسط رئیسجمهوری هدف قرار میدهد و کارزاری برای اعمال حداکثر فشار اقتصادی بر ایران است.
ایران حملات نظامی آمریکا به یمن را شدیداً محکوم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ادامه حملات هوائی آمریکا به برخی مناطق در یمن را بهشدت محکوم کرد و خواستار پایان سکوت و بیعملی شورای امنیت و تحرک سازمان همکاری اسلامی برای توقف قانونشکنی و نقض صلح و امنیت بینالمللی و محکومیت تعرض به یمن شد.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه روز چهارشنبه ۲۷ فروردینماه ادامه حملات هوائی آمریکا به برخی مناطق در یمن که منجر به شهید و مجروح شدن شهروندان یمنی و تخریب منازل مردم و زیرساختهای این کشور شده است را بهشدت محکوم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه حملات هوائی آمریکا علیه یمن را غیرقانونی و نقض آشکار اصول و قواعد بنیادین حقوق بینالملل توصیف و تأکید کرد: این حملات صرفا موجب جری شدن بیشتر رژیم صهیونیستی در ادامه نسلکشی در فلسطین اشغالی و تشدید ناامنی در منطقه خواهد شد. بقایی ضمن ابراز همبستگی جمهوری اسلامی ایران با ملت مقاوم یمن که بر اساس وظیفه انسانی خود با تمام وجود از مردم مظلوم فلسطین در برابر اشغالگری و نسلکشی رژیم صهیونیستی حمایت میکنند، حملات نظامی آمریکا علیه یمن و نقض تمامیت سرزمینی این کشور را تهدیدی آشکار علیه صلح و امنیت بینالمللی توصیف کرد. وی همچنین خواستار پایان سکوت و بیعملی شورای امنیت سازمان ملل متحد و تحرک همهجانبه و مؤثر دولتهای اسلامی و سازمان همکاری اسلامی جهت توقف قانونشکنی و نقض صلح و امنیت بینالمللی و محکومیت تعرض به یمن شد.
تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۱/۲۸، ۰۶:۳۹:۵۳ بازدیدها: 54