روزی نامه های غرب گدای ... ۱۴۰۴/۰۱/۲۵
روزی نامه های غرب گدای ...
۱۴۰۴/۰۱/۲۵
تحریف یادداشت جان کری برای بزک توافق با ترامپ!
در حالی که وزیر خارجه دولت اوباما ادعا کرده بود دولت ترامپ میتواند و باید از ایران امتیازاتی فراتر از برجام بگیرد، رسانههای زنجیرهای از قول جان کری نوشتند «فرصتی تاریخی برای توافق با ایران وجود دارد» تا بدین ترتیب توافق به هر قیمت باغ ترامپ را توجیه کرده باشند!
این رسانهها با تحریف و تقطیع مقاله جان کری در والاستریت ژورنال، از قول وی نوشتند: «فرصت تاریخی برای دستیابی به توافق با ایران وجود دارد. لغو تحریمها و روابط دیپلماتیک در صورت توافق ممکن است. در حالی که مذاکرات هستهای با ایران بهطور جدی آغاز میشود، رئیسجمهور ترامپ فرصتی تاریخی برای دستیابی به معاملهای دارد که میتواند منطقه و جهان را امنتر کند. البته اگر تهران با آن موافقت کند. ما در مورد توافق هستهای ۲۰۱۵ با ایران اختلافنظرهای عمیقی داشتیم، اما امروز باور داریم که دریچه کوچکی برای اتفاقی غیرمحتمل وجود دارد. ۱۰ سال پس از آخرین توافق هستهای با ایران، موازنه قوا بهشدت تغییر کرده است. ائتلافی که فرصتها و چالشهای مذاکره را در سال ۲۰۱۵ تعریف کرد، دیگر وجود ندارد. سنا باید توافق جدید را با تصویب یک معاهده الزامآور تثبیت کند تا نگرانی ایران را درباره امکان لغو توافقات توسط دولتهای بعدی آمریکا برطرف کند».
این روایت تحریفآمیز از یادداشت جان کری برای القای اینکه همه در آمریکا مشتاق توافق به ایران هستند، در حالی است که اولاً رسانههای زنجیرهای در گذشته ادعا میکردند دموکراتها دنبال توافق با ایران هستند و جمهوریخواهان مخالفند. بنابراین برای مهار جمهوریخواهان باید به دموکراتها نزدیک شد و امتیاز داد(!)
ثانیاً هماهنگ با ادبیات ترامپ و جمهوریخواهان ادعا کرده است: ایران در گوشه رینگ است؛ نباید به توافق هستهای اکتفا کرد بلکه توافق باید گستردهتر از برجام باشد. در ۱۰ سال اخیر تغییرات اساسی در توازن قوا به وجود آمده و جمهوری اسلامی نیز متحمل اشتباهات ژئوپولیتیک بسیاری شده است. این امر تهران را به گوشه رینگ کشانده و بخت دستیابی ترامپ به توافق گسترده با ایران را افزایش داده است.
دونالد ترامپ فرصتی استثنایی دارد تا به توافقی برسد که جهان و منطقه را امنتر میکند؛ البته اگر تهران با آن موافقت کند. ما درباره توافق هستهای ایران در سال ۲۰۱۵ اختلافات عمیقی داشتیم اما امروز بر سر این نکته، نظر مشترک داریم که اکنون پنجرهای کوتاه برای وقوع امری بعید وجود دارد. ایران، که اغلب استاد سوءمحاسبه و رفتار نادرست ژئوپلیتیکی است، خود را در موقعیتی دشوار قرار داده و همین وضعیت، بهطور متناقضی، احتمال آغاز ابتکار صلح را افزایش میدهد... در زمانی که جمهوری اسلامی از همیشه بیشتر به بمب هستهای نزدیک است، دست پایینتر را در مذاکرات دارد. در حالی که برخی استدلال میکنند که اکنون زمان تمرکز بر یک توافق هستهای جدید است، ما باور داریم که امتیازات گستردهتر نیز قابل حصول هستند. توافق جدید میتواند و باید فراتر از مذاکرات قبلی برود.
کری با ادبیاتی طلبکارانه و ضدایرانی میافزاید: «آقای ترامپ میتواند به دنبال توافقی باشد که برای همیشه از برنامه مخرب هستهای ایران جلوگیری کند. اول، ایران باید از غنیسازی فراتر از کاربردهای غیرنظامی منع شود و مکانهای هستهای نیز نابود یا پلمب شوند. همچنین تعیین سقف سختگیرانهای بر میزان مواد شکافتپذیر در اختیار ایران، همراه با یک رژیم بازرسی جامع برای تضمین پایبندی، ضرورتی اجتنابناپذیر است. این تعهدات باید پایدار و قابل راستیآزمایی باشند. تهران باید محدودیتهای سفت و سختی را بر برنامه موشکهای بالستیک خود بپذیرد و به حمایت از گروههای نیابتی خاتمه دهد. سنا باید این وضعیت بازبینیشده را از طریق یک معاهده الزامآور قانونی به تصویب برساند تا به این ترتیب، یکی از نگرانیهای اصلی ایران درباره امکان لغو هرگونه توافق اجرائی توسط دولتهای بعدی برطرف شود. به طور تاریخی، بسیاری از دموکراتها از راهحل صلحآمیز برای تهدید هستهای ایران حمایت کردهاند و آقای ترامپ نیز با توجه به روابط عمیق با سناتورهای جمهوریخواه میتواند اکثریت دوسوم لازم برای تصویب این قانون را شکل دهد. وضعیت ژئوپلیتیکی، گزینه بهتری برای ایران ندارد.
رهبر عالی ایران این فرصت را دارد که پیش از مواجهه نظامی با آمریکا و اسرائیل از راهبرد نیابتی خود روی گرداند. تهران با یک انتخاب روبهروست. با وجود آنکه بسیاری از مهرههای کلیدی از صفحه خارج شدهاند، فرصتی به ایران داده شده تا با ایالاتمتحده به توافقی دست یابد که میتواند از جنگی با پیامدهای غیرقابل پیشبینی جلوگیری کند.
اگر مذاکرات کنونی پیشرفت قابلتوجهی نداشته باشد، گزینههای نظامی مانند اکنون در دسترس خواهد بود. با در نظر گرفتن این مخاطرات، تمایل آقای ترامپ به پیگیری دیپلماسی اقدامی سنجیده است».
یادآور میشود نشریات زنجیرهای چند سال قبل، امثال اوباما و جان کری را معتدلهای آمریکایی قائل به توافق برد- برد با ایران جا میزدند و به بدگویی از ترامپ و جمهوریخواهان و اسرائیل میپرداختند. اما حالا برخی از همانها ترامپ را میستایند و میگویند «ترامپ، شخصیتی تاجرمسلک و طرفدار توافق است» و «جان کری هم از فرصت تاریخی توافق با ایران حمایت میکند»!
در همین حال به گزارش سیانان «استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ، با ران درمر، یکی از نزدیکترین مشاوران بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل، درباره دور اول مذاکرات میان آمریکا و ایران در عمان گفتوگو کرد». وبگاه آمریکایی «آکسیوس» هم خبر داد: آمریکا، اسرائیل را در جریان جزئیات مذاکرات با ایران قرار داده است.
ویتکاف نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور غرب آسیا که در مذاکرات عمان حاضر بود، در دیداری با ران درمر وزیر امور استراتژیک اسرائیل، نتایج دور نخست گفتوگوها با مقامهای ایرانی را به اطلاع آنها رساند. این نکته هم گفتنی است که اگر اقدام نظامی علیه ایران مقدور بود، دولتهای جنگطلب اوباما و ترامپ و بایدن، از آن دریغ نمیکردند اما چون یقین دارند ایران دارای قدرت ضربهزنی بالایی دارد، جرأت این ریسک پرهزینه را به خود ندادهاند.
هشدار جدی درباره شبکه آلوده رؤیافروشی و تضعیف تیم مذاکرهکننده
خالیبندی برخی افراطیون مدعی اصلاحات در زمینه جذابسازی توافق به هر قیمت با ترامپ، اعتراضات کارشناسان را برانگیخته و همزمان موجب هشدار برخی دیگر از حامیان دولت شده است.
طی چند روز گذشته کسانی مانند الیاس حضرتی و فیاض زاهد(رئیس و عضو شورای اطلاعرسانی دولت) و حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران مدعی سرمایهگذاری 1000 تا 2500 میلیارد دلاری در صورت توافق با آمریکا شدهاند و برخی نشریات مانند سازندگی، اعتماد، هممیهن، شرق و انبوهی از کانالهای مجازی زنجیرهای چنین القا کردهاند که حال بازار ارز و سکه و خودرو با صرف مذاکرات در عمان خوب شده و بنابراین در صورت سخت نگرفتن و توافق سریع، شاهد رونق اقتصادی خواهیم بود.
در واکنش به این شعبده بازیهای رسانهای، میثم ظهوریان، کارشناس اقتصادی و نماینده مردم مشهد در مجلس تصریح کرد: بالاترین سرمایهگذاری خارجی سالیانه در کشور در نیم قرن اخیر
5/4 میلیارد دلار بوده است ولی روزنامه اعتماد مدعی است ۲۰۰۰ میلیارد دلار
پروژه سرمایهگذاری خارجی برای آمریکا تعریف شده! شوربختانه بخش عمدهای از اصلاحطلبان، حاضرند در وهم غرق شوند، ولی نسبتی با واقعیت برقرار نکنند.
سیدمصطفی موسوینژاد دیگر کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: عدد نمیفهمند یا با اعداد بزرگ، مردم را فریب میدهند؟ ادعای مضحک خود را با این تیتر شروع کردند: «پزشکیان مجوز سرمایهگذاری
۱۰۰۰ میلیارد دلاری آمریکا در ایران را از رهبری گرفت.» بماند که روزنامه اعتماد بابت انتشار این خبر و انتساب مطلبی به رهبری عذرخواهی کرد. اما بُعد دیگر این مطلب این است که آیا اصلاً میدانید ۱۰۰۰ میلیارد دلار یعنی چقدر؟ آیا میدانید کل GDP (تولید ناخالص داخلی) ایران ۴۰۰ میلیارد دلار است؟ آقای حضرتی که میگویند
۲۰۰۰ میلیارد دلار پروژه تعریف شده، میداند این یعنی ۵ برابر کل تولید ناخالص داخلی ایران؟ آقای مرعشی که میگوید ۶ برابر تولید ناخالص داخلی ایران پروژه تعریف کردیم، میتواند لیست ۱۰ پروژه بزرگی که مدنظر دارند و حجم سرمایهگذاری موردنظر برای آن را بفرمایند؟ آیا میدانید کل سرمایهگذاری خارجی در سال ۱۳۹۶، سال برجام،
۲.۶ میلیارد دلار بوده؟ یعنی یک هزارم این عددی که اینها میگویند؟ آیا میدانید سرمایهگذاری خارجی در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲ برابر سال برجام بوده است؟
سید محمدامین طاهری هم عنوان کرد: اگر پالس مذاکره مبنای اقتصادی دارد باید بگویند که روی کدامیک از روابط بینالمللی اقتصادی کشور تأثیر گذاشته یا پیچ کدام تحریم را شل کرده که قیمت ارز نزولی شده؟ اگر هم پالس مذاکره صرفاً مصرف داخلی داشته، نشاندهنده این است که افزایش دلار در کشور مبنای علمی ندارد و بهدست عدهای گروگان گرفته شده است.
درحالیکه مجموع کل سرمایهگذاری ایالات متحده در خاورمیانه، شامل کشورهای متحد آمریکا یعنی عربستان، امارات، بحرین، قطر، اردن، رژیم صهیونیستی، عمان و...، در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ رقم
۸۰ میلیارد دلار بوده است، چگونه آقایان رویا فروش میخواهند ۱۳برابر سرمایهگذاری بیشتر از خاورمیانه در ایران را توجیه کنند؟
در همین حال، آذری جهرمی، عضو فعال ستاد انتخاباتی پزشکیان نوشت: عده زیادی این پرسش را مطرح میکنند که ذخایر سرمایهای مثل طلا یا ارزشان را نگه دارند یا بفروشند؟ راستش نه تخصصی در این زمینه دارم و نه اطلاع دقیقی از روندهای موجود. آنچه که میدانم این است که با وجود بازشدن مسیر مذاکره و امیدبخش بودن این خبرها برای بازارهای اقتصادی و با امید و آرزوی اینکه انشاءالله نتایج مطلوب و تامینکننده منافع ملی نیز در نهایت حاصل شود؛ اما قطعا در طول مذاکرات پیشرو، نوسانات زیادی رخ خواهد داد. لذا فضای نوسانی پیش روی مذاکرات را در تصمیمات اقتصادی نادیده نگیرید تا متضرر نشوید.
محمد فاضلی از همراهان آقای پزشکیان در تبلیغات انتخاباتی، به برخی همطیفان خود هشدار داد: انتظارات از مذاکره را بالا نبریم و فشار بر تیم مذاکرهکننده را افزایش ندهیم. مناقشه پنج دههای آمریکا و ایران در مذاکراتی یک روزه یا حتی چند هفتهای قابل رفع کردن نیست. انتظارات از مذاکره را بالا نبریم و فشار بر تیم مذاکرهکننده را افزایش ندهیم. داشتن برنامه دقیق مطالبات ایران در مذاکره و عزم سیاسی در هر دو طرف تعیینکننده است.
یادآور میشود مذاکرات دیپلماتیک ذاتاً محل چانهزنی دولتهاست و از این جهت، محافلی که در داخل، کشور را نیازمند توافق به هر قیمت تصویر میکنند یا به رویا فروشی و خالی فروشی درباره نتیجه توافق با موجود شرور و عهدنشناسی مثل ترامپ میپردازند، قطعاً به تضعیف تیم مذاکرهکننده میپردازند و خیانت بزرگی را مرتکب میشوند.
از این جهت جا دارد نهادهای امنیتی و قضائی، با حساسیت بیشتری، شبکه بزک توافق با ترامپ و رویا فروشی و ناچارنمایی طرف ایرانی را تحت رصد قرار دهند و با متخلفان در این عرصه برخورد کنند تا قدرت مذاکراتی کشور محفوظ بماند.
هیچ بعید نیست که برخی از این فریبکاریهای رسانهای نه صرفاً از سر بیاطلاعی، بلکه بر حسب ماموریت محوله از سوی شبکه نفوذ دشمن انجام میشود تا از یک طرف با دمیدن هیجانهای غیرواقعی به بازار و افکار عمومی، تولید نارضایتی کند و از سوی دیگر مانع مقاومت و مصاف شجاعانه مذاکرهکنندگان پای میز مذاکره شود.
مواضع مالیخولیایی ترامپ درباره مذاکره
دونالد ترامپ در حالی که دو روز قبل، مذاکرات با ایران را مثبت خوانده بود، مجدداً در اقدامی متناقض به تهدید علیه ایران پرداخت و مدعی شد ایران، سر میدواند.
او در حاشیه نشست با رئیسجمهور السالوادور گفته است: ایران میخواهد با ما معامله کند اما نمیدانند چگونه معامله کند.
شنبه دوباره با ایران دیدار میکنیم. ایران نباید سلاح هستهای داشته باشد. ممکن است برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای به اقدام دشواری متوسل شوم. حمله به تأسیسات هستهای ایران همچنان گزینه روی میز است.
او همچنین ادعا کرد: فکر میکنم ایرانیها دارند ما را سر میدوانند، چون عادت کرده بودند با آدمهای احمق در این کشور طرف باشند.
این سخنان در حالی است که او دو روز قبل در واکنش یه مذاکرات عمان گفت: گفتوگوها با ایران درباره برنامه هستهای در مسیر خوبی پیش میرود. تا مذاکرات به پایان نرسیده، هیچچیز اهمیت ندارد. اما فکر میکنم اوضاع خوب پیش میرود.
همچنین همان روز کاخسفید در بیانیهای اعلام کرده بود: «گفتوگوی مستقیم میان ویتکوف و وزیرخارجه ایران» گامی مثبت به سوی توافق است. گفتوگوها در فضای مثبتی برگزار شد. گفتوگوی ویتکاف با وزیرخارجه ایران گام دیگری بهسوی دستیابی به نتیجهای متقابل و خوب بود. طرفین توافق کردند که شنبه آینده دوباره دیدار کنند.
به نظر میرسد در کنار روانپریشی و شخصیت آشفته ترامپ که موجب تذبذب و دمدمیمزاجی وی میشود، باید عنصر خودشیفتگی را هم اضافه کرد. او تصور میکند آدم بسیار باهوش و زرنگی است و بنابراین با جذابسازی توافق و سپس واردکردن شوک، میتواند امتیاز بگیرد و طرف مقابل را عقب براند
تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۱/۲۶، ۰۶:۰۱:۲۸ بازدیدها: 56