به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 4,685
بازدید دیروز: 12,254
بازدید هفته: 31,445
بازدید ماه: 229,220
بازدید کل: 25,839,588
افراد آنلاین: 41
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
چهارشنبه ، ۲۷ فروردین ۱٤۰٤
Wednesday , 16 April 2025
الأربعاء ، ۱۸ شوّال ۱٤٤۶
فروردین 1404
جپچسدیش
1
8765432
1514131211109
22212019181716
29282726252423
3130
آخرین اخبار
خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... ۱۴۰۴/۰۱/۲۴
خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و .... 
۱۴۰۴/۰۱/۲۴
 
آلمان و انگلیس؛ ناقضان تاریخی حقوق بشر مدعیان عدالت برای ایران
با وجود سابقه تاریک استعمار، نسل‌کشی، برده‌داری و بی‌عدالتی تاریخی علیه زنان در آلمان و انگلیس، این دو کشور به بهانه «دغدغه‌های حقوق بشری»، خواستار تمدید کمیته حقیقت‌یاب حقوق بشر در ایران شدند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل در قطعنامه‌ای مداخله‌جویانه برای دومین بار ماموریت کمیته به اصطلاح حقیقت‌یاب درباره ایران را با ۲۴ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع به تصویب رساند. این قطعنامه با درخواست کشورهای آلمان و انگلیس و در لفافه‌ نگرانی‌های حقوق بشری به دستور کار این شورا تبدیل شد. این درصورتی است که این دو کشور از بزرگ‌ترین ناقضان حقوق بشر در تاریخ هستند و مرتکب جنایت‌های متعددی شده‌اند.
 با این تفاسیر آیا ادعاهای ضدایرانی و مداخله‌جویانه این دو کشور، با وجود سابقه تاریک آنها در نقض سیستماتیک حقوق بشر، استعمار و تجاوزات جنگی طی چند دهه گذشته، حمایت از کشتار بی‌رحمانه زنان و کودکان در فلسطین توسط رژیم صهیونیستی و همچنین وضعیت نامناسب رعایت حقوق زن در این کشورها باورپذیر است؟ بررسی جنایت‌های انجام شده توسط این دو کشور در پاسخ به این سؤال رهنمود مناسبی است.
ایجاد اردوگاه‌های وحشت و مرگ در کنیا: کنیا طی سال‌های ۱۸۹۵ تا ۱۹۶۳ در استعمار انگلستان بود. در این دوران انگلیسی‌ها جنایت‌های متعددی را مرتکب شدند که از جمله آن می‌توان به سیاست‌های شدید تبعیض نژادی، سلب زمین‌های کشاورزی از مردم بودمی و سرکوب اعتراضات اشاره کرد. یکی از این جنایت‌های انجام شده سرکوب اعتراضات استقلال‌طلبانه جنبش «مائو مائو» بود.
 اسناد منتشر شده در مورد جنبش مائو مائو نشان می‌دهد که انگلیسی‌ها زنان و کودکان کیکویو (بزرگ‌ترین قوم کنیا) را به خاطر ترس از شورش مردانشان از حدود ۸۰۰ روستای محصور در سراسر حومه شهر، بازداشت می‌کردند. سربازان این کشور غیرنظامیان را در در پاسگاه‌های کیوکو شکنجه می‌کردند و آنها ‌را تحت کار اجباری، گرسنگی، شکنجه، تجاوز جنسی و قتل قرار می‌دادند. به طوری که در حدود ده هزار نفر در این میان کشته شدند. این مدل جنایت‌ها، سبب ایجاد جنبش مائو مائو شد که در نهایت به یک جنگ چریکی با هدف مبارزه با استعمار و سلطه سفیدپوستان و زمین‌داران انگلیسی تبدیل گشت.
کشتار ۲۲ هزار کودک بوئری در آفریقای جنوبی: ارتش انگلیس اردوگاه‌های کار اجباری را به‌ عنوان بخشی از کمپین علیه چریک‌های بوئری که با اشغال کشورشان مخالفت می‌کردند، ایجاد کرد. انگلیسی‌ها غیرنظامیان را از مزارع جمع‌آوری و به اردوگاه‌ها می‌بردند. از ژوئن ۱۹۰۱ تا مه ۱۹۰۲، از ۱۱۵۰۰۰ زندانی در اردوگاه‌های کار اجباری، تقریباً ۲۸۰۰۰ نفر که حدود ۲۲۰۰۰ نفر از آنها را کودکان تشکیل می‌دادند به دلیل وضع بد بهداشتی، گرسنگی و بیماری کشته شدند. 
این تلفات حدود ۱۰ درصد جمعیت بوئری‌ها را تشکیل می‌داد. حدود ۲۰۰۰۰ سیاه‌پوست نیز در دیگر اردوگاه‌های کار اجباری کشته شدند.
کشتار باغ جلیان والا: در ۱۳‌آوریل ۱۹۱۹، حدود ۱۰ هزار مرد، زن و کودک هندی در باغ جلیان والا ایالت پنجاب هند برای برگزاری «جشن بهاری بایساخی» گرد هم آمده بودند. این گردهمایی صرفا برای برگزاری جشنی سالیانه و نه انجام مقدمات یک شورش علیه دولت اشغالگر انگلیس در هند بود. 
با این وجود «دایر» ژنرال انگلیسی، بلافاصله پس از اطلاع از مراسم با ورود به محل، افراد خود را در تنها گذرگاه باریک این باغ قرار داد که توسط ساختمان‌ محصور شده بود. او بدون هیچ هشداری به ۵۰ سرباز دستور داد تا به داخل تجمع شلیک کنند و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه حدود ۱۶۵۰ گلوله در میان جمعیت شلیک شد. بر اساس برآوردهای رسمی، نزدیک به ۴۰۰ غیرنظامی در این جنایت کشته شدند.
وضعیت نامساعد زنان در انگلیس: برخلاف تبلیغات رسانه‌ای و سیاسی در مورد حقوق زنان در انگلستان، خشونت علیه زنان و دختران یک مشکل مهم و در حال افزایش در این کشور اروپایی است. به گزارش خبرگزاری انگلیسی اسکای نیوز، در این کشور از هر ۴ زن، یک نفر قربانی تجاوز جنسی می‌شود. 
کشور آلمان نیز بر اساس جغرافیای فعلی خود، از سال 1871 تشکیل شده است. با وجود عمر کوتاه این کشور، آلمانی‌ها تاکنون جنایت‌های متعددی را خصوصا در برهه جنگ جهانی دوم انجام داده‌اند و وضعیت زنان نیز در این کشور چندان از وضعیت مناسبی برخوردار نیست. برخی از موارد عبارت‌اند از:
نسل‌کشی مردم در نامیبیا: یکی از مهم‌ترین مستعمرات آلمان، کشور نامیبیا در جنوب غربی آلمان بود. آلمان‌ها این سرزمین را در دهه ۱۸۸۰ به استعمار خود درآوردند و با قساوت و خشونت شدید با بومیان آن برخورد کردند. در سال ۱۹۰۴ قبایل هِرِرو و سپس ناما علیه ظلم، تبعیض و غصب زمین‌هایشان توسط استعمارگران آلمانی قیام کردند.
 پاسخ آلمان بسیار خشن و بی‌رحمانه بود. ژنرال لوتر فن تروتا، فرمانده نظامی آلمان در نامیبیا، دستور داد تمام هِرِروها - از زن و مرد گرفته تا کودک - کشته یا از آن سرزمین اخراج شوند. ده‌ها هزار نفر کشته شدند، بسیاری در بیابان‌ها از گرسنگی و تشنگی مردند. بازماندگان نیز به اردوگاه‌های کار اجباری فرستاده شدند که شرایط در آنها مشابه اردوگاه‌های کار اجباری دوران نازی‌ها بود. گفته می‌شود حدود ۸۰درصد جمعیت هِرِروها و ۵۰ درصد ناماها در این جنایت کشته شدند.
وضع نامساعد زنان در آلمان: آمارهای رسمی نشان می‌دهند که خشونت علیه زنان در آلمان بالا است؛ به‌گونه‌ای که تنها در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۳۶۰ زن در اثر این امر به قتل رسیدند. اگرچه شدیدترین شکل خشونت علیه زنان در آلمان، قتل است اما زنان آلمانی در زندگی روزمره خود بارها تحت آزار و اذیت لفظی و فیزیکی قرار می‌گیرند. همچنین افزایش مستمر اجاره‌ خانه‌ها، شکاف جنسیتی دستمزد و تقسیم نابرابر کارهای مراقبتی، همگی عواملی هستند که باعث می‌شوند بسیاری از زنان به سادگی نتوانند از شریکان آزارگر خود جدا شوند. 
اینها تنها بخشی از جنایت‌های حقوق بشری آلمان و انگلیس بوده است. با این وجود، آنها مدعی نقض حقوق بشر در ایرانی هستند که نه‌تنها در 200 سال اخیر به کشوری حمله و استعمار نکرده بلکه همواره حامی صلح و ثبات در مناطق پیرامونی و سایر نقاط جهان بوده است. همچنین در جغرافیای آن اقوام و ادیان مختلف با دارا بودن حقوق سیاسی و اجتماعی با صلح زندگی می‌کنند.
سال‌هاست که ایران در صدر اتهامات حقوق بشری غرب است. صاحب‌نظران معتقدند که این اقدامات صرفا با انگیزه‌های سیاسی و با هدف زمینه‌سازی اعمال فشارهای اقتصادی بیشتر بر مردم ایران صورت می‌گیرد؛ چراکه اگر این‌طور نبود کشورهایی مانند عربستان که به‌صورت رسمی قوانین تبعیض جنسیتی دارند و جنایت‌های حقوق بشری زیادی را در حق شهروندان خود مانند قتل فجیع جمال خاشقجی مرتکب شده‌اند و یا اسرائیل که با کشتار بیش از
50 هزار فلسطینی ساکن غزه، درحال نسل‌کشی است، توسط غرب مورد بازخواست قرار می‌گرفتند و کمیته‌های حقیقت‌یاب تشکیل می‌شد.

 

 
جولان اسلام‌هراسان و نژادپرستان در اروپا آلمان همچنان در صدر
هماهنگ‌کننده مقابله با «جرایم انزجاری ضد‌ اسلام» در کمیسیون اروپا می‌گوید نژادپرستی و اسلام‌هراسی در حال افزایش در تعدادی از کشورهای عضو این اتحادیه است. در این میان آلمان اوضاع بدتری دارد. 
«ماریون لالیس»، هماهنگ‌کننده مقابله با جرایم انزجاری ضد اسلام در کمیسیون اروپا، در نشست دیپلماسی آنتالیا با اشاره به تحولات پس از طوفان‌الاقصی گفت: «ما می‌دانیم که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ 
(15 مهر 1402)، جرایم مرتبط با نفرت‌پراکنی علیه مسلمانان، ۱۴۰ درصد در آلمان افزایش یافته است.» آن‌طور که «ایسنا» به نقل از خبرگزاری «آناتولی» نوشته است، وی افزود: «مشخص است که شما می‌توانید دیدگاه‌هایی در مورد ادیان، در مورد سیاست داشته باشید، اما نمی‌توانید به نفرت علیه گروهی از افرادی که کاملا بخشی از اروپا هستند و اجزای جدایی‌ناپذیر جامعه ما مسحوب می‌شوند، به انجام اقدامات تحریک‌آمیز مبادرت ورزید.» این مقام کمیسیون اروپا با اذعان به رشد نفرت‌پراکنی در جامعه اروپایی کرد: «فکر می‌کنم متأسفانه روایت ضد اسلامی را عادی‌سازی کرده‌ایم...»
 
 
هیل: تهدیدات ترامپ علیه ایران بی‌اعتبار شده است
 
تهدیدات ترامپ علیه ایران مبتنی بر تئوری «مرد دیوانه» اعتبار خود را از دست داده است. نشریه آمریکایی هیل وابسته به کنگره ضمن انتشار تحلیل فوق و بی‌سرانجام خواندن تهدیدات ترامپ، نوشت: او تهدید می‌کند که اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، ایران با خطرات جدی و بزرگی روبه‌رو 
خواهد شد.
اما تهدیدات قبلی ترامپ مبنی بر بمباران کردن ایران، مانع از حصول یک توافق منطقی با تهران شده‌اند. ترامپ با یک هدف ساده دست به طرح تهدید علیه ایران می‌زند: اگر کشوری کاری که مطلوب شماست را انجام نمی‌دهد، باید گزینه جایگزینی برای آن ارائه شود که به‌شدت دردناک باشد. متأسفانه برای دولت ترامپ، این منطق و به‌کارگیری مکرر آن به چیزی شبیه به انجام یک بازی تبدیل شده است.
ادراک بازیگری که هدف تهدید قرار می‌گیرد، در کارآمدی بازدارندگی بسیار مؤثر است. مؤلفه‌های مختلفی اعتبار تهدیدات ترامپ جهت تهدید نظامی ایران را کاهش می‌دهند و تهران احتمالاً از آنها آگاه است. باید گفت که دولت ترامپ تقریبا مطمئن است که نمی‌تواند در روند پیشرفت‌های اتمی ایران موانع جدی را ایجاد کند.
ترامپ روی «تئوری مرد دیوانه» جهت اجبار ایران برای محدودسازی توان اتمی حساب باز کرده است. این تئوری روی این مسئله تاکید دارد که تهدیدکننده باید چهره‌ای غیرعقلانی و غیرقابل پیش‌بینی را از خود نشان دهد تا از این رهگذر، ترس را به ذهن طرف مقابل القا کند و راه را برای تحقق اهداف مطلوبش به ضرر تهدیدشونده هموار سازد. تئوری مرد دیوانه از منطق اجبار و زور پیروی می‌کند و در آن، تهدید برای اثرگذاری بر رفتار طرف مقابل استفاده می‌شود. با این حال، با بررسی و دقت بیشتر باید اذعان کرد که استفاده از تئوری مرد دیوانه، یک رویکرد ضعیف در حوزه چانه‌زنی با محوریت سیاست بین‌الملل است. تهدیدات ظالمانه مرد دیوانه اعتبار خود را با گذشت زمان از دست می‌دهند. این همان چیزی است که در مورد رویکرد ترامپ و تهدیدات او علیه ایران قابل مشاهده است.
علاوه ‌بر این، کشوری که هدفِ سیاست‌های راهبرد مرد دیوانه قرار می‌گیرد، درخواست‌های طرف مقابل خود را سیری‌ناپذیر و نامحدود می‌پندارد و در این صورت، چرا باید تن به درخواست‌های مرد دیوانه بدهد، وقتی می‌داند پایانی برای آنها نیست؟ در واقع، تاریخ مدرن نمونه‌های مختلفی را از استفاده از تئوری مرد دیوانه نشان می‌دهد که در واداشتن یک طرف به انجام اقداماتی خاص شکست خورده‌اند. به عنوان مثال، تهدیدات اتمی «ریچارد نیکسون»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا نتوانست ویتنام را به عقب‌نشینی وادار کند.
محدودیت‌های نظامی آمریکا هم تا حد زیادی اعتبار تهدیدات ترامپ علیه ایران با محوریت پرونده اتمی را زیر سؤال می‌برد. تقریبا غیرممکن است که آمریکا بتواند تمامی توانمندی‌های هسته‌ای تهران را نابود سازد. ایران اقدامات مختلفی را در زمینه پنهان‌سازی و البته پراکنده‌ساختن تأسیسات و توانمندی‌های اتمی‌اش انجام داده است.
اگر آمریکا تمامی سایت‌های اتمی ایران را هم نابود کند (که بعید است)، باید توجه داشته باشیم که با بمباران نمی‌شود دانش یک کشور در زمینه هسته‌ای را نابود کرد. خارج‌سازی یا نابود کردن مواد اتمی ایران شاید بتواند برنامه هسته‌ای این کشور را به عقب براند، اما مشکل اساساً با محوریت تبدیل‌شدن ایران به یک قدرت اتمی، هنوز سر جای خود باقی است. در سطح کلانِ راهبردی، اعتبار تهدیدات ترامپ علیه ایران چندان زیاد نیست. بمباران ایران می‌تواند تا حد زیادی منابع آمریکا برای ایجاد توازن علیه چین و همچنین مواجهه با مسائل داخلی این کشور را کاهش دهد. هزینه‌های لجستیکی و مالی بمباران ایران به هیچ عنوان کم و ارزان نخواهد بود.
دولت ترامپ چه خواهد کرد اگر ایران علیه آمریکا یا اسرائیل دست به اقدامات تلافی‌جویانه بزند؟ درک هدف نهائی درگیری‌های مسلحانه چیزی است که رهبران و تصمیم‌گیران سیاسی بارها و بارها در فهم آن دچار مشکل شده‌‌اند و برای همین نیز هست که نتیجه معمولاً جنگ بوده است. تهدیدات ترامپ مبنی بر انجام حملات پیش‌دستانه علیه ایران، می‌تواند تهران را در مسیر دستیابی به تسلیحات اتمی جسورتر کند. اگر قرار باشد سطح تهدیدات چه به صورت مستقل و چه منطقه‌ای علیه ایران اوج بگیرد، دستیابی به تسلیحات اتمی می‌تواند کارت چانه‌زنی ایران را در مواجهه با رقبا و دشمنانش به‌شدت تقویت کند. سلاح هسته‌ای یک کارت بسیار بزرگ و مهم در قالب سیاست بین‌الملل است. بازگشت به سیاست خارجی واقع‌بینانه که مصالحه را اولویت می‌بخشد، بهترین راه برای دولت ترامپ جهت حصول یک توافق اتمی با تهران است. این بدان معناست که بپذیریم ایران از توانمندی‌های اتمی برخوردار است و باید تحریم‌ها و نیز طرح تهدیدات علیه ایران خاتمه یابند.
ترامپ باید به شیوه‌ای طولانی‌مدت و جدی در مورد اقدامات احتمالی ماجراجویانه علیه ایران فکر کند. دولت او و پنتاگون باید صحبت‌های «فرِد ایکله»، کارشناس مطرح دفاعی و نظامی را در ذهن داشته باشند: «آنهایی که خود را در موقعیت برخورداری از قدرت کافی برای آغاز یک جنگ می‌بینند، اغلب به این نتیجه می‌رسند که از قدرت کافی برای خاتمه دادن به آن برخوردار نیستند.»

 

کاربران غربی:اسرائیل دشمن خاورمیانه است،‌ نه ایران!
 
فعالان فضای مجازی بر دروغ بودن ادعاهای نتانیاهو علیه ایران و لزوم توقف جنگ‌افروزی اسرائیل در خاورمیانه تاکید کردند. 
کاربران غربی در واکنش به یادآوری یکی از ادعاهای قدیمی نتانیاهو علیه ایران در صفحه توئیتری یک اینفلوئنسر آمریکایی بر دروغ بودن این ادعا و لزوم برخورد با رویکرد ضدایرانی نخست‌وزیر اسرائیل تاکید کردند.  آن‌ها در اظهارنظرهای خود با بیان‌های گوناگون تاکید کردند که ایران قصد ندارد خاورمیانه را به تصرف درآورده و بر کشورهای آن حکومت کند و این، مطلوب و برنامه استراتژیک اسرائیل است.  کاربری به نام (AdameMedia@) در صفحه توئیتری خود ادعای نتانیاهو علیه ایران را که در جریان مذاکرات دور قبل هسته‌ای گفته بود را بازنمایش داده و نوشت: نتانیاهو می‌گوید اگر جلوی ایران گرفته نشود، این کشور کل خاورمیانه را تصرف خواهد کرد. 
در ادامه بخشی از اظهارنظرات کاربران در این باره آمده است: 
چطور اصلاً برای این مزخرفات، حمایت مالی دریافت می‌کنند!! به معنای واقعی کلمه هیچ چیزی در اینترنت وجود ندارد که نشان دهد آن طور که صهیونیست‌ها می‌گویند، ایران حتی به مردم خودش آسیب می‌رساند، همه ما می‌دانیم اسرائیل چه می‌کند، چون می‌توانیم آن را به معنای واقعی کلمه ببینیم!! اگر جلوی اسرائیل گرفته نشود، آنها در نهایت کل جهان را کنترل خواهند کرد. این هدف از همان ابتدا بوده است. روچیلدها می‌خواهند همه مردم تحت کنترل آنها باشند. تنها مشکل آنها این است که ما باید کنترل آنها را بپذیریم. شیطان این‌گونه کار می‌کند. اگر ترفندهای او را بدانیم و در دام آنها نیفتیم، او نمی‌تواند ما را کنترل کند. 
ایران بیش از ۲۰۰ سال است که آغازگر هیچ حمله‌ای نبوده است. اسرائیل استعمارگر روزانه در چهار کشور مختلف مردان، زنان و کودکان بی‌دفاع را بمباران می‌کند. حالا به من بگویید چه کسی می‌خواهد خاورمیانه را تصرف کند؟ 
منظور او اسرائیل بود. اگر اسرائیل متوقف نشود، کل خاورمیانه را تصرف خواهد کرد. 
او دهه‌هاست که این را می‌گوید و سعی می‌کند ایالات متحده را وادار به بمباران ایران کند. قبل از آن عراق و سوریه بود. نتانیاهو تمام مدت در خاورمیانه آشوب به پا کرده و آمریکا سگ دست‌آموز او بوده است. 
منظور او این بود که «وقتی ایران متوقف شود، ما خاورمیانه را تصرف خواهیم کرد»!
نتانیاهو در حالی از «تصرف» خاورمیانه توسط ایران می‌ترسد که اسرائیل همسایگانش را بمباران می‌کند، زمین‌ها را اشغال می‌کند و قطعنامه‌های سازمان ملل را هر هفته نقض می‌کند. واقعاً چه کسی در حال تصرف است؟


 

تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۱/۲۵، ۰۵:۵۹:۲۱       بازدیدها: 38