فرمانده نیروی زمینی ارتش: هوشمند کردن تجهیزات نظامی در دستورکار است ۱۴۰۴/۰۱/۲۴
فرمانده نیروی زمینی ارتش:
هوشمند کردن تجهیزات نظامی در دستورکار است
۱۴۰۴/۰۱/۲۴
فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: هوشمند بودن، بهرهمندی از هوش مصنوعی و هوشمند کردن تسلیحات و تجهیزات جزو دستورات و برنامههای اصلی و جدانشدنی نیروهای مسلح، به ویژه نیروی زمینی است.
امیر سرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ در نشست خبری به مناسبت ۲۹ فروردین روز ارتش،گفت: به زودی، یک رونمایی از تسلیحات ویژه خواهیم داشت که بسیار در جنگهای آینده اثرگذار و اثربخش است. تسلیحاتی که در این رونمایی معرفی خواهیم کرد، در صورتی که فرماندهان مصلحت بدانند، از اصحاب رسانه نیز دعوت خواهد شد تا ملت بزرگوار را از داشتن چنین توانمندیهایی خوشنود و خوشحال کنند.
به گزارش ایرنا، وی افزود: به برکت انقلاب اسلامی و رهبریهای امامین انقلاب، امروز ارتش مکتبی ما به عنوان نیرویی انقلابی، با بصیرت و منتظر ظهور شناخته میشود. این ویژگیهای برجسته که امروز در ارتش جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، ریشه در گذشته نورانی این ارتش دارد. در آستانه ۲۹ فروردین، ارتش ما به عنوان نیرویی ولایی، با بصیرت و انقلابی و منتظر ظهور و شجره طیبه شناخته میشود.
فرمانده نیروی زمینی ارتش بیان کرد: قطعاً تاریخ کشور ما به یاد دارد که در روزهای آغازین پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، به رهبری امام خمینی(ره)، انقلاب مانند موجودی تازه متولد شده نیازمند حفاظت و حراست محکم و پایدار بود تا بتواند از خود و جریاناتی که به وجود آمده بود، محافظت کند. در یکی از مراسمهای روز ۲۹ فروردین، امام بزرگوار فرمودند که همرزمان من در جمهوری اسلامی ایران و مردم باید ارتش را محترم و گرامی بشمارند. همچنین، ایشان مأموریت دادند که ارتش بدون وقفه به نبرد انقلابی با دشمن که کمر به نابودی انقلاب بسته بود، بپردازد.
سرتیپ حیدری ادامه داد: اولین شعار ضدانقلاب نیز انحلال ارتش بود. این امر نشاندهنده ارزش و اهمیت ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان موجودیتی مبارک و منبعث از برکات انقلاب اسلامی است. دم مسیحایی امام عزیز توانست اولین ولایتمداری خود را در نبرد با ضد انقلاب در تاریخ ثبت کند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه امروز نیروی زمینی را به یک نیروی متحرک هجومی و واکنش سریع تبدیل کردهایم، افزود: شما امروز هیچ اثری از یگانهای سنتی و زمینگیر گذشته در نیروی زمینی نمیبینید. نیروی زمینی امروز یک نیروی واکنش سریع و متحرک هجومی است، یعنی دارای قدرت تحرک صد در صد و قدرت تهاجم صد در صد میباشد.
سرتیپ حیدری خاطرنشان کرد: به طور طبیعی، یک نیروی زمینی که قدرت تهاجم و قدرت تحرک صد در صدی دارد، باید از تسلیحات ویژهای برخوردار باشد که این دومؤلفه را پوشش دهد. ما در یک برنامهریزی بسیار هوشمندانه، که به تصویر مقام معظم رهبری نیز رسیده است، از طریق فرمانده کل ارتش و ستاد کل نیروهای مسلح برنامهریزی کردیم که کلیه تسلیحاتی که هماکنون و در سالهای گذشته توسط نیروی زمینی استفاده میشد، مورد بازنگری قرار گیرد.
وی اظهار کرد: این تسلیحات به دلیل عدم پاسخگویی به نیازهای جنگهای آینده، باید جایگزین میشدند که با بهرهگیری از دانشمندان موجود در نیروی زمینی و وزارت دفاع، توانستیم تسلیحات ویژهای را وارد نیروی زمینی کنیم و جایگزین تسلیحات قبلی نماییم که دارای چهار ویژگی هستند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش افزود: به این ترتیب، امروز تمام تسلیحات نیروی زمینی این چهار ویژگی را دارند و اگر تسلیحاتی نیز بخواهیم در آینده وارد کنیم، باید حتماً این ویژگیها از جمله قدرت دورزنی را داشته باشند، تسلیحات باید قادر به هدفگیری از فاصلههای دور باشند.
سرتیپ حیدری تصریح کرد: هوشمند بودن، هوش مصنوعی و هوشمند کردن تسلیحات و تجهیزات جزو دستورات جدانشدنی نیروهای مسلح، به ویژه نیروی زمینی است، دقت بالا، تسلیحات باید قادر باشند با هر موشک یک هدف را نابود کنند، قابلیت شبکه شدن، تسلیحات باید بتوانند با یکدیگر هممحور و همافزا شوند. بنابراین، ما در تلاشیم تا نیروی زمینی را به بهترین شکل ممکن تجهیز کنیم و به نیازهای آینده پاسخ دهیم.
وی در ادامه گفت: یکی از نکات قابل توجه این است که ما امروز در حوزه مهندسی در نیروی زمینی واقعاً از یک قدرت بسیار خوب و بازدارنده بهرهمند هستیم. مهندسی در جنگ نقش اصلی و اساسی دارد و امروز مهندسی نیروی زمینی، تکثیر شده است. اکنون هر گروه مهندسی برای یک نیروی زمینی کافی است، اما ما پنج گروه به وجود آوردهایم تا بتوانیم در چهار گوشه کشور از این تجهیزات و امکانات مهندسی بهرهمند شویم.
فرمانده نیروی زمینی ارتش افزود: در روزهای سختی که ملت ما دچار سیل و زلزله میشود، اولین یگان در دسترس، یگانهای مهندسی هستند. در دوران دفاع مقدس نیز سابقه بسیار خوبی داشتهایم. به عنوان مثال، ما در پاکسازی میادین مین، ۱۷۱ شهید تقدیم کردهایم که عدد کمی نیست. اگر ارزش نیروی زمینی را ۴۶ هزار شهید دوران دفاع مقدس بدانیم، باید امروز بگوییم که ۱۱۷ نفر نیز به این تعداد اضافه میشود که ۱۷۱ نفر از آنها به خاطر پاکسازی این میادین شهید شدهاند.
برنامههای روز ارتش
وی درخصوص ویژه برنامههای روز ارتش، افزود: در روز ۲۹ فروردین، نیروی زمینی در ۱۸ استان برنامهریزی کرده است و در ۲۴ استان کشور رژه باشکوهی خواهیم داشت. هدف ما در این رژه، ارائه دستاوردهای جدید به ملت بزرگ است. نوآوریها، ابتکارات و خلاقیتهایی که فرزندان ارتش در طول یک سال انجام دادهاند، در قالب تسلیحات و تجهیزاتی که در این رژه باشکوه به نمایش گذاشته خواهد شد، به استحضار مردم بزرگوار خواهد رسید.
فرمانده نیروی زمینی گفت: نیروی زمینی ۲۳ رسته دارد، یعنی تسلیحاتی که در نیروی زمینی وجود دارد باید پاسخگوی این ۲۳ رسته باشد. یکی از این رستهها، رستههای توپخانه و موشکی است. امروز از موشکهای پیشرفتهای بهرهمند هستیم که در مقیاس نیروی زمینی قابلیت دورزنی دارند. به عبارت دیگر، یک دست بلند در نیروی زمینی ایجاد شده که قادر است در دوردستها به دشمن ضربه بزند. موشکها هوشمند و نقطهزن شدهاند. به یاد دارم سالهای گذشته که موشکها تا حدی نقطهزن بودند، اما نمیتوانستند به دقت ثقل دایره را هدف قرار دهند. اما امروز نیروی زمینی از موشکهای دورزن و نقطهزن هوشمند بهرهمند است.
فرمانده نیروی زمینی ارتش بیان داشت: در حوزه ضدزره نیز، تسلیحات عمده نیروی زمینی شامل موشکهای ضدزره است که قادرند در میدان رویارویی با قدرت زرهی دشمن، تابآوری داشته باشند و تجهیزات زرهی دشمن را مورد هدف قرار دهند. بار دیگر تأکید میکنم که تسلیحات زرهی ما هم نقطهزن هستند و هم دورزن. وی درباره انسداد مرزها اشاره کرد: برنامه انسداد مرز برای مرز مشترک با افغانستان به طول ۹۰۰ کیلومتر برنامهریزی شده است و ما سال گذشته را به عنوان سال آغاز این کار بزرگ تلقی کردیم. برنامهریزی که صورت گرفته، این است که ما یک انسداد مرز در لبه فناوری برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایجاد کنیم. صرفاً ایجاد یک دیوار به ارتفاع چهار متر در مرز کافی نیست؛ بلکه این دیوار مسلح به تسلیحات و تجهیزاتی در لبه فناوری است که بتواند مانع ایجاد کند.
سرتیپ حیدری افزود: برنامهریزی ما یک برنامه سه ساله است که سال اول آن را طی کردیم و طبق برنامه تا دو سال آینده تلاش ما این است که این ۹۰۰ کیلومتر مرز را با کیفیت به پایان برسانیم.
هدف از برگزاری رزمایشها، نمایش اقتدار نظام
فرمانده نیروی زمینی ارتش درباره برگزاری رزمایشها یادآور شد: در چهار ماهه پایانی سال گذشته توانستیم اقتدار نیروی زمینی را در سه رزمایش بزرگ به نمایش بگذاریم؛ یک رزمایش در شرق کشور، یک رزمایش در غرب کشور و یک رزمایش نیز در جنوب کشور در سواحل مکران انجام شد. در همه این رزمایشها، یکی از تسلیحات اثرگذار و برتری ساز، تسلیحات پهپادی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: امروز در عرصه پهپاد، دست بلندی بر آتش داریم، به این معنا که انواع پهپادهای دورزن و نقطهزن را در نیروی زمینی در اختیار داریم. انواع پهپادها را خود نیروی زمینی تولید میکند؛ یعنی پهپادهایی با توانایی جستوجوگری، قابلیتهای جنگ الکترونیک، پهپادهای تهاجمی و شناسایی. این دسته از پهپادها امروز در سبد دفاعی نیروی زمینی وارد شدهاند و بخشی را نیز خود نیروی زمینی تولید میکند. در تمام این رزمایشها، میتوان گفت که یکی از تسلیحاتی که بهجد مورد توجه بوده، قدرت تخریب و بهرهبرداری از این پهپادها بوده است.
بهرهمندی از هوش مصنوعی در نیروی زمینی ارتش
سرتیپ حیدری درباره استفاده از هوش مصنوعی در نیروی زمینی،گفت: هوش مصنوعی به عنوان یک پدیده غالب امروز در عرصههای گسترده مورد استفاده جوامع مختلف قرار میگیرد. طبیعتاً نیروی زمینی نیز از این موهبت بینصیب نمانده است. ما امروز برقراری ارتباط با ۱۰۲ شرکت دانشبنیان و دانشگاههای مطرح کشورمان را داریم و بهرهگیری از دانشمندان خوب کشورمان که همه اینها در واحدی به نام سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی متمرکز هستند، مسئولیت و مأموریت هدایت این مجموعه را برعهده دارند.
وی با بیان اینکه یکی از مواردی که در حال تغییر است، موضوع هوش مصنوعی است، اظهار داشت: امروز بخشی از تسلیحات ما هوشمند شدهاند. ما هوش مصنوعی را به عنوان وجه غالبی که باید روی آن سرمایهگذاری کنیم، مدنظر قرار دادهایم. امروز بخشی از پهپادهای ما مجهز به هوش مصنوعی هستند و همچنین بخشی از سلاحهای دورزن ما نیز به این فناوری مجهز شدهاند. مخصوصاً بخشی از تجهیزات ضد ریزپرندهها نیز از هوش مصنوعی بهرهمند هستند. البته نباید به این بسنده کرد؛ هوش مصنوعی عرصههای گستردهای دارد که باید بیشتر به آن توجه کرد.
تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۱/۲۵، ۰۶:۰۰:۱۷ بازدیدها: 43