به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,343
بازدید دیروز: 4,020
بازدید هفته: 16,212
بازدید ماه: 107,075
بازدید کل: 23,768,878
افراد آنلاین: 6
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
سه‌شنبه ، ۲۵ اردیبهشت ۱٤۰۳
Tuesday , 14 May 2024
الثلاثاء ، ۶ ذو القعدة ۱٤٤۵
اردیبهشت 1403
جپچسدیش
7654321
141312111098
21201918171615
28272625242322
313029
آخرین اخبار
877 - خبر هائی از اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار ۱۴۰۲/۰۹/۱۸

 خبر هائی از اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار 

    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸

 

با وتوی قطعنامه آتش‌بس
 آمریکا به ادامه قتل‌عام ساکنان غزه رأی داد دیده‌بان حقوق بشر: آمریکا شریک جنایات اسرائیل
جمعه‌شب به وقت تهران، آمریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای برقراری «آتش‌بس فوری» در غزه را وتو کرد. آن‌طور که خبرگزاری فرانسه نوشته است، ۱۳ عضو شورا به این قطعنامه رأی مثبت دادند. انگلیس به آن رأی ممتنع داد و آمریکا هم آن را وتو کرد. وتو کردن قطعنامه‌ای که به دنبال آتش‌بس آن هم در باریکه‌ای که طی 64 روز 20هزار غیرنظامی در آن وحشیانه قتل‌عام شده‌اند، از آن داستان‌های ترسناک و تراژیکی است که فقط و فقط به رژیم صهیونیستی و آمریکا می‌خورد. و از آن‌سو «ظالمانه» و «غیرعادلانه» بودن نظم جهانی شکل گرفته پس از جنگ جهانی دوم را که همین «سازمان ملل و حق وتو» از مصادیق آن است،ا به همه اثبات می‌کند. این «رسوایی» اما با واکنش‌های گسترده جهانی رو‌به‌رو شده است.
واکنش‌ها
طبق گزارش‌هایی که در این‌باره منتشر شده است، اکثر کارشناسان معتقدند، آمریکایی‌ها با این وتو، به رژیم کودک‌کش اسرائیل چراغ سبزی برای کشتار بیشتر نشان داده است. نماینده روسیه در شورای امنیت در این‌باره گفت: «آمریکا با وتوی قطعنامه آتش‌بس در غزه حکم به کشتار غیرنظامیان داد.» «دیمیتری پولیانسکی» این را هم گفت که «جلوگیری آمریکا از برقراری آتش‌بس به معنای صدور حکم اعدام برای هزاران و شاید ده‌ها هزار فلسطینی در نوار غزه است.» پس از او نوبت ‌‌نماینده چین در شورای امنیت بود که با گفتن «ما متاسفیم که آمریکا از وتوی خود علیه قطعنامه‌ای که خواستار آتش‌بس در غزه با وجود ادامه کشتار در آنجاست، استفاده کرد» علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی موضع بگیرد. «‌عفو بین‌الملل» هم با اعلام این که «وتوی قطعنامه آتش‌بس توسط آمریکا، بی‌توجهی ظالمانه به رنج غیرنظامیان در نوار غزه است» به این خبر واکنش نشان داده است. «دیدبان حقوق‌بشر» هم اعلام کرده که کاخ‌سفید با وتوی قطعنامه شورای امنیت برای آتش‌بس فوری در غزه خود را در جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه شریک می‌کند. «لوئیس شاربونو»، مدیر بخش سازمان ملل دیده‌بان حقوق‌بشر گفت: این قطعنامه در حقیقت مانع برداشتن گام‌هایی شده که خود آمریکا بارها از رژیم صهیونیستی و گروه‌های فلسطینی تقاضای انجام آنها را کرده بود... آمریکا با ادامه حمایت تسلیحاتی از اسرائیل و کمک دیپلماتیک به پوشاندن جنایاتی مانند مجازات جمعی فلسطینیان در غزه، خود را در معرض همدستی و شریک شدن در جنایات جنگی قرار می‌دهد.» اما حماس که نبرد شجاعانه‌اش علیه صهیونیست‌ها، این روزها زبانزد خاص و عام بوده و در حال دفاع از مردم مظلوم غزه است، در واکنش به این اقدام آمریکایی‌ها گفت: «وتوی قطعنامه شورای امنیت توسط آمریکا، مشارکت مستقیم در کشتار ملت فلسطین است.» نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین هم در این‌باره گفت: «استفاده آمریکا از حق وتو، دروغ نگرانی از جان غیرنظامیان را برملا کرد.» صهیونیست‌ها از این بابت از آمریکایی‌ها تشکر کردند! مضحک‌ترین واکنش به این قطعنامه اما از سوی خود آمریکایی‌ها صورت گرفته است! «جان کربی»، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت: «اسم و نام یک دولت را به من بگویید که بیشتر از ایالات متحده برای کاهش درد و رنج مردم غزه تلاش کرده باشد.»(!)
آمریکا رکورددار استفاده از حق وتو به نفع اسرائیل
«وسیم الاحمر»، تحلیلگر سیاسی «فرانس24» در واکنش به وتوی این قطعنامه می‌گوید: «آمریکا تاکنون 44 یا 45 بار از حق وتوی خود به نفع اسرائیل استفاده کرده است. این‌بار آمریکا در سازمان ملل و مقابل 13 کشور دیگر واقعا تنها بود. هیچ کشوری در این قطعنامه با آمریکا همراهی نکرد و حتی انگلیس که نزدیک‌ترین متحد آمریکاست، رای ممتنع داد. این جلسه چنددستگی کشورهای غربی عضو شورای امنیت [در موضوع فلسطین] را نشان داد. آمریکا وتو کرد، انگلیس رای نداد و فرانسه به قطعنامه رای مثبت داد.... آمریکا امروز با مشکل جدی رو‌به‌روست. از یک طرف می‌گوید به دنبال حل مسالمت‌آمیز مسئله است و از اسرائیل می‌خواهد از کشتار غیرنظامیان اجتناب کند و همزمان، طرح اینچنینی را وتو می‌کند. آمریکا با زبان بی‌زبانی می‌گوید وقت آتش‌بس نیست چون هدف‌شان نابودی کامل حماس است.... آمریکا ركورددار استفاده از حق وتو به نفع تل‌آویو است... این کشور‌ در حمایت از اسرائیل تردید نمی‌کند.»
اصلی‌ترین تامین‌کننده ابزار کشتار فلسطینی‌ها
از آن‌سو مؤسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) هم به بررسی کمک‌های تسلیحاتی آمریکا به یکی از جنایتکارترین رژیم دنیا یعنی اسرائیل پرداخته است. طبق گزارش این مؤسسه آمریکا ۷۹درصد از کل تسلیحات ارسال‌شده به رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ را تامین کرده است و در این موضوع، هیچ کشور دیگری حتی به آمریکا نزدیک هم نبوده است؛ نزدیک‌ترین تامین‌کنندگان بعدی رژیم صهیونیستی آلمان با ۲۰درصد و ایتالیا با تنها ۰.۲ درصد بوده‌اند! 
غزه، ویرانی و جنگ جهانی دوم!
صهیونیست‌ها که حمایت‌های بی‌حد آمریکا را دارند، با استفاده از سلاح‌های تقدیمی این کشور، هزاران تن بمب و موشک بر سر ساکنان غزه ریخته‌اند و طی 64 روزی که از این جنگ می‌گذرد، از هیچ جنایتی- تاکید می‌شود- هیچ جنایتی دریغ نکرده‌اند. آنها که حریف جوانان مسلح فلسطینی نمی‌شوند، تمرکزشان را روی تخریب، ویران و کشتار جمعی گذاشته‌اند و این کشتار و تخریب غیرنظامیان آن‌قدر زیاد است که، صدای «جوزپ بورل» که خود از حامیان سرسخت صهیونیست‌هاست و رگه‌هایی از نژادپرستی را هم دارد درآورده است.
«بورل» که پیش از این اروپا را «بهشت» و غیر اروپا را «جنگل» نامیده بود تا نشان دهد، هیچ از صهیونیست‌ها در نژادپرستی کم ندارد، این‌بار به ویرانی‌های غزه اشاره کرده و گفته است: «ویرانی‌های غزه از ویرانی‌های آلمان در طول جنگ جهانی دوم هم بیشتر است.»
به گزارش ایسنا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در حال مقایسه «ویرانی‌های عظیم ناشی از حملات اسرائیل به نوار غزه» با «ویرانی شهرهای آلمان در طول جنگ جهانی دوم» بود، گفت که ویرانی‌های غزه چه بسا بیشتر هم هست. به گزارش آناتولی، وی در مصاحبه‌ای اعلام کرد: «کمپین بمباران علیه فلسطین در حال حاضر یکی از شدیدترین حملات در تاریخ بوده است.» او با اشاره به کرانه باختری و بیت‌المقدس شرقی که در آن حداقل ۲۷۱ نفر در حملاتی که توسط سربازان و شهرک‌نشینان اسرائیلی از 
۷ اکتبر انجام شده، کشته شده‌اند، ابراز امیدواری کرد که اروپا برای «پایان ‌دادن به خشونت علیه فلسطینیان در مناطق اشغالی» گام بردارد.
ادامه اعتراض‌های جهانی
از 7 اکتبر(15 مهرماه) به این‌سو، کمتر روزی بوده که دنیا، شاهد تظاهرات ضد صهیونیستی نبوده باشد و همین تظاهرات‌ها و اعتراض‌های جهانی، تبدیل به یکی از پاشنه‌های آشیل رژیم صهیونیستی شده است. نباید فراموش کرد، یکی از دلایل اصلی گردن نهادن صهیونیست‌ها به آتش‌بس 7روزه، همین اعتراض‌های جهانی بوده است. این‌بار بیروت‌، نیویورک و صنعا برای چندمین‌بار شاهد تظاهرات ضد صهیونیستی بودند. زنان و کودکان در این کشورها، با به گردن انداختن چفیه فلسطینی، بستن دهان‌ها و زدن رنگ خون به دست و صورت‌هایشان، کشتار زنان و کودکان فلسطینی در غزه را محکوم و خواستار توقف این جنایات شدند. آنها همچنین با ساختن تابوت‌های کوچک، و چیدن آنها در خیابان‌ها، از جامعه جهانی خواستند، جلوی وحشی‌گری‌های اسرائیل را بگیرند. «وال استریت ژورنال» نیز طی گزارشی از «اعتراض‌های جهانی ضد اسرائیلی» به عنوان «یکی از بارهای اضافی که روی دوش اسرائیل سنگینی می‌کند» نام برد.
این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: «تشدید حملات اسرائیل علیه نوار غزه منجر به افزایش تعداد قربانیان غیرنظامی و تشدید بحران انسانی در این منطقه شده است، علاوه‌بر آن اقتصاد اسرائیل نیز به‌شدت تحت‌تأثیر این جنگ قرار دارد و درخواست خانواده‌های اسرای اسرائیلی نیز فشار را بر کابینه اسرائیل برای پایان دادن به جنگ افزایش می‌دهد. با افزایش فشارها در داخل و خارج، اسرائیل در حال مسابقه دادن برای تحقق اهداف خود است و عجله برای رسیدن به این هدف‌ها موجب ویرانی و کشتار بیشتر می‌گردد.» آن طور که تسنیم نوشته است، این رسانه آمریکایی در ادامه تصریح کرده که «در حالی که مقامات اسرائیلی می‌گویند تا نابودی حماس این جنگ را ادامه خواهند داد، مسئولان سابق امنیتی اسرائیل معتقدند که فشارهای اقتصادی و درخواست‌ها برای آزادی اسرای اسرائیلی، محدودیت زمانی زیادی برای اسرائیل در جنگ به وجود می‌آورد.» «وال استریت ژورنال» با اشاره به تشدید درخواست خانواده‌های اسرای اسرائیلی از کابینه برای اولویت دادن به آزادی این اسرا تأکید کرد: «احضار حدود 400هزار نیروی ذخیره برای حضور در ارتش تأثیر منفی بالایی در وضعیت اقتصادی اسرائیل دارد و بار اضافه‌ای روی دوش آن می‌گذارد. در حالی که رهبران اسرائیل حملات هوائی در خان‌یونس را ابزاری اصلی برای تحت فشار قرار دادن حماس جهت ازسرگیری مذاکرات آزادی اسرا می‌دانند؛ خانواده‌های این اسرا نگرانند که فرزندان‌شان در حملات اسرائیل به غزه کشته شوند.»
نبرد خونین خان‌یونس
اما از تحولات میدانی غزه نیز خبر رسیده است که، به‌رغم جنایاتی که صهیونیست‌ها علیه غیرنظامیان مرتکب می‌شوند، آنها از بخش نظامی فلسطین یعنی قسام، ضربات مهلکی خورده و می‌خوردند. آنها بنابر اعلام رسانه‌های اسرائیلی، از خودشان نیز ضربات مرگباری خورده‌اند! مثلا «یدیعوت آحارونوت» که یک روزنامه عبری است، نوشته: «اسرائیل به اشتباه سربازان خود را در غزه کشت. یک هواپیما، ساختمانی را که اعضای نیروهای اشغالگر اسرائیل در آن حضور داشتند، بمباران کرد و...» پیش از این و در حملات 7 اکتبر نیز معلوم شد، بسیاری از اسرای صهیونیست به دست خود صهیونیست‌ها به هلاکت رسیده‌اند! «کود کود» که یک پایگاه خبری صهیونیستی است نیز دیروز اعلام کرده است، صهیونیست‌هایی که در نبردهای «خان‌یونس» شرکت دارند، عضو نیروهای لشکر ۹۸ ارتش رژیم صهیونیستی هستند که تا این لحظه (دیروز) دست‌کم ۸۰ کشته داده‌اند. به نوشته «یدیعوت آحارونوت» چیزی بالغ بر 5هزار نظامی صهیونیست نیز از 7 اکتبر تاکنون مجروح شده‌اند. آنها شمار تلفات نظامی‌شان را هم چیزی حدود 400 نفر اعلام می‌کنند. از آنجایی که صهیونیست‌ها به شدت نسبت به اعلام آمار واقعی تلفات و خسارات‌شان، حساس هستند و آن را به صورت قطره‌چکانی و بسیار کم، اعلام می‌کنند، برای یافتن عدد تقریبی تلفات و خسارات صهیونیست‌ها می‌توان همه این اعداد اعلامی را ضربدر 2 یا حتی 3 کرد! شمار ‌تانک‌های مدرن و خودروهای زرهی صهیونیست‌ها که به دست جوانان فلسطینی منهدم شده است هم آن‌قدر زیاد است که، محاسبه آنها تبدیل به کار سختی شده است. فقط این را بگوییم که به طور میانگین روزی بین 25 تا 30 خودروی زرهی رژیم صهیونیستی در غزه منهدم می‌شود.
اسرائیل می‌بازد
با وجود خشونت بالای صهیونیست‌ها در غزه و کرانه باختری، حمایت‌های آمریکا، تعداد بالای شهدا و ویرانی‌های غزه، کارشناسان غربی معتقدند، اسرائیل بازنده این جنگ بوده و در نهایت نیز، از حماس شکست خواهد خورد. «فارن افرز» دلیل این امر را اتفاقا، در همین خشونت بالای اسرائیل یافته و نوشته است، این جنایات باعث می‌شود، تعداد کسانی که به حماس می‌پیوندند، به شدت افزایش یابد. این همان هشداری است که «ایلان ماسک» هم داد. مجله قدیمی آمریکایی یعنی «نِیشن» هم با تیتر «Israel Is Lossing this War» تاکید کرده، اسرائیل این جنگ را می‌بازد!

 

بایدن کوتاهی نکرده بلکه تحریم ایران شکست خورده است
 
 «جمهوری‌خواهان علت افزایش صادرات نفت ایران را به چراغ سبز دولت بایدن در این زمینه مرتبط می‌دانند؛ اما به باور مجله فارن‌پالیسی این افزایش نه از دولت بایدن بلکه از ابتدای سال۲۰۲۰ و در دولت ترامپ آغاز شد. در پاییز همان سال بود که صادرات ایران نسبت به دوره مشابه در سال قبل افزایش چشمگیری یافت. به همین دلیل بعید به نظر می‌رسد افزایش صادرات نفتی ایران به دولت‌ها در آمریکا مرتبط باشد، بلکه بیشتر به غیرموثر شدن شبکه تحریمی علیه ایران بازمی‌گردد».
نشریه آمریکایی فارن پالیسی در گزارشی، به بررسی ناامید‌کننده چشم‌انداز تحریم‌های نفتی ایران پرداخته و نوشت: جمهوری‌خواهان می‌‌‌گویند که رئیس‌‌‌جمهور آمریکا به افزایش صادرات نفت ایران مجوز داده است. اما شواهد خلاف این را نشان می‌دهد. از زمانی که جنگ اسرائیل و حماس در ۷ اکتبر آغاز شد، صداها در واشنگتن به طور فزاینده‌ای دولت بایدن را -به دلیل آنچه آنها می‌گویند اجرای ناکافی تحریم‌های نفتی علیه ایران است- مورد سرزنش قرار داده‌اند. لوایحی در کنگره پیشنهاد شده تا دولت را وادار به اجرای بهتر تحریم‌ها علیه صنعت نفت ایران کند.
تحریم گسترده‌ای که پس از تصمیم ترامپ برای خروج از توافق هسته‌ای اعمال شد، همچنان پابرجاست. اما فروش نفت ایران افزایش یافته است. بر اساس گزارش‌ها، درآمد صادرات هیدروکربن ایران در سال ۲۰۲۲بالغ بر ۴۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به ۲۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ و ۱۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ افزایش نشان می‌دهد. جمهوری‌خواهان دولت بایدن را متهم کرده‌اند که عمدا فرار ایران از تحریم‌های فراسرزمینی را نادیده گرفته است. یک گروه لابی که از کمپین فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران حمایت می‌کرد، بایدن را به اجرای گزینشی تحریم‌های نفتی متهم کرده و استراتژی آن را به عنوان «احترام حداکثری» مورد تمسخر قرار داده است. 
اما در حالی که صادرات نفت ایران در دوره دولت بایدن رشد قابل‌توجهی داشته، این روند ممکن است قبل از دوره او صورت گرفته باشد. داده‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد احیای فروش نفت ایران از سطح بسیار پایین خود در اوایل سال ۲۰۲۰ زمانی آغاز شد که دولت ترامپ هنوز بر سر کار بود. در اواخر سال ۲۰۲۰، شرکت‌هایی که تجارت جهانی نفت را رصد می‌کنند، جهش قابل‌‌‌توجهی در صادرات ایران گزارش کردند. سه شرکت برجسته که تجارت جهانی انرژی را رصد می‌کنند به وال‌استریت ژورنال گزارش دادند که صادرات نفت ایران در پاییز ۲۰۲۰ نسبت به اوایل همان سال بیش از دو برابر شده است.
دولت ترامپ آن‌قدر تحریم‌‌‌ها را علیه ایران اعمال کرد که در آخرین سال ریاستش، اذعان کرد در اهداف تعیین‌‌‌شده کوتاهی نکرده است. رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی وقت اظهار کرد که مشکل کشورهایی مانند ایران این است که آن‌قدر تحریم‌‌‌ها علیه این کشور وجود دارد که کارهای کمی برای ما باقی مانده است. 
با در نظر گرفتن این موضوع، غیرمنطقی است که انتظار داشته باشیم دولت بایدن با تب و تاب، اهدافی را که دولت ترامپ تعریف کرد، انجام دهد. اما این به آن معنا نیست که دولت بایدن تلاشی برای کاهش سرعت فروش نفت ایران نکرده است. گذشته از تحریم‌‌‌های جدید که صادرات هیدروکربن ایران، شبکه‌‌‌های پتروشیمی و فرار از تحریم‌‌‌ها را هدف قرار می‌دهد، دولت بایدن کشورها را نیز متقاعد کرده که امتیاز برافراشتن پرچم‌‌‌های خود از کشتی‌‌‌های متهم به حمل نفت ایران را لغو کنند. برای درک اینکه چرا صادرات نفت ایران در حال رشد است، باید هم بازار و هم شرایط تحریم را در نظر گرفت. مسلما، عدم‌شفافیت طبیعی تجارت تحریم شده و واردات نفت چین، رسیدن به نتایج سخت را بسیار دشوار می‌کند. چند عامل ارزش توضیحی بیشتری در مورد اینکه چرا فروش نفت ایران تا این حد گسترش یافته است، ارائه می‌دهد.
اول، صادرات نفت ایران در طول سال‌های دولت ترامپ، نه‌تنها به دلیل تحریم‌‌‌ها، بلکه به دلیل همه‌گیری کووید-۱۹ و کاهش رشد اقتصاد جهانی به شدت کاهش یافته بود. دوم، افزایش تقاضا پس از کاهش همه‌گیری، فشارهای قیمتی جدیدی را ایجاد کرد که احتمالا باعث شد پالایشگاه‌‌‌های کوچک و مستقل چین، به دنبال نفت بیشتر ایران باشند. سوم، ایران و چین در سال‌های اخیر گام‌‌‌های مختلفی برای ارتقای همکاری‌‌‌های اقتصادی خود برداشته‌‌‌اند. دو کشور در مارس ۲۰۲۱ یک قرارداد همکاری اقتصادی ۲۵ساله امضا کردند و اخیرا مجموعه‌ای از قراردادها را برای عملیاتی کردن این پیمان امضا کردند. ایران همچنین به توافق‌نامه همکاری شانگهای و گروه کشورهای بریکس پیوسته است.
در نهایت، افزایش فروش نفت ایران یا سرعت پایین‌‌‌تر اوپک، برای این استدلال که دولت بایدن رویکرد نرم‌‌‌تری نسبت به ایران در پیش گرفته، کافی به نظر نمی‌رسد. مشخص نیست که موضع تهاجمی‌تر دولت ترامپ در برابر عوامل ذکر‌شده در بالا بهتر عمل کرده باشد. اگر تحریم‌‌‌ها علیه شرکت‌های چینی مختلف درگیر در صنعت نفت ایران بی‌‌‌فایده باشد، آیا این امر باعث می‌شود که دیگر بازیگران مشابه با ایران کم و بیش تعامل داشته باشند؟ نهادهای مختلف چینی، مانند شرکت‌های لجستیکی که در معرض تحریم‌های بیشتری قرار دارند، هدف قرار گرفته‌اند، اما به نظر می‌رسد که آنها به تجارت خود با نفت ایران ادامه می‌دهند.
 
 
 
تلگراف: اراده غرب برای مقاومت در مقابل روسیه فروپاشیده است
 
«اروپا نه تنها آماده می‌شود تا شکست اوکراین در جنگ را بپذیرد بلکه تمایل اندکی برای دفاع از خود در برابر اقدامات روسیه در آینده دارد».
روزنامه انگلیسی تلگراف با انتشار تحلیل هشدارآمیز فوق نوشت: در شرایطی که جنگ اوکراین به بن بست رسیده، این احتمال را که رئیس جمهور روسیه بتواند از حمله خود پیروز بیرون بیاید، نمی‌توان نادیده گرفت. شکست اوکراین در ضد حمله، پیش‌بینی‌های خوش‌بینانه زلنسکی رئیس جمهور اوکراین و فرماندهان ارشد او مبنی بر این که پیروزی در چنگ کی‌یف است را خاموش ساخت. اوکراینی‌ها، متحدان غربی را مقصر می‌دانند و می‌گویند به دلیل عدم ارائه تسلیحات مورد نیاز، امکان شکستن بن بست در میدان جنگ وجود ندارد. فقدان پیشرفت نظامی همراه با شعله‌ور شدن جنگ در غزه، قطعا حس تردید را در میان برخی از رهبران غربی نسبت به توانایی اوکراین شدت بخشیده است. در دولت بایدن این تلقی رو به رشد وجود دارد که منافع امریکا با فشار آوردن به زلنسکی برای پذیرش صلح با روسیه بهتر تامین می‌شود. در همین حال، پوتین تلاش‌های خود را برای بازپس‌گیری مزیت نظامی تشدید می‌کند و از درآمد‌های نفتی قوی برای نظامی کردن اقتصاد کشورش استفاده می‌کند که منجر به افزایش قابل توجه تولید تسلیحات شده است.
پوتین هم چنین مجوز افزایش ۱۷۰۰۰۰ نفری ارتش روسیه را صادر کرده است. این تصور که ۲۱ ماه پس از حمله، ارتش روسیه همچنان قادر به انجام حمله خواهد بود تا چند ماه پیش غیرقابل تصور به نظر می‌رسید.  بسیار بعید است پوتین بتواند به فتح تمام اوکراین و ایجاد یک رژیم دست نشانده در کی‌یف دست یابد، اما هر نتیجه‌ای که منجر به حفظ کرملین در مناطق قابل توجهی از اوکراین شود به عنوان یک پیروزی مورد ستایش قرار خواهد گرفت. چنین وضعیتی پوتین را به این تلقی تشویق می‌کند که می‌تواند اقدامات بیشتری را در جناح شرقی ناتو انجام دهد آن هم با آگاهی از این موضوع که غرب نه منابع و نه اراده لازم برای مقاومت را در اختیار ندارد.
تعدادی از کارشناسان برجسته نظامی، آمادگی ناتو برای مقابله با چنین چالشی را زیر سوال می‌برند. کنفرانس دفاعی اخیر در برلین از جنگ با روسیه به عنوان سناریوی روز قیامت قلمداد شد که در آن اروپا به دلیل ناتوانی ناتو در دفاع از جناح شرقی اروپا به سرنوشتی مشابه با امپراتوری مقدس روم در دوران ناپلئون دچار خواهد شد.
«سونکه نیتزل» استاد تاریخ نظامی دانشگاه پوتسدام در آلمان ادعا کرد ۱۵ سال به طول می‌انجامد تا کشورش بتواند از خود در برابر روسیه دفاع کند. «یاچک سیویرا» رئیس اداره امنیت ملی لهستان هم هشدار داد ناتو حداقل سه سال فرصت دارد تا خود را برای حمله روسیه به جناح شرقی خود آماده کند.
با این وجود، علیرغم تهدید آشکار مسکو به نظر می‌رسد رهبران غربی تمایلی به جدی گرفتن آن ندارند. استدلالی که در مراحل اولیه مناقشه اوکراین مطرح شد آن بود که حصول اطمینان از این که روسیه متحمل شکست سنگینی می‌شود پوتین را از اقدامات تجاوزکارانه بیش‌تر منصرف می‌سازد، اما آن استدلال اکنون جای خود را به این استدلال داده که خستگی از جنگ و تمایل به پایان دادن به خصومت به هر قیمتی، باعث جسورتر شدن روسیه 
می‌شود.
«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو اخیرا در مورد بن‌بست در مناقشه اوکراین از ماهیت پراکنده صنعت دفاعی اروپا ابراز تاسف کرد. او گفت: «ما نمی‌توانیم آن طور که باید با یکدیگر همکاری کنیم» و هشدار داد که ناتوانی کشور‌های اروپایی در تجمیع منابع می‌تواند تلاش‌ها برای حفظ تجهیزات مهمات به اوکراین را تضعیف کند.»
ناکامی در مقابله با تهدید روسیه در بریتانیا نیز مشهود شده جایی که تحلیل بیانیه پاییزی «جرمی هانت» در ماه گذشته نشان می‌دهد که بعید است دولت به تعهد خود مبنی بر افزایش هزینه‌های دفاعی از ۲ درصد به ۲.۵ درصد تولید ناخالص داخلی عمل کند تعهدی که نیازی کلیدی برای مجهز کردن نیرو‌های مسلح برای مقابله با تهدید روسیه است. اکنون نه تنها اروپا آماده می‌شود تا اجازه دهد اوکراین در جنگ متحمل شکست شود؛ بلکه تمایل اندکی  برای دفاع از خود در برابر اقدامات روسیه در آینده دارد.
 
 تحریم آمریکا علیه ایران و چین به بهانه واهی نقض حقوق‌بشر
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (اوفک) در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور افرادی را در سراسر جهان، شامل ایران، افغانستان و چین به این بهانه که آنها در نقض حقوق‌بشر مشارکت داشته‌اند، هدف تحریم‌های خود قرار داده است.
در این بیانیه آمده است که دولت آمریکا تحریم‌هایی را علیه ۲۰ نفر در ۹ کشور از جمله دو ایرانی، اعضای طالبان افغانستان و مقامات امنیتی چین اعمال کرده است.
همچنین در این بیانیه آمده است که دو مقام اطلاعاتی ایران- مجید دستجانی فراهانی و محمدمهدی خانپور اردستانی- را که به ادعای واشنگتن افرادی را برای انجام عملیات در ایالات متحده استخدام کرده‌اند، از جمله برای هدف قرار دادن مقامات فعلی و سابق دولت آمریکا تحریم کرد.
دولت انگلیس نیز شامگاه جمعه با انتشار یک بیانیه اعلام کرد که به همراه متحدان خود، شامل آمریکا و کانادا افرادی را در کشورهای مختلف، ازجمله ایران، سوریه، بلاروس و جنوب شرق آسیا که ناقض حقوق بشر می‌داند، هدف تحریم قرار داده است که شامل مسدود شدن دارایی‌های آنها و ممنوعیت سفر این افراد می‌شود.
در بخش مربوط به ایران در این بیانیه آمده است که ۵ نفر در قوه قضائیه، نیروی انتظامی و مترو تهران به دلیل آنچه دست داشتن در اعمال و اجرای قانون حجاب عنوان شده است، تحریم شده‌اند:حسن شهرستانی‌، علی صالحی علیرضا ادیانیعلی، اکبر جاویدان، مسعود درستی.
به گزارش ایسنا، این اولین باری نیست که دولت‌های غربی و آمریکا به بهانه‌های مختلفی همچون نقض حقوق‌بشر مقامات جمهوری اسلامی ایران را هدف تحریم‌های ناعادلانه خود قرار می‌دهند.
 

 هیل: ایرانیان در حال نفوذ جدی در منطقه دریای سیاه هستند

هیل عنوان می‌دارد: ایران شاهد بازارهای پرسود در سراسر منطقه دریای سیاه است. این کشور همچنین فرصتی برای گسترش همکاری استراتژیک با روسیه می‌بیند. و این احتمال وجود دارد که آمریکا در سال 2025 به سمت داخل حرکت کند. (سیاست نگاه به داخل و اولویت داخل بر سطح بین‌الملل)
این پایگاه عنوان می‌دارد: ولیسلاوا پترووا در ماه‌می‌گذشته از صوفیه به تهران سفر کرد. معاون وزیر امور خارجه بلغارستان با حجاب در دیدار با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، از توافقات جدیدی خبر داد که از طریق گسترش همکاری‌های تجاری و فرهنگی، بلغارستان عضو ناتو و حکومت دینی ضدآمریکایی را به یکدیگر نزدیک می‌کند. بلغارستان و ایران چندین سال پیش برای تعمیق همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای توافق کرده بودند.
هیل می‌افزاید: تابستان گذشته، مهمان دیگری در ایران آمد این مهمان لازار کومانسکو، دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه (BSEC) و وزیر خارجه سابق رومانی بود. کومانسکو با امیرعبداللهیان نشست داشت و ابراز علاقه کرد که «همکاری فعال را افزایش دهد.» ایران در سال 2022 با یک شرکت رومانیایی قراردادی برای صادرات فنی و مهندسی نامشخص امضا کرد. 
در ادامه این یادداشت عنوان شده است: ایران خواهان همکاری اقتصادی و فناوری با رومانی و بلغارستان اعضای ناتو و اتحادیه اروپا است. در حال گسترش روابط اقتصادی با ترکیه، آذربایجان و ارمنستان نیز است. و برای رهبران ایرانی، تجارت استراتژی است و سیاست خارجی ضد غرب است. جای تعجب نیست که جمهوری اسلامی بخواهد در منطقه دریای سیاه بیشتر درگیر شود تا همکاری راهبردی خود با روسیه را گسترش دهد.
هیل خاطرنشان می‌‌کند: طی دو سال گذشته ایران به عنوان یکی از متحدان واقعی ولادیمیر پوتین ظاهر شده است. تهران دانش عمیقی در مورد دور زدن تحریم‌ها ارائه می‌دهد و در صورتی که هیچ کس دیگری این کار را نکند، سلاح‌های مرگبار ارائه می‌دهد. و یک معادله مابه ازا و پایاپای وجود دارد. منطقه دریای سیاه هم مسیر ترانزیتی و هم مقصد نهائی تسلیحات و تجارت غیرقانونی نفت ایران است. و روسیه می‌تواند این راه را باز کند.
ایران دانش و تجربه گسترده‌ای در زمینه دور زدن تحریم‌ها دارد. ایرانیان به عنوان یک قدرت صادرکننده انرژی که طی چند دهه با یک رژیم تحریم جدی مبارزه می‌کند، در این هنر مهارت پیدا کرده‌اند. ایران در ناوگانی از برای جابه‌جایی کالاهای تحریم شده، به‌ویژه نفت و تسلیحات سرمایه‌گذاری کرد. مالکیت و حرکات این کشتی‌های به اصطلاح کشتیرانی تاریک نام دارد.
در ادامه این یادداشت اظهار شده است: به محض اینکه رژیم تحریم‌های جامع روسیه را در سال گذشته مورد حمله قرار داد، صدها کشتی از ناوگان ارواح ایران در مسیرهای به و از روسیه شروع به فعالیت کردند. بسیاری از این کشتی‌های ارواح اکنون در مسیرهای ورودی و خروجی بنادر دریای سیاه روسیه هستند. وزارت خزانه‌داری ایالات متحده هشدار می‌دهد که آنها از طریق تنگه‌های بسفر و کرچ فعالیت می‌کنند.
البته این کمترین نگرانی ماست. اگر کنترل نشود، همکاری استراتژیک دریایی روسیه و ایران عمیق‌تر خواهد شد.
هیل همچنین مدعی است: در ژوئن، جمهوری اسلامی اعلام کرد که قصد دارد یک شرکت کشتیرانی مشترک با پوتین ایجاد کند. روسیه به ایران (و چین) اجازه دسترسی به کانال ولگا-دون را داده است، تنها آبراهی که مسکو و تهران اکنون می‌توانند از طریق آن کشتی‌های ناوگان خود در دریای خزر را به دریای سیاه بفرستند. تا سال گذشته، کرملین هرگز به هیچ کشور دیگری اجازه دسترسی به این کانال را نداده بود. اکنون تهران در حال حرکت – و کمک به مسکو در لایروبی و گسترش – این کانال استراتژیک حیاتی است.
این رسانه آمریکایی همچنین ادعا دارد: اخیرا کاخ سفید هشدار داده است که ایران می‌تواند موشک‌های بالستیک در اختیار روسیه قرار دهد. ایران می‌خواهد میلیاردها دلار تجهیزات نظامی از روسیه بخرد، از جمله مدرن‌ترین جت‌های جنگنده‌ای که روسیه ارائه می‌کند. اواخر ماه گذشته، تهران مدعی شد که قرارداد خرید جنگنده‌های پیشرفته سوخو-35، بالگردهای جنگی و صدها هواپیمای آموزشی نهائی شده است.
در پایان این یادداشت عنوان شده: اکنون زمان آن نیست که آمریکا به سمت داخل بچرخد. در هر صورت، واشنگتن به یک دید وسیع‌تر و بازتر در جهان نیاز دارد.