عراقچی در دیدار معاون وزیر خارجه ارمنستان: آمادگی ایران برای کمک به برقراری صلح و تداوم ثبات در قفقاز جنوبی ۱۴۰۳/۱۱/۰۲
عراقچی در دیدار معاون وزیر خارجه ارمنستان:
آمادگی ایران برای کمک به برقراری صلح و تداوم ثبات در قفقاز جنوبی
۱۴۰۳/۱۱/۰۲
وزیر امور خارجه ایران، روابط ایران و ارمنستان را در راستای منافع متقابل دو ملت و نیز صلح و ثبات پایدار در قفقاز جنوبی برشمرد و آمادگی ایران را برای کمک به برقراری صلح و تداوم ثبات و امنیت در منطقه اعلام کرد.
واهان گوستانیان، معاون وزیر امور خارجه ارمنستان با رئیس دستگاه دیپلماسی و همتای ایرانی دیدار و گفتوگو کرد.
مجید تختروانچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه درباره دیدار این دیپلمات ارشد ارمنستانی گفت که در دیدار واهان گوستانیان جنبههای مختلف روابط مستحکم دو کشور بررسی شد.
تختروانچی با بیان اینکه ایران و ارمنستان از پیوندهای دوستی سنتی و تاریخی برخوردارند، اعلام کرد که دو کشور مصمم به تقویت روابط در زمینههای متعدد هستند.
به گزارش فارس، ارمنستان جزو ۱۲ کشوری بود که اول آذرماه به قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در شورای حکام آژانس بینالمللی آژانس اتمی رای ممتنع داد.
تاکید بر توسعه و تعمیق روابط دوجانبه
معاون وزیر خارجه ارمنستان همچنین با سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ملاقات کرد و در این دیدار گفت که کشورش برای توسعه و تعمیق روابط با جمهوری اسلامی ایران اهمیت ویژهای قائل است.
گوستانیان از مواضع ایران در قبال تحولات منطقه قفقاز جنوبی قدردانی و بر رویکرد کشورش در تداوم سیاست حسن همجواری و توسعه همهجانبه روابط با ایران تأکید کرد.
وزیر امور خارجه هم به روابط بسیار خوب و همکاریهای گسترده فیمابین ایران و ارمنستان در زمینههای گوناگون اشاره کرد و گفت که دولت چهاردهم مایل به توسعه و تعمیق هرچه بیشتر روابط دوجانبه است.
عراقچی روابط ایران و ارمنستان را در راستای منافع متقابل دو ملت و نیز صلح و ثبات پایدار در قفقاز جنوبی برشمرد و آمادگی ایران را برای کمک به برقراری صلح و تداوم ثبات و امنیت در منطقه اعلام کرد.
پیش از این هم علیاکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی که اخیراً به دعوت همتایان خود به باکو و سپس به ارمنستان رفت، در دیدار با آرمنگریگوریان، همتای ارمنستانی آمادگی ایران برای کمک به توسعه روابط سیاسی، امنیتی و اقتصادی بین کشورهای منطقه قفقاز جنوبی و در صورت نیاز میانجیگری برای رفع اختلافها را اعلام کرده بود.
احمدیان همچنین در دیدار با نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان صلح و ثبات را تنها با کمک و همکاری کشورهای منطقه امکانپذیر دانست و گفت: حضور نیروهای فرامنطقهای و بیگانه بر پیچیدهتر شدن معادلات سیاسی و امنیتی منطقه میافزاید.
نخستوزیر ارمنستان هم در این دیدار ضمن گرامیداشت یاد شهید رئیسی، بر هدفگذاری اقتصادی بین دو کشور برای رسیدن به سقف سه میلیارد دلار در روابط تجاری که در زمان رئیسجمهور شهید توافق شده بود، تأکید کرد.
۲۴ آبانماه هم آرارات میرزویان، وزیر خارجه ارمنستان در تماس تلفنی با عراقچی از وی برای سفر به ایروان دعوت کرد. عراقچی در این تماس تلفنی بر آمادگی ایران برای تعمیق و گسترش هرچه بیشتر روابط در همه عرصههای مورد علاقه طرفین تأکید کرد.
وزیر امور خارجه ارمنستان هم استمرار رایزنیها بین ایران و ارمنستان در خصوص تحولات منطقه را مهم خواند و دو طرف توافق کردند که به رایزنیهای مستمر برای ارتقای مناسبات دوجانبه و هماهنگی در مورد مسائل منطقه ادامه دهند.
به گزارش فارس، پیش از آن وزرای خارجه در نشست وزرای خارجه فرمت ۳+۳ در استانبول شرکت کردند. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه که عراقچی را در این سفر همراهی میکرد، ۲۷ مهرماه از آمادگی ایران برای همکاری با سایر شرکا به منظور اطمینان از برقراری صلح و ثبات در قفقاز جنوبی خبر داد. عراقچی هم در این نشست ضمن استقبال از پیشرفت در روند مذاکرات صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان، احترام به تمامیت ارضی، حاکمیت ملی، مرزهای شناخته شده بینالمللی و اجتناب از توسل یا تهدید به استفاده از زور را لازمه صلح پایدار در منطقه خواند.
آرارات میرزویان و عراقچی در حاشیه هفتادونهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک هم با یکدیگر دیدار کرده بودند. میرزویان پس از تصدی عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه در تماس تلفنی ضمن تبریک به وی و ابراز خرسندی از روابط دوستانه دو کشور بر اراده کشورش برای گسترش روابط تأکید و از مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص تمامیت ارضی ارمنستان و تحولات منطقه قدردانی کرد.
معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه توافق کردیم گفتوگو با اروپا را ادامه دهیم، گفت: ایران همانند گذشته، آمادگی برای آغاز و از سرگیری مذاکرات رفع تحریم را دارد.
کاظم غریبآبادی، معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه روز سهشنبه دوم بهمنماه در جمع خبرنگاران و در حاشیه کنفرانس بزرگداشت هفتادوپنجمین سالگرد تصویب کنوانسیونهای چهارگانه ژنو در مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران همانند گذشته، آمادگی برای آغاز و از سرگیری مذاکرات رفع تحریم را دارد. ما همیشه این اراده را داشتیم و اگر این اراده در طرفهای دیگر نیز وجود داشته باشد، بر این باوریم که گفتوگوها شکل خواهد گرفت و به نتیجه خواهد رسید.
غریبآبادی خاطرنشان کرد: اگر برخی طرفها سیاست و رویکرد دیگری را در پیش بگیرند، جمهوری اسلامی ایران نیز متناسب با همان سیاست رویکرد خود را تنظیم خواهد کرد، ولی همچنان بر این باوریم که زمینهها و فرصتهای مناسب برای از سرگیری گفتوگو و رسیدن به تفاهم وجود دارد.
تحریم بر زندگی مردم تأثیر میگذارد
این دیپلمات ارشد ایرانی یادآور شد: همگان میدانند که برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران صلحآمیز است و تحریمهای یکجانبه غیرقانونی هم به اهداف خود دست پیدا نکرده است.
وی افزود: انکار نمیکنیم که تحریم در هر صورت بر زندگی مردم تأثیر میگذارد، نهتنها در ایران، بلکه در هر کشور دیگر تحت تحریم، اما هدف واضح آن ایجاد تغییرات دیگری در کشورهای تحت تحریم است و اینها به اهداف خودشان دست پیدا نکردند.
توافق برای ادامه گفتوگو با اروپا
معاون وزیر خارجه بیان کرد: عاقلانهترین کار این است که گفتوگوهای رفع تحریم آغاز شود و به مسیر صحیح و درست خود برگردیم.غریبآبادی با اشاره به سه دور گفتوگویی که با سه کشور اروپایی برگزار شده و دور سوم آن هفته گذشته در ژنو برگزار شد، اضافه کرد: توافق کردیم گفتوگو با اروپا را ادامه دهیم و تاریخ گفتوگوها را از طریق مشورتهایی که خواهیم داشت، تعیین خواهیم کرد.
غریبآبادی: اسرائیل جدیترین ناقض حقوق بینالملل بشردوستانه است
غریبآبادی روز سهشنبه در کنفرانس بزرگداشت هفتادوپنجمین سالگرد تصویب کنوانسیونهای چهارگانه ژنو در مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.
جنگ تاریخی به قدمت آفرینش انسان دارد
معاون وزیر خارجه اظهار داشت: این کنوانسیونها که نهتنها پایهگذار حقوق بینالملل بشردوستانه هستند، بلکه در این سالها در برخی موارد نقشی اساسی در کاهش و رفع رنجهای انسانها در زمان جنگها و بحرانهای انسانی ایفا کردهاند.
وی با بیان اینکه جنگ به عنوان پدیدهای شوم تاریخی به قدمت آفرینش انسان دارد، اظهار داشت: در این میان حقوق جنگ یا حقوق مخاصمات مسلحانه از جمله مباحث و موضوعاتی است که از آغاز شکلگیری حقوق بینالملل مورد بحث و بررسی قرار گرفته تا این پدیده تلخ را با موازین اخلاقی و انسانی منطبق کند.
غریبآبادی اضافه کرد: حقوق بشردوستانه با قبول این واقعیت پدیده مخرب به منظور کاهش آلام و احترام به کرامت انسانها، حمایت از غیرنظامیان جلوگیری از تخریب اموال، محدود کردن آثار ناشی از جنگ و پیگرد و محاکمه و کیفر جنایتکاران جنگی، نقش بسیار تعیینکنندهای در کنترل و هدایت مخاصمات مسلحانه دارد.
معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت خارجه ادامه داد: گزارشهای سالانه سازمان ملل در مورد حفاظت از غیرنظامیان نشان میدهد که درگیریهای مسلحانه همچنان با تعداد بالای مرگ و میر غیرنظامیان، مجروحان، افراد آواره و ناپدید شدن و تخریب و ویران شدن خانهها، مدارس، بیمارستانها و آسیب به زیرساختهای غیرنظامی همراه بوده است.
نقش سازمان ملل در وادار ساختن طرفهای درگیری به پایبندی به حقوق بینالملل بشردوستانه
این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: حفاظت از غیرنظامیان نیازمند رویکردی جامع برای پیشبینی و کاهش چنین خطرات و رنجهایی است. تمام تلاشها باید در راستای اطمینان از رعایت قوانین بینالمللی بشردوستانه صورت بگیرد و اینکه غیرنظامیان و اهداف غیرنظامی بدون توجه به صحنه جنگ مورد حفاظت قرار گیرند.
وی اضافه کرد: سازمان ملل در وادار ساختن طرفهای درگیری به پایبندی به تعهدات و احترام به حقوق بینالملل بشردوستانه، دارای نقشی حیاتی است. علاوهبر این دولتها باید برای اطمینان از رعایت حقوق بینالملل بشردوستانه اقدامات بیشتری انجام دهند.
غریبآبادی ادامه داد: کنوانسیونهای ۱۹۴۹ ژنو و پروتکلهای الحاقی سنگ بنای چارچوبهای حقوقی برای حفاظت از غیرنظامیان و کسانی که در منازعات مسلحانه شرکت نمیکنند، هستند.
کشورها هرگز نباید غیرنظامیان را هدف حملات قرار دهند
وی بیان کرد: کنوانسیونهای چهارگانه ژنو در حقیقت پاسخی به نیازهای بشری در شرایط بحرانی جنگها و درگیریها بودند. این کنوانسیونها که به منظور حفظ کرامت انسانی در برابر خشونتهای جنگی طراحی شدند به کشورهای امضاکننده این امکان را میدهد که اصول بنیادین حقوق بشر را حتی در پیچیدهترین شرایط مورد تأکید قرار دهند.
معاون وزیر خارجه اضافه کرد: دیوان بینالمللی دادگستری در نظر مشورتی خود در سال ۱۹۹۶ در مورد «قانونی بودن تهدید یا استفاده از سلاحهای هستهای» بر دو اصل اساسی حقوق بینالملل بشردوستانه یعنی تمایز بین نظامیان و غیرنظامیان و ممنوعیت رنجهای غیرضروری تأکید کرده است. دیوان به صراحت اعلام کرده کشورها هرگز نباید غیرنظامیان را هدف حملات قرار دهند. در نتیجه هرگز نباید از سلاحهایی استفاده کنند که قادر به تشخیص اهداف غیرنظامی و نظامی نیستند.
غریبآبادی گفت: بهرغم الزام آور بودن قواعد بینالمللی بشردوستانه، چالش جدی که جامعه بینالمللی امروزه با آن مواجه است، عدم پایبندی طرفین درگیر به این قواعد است.
تشکیل کارگروه در قوه قضائیه
وی با ذکر این نکته که جمهوری اسلامی ایران همواره به اصول بشردوستانه پایبند بوده، خاطرنشان کرد: ایران معتقد است نقض این حقوق نهتنها به حقوق انسانها آسیب میرساند بلکه بر امنیت و ثبات جهانی تاثیر منفی میگذارد. در این سالها ما شاهد بحرانهای انسانی متعددی در نقاط مختلف جهان بودهایم که در بسیاری از این موارد نقض آشکار و بیرحمانه اصول حقوق بشردوستانه از جمله در برابر غیرنظامیان و افرادی که تحت تاثیر جنگها و درگیریها قرار میگیرند، مشاهده شده است.
معاون وزیر خارجه افزود: معتقدیم اجرای کامل این کنوانسیونها نهتنها نیازمند اراده سیاسی کشورهای عضو بلکه نیازمند تقویت سازوکارهای نظارتی و پاسخگویی به موارد نقض حقوق بشر در سطح جهانی است.
غریبآبادی ادامه داد: برای اجرای بهتر مفاد کنوانسیونهای ۱۹۴۹ ژنو یک کارگروه ویژه در قوه قضائیه ایران برای تهیه پیشنویس قانون جدید با هدف جرمانگاری شنیعترین جنایات بینالمللی از جمله جنایات جنگی تشکیل شده است و اعضای آن شامل قضات عالیرتبه، دادستانها، وکلا، اساتید برجسته دانشگاهها و نمایندگان وزارت خارجه و دادگستری هستند. بعد از نهائی شدن این لایحه توسط هیئت وزیران برای تصویب به مجلس تقدیم خواهد شد.
اسرائیل جدیترین ناقض حقوق بینالملل بشردوستانه
وی افزود: مایه تأسف و نگرانی است که در غرب آسیا از جمله در سرزمینهای اشغالی فلسطین اجرای قوانین بینالمللی بشردوستانه به شدت نقض شده و میشود. جدیترین نقض حقوق بینالملل بشردوستانه سیاستها و اعمال سیستماتیک ضد انسانی و نژادپرستانه رژیم اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطین است.
غریبآبادی ادامه داد: نسلکشی، ایجاد قحطی، کشتار وسیع غیرنظامیان از جمله کودکان، زنان و سالخوردگان، نابودی بیمارستانها و سیستم بهداشت و درمان حمله به مساجد، کلیساها و تخریب عامدانه مراکز فرهنگی و تاریخی حمله علیه کارمندان بینالمللی و خبرنگاران، تخریب منازل مسکونی و مزارع، کوچ اجباری و دستهجمعی مردم فلسطین، تداوم تجاوز و غصب سرزمینهای فلسطین از طریق شهرکسازی، تنها بخشی از جنایاتی است که علیه ملت فلسطین ارتکاب شده است.
بیتفاوتی در مقابل بشریت
معاون وزیر خارجه ادامه داد: بیتفاوتی در مقابل این جنایات، بیتفاوتی در مقابل بشریت، کرامت و تمامیت روحی و جسمانی اوست. این بیتفاوتی باعث خواهد شد که مبانی حقوق بینالملل بشردوستانه که اخلاقیترین و انسانیترین مقررات حیات بینالمللی هستند، سست و لرزان شده و باعث شود که جنایتکاران دیگر آن را به عنوان مجوزی تلقی کنند تا در آینده هر جنایتی را علیه انسانهای بیگناه اعمال کنند.
نقض آشکار کنوانسیون چهارم ژنو توسط اسرائیل
وی اضافه کرد: تمام موارد فوق بدون توجه به این واقعیت است که رژیم اشغالگر اسرائیل طی دههها تعهدات خود به عنوان یک قدرت اشغالگر را که در کنوانسیون چهارم ژنو ذکر شده است، آشکارا نقض کرده است. این امر توسط نهادهای مختلف سازمان ملل متحد از جمله ارگان قضائی اصلی آن دیوان بینالمللی دادگستری در نظر مشورتی دیوار حائل در سال ۲۰۰۴ و همچنین آخرین نظر مشورتی آن در ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۴ در مورد «پیامدهای قانونی ناشی از سیاستها و اقدامات اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطین تأیید شده است.»
استانداردهای دوگانه
این دیپلمات ارشد ایرانی ادامه داد: جهان در حال حاضر با چالشها و تنشهای متعدد، در هم پیچیده و ظاهرا مزمنی مواجه است که تلاشهای معدود و حرکتهای محدود صورت گرفته برای حل و فصل آنها ناکافی است. زیرا عوامل ایجادکننده این بحرانها با سرعت بیشتری عمل میکنند و پیش میروند.
غریبآبادی گفت: گرسنگی، قحطی، آوارگی، تغییرات اقلیمی و بلایای طبیعی مانند سیل، جنگ، جابهجاییهای اجباری، مهاجرت و پناهجویی، درگیریهای مسلحانه و... بحرانهایی هستند که به نظر میرسد جهان را در کنترل خویش درآوردهاند.
وی افزود: این بحرانها که دومینووار در مناطق مختلف جهان در حال رخ دادن هستند، حلقههای به هم پیوسته یک زنجیره تهدیدکننده زندگی انسانها محسوب میشوند.
معاون وزیر خارجه با بیان اینکه برخی کشورها که در موضوعات مختلف مدعی صاحب سبک هستند، برای پیشبرد برنامههای خود در زمینههای مختلف به استانداردهای دوگانهای دست میزنند که بیثباتی جهانی و نقض گسترده حقوق مردم را به دنبال دارد، اظهار داشت: این استانداردهای دوگانه در همه زمینهها قابل مشاهده هستند، اما در زمینه حقوق بشر و حقوق بشردوستانه وضوح آشکارتری دارند.
مرتکبان جنایت در قبال اعمال خود پاسخگو باشند
غریبآبادی خاطرنشان کرد: تمامی اعضای کنوانسیونها باید به تعهدات خود پایبند باشند و در برابر نقضهای آشکار این اصول نهتنها سکوت نکنند، بلکه با همکاریهای مشترک و استفاده از ابزارهای دیپلماتیک و قانونی از حقوق انسانها در برابر جنگها و خصومتها حمایت کنند. همچنین از تمامی اعضا خواستاریم که با عزم راسخ، همبستگی و همکاری بیشتر، گامهای مؤثرتری در جهت تضمین رعایت حقوق بشردوستانه بردارند و به حفظ کرامت انسانی در تمامی سطوح اهتمام بورزند.
به گزارش فارس، وی گفت: ما مسئولیت داریم اطمینان حاصل کنیم که هیچ فردی در جنگها و بحرانها از حقوق بنیادین خود محروم نخواهد شد و مرتکبان جنایت در قبال اعمال خود پاسخگو باشند.
سفیر ایران در لبنان:پیروز واقعی جنگ ۴۷۰ روزه جبهه گسترده مقاومت است
سفیر ایران در لبنان نوشت: علیرغم همه جنایتهای رژیم صهیونیستی، پیروز واقعی جنگ ۴۷۰ روزه، جبهه گسترده مقاومت است.
مجتبی امانی، سفیر ایران در لبنان در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: بعد از توافق آتشبس بین لبنان و رژیم صهیونیستی، یکی از سفرای خارجی مقیم لبنان در ملاقاتی با من مدعی شد اسرائیل هشتاد درصد توان رهبری، عملیاتی و نظامی حزبالله را از بین برده است! به او گفتم اگر این ادعا صحیح باشد، چرا رژیم صهیونیستی جنگ را مدت کوتاه دیگری ادامه نداد تا بیست درصد بقیه را نیز تکمیل و ادعای پیروزیاش نمایان باشد؟ او هیچ پاسخی نداشت.
امانی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی و نتانیاهو در جنگ روانی خود این ادعا را درباره حماس نیز تکرار میکنند، اما اوضاع داخلی هر طرف نشان میدهد که علیرغم همه جنایتهای این رژیم، پیروز واقعی این جنگ ۴۷۰ روزه، جبهه گسترده مقاومت است.
ایروانی: شورای امنیت قاطعانه از تمامیت ارضی غزه دفاع کند
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با تأکید بر اینکه شورای امنیت باید موضعی متحد و قاطع در دفاع از تمامیت ارضی غزه اتخاذ کند، گفت: جنایات اسرائیل در غزه پس از آتشبس نباید نادیده گرفته شود و باید حسابرسی و تعقیب قضائی صورت
گیرد.
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد دوشنبه شب اول بهمنماه (۲۰ ژانویه) در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با موضوع «وضعیت در خاورمیانه، شامل مسئله فلسطین» طی سخنانی ضمن قدردانی از الجزایر برای برگزاری این نشست با اشاره به برقراری آتشبس در غزه گفت: جمهوری اسلامی ایران این فرصت را غنیمت شمرده و این پیروزی بزرگ را به مردم شجاع فلسطین، بهویژه در غزه و تمامی حامیان مقاومت فلسطین در سراسر جهان تبریک میگوید. وی افزود: دستیابی به توافق آتشبس در غزه نمادی از شجاعت، اتحاد، و استقامت مردم فلسطین است که رنجهای بیپایان، از جمله نسلکشی و آوارگی اجباری، را تحمل کردهاند.
غزه همچنان در مرکز بحران انسانی عمیقی قرار دارد
ایروانی با بیان اینکه غزه همچنان در مرکز بحران انسانی عمیقی قرار دارد، اظهار داشت: این تراژدی، معیارهای دوگانه، شکستهای اخلاقی و انفعال جامعه بینالمللی و شورای امنیت را برملا کرد.
وی جنایات رژیم آپارتاید اسرائیل را تکاندهنده خواند و افزود: خانوادهها بهطور کامل نابود شدهاند، بیمارستانها و مدارس تخریب شدهاند و زیرساختهای حیاتی از بین رفتهاند. محاصره غزه، زندگی بیش از دو میلیون نفر را به یک مبارزه روزمره برای بقا تبدیل کرده است و آنان را از غذا، آب، دارو، و برق محروم کرده است. این اقدامات مجازات جمعی در ابعادی غیرقابل تصور است.
آتشبس به راهحل دائمی تبدیل شود
این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: در حالی که آتشبس گامی خوشایند است، باید به یک راهحل دائمی و پایدار تبدیل شود. این امر مستلزم خروج کامل نیروهای رژیم اسرائیل، ارسال بیوقفه کمکهای انسانی و تدوین یک برنامه جامع بازسازی برای غزه است.
به گفته وی عدم تمایل رژیم اسرائیل به عقبنشینی کامل و اصرار بر حفظ کنترل امنیتی بر غزه، این تلاشها را تضعیف کرده و بیثباتی را تداوم میبخشد.
ایروانی اضافه کرد: شورای امنیت باید موضعی متحد و قاطع در دفاع از تمامیت ارضی غزه اتخاذ کند. علاوهبر این، جامعه بینالمللی باید بر حفظ مأموریت آنروا و تأمین مالی پایدار و پیشبینیپذیر برای حمایت از پناهندگان فلسطینی اولویت دهد.
این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: همچنین، مقابله با افزایش خشونتها در کرانه باختری، از جمله حملات شهرکنشینان، که تهدیدی جدی برای صلح و امنیت است، به اقدام فوری و قاطع نیاز دارد.
حسابرسی و تعقیب قضائی جنایتکاران
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل اظهار داشت: جنایات فجیع رژیم اسرائیل در غزه، از جمله کشتار جمعی غیرنظامیان، تخریب زیرساختهای حیاتی، و آوارگی اجباری جوامع کامل، مصادیق نسلکشی، جنایات جنگی، و جنایات علیه بشریت هستند. چنین جنایاتی پس از آتشبس نباید نادیده گرفته شوند؛ باید حسابرسی و تعقیب قضائی انجام شود.
وی افزود: تحقق عدالت و جلوگیری از تکرار این جنایات مستلزم پاسخگویی بیچون و چرا است. ضروری است که شورای امنیت نباید تحت تأثیر پروپاگاندای رژیم تروریستی اسرائیل که تلاش میکند توجهها را از مسائل اصلی منحرف کند، قرار گیرد و تسلیم نشود.
نظارت شورای امنیت بر اجرای کامل و دقیق آتشبس در لبنان
ایروانی همچنین گفت: رژیم اسرائیل باید به تعهد خود به آتشبس با لبنان پایبند باشد، فوراً به نقض حاکمیت لبنان پایان دهد و نیروهای خود را پس از ۶۰ روز از توافق آتشبس از جنوب لبنان خارج کند.
وی افزود: شورای امنیت باید موضعی قاطع اتخاذ کرده و بر اجرای کامل و دقیق توافق آتشبس نظارت داشته باشد. بهطور مشابه، اشغال بلندیهای جولان توسط اسرائیل نقض توافقنامه جدایی نیروها در سال ۱۹۷۴ و قطعنامه ۴۹۷ سازمان ملل است که الحاق آن را غیرقانونی اعلام کرده
است.
ایروانی با ذکر این نکته که جنبشهای مقاومت در سراسر منطقه پاسخی مشروع به دههها اشغال، تجاوز، و سیاستهای توسعهطلبانه اسرائیل هستند، گفت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حمایت قاطع خود را از حق فلسطینیها برای دفاع از خود و مقاومت طبق حقوق بینالملل اعلام میکند.
تاریخ خبر: ۱٤۰۳/۱۱/۰۳، ۰۶:۲۶:٤۳ بازدیدها: 1