به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 5,164
بازدید دیروز: 2,950
بازدید هفته: 23,822
بازدید ماه: 89,895
بازدید کل: 23,751,700
افراد آنلاین: 17
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
جمعه ، ۲۱ اردیبهشت ۱٤۰۳
Friday , 10 May 2024
الجمعة ، ۲ ذو القعدة ۱٤٤۵
اردیبهشت 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
313029
آخرین اخبار
869 - خبر هائی از اسلام ستیزان جنایتکار ۱۴۰۲/۰۹/۱۴

خبر هائی از اسلام ستیزان جنایتکار 

۱۴۰۲/۰۹/۱۴

نیویورک تایمز:
 راکت‌های مقاومت فلسطین به پایگاه‌های اتمی اسرائیل رسید
  

موج جدید حملات راکتی مقاومت به تل‌آویو

حدود دو ماه پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی، نیویورک‌تایمز با استناد به اسنادی که به دستش رسیده است نوشته، حماس روز 7 اکتبر توانست با راکت، پایگاه موشک‌های هسته‌ای اسرائیل در تل‌آویو را هدف قرار دهد اما قدرت تخریب به قدری نبوده که باعث بروز یک فاجعه شود!
هر روز که می‌گذرد، گوشه دیگری از «تاریخی» بودن عملیات 7 اکتبر با نام «طوفان الاقصی» نمایان می‌شود. چند روز پس از افشای هلاکت چند سرتیپ در روز 7 اکتبر و بردن جسد آنها به غزه، یا نفوذ فلسطینی‌ها به عمق 40 کیلومتری سرزمین‌های اشغالی در عرض چند ساعت، حالا روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز نوشته است که در آن روز، نیروهای حماس توانستند به پایگاه موشک‌های اتمی رژیم صهیونیستی در تل‌آویو حمله کرده و با راکت آن را هدف قرار دهند. اما گویا به دلیل متناسب نبودن قدرت تخریب، فاجعه رخ نداده است. این روزنامه به نقل از «کارشناسان»، نام این پایگاه هسته‌ای را، «اسدات میچا» نامیده است. طبق گزارش‌های تکمیلی، صهیونیست‌ها- لااقل تا لحظه تنظیم این گزارش- واکنشی به این خبر نیویورک‌تایمز نشان نداده‌اند.
جنون آدم‌کشی
اما با شروع دور دوم جنگ که پس از یک وقفه 7روزه صورت می‌گیرد، صهیونیست‌ها وحشیانه‌تر از دور اول در حال کشتار غیرنظامیان هستند، چرا که قدرت‌های جهان عملا در کنار آنها قرار دارند و هیچ سازمان حقوق بشری نیز هیچ اقدام عملی نمی‌کند. طبق آخرین گزارش‌ها، با این که صهیونیست‌ها 70درصد نیروهای خود را از شمال غزه بیرون کشیده‌اند اما بمباران آن منطقه را متوقف نکرده‌اند. اوضاع در مرکز و جنوب غزه به مراتب بدتر است و جنگنده‌های صهیونیست که از سوی آمریکا، انگلیس، آلمان و احتمالا چند کشور مرتجع عربی، تسلیح مالی و تسلیحاتی می‌شوند، حتی یک ثانیه بمباران خانه‌ها، مدارس و آن یکی دو بیمارستان باقی‌مانده را متوقف نمی‌کنند. خبرگزاری فارس در این‌باره نوشته، جنگنده‌های رژیم صهیونیستی دو مدرسه را که محل اسکان آوارگان در شهر غزه بود، بمباران کردند که تاکنون، بیش از ۵۰ نفر به شهادت رسیده‌اند. تصاویر تلمبار شدن اجساد ده‌ها شهید در محوطه بیمارستان «کمال عدوان» در شمال نوار غزه در نتیجه بمباران‌های شدید دو شب گذشته نیز تکان‌دهنده است و حجم جنایات این رژیم را- نه به صورت کامل- و تا حدودی نشان می‌دهد.
خان‌یونس در خون
خان‌یونس واقع در جنوب غزه نیز دیروز به وحشیانه‌ترین شکل ممکن بمباران شد. منابع فلسطینی برای توصیف شرایط این منطقه نوشتند: «خان‌یونس مورد حملات هوائی بی‌وقفه رژیم صهیونیستی قرار دارد.» طبق این گزارش، جنگنده‌های رژیم صهیونیستی از حملات نوع «نوار رگباری» یا «کمربند آتش» استفاده می‌کنند... رژیم صهیونیستی از روز دوشنبه حملات زمینی در محور شرق خان‌یونس را نیز آغاز کرده که تاکنون با مقاومت شدیدی روبه‌رو شده است. وب‌سایت روزنامه القدس این حملات را «هیستیریک» نامید که «لحظه‌ای قطع نمی‌شود و همه نقاط خان‌یونس زیر آتش حملات هوائی قرار دارد.» خبرنگار الجزیره اما از شهادت ۱۰ نفر و زخمی شدن شماری دیگر در بمباران خانه‌ای در اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه خبر داده است. از آن‌سو مدیرکل وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه هم تاکید کرده که ۱۰۸ شهید و مجروح در حملات اخیر به این باریکه به بیمارستان کمال عدوان انتقال داده شده‌اند. منابع پزشکی هم به الجزیره گفته‌اند که ۴۰ شهید و مجروح در نتیجه ادامه حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستان ناصر در خان‌یونس منتقل شده‌اند.
اینترنت قطع شد
از آن‌سو دیروز «نسیم آنلاین» به نقل از شرکت مخابرات فلسطین اعلام کرد، «خدمات ارتباطی و اینترنت در غزه به طور کامل قطع شده است.» تا گزارش حجم جنایات صهیونیست‌ها به بیرون درز نکند! درز خبر کشته شدن یک نظامی انگلیسی در غزه نیز دیروز، اثبات این فرضیه را که «نیروهای انگلیسی نیز در کنار صهیونیست‌ها در غزه حضور دارند» به اثبات رساند. پیش از این گزارش‌هایی از حضور نظامیان آمریکایی نیز در غزه منتشر شده بود. وقتی جرمی کوربین، رئیس پیشین حزب کارگر انگلیس در پارلمان این کشور از نماینده وزیر خارجه این کشور درباره حضور نظامیان انگلیسی در غزه پرسید، پاسخی نشنید. «جرمی کوربین» می‌پرسد که آیا نیروهای انگلیسی در غزه حضور دارند؟ بگویید آری یا خیر. او اما هیچ پاسخ روشنی نمی‌شوند. ماجرا پس از آن شروع شد که خبر رسید یک سرباز انگلیسی به نام «بنیامین نیدهام» در عملیاتی در شمال نوار غزه کشته شده است. ظاهراً قانون، شهروندان انگلیسی را از مبارزه با کشورهایی که در صلح با «بریتانیا» هستند، بدون تأیید دولت منع می‌کند. گاردین در سال 2015 اعلام کرده بود که تصور می‌شود حدود ۱۰۰ شهروند انگلیسی که حتی تابعیت اسرائیل را ندارند در ارتش رژیم صهیونیستی حضور دارند.
اندیشکده آمریکایی:اسرائیلی‌ها اسرا را شکنجه می‌کنند
گزارش اندیشکده آمریکایی «گروه بحران» اما نشان می‌دهد، برعکس مقاومت فلسطین که با اسرای صهیونیست رفتاری انسانی و اسلامی دارند، صهیونیست‌ها اسرای فلسطینی را شکنجه می‌کنند. طبق گزارش این اندیشکده، یکی از نگرانی‌های اصلی بسیاری از فلسطینی‌های کرانه باختری، شرایط داخل زندان‌های رژیم اسرائیل است، چراکه در حال حاضر حدود 7000 فلسطینی در آنجا نگهداری می‌شود... و از 7 اکتبر، این شرایط بدتر شده است و با افزایش وقوع و شدت ضرب و شتم و سایر اشکال شکنجه، دست‌کم شش فلسطینی که در کمپین کنونی دستگیر شده بودند، در بازداشت جان باخته‌اند. سایر زندانیان شکستگی استخوان و دندان را گزارش داده‌اند... بنابر گزارش‌ها، بازجوها همچنین برای تحت فشار قرار دادن بستگان فلسطینیان در بازداشت برای تسلیم شدن، زندانیان را شکنجه کرده‌اند. همه این اقدامات قبل از 7 اکتبر رایج بوده، اما اکنون گسترده‌تر به نظر می‌رسد. فیلم‌های شکنجه فلسطینی‌ها توسط سربازان و شهرک‌نشینان اسرائیلی نگرانی شهروندانی که اقوام‌شان در زندان‌های رژیم اسرائیل هستند را عمیق‌تر نموده است.
آنروا: بیش از ۸۰درصد جمعیت غزه آواره شده‌اند
آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز دوشنبه گفته بود نزدیک به ۱.۹میلیون نفر از ساکنان 2میلیون و 300هزار نفری غزه در نتیجه جنگ غزه آواره شده‌اند. این رقم بیش از ۸۰درصد جمعیت این منطقه متراکم است.
انتقام مقاومت
مقاومت فلسطین هم طی 24 ساعت گذشته، ضربات دردناک و کاری به صهیونیست‌ها وارد کرده و علاوه‌بر انهدام 34‌ تانک و خودروی زرهی، جان چندین افسر و سرباز صهیونیست را در این مدت گرفته است. میزان کاری بودن این ضربات در برخی مناطق آن‌قدر بوده که مرکز مطالعات فلسطین اعلام کرده، ارتش رژیم صهیونیستی از شمال‌غربی شهر غزه عقب‌نشینی کرده است. پیش از این در روز دوشنبه هم اعلام شده بود صهیونیست‌ها از شمال نوار غزه عقب‌نشینی کرده‌اند.
خبرگزاری مهر هم به نقل از منابع عبری از هلاکت دو نظامی دیگر رژیم صهیونیستی خبر داده است. صهیونیست‌ها می‌گویند از زمان آغاز حمله زمینی به غزه 78 نظامی‌اش را از دست داده است اما کیست که نداند، صهیونیست‌ها آمار تلفات و خسارات‌شان را به شدت سانسور می‌کنند. شنبه و یک‌شنبه‌ای که گذشت، یکی از مرگبارترین روزها برای صهیونیست‌ها بود طوری که اعلام شد، فقط روز یک‌شنبه 68 صهیونیست-و بنابر برخی گزارش‌ها تا 75 صهیونیست- به هلاکت رسیدند.
تسنیم در این‌باره نوشته است در جریان درگیری‌های روز شنبه ۱۸ نوامبر (۲۷ آبان) در نوار غزه، نیروهای مقاومت فلسطینی توانسته‌اند یکی از بزرگ‌ترین ضربات در یک روز را به ارتش اسرائیل وارد کنند که ۱۰ نفر از سربازان صهیونیست کشته و تعداد زیادی هم زخمی شدند... بنابر اطلاعات به دست آمده، این تلفات در جریان ۳ کمین در شمال و یک کمین در جنوب‌غرب شهر غزه به ارتش صهیونیستی وارد شده است... روز یک‌شنبه نیز منابع خبری وابسته به گردان‌های عزالدین قسام اعلام کردند که ۶۰ نفر از نیروهای ارتش اسرائیل در کمین رزمندگان فلسطینی گرفتار شدند و فلسطینی‌ها توانستند ۳ بمب را در میان آنها منفجر کنند. ساعاتی بعد نیز 8 صهیونیست دیپر به هلاکت رسید و... بنابراین به نظر می‌رسد تعداد زیادی از سربازان ارتش اسرائیل با یورش زمینی به غزه کشته شده باشند. جهاد اسلامی نیز دیروز با انتشار تصاویری از حضورش در جبهه‌های جنگ در غزه پرده برداشت.
موشکباران تل‌آویو و عسقلان
دیروز مقاومت فلسطین از غزه، با ده‌ها موشک تل‌آویو و برخی دیگر از شهرهای اسرائیل را هدف قرار داد. شبکه تلویزیونی 12 رژیم صهیونیستی در این‌باره اعلام کرد دست‌کم 10 انفجار در تل‌آویو ثبت شده است. در همین حال، خبرنگار الجزیره نیز گزارش داد که آمبولانس‌های رژیم صهیونیستی و تیم‌های امدادرسانی به مکان‌هایی که در آنها موشک اصابت کرده است گسیل شده‌اند. از عسقلان نیز خبر رسیده دست‌کم 5 صهیونیست در حملات موشکی که از غزه صورت گرفته، زخمی شده‌اند. ادامه موشک‌پرانی‌های مقاومت فلسطین از غزه نشان می‌دهد، صهیونیست‌ها صرفا توانسته‌اند زنان و کودکان را به شهادت برسانند و در رسیدن به اهداف اصلی خود یعنی توقف حملات موشکی، شکست خورده‌اند.
ضربه‌ای بی‌سابقه خورده‌ایم
موشه یعلون، وزیر جنگ پیشین اسرائیل نیز دیروز اعلام کرد، در جنگ با مقاومت، «ضربه‌ای خوردیم که در تاریخ هفتادوپنج ساله ما بی‌سابقه بوده اما نتانیاهو هنوز مسئولیت کوتاهی خود را برعهده نمی‌گیرد... من پیش از این گفته بودم ممکن است غافلگیری جنگ یوم کیپور تکرار شود.»
سایر رویدادها
* «رچارد پیپرکورن» نماینده سازمان بهداشت جهانی در سرزمین‌‌های اشغالی فلسطین امروز سه‌شنبه در نشست خبری سازمان ملل در ژنو اظهار داشت: هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه کشته می‌شود. ما به برقراری یک آتش‌بس دائمی (در نوار غزه) نیاز داریم... هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه کشته می‌شود.
* مقام مستعفی وزارت خارجه آمریکا: ما ریاکار به نظر می‌آییم و از اسرائیل انتقاد نمی‌کنیم! زمانی یک خیریه، گزارشی از تجاوز به یک نوجوان فلسطینی در زندانی اسرائیلی به ما داد، این گزارش تایید شد و به دولت اسرائیل ابلاغ کردیم در نتیجه اسرائیل به دفتر خیریه حمله کرد و آن را سازمان تروریستی نامید!
* گردان‌های قسام شاخه نظامی حماس اعلام کرد که تک‌تیراندازهای آن در منطقه الزنه در شرق خان‌یونس ۶ نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده و از پای درآوردند. قسام همچنین اعلام کرد یک میدان مین در شرق خان‌یونس را، شامل 4 مین ضدنفر که از قبل کار گذاشته شده بود، پس از ورود گروهی از نظامیان اسرائیلی به آن منفجر کرده که طی آن نظامیان اسرائیلی کشته یا مجروح شدند.
* گاردین می‌گوید: ارتش اسرائیل بر اساس اسناد به دست ‌‌آمده از عملیات رزمندگان جنبش مقاومت فلسطین، حماس در روز ۷ اکتبر متوجه شده این گروه با کمک گرفتن از جاسوس‌هایی در داخل اسرائیل موفق به ترسیم نقشه‌هایی دقیق از پایگاه‌های نظامی اسرائیل شده است.


 



 

دویچه وله: اسرائیل به هیچ هدف اعلامی در حمله به غزه نرسیده است
در حالی که دو ماه از شروع جنگ می‌گذرد و اسرائیل نتوانسته به اهداف اعلامی در حمله به غزه دست پیدا کند، زمان برای این رژیم رو به پایان است.
وبسایت دویچه وله ضمن تحلیلی نوشت: جنگ غزه بعد از یک وقفه هفت روزه دوباره ادامه پیدا کرد. از دید اسرائیل و متحدانش، آتش‌بس دائمی فقط در صورت تسلیم حماس ممکن است. آنها پایان دادن به حکمرانی حماس در نوار غزه را هدف راهبردی و اصلی خود تعریف کرده‌اند. اما شرط حماس و حامیانش چون جمهوری اسلامی ایران، در تبادل زندانیان تا مرحله آخر، توافق بر سر آتش‌بس دائمی و حفظ ساختارهای اداری و نظامی حماس بود.
دور جدیدی از زورآزمایی که با حملات هوائی ارتش اسرائیل به جنوب غزه شروع شد، روشن می‌کند که هدف اسرائیل در نابودی حماس امکان‌پذیر خواهد بود یا نه. هنوز ارتش اسرائیل نتوانسته است قدرت آتش حماس را از بین ببرد. پرتاب موشک به نقاط مرکزی و جنوبی اسرائیل از نوار غزه ادامه دارد. نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در لبنان، عراق و یمن نیز حملات خود را به اهداف اسرائیل و آمریکا ادامه می‌دهند. حسین امیرعبداللهیان هشدار داده که ادامه وضع فعلی باعث گسترش جنگ در منطقه شده و نیروهای «جبهه مقاومت» نمی‌توانند این وضعیت را تحمل کنند.
تلافی کشته شدن سه تن از نیروهای سپاه قدس در سوریه و خطای محاسبه در افزایش حملات پهپادی و موشکی شیعیان نظامی بنیادگرا می‌تواند ابعاد جنگ را گسترش دهد. نجات حماس نیازمند فعال شدن جبهه‌های دیگر و گسترش زیاد مداخله حزب‌الله لبنان در جنگ به پشتوانه حملات موشکی از عراق و یمن است. منتها جمهوری اسلامی نیز ملاحظات و نگرانی‌های خودش در تشدید جنگ نیابتی را دارد و دستش برای عملیات باز نیست.
البته ارتش اسرائیل نیز با چالش‌های جدی مواجه است. روزنامه فایننشال‌تایمز به نقل از منابع مطلع در ارتش اسرائیل گزارش داد که جنگ غزه ممکن است یک سال یا بیشتر به درازا بکشد.
البته در شرایطی ممکن است دولت اسرائیل هدف نابودی حماس را کنار گذاشته و یا تعدیل کند. اما پیچیدگی ماجرا فقط مربوط به امکان‌پذیری نابودی حماس نیست، بلکه حتی در صورت تحقق این امر، نحوه اداره نوار غزه در آینده نامعلوم است.
وضعیت پیچیده بوده و شرایط آینده تابعی از متغیرهای متعددی است و می‌تواند فرجام‌های احتمالی متفاوتی پیدا کند. آنچه مشخص است، ادامه پیدا کردن جنگ تا پایان امسال و کشیده شدن آن به سال ۲۰۲۴ است. اما جنگ غزه نمی‌تواند به لحاظ زمانی نامحدود باشد و پنجره فرصت برای دولت اسرائیل رو به بسته شدن است.

 اندیشکده آمریکایی: ایران نشان داده‌ می‌تواند شرکای منطقه‌ای خود را در واکنشی چندجانبه و هماهنگ بسیج کند

این اندیشکده آمریکایی می‌افزاید: ایران موفق شده است شرکای «محور مقاومت» خود را برای حمله به نیروهای آمریکایی و اسرائیلی و تهدید تجارت جهانی بسیج کند.
در ادامه عنوان شده است: این بحران تهران و مسکو را به هم نزدیک‌تر کرده و مبادلات قابل توجه فروش تسلیحات بین دو قدرت را افزایش داده است.
سوفان سنتر خاطر نشان می‌کند: مقامات جهانی به دلیل توانایی جمهوری اسلامی در گسترش جنگ و تبدیل شدن به یک آتش سوزی منطقه‌ای، اقدامات و واکنش‌های ایران به جنگ اسرائیل و حماس را از نزدیک مشاهده کرده‌اند. با روشن‌تر شدن خط سیر مناقشه نزدیک به دو ماه پس از حمله تروریستی حماس به اسرائیل، کارشناسان و مقامات جهانی شروع به ارزیابی میزان پیشرفت اقدامات ایران در پیشبرد اهداف منطقه‌ای و جهانی تهران کرده‌اند. در مجموع، نتایج سیاست ایران متفاوت بوده است. رهبران ایران به وضوح برخی از اهداف خود را پیش برده اند، به ویژه در دامن زدن به مخالفت در جنوب جهانی با هژمونی ایالات متحده و اروپا. رسانه‌های ایرانی چه در داخل و چه در خارج از کشور، تظاهرات علیه تهاجم اسرائیل به حماس و مخالفت با حمایت آمریکا از عملیات نظامی اسرائیل را برجسته کرده‌اند. رهبران ایران از حمله حماس در 7 اکتبر به اسرائیل به عنوان یک پیروزی مهم یاد کردند که نشان‌دهنده خرد استراتژیک مقاومت خشونت‌آمیز در برابر اشغال سرزمین‌های فلسطین توسط اسرائیل است.
این اندیشکده تصریح کرده است: دفتر کل موفقیت‌ها و ناکامی‌های تهران در این بحران را نیز می‌توان بر اساس تهدیدها و اظهارات ایران از قصد تحلیل کرد. در اوایل بحران، رهبران ایران تهدید مستقیمی مبنی بر مداخله علیه اسرائیل صادر کردند که تهران و بسیاری از مقامات جهانی آن را واکنش نامتناسب اسرائیل ارزیابی می‌کنند که باعث کشته شدن هزاران غیرنظامی فلسطینی در غزه شده است. به گزارش رسانه اکسیوس، منابع دیپلماتیک گزارش دادند که ایران در 14 اکتبر از طریق سازمان ملل متحد به اسرائیل پیام داد که خواهان تشدید بیشتر در جنگ حماس و اسرائیل نیست اما در صورت عملیات اسرائیل در غزه باید مداخله کند. ادامه داد. ایران نشان داده است که می‌تواند شرکای منطقه‌ای «محور مقاومت» خود را در واکنشی چندجانبه و هماهنگ نسبت به اقدامات اسرائیل در غزه بسیج کند.
این اندیشکده اذعان می‌دارد: ایران نشان داده است که می‌تواند دکترین «وحدت جبهه‌ها» را که خواستار فشار بر اسرائیل و حامیانش در تمام مرزهای رژیم صهیونیستی به طور همزمان است، عملی کند. در مجموع هفتاد و شش بار از 17 اکتبر، متحدان ایران در عراق و سوریه به نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاه‌های مختلف در هر دو کشور به عنوان بخشی از ائتلاف ضد داعش حمله کرده‌اند. حزب‌الله لبنان، نزدیک‌ترین متحد منطقه‌ای ایران، تعداد زیادی از پرسنل و تجهیزات نیروهای دفاعی اسرائیل IDF را با شلیک موشک‌ها و توپخانه‌های فرامرزی روزانه در سراسر مرز شمالی اسرائیل به کار بسته است. سوفان سنتر همچنین در ادعایی واهی مدعی است: جنبش حوثی‌ها در یمن از پهپادهای مسلح ایران و موشک‌های کروز حمله زمینی برای حمله به اسرائیل و همچنین کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا در دریای سرخ استفاده کرده است. ایران به حوثی‌ها تسلیحاتی داده است تا در درجه اول علیه عربستان سعودی- رهبر یک ائتلاف عربی که از دولت جمهوری یمن علیه حوثی‌ها حمایت می‌کند- استفاده کنند. این گروه نه تنها ایالات متحده، بلکه ژاپن، چین، سایر کشورهای آسیایی و کشورهای اتحادیه اروپا را که به جریان تجارت در منطقه وابسته هستند، با حمله به کشتی‌های تجاری در نزدیکی تنگه باب المندب، یک نقطه گلوگاه دریایی کلیدی، نگران کرده است..
این اندیشکده آمریکایی مدعی است: ایران‌،تغییرات جزئی در حمایت آمریکا از اهداف اسرائیل ایجاد کرده است. در عین حال، موضع ایران در این بحران، اهداف شریک استراتژیک کلیدی تهران، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را پیش برد. همان‌طور که رهبران ایران، پوتین خود را در کنار ایران و منتقدان جهانی اسرائیل قرار داده است تا بخشی از تلاش برای تضعیف جایگاه واشنگتن در امور جهانی و عقب‌نشینی از اهداف سیاست ایالات متحده باشد. ایران و روسیه از سال 2014 در تلاش‌های مشترک برای حمایت از بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه متحد بوده‌اند و روابط استراتژیک آنها همچنان رو به گسترش است. علی‌رغم خطر قطع کامل روابط خود با رهبران اروپایی، ایران هزاران پهپاد مسلح به مسکو فروخته است تا علیه زیرساخت‌های غیرنظامی اوکراینی استفاده شود. جنگ اسرائیل و حماس، محور مسکو-تهران را بیشتر مستحکم کرده است. در 21 نوامبر، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده، خاطرنشان کرد که ایران قبلاً هواپیماهای بدون سرنشین یا هواپیماهای بدون سرنشین، بمب‌های هوائی هدایت شونده و مهمات توپخانه را در اختیار روسیه قرار داده است و ممکن است «گامی فراتر در حمایت از روسیه بردارد». او نشست ماه سپتامبر را که در آن ایران میزبان سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه برای نمایش طیف وسیعی از سامانه‌های موشکی بالستیک بود، برجسته کرد و به خبرنگاران گفت: «بنابراین ما نگران هستیم که ایران در حال بررسی ارائه موشک‌های بالستیک به روسیه برای استفاده در اوکراین است. برای این حمایت، روسیه همکاری دفاعی بی‌سابقه‌ای از جمله در زمینه موشکی، الکترونیک و پدافند هوائی را به تهران پیشنهاد کرده است.» در 28 نوامبر، معاون وزیر دفاع ایران، مهدی فراحی مدعی شد که ایران مقدمات تحویل جنگنده‌های سوخو 35 ساخت روسیه، بالگردهای تهاجمی میل 28 و جت‌های آموزشی یاک 130 را نهائی کرده است.