به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 223
بازدید دیروز: 2,564
بازدید هفته: 2,787
بازدید ماه: 289,639
بازدید کل: 25,276,497
افراد آنلاین: 9
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
یکشنبه ، ۳۰ دی ۱٤۰۳
Sunday , 19 January 2025
الأحد ، ۱۹ رجب ۱٤٤۶
دی 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
3029
آخرین اخبار
عراقچی: راه برون‌رفت از چالش‌های این زمانه حساس تقویت همکاری‌ها در محیط همسایگی است ۱۴۰۳/۱۰/۲۸
عراقچی: 
راه برون‌رفت از چالش‌های این زمانه حساس
تقویت همکاری‌ها در محیط همسایگی است
  ۱۴۰۳/۱۰/۲۸

‫عراقچی: راه برون رفت از چالش های این زمانه حساس تقویت همکاری ها در محیط  همسایگی است - خبر روز | خبر فارسی‬‎

وزیر امور خارجه اظهار داشت: راه برون‌رفت از چالش‌ها و تنگناهای این زمانه حساس، افزایش سطح مناسبات و درک تعامل همه‌جانبه همراه با تکامل و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای در محیط همسایگی است.
سیدعباس عراقچی که رئیس‌جمهور را در سفر به تاجیکستان همراهی کرد در پایان این سفر پیامی را در حساب شخصی خود در فضای مجازی به اشتراک گذاشت. وزیر خارجه در این پیام که در حساب کاربری او در شبکه ایکس منتشر شد، نوشت: یک روز پرکار در شهر زیبای دوشنبه تاجیکستان، و چه دلنشین است مذاکره با زبان شیرین فارسی، به‌خصوص وقتی رؤسای جمهور دو کشور اشعار زیبای فردوسی و رودکی را چاشنی مذاکرات خود 
می‌کنند.
‏وی افزود: تاریخ، فرهنگ و به‌خصوص زبان مشترک، دو کشور ایران و تاجیکستان را به ملتی واحد تبدیل کرده است. راه برون‌رفت از چالش‌ها و تنگناهای این زمانه حساس، افزایش سطح مناسبات و درک تعامل همه‌جانبه همراه با تکامل و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای در محیط همسایگی است.
‏عراقچی خاطرنشان کرد: ایران و تاجیکستان در کنار سایر همسایگان، به‌ویژه افغانستان، از ظرفیت بالایی در جهت ایجاد اتصال میان شرق و غرب و حتی مرکز و جنوب آسیا برخوردار هستند. بی‌جهت نیست برای دوره‌ای بلند در قرون گذشته نگاه استعمارگران معطوف به استیلا بر این جغرافیا بوده است. اکنون نیز اثر عوامل بی‌ثبات‌کننده فرامنطقه‌ای و تحرک عناصر مخرب درون‌منطقه‌ای همچون تروریسم و افراطی‌گری، مواد مخدر، مهاجرت‌های غیرقانونی و تغییرات اقلیمی در تلاشند که بر این پهنه از جغرافیای ما مستولی شوند.
‏رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: راهکار مبارزه دائمی و تاریخی ما در برابر تندبادهای حوادث، همانا کمک به پیشرفت متوازن و توأم با برنامه‌ریزی جامع درون‌منطقه‌ای است، گامی که در این سفر رؤسای جمهور دو کشور با امضای بیش از بیست یادداشت تفاهم برداشتند.
‏وی در پایان اظهار داشت: در یک جمله؛ سرنوشت جمعی مردمان و همسایگان ما ایجاب می‌کند به اتفاق گام‌هایی جدی، استوار و بهنگام برداشته شود.
بررسی آخرین تحولات غزه در گفت‌وگوی عراقچی و رئیس دفتر سیاسی حماس
عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و خلیل الحیه رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه، در تماسی تلفنی، در مورد آخرین وضعیت تحولات میدانی در غزه و توافق آتش‌بس رایزنی و تبادل‌نظر کردند.
وزیر امور خارجه در این گفت‌وگوی تلفنی، ضمن تبریک پیروزی مقاومت و مردم فلسطین و پایداری اسطوره‌ای آنها در برابر نسل‌کشی و جنایات بی‌سابقه رژیم صهیونیستی طی ۱۵ ماه گذشته که رژیم اشغالگر را مجبور به تسلیم و پذیرش توافق آتش‌بس و تبادل اسرا کرد، بر موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در استمرار حمایت از آرمان فلسطین و مقاومت مشروع و قانونی ملت فلسطین علیه اشغالگری و ‌نقض‌ حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین تاکید کرد.
رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در غزه نیز گزارشی از آخرین وضعیت غزه و مذاکرات آتش‌بس ارائه کرد و ضمن قدردانی از حمایت‌های رهبری، دولت و ملت ایران و تقدیر از پشتیبانی گروه‌های مقاومت لبنان، یمن و عراق از مردم فلسطین، این حمایت‌ها را در کسب این پیروزی بزرگ بسیار مؤثر دانست و تاکید کرد مردم مقاوم و شجاع فلسطین با همدلی و انسجام مثال‌زدنی تا تحقق همه حقوق حقه خود به مقاومت ادامه 
خواهند داد.
گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مصر در مورد تحولات غزه
عراقچی پنجشنبه‌شب در تماس تلفنی دیگری با بدر عبدالعاطی وزیر خارجه جمهوری عربی مصر، راجع به تحولات غزه و توافق آتش‌بس و همچنین موضوعات مرتبط با روابط دوجانبه رایزنی و تبادل‌نظر کردند.
رئیس دستگاه دیپلماسی ضمن استقبال از توافق حاصله برای برقراری آتش‌بس در غزه و توقف جنایات رژیم اشغالگر، از تلاش‌های مصر در این زمینه تشکر و اظهار امیدواری کرد ترتیبات پیش‌بینی‌شده در توافق به صورت کامل اجرائی 
شود.
وزیر امور خارجه مصر نیز با ابراز خرسندی از دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه، اظهار امیدواری کرد اجرائی شدن این توافق منجر به کاهش رنج‌ و آلام مردم غزه شود.
تأکید عراقچی بر رسیدگی به وضعیت آوارگان غزه
وزیر امور خارجه ایران و شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر، پنجشنبه‌شب در تماس تلفنی، راجع به توافق برقراری آتش‌بس در نوار غزه و موضوعات مورد علاقه مشترک گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.
عراقچی در این گفت‌وگو ضمن ابراز خرسندی از توافق حاصله که در نتیجه ایستادگی و پایداری مقاومت و مردم مقاوم غزه در برابر نسل‌کشی ۱۵ ماهه رژیم اشغالگر حاصل شد، از تلاش‌های قطر در این زمینه قدردانی کرد و بر ضرورت اهتمام جامعه جهانی نسبت به بهبود وضعیت زندگی مردم فلسطین در نوار غزه به‌ویژه ارسال فوری کمک‌های بشردوستانه، رسیدگی به وضعیت آوارگان و بازسازی خرابی‌های ناشی از تجاوزات رژیم صهیونیستی تاکید 
کرد.
به گزارش ایرنا، وزیر خارجه قطر نیز ضمن ارائه گزارشی در مورد روند مذاکرات منتهی به توافق آتش‌بس، از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مردم فلسطین به‌ویژه در ۱۵ ماه اخیر قدردانی کرد.

 

 

بقایی ادعای نیویورک‌تایمز درباره تماس «ایلان ماسک» با ایروانی را تکذیب کرد

‫اسماعیل بقایی به حیث سخنگوی وزارت امور خارجه ایران منصوب شد - IRNA  Afghanistan‬‎

سخنگوی وزارت خارجه ایران تماس فرد نزدیک به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا با سفیر ایران در سازمان ملل را تکذیب کرد.
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران بامداد روز پنجشنبه 27 دی 1403 و در پاسخ به سؤال خبرنگاران، ادعای یک روزنامه آمریکایی مبنی بر تماس «ایلان ماسک» با «امیرسعید ایروانی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در نیویورک و نقش او در آزادی «چچیلیا سالا» روزنامه‌نگار ایتالیایی را تکذیب کرد.
بقائی همچنین این ادعا را یک داستان‌سرایی و خیال‌بافی رسانه‌ای توصیف کرد.
به گزارش ایسنا، نیویورک‌تایمز پیش از این نیز مدعی دیدار ایلان ماسک با ایروانی در نیویورک شده بود؛ ادعایی که مقام‌های ایرانی از جمله «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، آن ‌را رد کرده بودند. 
بقایی: انتظار داریم روسیه نقش پررنگ‌تری برای وادار کردن اسرائیل به رعایت تعهداتش ایفا کند
بقایی همچنین در گفت‌وگویی با نووستی بیان کرد که «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران که برای امضای توافقنامه شراکت جامع راهبردی ایران و روسیه به مسکو سفر کرده است، در دیدار با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود قرار است درباره موضوعاتی از جمله تحولات سوریه و نوار غزه گفت‌وگو کند.
خبرگزاری نووستی گزارش داد که بقایی در گفت‌وگویی اختصاصی با این رسانه بیان کرد: هدف اصلی این سفر امضای توافقنامه شراکت جامع راهبردی میان ۲ کشور است اما طبعا، از این فرصت برای رایزنی درباره جنبه‌های مختلف روابط ۲ کشور، تحولات منطقه، از جمله تغییرات در غرب آسیا، به ویژه در قفقاز و آسیای مرکزی، همچنین تحولات جامعه بین‌المللی استفاده خواهد شد.
ارتباط نزدیک ایران و روسیه
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به این سؤال که آیا مذاکرات روسیه و ایران شامل هماهنگی تلاش‌ها در پرونده سوریه هم خواهد بود یا خیر و اینکه موضع ایران درباره تقویت همکاری با روسیه برای ایجاد ثبات در منطقه، به‌ویژه در سوریه، فلسطین و لبنان، چیست، به نووستی گفت: جمهوری اسلامی ایران از هر تلاشی برای اعاده و حفظ صلح و امنیت در منطقه حمایت می‌کند و با دوستان روس نیز در این زمینه در ارتباط نزدیک است. روسیه بازیگر مهم و اثرگذاری در سطح بین‌المللی است و در منطقه غرب آسیا نیز نقش مهمی داشته و کماکان خواهد داشت. در رابطه با سوریه، ایران و سوریه بنا به خواست و دعوت دولت وقت سوریه، همکاری نزدیکی برای مقابله با گسترش تروریسم و افراطی‌گری خشن در آن کشور و منطقه داشتند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در این گفت‌وگو تایید کرد: انتظار داریم روسیه نقش پررنگ‌تری برای وادار کردن اسرائیل به رعایت تعهداتش و توقف خشونت ایفا کند.
احتمال مطرح شدن موضوع برنامه هسته‌ای ایران در رایزنی پزشکیان و پوتین
بقایی با اشاره به محورهای سفر پزشکیان به مسکو گفت: اینکه ۲ رئیس‌جمهور از این فرصت برای صحبت کردن درباره آخرین تحولات مسئله هسته‌ای ایران استفاده کنند، کاملا طبیعی است. روسیه به عنوان یک عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل و یکی از اعضای توافق هسته‌ای نقش مهمی در شکل دادن این دستاورد دیپلماتیک (توافق هسته‌ای) داشت. نقش سازنده و مهم روسیه در این زمینه، در آینده نیز مهم و ضروری خواهد بود.
نقش سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در این گفت‌وگو درباره تاثیر فعالیت‌های گروه بریکس و سازمان همکاری شانگهای که تهران و مسکو، هر ۲، عضو آن هستند، گفت: بریکس و سازمان همکاری شانگهای ۲ نهاد مهم با فعالیت‌هایی عمل‌گرایانه در حوزه اقتصاد، سیاست و امنیت هستند که اهمیت آن‌ها روزبه‌روز در حال افزایش است و نه‌تنها موجب کاهش مؤثر تاثیر اقتصادی و سیاسی (تحریم‌ها) خواهند شد، بلکه قابلیت خنثی کردن تحریم‌های غرب را نیز دارند و به  تعدیل و اصلاح روابط بین‌المللی نیز کمک خواهند کرد.
همکاری‌های مشترک ایران و روسیه برای مقابله با تحریم‌های غربی و سیاست‌های یکجانبه‌گرایانه غرب
به گزارش ایسنا، بقایی درباره همکاری‌های تهران-مسکو در زمینه مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب و تحریم‌های آتی گفت: ما با روسیه همکاری‌های دوجانبه گسترده‌ای در راستای منافع متقابل اقتصادی ۲ ملت داریم و در سطح سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد نیز برای مقابله با ترویج و تثبیت هنجارها و مفاهیم مغایر با اصول منشور ملل متحد رایزنی‌های نزدیکی داریم. تشکل «دوستان منشور ملل متحد» یکی از ابتکارهایی است که تعداد قابل توجهی از کشورها را گرد هم آورده و در زمینه هنجارسازی حقوقی-بین‌المللی برای حراست از قواعد حقوق بین‌الملل فعال است.

 

تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۱۰/۲۹، ۰۶:۰۸:۰۱       بازدیدها: 1