خبر هائی از اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار
۱۴۰۲/۰۹/۲۰

بیمحلی غرب به بردگان اپوزیسیون
بیمحلی مقامات اروپایی به محافل اپوزیسیون ضدایرانی، این محافل را عصبانی کرده و این در حالی است که عناصر اپوزیسیون به تعبیر چند سال پیش رادیو زمانه، مزدور و برده دولتهای غربی محسوب میشوند.
وبسایت دویچهوله آلمان ضمن گفتوگو با شیرین عبادی نوشت: جامعه جهانی با جمهوری اسلامی مماشات میکند. شیرین عبادی بر این باور است که سیاستمداران و مقامات دولتی در کشورهای مدعی دفاع از حقوق بشر عمدتا «بهدلیل ارجح دانستن منافع کشور خود بر موازین حقوق بشری» یا با هدف «اخذ رأی در انتخابات»، ممکن است چشم خود را بر رفتار حکومتهایی نظیر جمهوری اسلامی ایران ببندند و بهصورت آشکار و پنهان مماشات کنند.
اویل خردادماه ۱۴۰۲، درست زمانی که حکومت جمهوری اسلامی همچنان مشغول سرکوب جنبش «زن، زندگی، آزادی» بود، استرداد اسدالله اسدی محکوم در دادگاه بلژیک به ایران جنجالبرانگیز شد. دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی ایران در وینِ اتریش، که در روز هفتم آذرماه ۱۳۹۹ به اتهام «طرح عملیات بمبگذاری در یک گردهمایی سازمان مجاهدین خلق در پاریس» و همچنین «سازماندهی و تأمین مالی شبکهای از جاسوسان جمهوری اسلامی در کشورهای اروپایی» از سوی دادگاه کیفری آنتورپ بلژیک به ۲۰ سال حبس محکوم شده بود، در سازشی آشکار میان دولت بلژیک با حکومت ایران، در پنجم خردادماه ۱۴۰۲ به ایران بازگردانده شد.
شیرین عبادی میگوید: «حزب حاکم در بلژیک با استرداد اسدالله اسدی به ایران شاید توانسته باشد آرای عمومی را در انتخابات بعدی به نفع خود کسب کند، اما اتخاذ چنین رویکردی منافع ملی بلژیک را هم تضمین نخواهد کرد. اتخاذ چنین سیاستهایی در سالهای گذشته نیز از سوی دولتهای غربی مسبوق به سابقه بوده و برخی از دولتهای غربی، هر عملی را مرتکب میشوند تا منافع اقتصادی یا منافع سیاسی موردنظر خود را تأمین کنند.
در شهریورماه سال جاری با وجود اینکه دستکم همچنان پرونده جنایات متعدد حکومت جمهوری اسلامی در سرکوب خیزش سراسری «زن، زندگی، آزادی» در مجامع بینالمللی در حال پیگیری بود، دولت آمریکا بیاعتناء به همه این جنایات، در یک توافق با حکومت ایران نهتنها شماری از مجرمان وابسته به جمهوری اسلامی که در آمریکا زندانی بودند را در ازای آزادی پنج شهروند به گروگان گرفتهشده خود آزاد کرد، بلکه جو بایدن، دستور آزادسازی شش میلیارد دلار دارایی مسدودشده جمهوری اسلامی در کرهجنوبی را نیز صادر کرد.
سازشکاری جامعه جهانی با حکومت جمهوری اسلامی در یک سال گذشته اما صرفا به دولتها محدود نیست. اواخر اردیبهشت سالجاری واکلاو بالک، رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، اعلام کرد علی بحرینی، نماینده دائم جمهوری اسلامی در دفتر سازمان ملل در ژنو را بهعنوان «رئیس مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر سازمان ملل» در روزهای ۱۱ و ۱۲ آبان منصوب کرده است.
شیرین عبادی با «نمادین و تشریفاتی» توصیف کردن ریاست این مجمع برای نماینده جمهوری اسلامی، میگوید: «نماینده حکومت ایران در جایگاه رئیس مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر سازمان ملل، صرفا یک مقام تشریفاتی بود».
تأیید صلاحیت اصلاحطلبان 5 درصد در مشارکت اثر دارد
عضو فراکسیون امید و نایب رئیسمجلس دهم تاکید کرد: تأیید صلاحیت همه اصلاحطلبان، پنج درصد در مشارکت تاثیر دارد. علی مطهری همچنین میگوید که احتمالا روحانی و لاریجانی به دنبال تشکیل مجلس همراه برای ریاست جمهوری خودشان هستند.
وی در گفتوگو با جهان نیوز درباره علت عدم تایید صلاحیتش برای انتخابات مجلس در هیئت اجرائی گفت: احتمال میدهم علت این رد صلاحیت همان دلایلی باشد که در انتخابات دوره یازدهم مجلس هم صلاحیت بنده را تایید نکرده بودند، كه برخی اظهار نظرها بود. نزديك به انتخابات مجلس یازدهم شورای نگهبان بنده را خواست و در آن جلسه دلایلی را برای رد صلاحیت بنده گفتند که سه تا اظهار نظر بود و من در پاسخ به آنها گفتم همچنان به همه آنها معتقد هستم.
مطهری یکی از دلایل رد صلاحیتش را موضعش درباره موضوع حصر خانگی (سران فتنه) عنوان کرد و افزود: در یک جلسهای بود که فکر کنم در زمان مجلس نهم بود و ما به عنوان فراکسیون شاهد مجلس به ملاقات ایشان رفته بودیم. من در این جلسه دو نکته را خدمت ایشان گفتم، یکی درباره يك مسئله فرهنگی و دیگری هم درباره همین موضوع ادامه حصر خانگی، که ایشان هم پاسخ دادند که جرم اینها سنگین است و اگر امام بودند شدیدتر برخورد میکردند. ایشان در ادامه صحبتهای خود گفتند که اگر محاکمه شوند حکمی که صادر میشود به گونهای خواهد بود که شما راضی نخواهید بود و ما الان داریم با اینها ملاطفت میکنیم. خُب در اینجا من دیگر ادامه ندادم.
مطهری علت نامزدیاش در دوره فعلی انتخابات را «اصرار افراد دیگر و برخی بزرگان عنوان کرد» و گفت: اما خودم آن طور مشتاق نبودم. نمایندههای قدیم، آنهائی که با ما همدوره بودند، خیلی از آنها تماس گرفتند و افراد دیگری هم گفتند که بیایید ممکن است در مشارکت تاثیر بگذارد و شاید لیست دهیم و میخواهیم شما باشید و از این صحبتها. یا میگفتند اگر شما بیایيد عدهای به دنبال شما میآیند و یک همچین حرفهایی میزدند. من واقعاً مردد بودم و بالاخره آمدم. الان هم مهم نیست، اگر هم رد صلاحیت کنند میگوییم ما آمدیم به عنوان انجام وظیفه كه شاید مقداری در مشاركت مردم تاثیرگذار باشد، حالا هم گلهای نداريم.
«به فرض، اگر همه چهرههای متعلق به جریان اصلاحات و اعتدال را تایید کنند، حتی آنهایی که مد نظر این جریانها هستند و اصلاً فکرش را هم نمیکنند که تایید کنند، در این حالت میزان مشارکت چقدر بالا خواهد رفت؟». مطهری در پاسخ این پرسش میگوید: آن طور نیست که بگوییم خیلی تاثیر میگذارد و میزان مشارکت خیلی بالا میرود. ممکن است 5 درصد میزان مشارکت را بالا ببرد چراکه مردم در مجموع ناراضی هستند به خاطر همین گرانیها و اینکه در اداره زندگیشان دچار سختی هستند. اگر دولت میتوانست در همین چند ماه اخیر کاری كند که نشان دهد به نوعی تورم را کنترل کرده و قیمتها از یک حدی بالاتر نمیرود، مقداری مردم امیدوار میشدند و در مشارکت مردم در انتخابات تاثیرگذار بود».
وی درباره سرلیست شدن از سوی طیف اعتدال و اصلاحات گفت: به طور کلی در همه دورههای انتخابات برای من خیلی مهم نبوده که در کدام لیست باشم، و معمولاً خود آنها انتخاب میکردند. برای من مهم نيست چرا که این دستهبندیها را اصیل نمیدانم و این طور نیست که بگوییم یک مبانی فکری باعث شده که این دستهبندیها ایجاد شود. بیشتر ناشی از رقابت سیاسی و کسب قدرت است و لذا برای من خیلی فرقی نمیکند. قبل از انتخابات مجلس هشتم، آقای مصلحی رئیس ستاد بزرگداشت سالگرد شهید مطهری بودند. به ایشان گفتم که من تصمیم دارم کاندیدا شوم و ایشان خودشان رفتند و صحبت کردند و اسم ما را در لیست اصولگرایان گذاشتند.
(جهان نیوز: همان موقع که میگفتند شما با حمایت احمدینژاد وارد لیست شدید؟) بله بعضیها میگفتند، چرا که آن زمان آقای مصلحی در گروه آقای احمدینژاد بود و حالا نمیدانم سمتشان چه بود ولی به هر حال به آقای احمدینژاد نزدیک بودند. میخواهم بگویم که به طور تصادفی این اتفاق افتاد. چون آقای مصلحی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری بودند به ایشان گفتم. حالا ممکن بود به شخص دیگری میگفتم و به شکل دیگری درمیآمد. برای مجلس نهم هم که اصولگرایان اسم من را از لیست اصلی خودشان حذف کردند. بعد از آن ما مستقل آمدیم، تحت عنوان صدای ملت، و فکر نمیکردند که رای بیاورم. چیز عجیبی هم بود چرا که در تهران کسی مستقل بیاید واقعا نمیتواند رای آورد و من آن دوره نفر پنجم در تهران شدم. برای مجلس دهم که لیست امید بود باز آنها خودشان اسم من را در لیست گذاشتند.
گزارش دویچه وله از بحرانزدگی پایدار جامعه آلمان
جامعه آلمان سالهاست در وضعیت بحرانی سر میکند و از بحرانی به بحران دیگر منتقل میشود.
انجمن زبان آلمان، عبارت «موقعیت بحرانی» را به عنوان کلمه سال ۲۰۲۳ در این کشور انتخاب کرد. هیات داوران این انجمن در میان ۱۰ واژهای که در ماههای گذشته بیشترین کاربرد را در سطح عمومی و رسانهای داشتهاند، کلمات «موقعیت بحرانی» (Krisenmodus)، «یهودیستیزی» (Antisemitismus) و «ناتوانی در خواندن متنها» (leseunfähig) را به عنوان واژههای اول تا سوم سال انتخاب کردند.
به گزارش دویچه وله، در توضیح انتخاب «موقعیت بحرانی» به عنوان کلمه سال گفته شده: آنچه حالت فوقالعاده تصور میشد به یک موقعیت پایدار بدل شده و جامعه آلمان از بحرانی به بحران دیگر عبور کرده است، از کرونا، بحران جنگ اوکراین، بحران انرژی و اقتصادی، بحران جنگ کنونی در خاورمیانه و بحران نظام آموزشی کشور که گزارش تحقیقی تازهای بر آن گواهی میدهد.
در گزارش تازهای که کل نظامهای آموزشی کشورهای اروپایی را زیر ذربین برده، گفته میشود که دانشآموزان کلاس چهارم در آلمان در سال ۲۰۲۱ در قیاس با سالهای گذشته به طرز محسوسی پسرفت داشتهاند، از جمله در خواندن، حساب و حتی در نوشتن درست کلمات و جملات.
دشواری کودکان دارای خانواده مهاجر در همترازکردن خود با همکلاسیها، بحران کرونا که آموزش را عمدتا به خانهها منتقل کرد، کمبود آموزگار و مدارس فرسوده و عقبمانده در عرصه دسترسی به فناوریهای نوین از جمله عوامل پسرفت یادشده عنوان میشوند. رئیس انجمن زبان آلمانی گفته است: «وضعیتی از بحران پایدار و متوالی» که از سال ۲۰۲۰ جامعه آلمان را با خود روبرو کرده، منشا ترس، ناامنی و آچمزی در میان مردم است. این نگرانی هم است که کسی نمیداند فردا چه خواهد شد.»
انجمن زبان آلمانی در توضیح انتخاب خود تاکید کرده است که بسامد واژهها عامل اصلی در تعیین واژه سال نیستند، بلکه به این توجه میشود که واژه رایجشده تا چه حد رواج و مقبولیت دارد و تا چه در توضیح موضوع خود دقیق است.
واژه انتخابی سال ۲۰۲۲ «چرخش زمانی» بود، اصطلاحی که اولاف شولتس در اشاره به حمله روسیه به اوکراین به کار برد و منظور از آن واردشدن جهان به دورهای متفاوت به لحاظ مسائل ژئوپلتیک، امنیت، راههای تامین انرژی، چند و چون جهانیشدن اقتصاد و... بود. سال ۲۰۲۰ واژه «کرونا» و سال ۲۰۲۱ «موجشکن» به عنوان واژههای سال انتخاب شدند.
عجز و ناله بیبیسی درباره اقتدار مقاومت یمن
«از سواحل یمن تا نوار غزه بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر فاصله است، اما آنچه اخیرا در جنوبیترین نقطه دریای سرخ رخ داد، میتواند جنگ بین اسرائیل و حماس را تشدید کند».
فرانک گاردنر، خبرنگار بیبیسی در تحلیلی نوشت: به گفته فرماندهی مرکزی آمریکا، آن بخش از وزارت دفاع آمریکا که خاورمیانه را پوشش میدهد، شورشیان حوثی تحت حمایت ایران در یمن چهار حمله به سه کشتی تجاری انجام دادند که در آبهای بینالمللی فعالیت میکردند. این حملات شامل ترکیبی از حمله پهپادهای انفجاری و موشکهای بالستیک ضد کشتی بودند. نیروی دریایی ایالات متحده توانست سه پهپاد را سرنگون کند. برخی دیگر از پهپادها به اهداف خود اصابت کردند و خساراتی وارد کردند.
محل حملات قابل توجه است. آنها درست در شمال نقطه تنگه استراتژیک بابالمندب، رخ دادند که کانالی به عرض بیش از ۳۰ کیلومتر است که آفریقا را از شبهجزیره عربستان جدا میکند و سالانه حدود ۱۷هزار کشتی و ۱۰درصد تجارت جهانی از آن عبور میکنند. هر کشتی که از کانال سوئز میگذرد و به سمت جنوب و اقیانوس هند میرود، باید از این تنگه نزدیک به سواحل یمن عبور کند.
اکثر مناطق پرجمعیت یمن، از جمله سواحل دریای سرخ در یمن، تحت سلطه حوثیها بوده است که دولت یمن را در اواخر سال ۲۰۱۴ سرنگون کردند. ایران از آنها حمایت میکند و گفته میشود با تسلیحات و آموزش به آنها کمک میکند. این تسلیحات شامل پهپادها و فناوری موشکی است، درست مانند کمکی که به حماس در غزه و حزبالله در لبنان میکند. در حالی که ایران از حوثیها حمایت میکند، عربستان سعودی و امارات در سال ۲۰۱۵ با حمایت ایالات متحده و بریتانیا در تلاشی ناموفق، علیه حوثیها وارد جنگ شدند. در طول این جنگ، حوثیها موشکهای دوربرد و پهپادهای متعددی را به سمت اهدافی در عربستان سعودی، امارات و داخل یمن شلیک کردند و فرودگاههای غیرنظامی، شهرکها و زیرساختهای پتروشیمی و همچنین اهداف نظامی را هدف قرار دادند.
پس از آغاز جدیدترین درگیری اسرائیل و حماس در غزه در ۷ اکتبر، حوثیها حمایت خود را از آنچه «برادران خود در غزه» میخوانند، اعلام کردند و موشکها و پهپادها را به سمت شهر اِیلات و دیگر اهداف در اسرائیل شلیک کردند.
حوثیها هر کشتی را هم که مشکوک به داشتن ارتباط با اسرائیل میدانند هدف قرار دادهاند. در نوامبر، آنها نیروهای خود را با هلیکوپتر روی عرشه یک کشتی باری به نام گالاکسی لیدر پیاده کردند و آن را به تصرف درآوردند. آنها قسم خوردهاند که از عبور هر کشتی اسرائیلی از کنار ساحل خود جلوگیری کنند و سخنگوی ارتش آنها در بیانیهای گفت: کشتیهایی که حوثیها به آنها موشک شلیک کردند به دلیل «اسرائیلی» بودن مورد حمله قرار گرفتند.
ایالات متحده متعاقباً اعلام کرده است که «همه پاسخهای مناسب را در هماهنگی کامل با متحدان و شرکای خود در نظر میگیرد». در عمل، واشنگتن تمایلی به افزایش تنش در منطقهای نخواهد داشت که هماکنون در هراس از سرایت جنگ از ناحیه غزه ملتهب است. اما اگر حوثیها در یمن به شلیک موشکها به فراتر از مرزهای خود ادامه دهند، در نهایت آمریکا ممکن است تصمیم بگیرد که باید با هدف قرار دادن این سکوهای پرتاب موشک، انتقام بگیرد. اگر این اتفاق بیفتد، این خطر را به دنبال دارد که ایران، حامی حوثیها، نیز اقدامات تلافیجویانه انجام دهد که بالقوه منجر به کابوس وضعیت درگیری مستقیم بین ایران و آمریکا میشود. در حال حاضر، این چیزی است که هر دو طرف میخواهند از آن اجتناب کنند.
فضاسازی بیبیسی در حالی است که انگلیسیها بهتر از هر کس میدانند مقاومت یمن تاکنون خویشتنداری به خرج داده و وارد میدان ایراد ضربات نابودکننده به ناوگان و نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه نشده و دیگر اجزای مقاومت در سوریه و عراق و لبنان هم خویشتنداری مشابهی در پیش گرفتهاند.
جروزالم پست:
پهپاد رهگیر «کرار» توانایی ایران را برای دفاع از مرزهای طولانی خود افزایش میدهد
روزنامه «جروزالم پست» در تحلیلی به قلم «ست جی فرانتسمن» درخصوص استفاده ایران از پهپاد رهگیر «کرار» نوشت، ایران نقش جدیدی را برای پهپاد کرار خود در نظر گرفته است. ایران این پهپاد را با موشکهای هوا به هوای «مجید» مسلح کرده است. برد این پهپاد ۱۰۰۰ کیلومتر است.
این تازهترین اقدام ایران در استفاده از پهپاد در ظرفیت پدافند هوائی است. ترکیب پهپاد و موشک به ایران نوع جدیدی از قابلیت دفاع هوائی را میدهد. ارائه رهگیرهای جدید در هوا توانایی ایران را برای دفاع از مرزهای طولانی خود افزایش میدهد.
امیر علیرضا صباحی فرد، فرمانده نیروی پدافند هوائی ارتش در حاشیه مراسم دهها فروند پهپاد کرار گفت: «این پهپادها به مناطق مختلف پدافندی در کشور اعزام خواهند شد و در مدار عملیاتی در توان رزم نیروی پدافند هوائی قرار میگیرند.»
وی ادامه داد: «هواپیماها و پهپادهای بدون سرنشین به لحاظ قیمت قابل قیاس با هواپیماهای با سرنشین نیستند.»
جروزالم پست در ادامه گزارش خود نوشت: «به نظر میرسد هدف دیگر ایران از قرار دادن موشک بر روی پهپاد کرار صرفهجویی در هزینهها باشد. توانایی جدید هزینه بسیار کمتری نسبت به جنگنده دارد.»
به گزارش فارس، ایران میتواند این پهپادها را از دریا به پرواز درآورد و سپس از آنها برای حمله به سایر پهپادها استفاده کند. ایران میتواند از این پهپاد برای پرواز در دریا و سپس از موشک پهپاد برای حمله به پهپاد دشمن استفاده کند. این مفهوم دیگری برای ایران در زمینه مقابله با پهپادهای دشمن است.
تحریمهای تازه اتحادیه اروپا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۶ فرد و ۵ نهاد ایرانی را به فهرست تحریمهای خود اضافه کرد.
بروکسل ادعای حمایت این افراد از روسیه در جنگ آن علیه اوکراین را بهانه اعمال این تحریمها قرار داده است.
طبق بیانیه اتحادیه اروپا، این نهادها شامل شرکت چکاد صنعت آسماری، مدیرعامل آن، معاون و پژوهشگر اصلی آن و شرکتهایی در زمینه صنایع پهپادی است.
تحریم این افراد و نهادهای ایرانی به بهانه کمک به روسیه در جنگ اوکراین در حالی مطرح میشود که مقامات ایرانی پیش از این، بارها ادعای غرب مبنی بر حمایت نظامی ایران از روسیه را رد کرده و گفتهاند برخلاف حمایتهای نظامی مداخلهجویانه نظامی شرکای غربی اوکراین، ایران از طرفین این جنگ حمایت نمیکند.
به گزارش فارس، روسیه نیز استفاده از تسلیحات ایرانی در جنگ اوکراین را رد کرده و گفته است روسیه از تسلیحات ساخت داخل در این جنگ استفاده میکند.
نشریه آمریکایی هیل: ایران، روسیه و چین به دنبال راهاندازی کارزاری چندجانبه علیه اسرائیل و ایالات متحده هستند
هیل در ادعایی عنوان میدارد: با هر معیار قابل تصور، تهدید چند بعدی ایران برای نظم منطقهای و بینالمللی و نه تنها در حوزه هستهای در حال رشد است.
این رسانه آمریکایی میافزاید: آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تازگی گزارش داده است که ایران عملاً مانع از اجرای توافقهای قبلی در زمینه پادمانهای هستهای شده است. گزارشهای دیگر همچنین نشان میدهند که این کشور به سرعت در حال حرکت برای دستیابی به یک سلاح هستهای قابل استفاده بدون محدودیتهای خارجی است. آژانس بینالمللی انرژی اتمی در اوایل سال جاری ذرات اورانیوم غنیشده را در یک تأسیسات هستهای ایران تا حدی نزدیک به درجه بمب کشف کرد. به همین ترتیب، همانطور که ایالات متحده هشدار داد، توانایی تهران برای ساخت بمب هستهای در حال افزایش بود.
هیل همچنین در ادعایی واهی عنوان داشت: هر چند این تهدید جدی است، به هیچ وجه تنها تیری نیست که در کمان تهران وجود دارد. ما باید بدانیم که دستیابی به سلاح هستهای صرفاً یکی از رشتهتاکتیکهای ایران برای اجرای یک استراتژی جهانی بیثباتی است، این فقط یک کارزار در خاورمیانه نیست.
این رسانه آمریکایی در ادامه میافزاید: مطمئن باشید شواهد فراوانی مبنی بر حمایت ایران از آنچه که آن را محور مقاومت مینامد، متشکل از حوثی در یمن، نیروهای شیعه در عراق، حزبالله و حماس وجود دارد.
در این یادداشت عنوان شده است: جنگ کنونی غزه ممکن است با ایران هماهنگ شده باشد یا نباشد، ایران این اتهام را رد کرده اما دور ماندن از درگیری مستقیم با اسرائیل یا ایالات متحده، کاملاً با استراتژی بلندمدت ایران که به نیروهای نیابتی خود برای حفظ فشار مداوم بر واشنگتن، اورشلیم و شرکای آنها متکی است، مطابقت دارد. به تازگی از این نیروهای نیابتی برای انجام حملات سطح پایین متعدد علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه و کشتیهای تجاری و آمریکایی در دریای سرخ استفاده کرده است.
هیل میافزاید: ایران مانند شرکای خود روسیه و چین به دنبال به راه انداختن جنگی چندجانبه و چند بعدی از جمله حضور سایبری جهانی علیه اسرائیل و ایالات متحده است و از تمام ابزار قدرت در اختیار خود استفاده خواهد کرد.
هیل همچنین مدعی است: گزارشهایی نشانگر این است که ایران از حمایت اعضا مقاومت و گروههای طرفدار ایران برای گسترش نفوذ ایدئولوژیک خود در آمریکای لاتین برخوردار است. بنابراین حزبالله رهبری عملیات جمعآوری کمکهای مالی و تبلیغاتی را برعهده گرفته است. دیگر سازمانهای طرفدار ایران... نیز نقش مهمی در گسترش نفوذ ایران در آنجا از طریق اینترنت، وبسایتها و دیگر پلتفرمهای رسانههای اجتماعی دارند. یکی از این گزارشها اشاره میکند که گسترش فعالیتهای ایران «بهعنوان جنگ روانی در مقیاس بزرگ» که «ماهوارههای شبکههای اجتماعی و رسانههای اسپانیایی زبان» را برای ترویج اهداف ایران برای «حمله به غرب در آمریکای لاتین» به کار میگیرد، برجسته است. طبیعتاً شرکای اصلی آن در اینجا کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه هستند.
در ادامه این یادداشت عنوان شده است: ارتباط ایران و روسیه روندی رو به رشد دارد که هم همکاری اقتصادی و هم همکاریهای نظامی خطرناک را دربر میگیرد. این فراتر از ارائه کارخانه تولید هواپیماهای بدون سرنشین در روسیه است. روسیه برای ایران ماهواره پرتاب کرده و با فروش جنگندههای سوخو 35 و بالگردهای میل28 به ایران موافقت کرده است. تسلیحات تسخیر شده اوکراینی که از روسیه به ایران منتقل شدهاند، یک سرمایه فنی-نظامی بالقوه برای صنعت دفاعی ایران است. هر دو کشور همچنین اکنون دست به دست هم دادهاند تا راههایی را برای دور زدن تحریمها جستوجو کنند که بدون شک شامل همکاری نظامی دوجانبه است. هیل در ادامه خاطرنشان میکند: ابراهیم رئیسی رئیسجمهور ایران و ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در نشستی در 7 دسامبر در مسکو درباره جنگ غزه، همکاریهای اقتصادی و تجاری مشترک و احتمالاً همکاریهای نظامی بیشتر بحث کردند. این همکاری میتواند عمیقتر شود. در ماه اکتبر، روسیه به سازمان ملل اطلاع داد که نیازی به رعایت محدودیتهای بیشتر در زمینه ارسال فناوری موشکی به ایران ندارد. در مقابل، ایران ممکن است موشکهای بالستیک را برای استفاده علیه اوکراین به روسیه منتقل کند.
ما تهدید چندبعدی فزاینده ایران را نادیده میگیریم
هیل مجددا با اتهام زنی و تکرار ادعاهای واهی اظهار میدارد: بنابراین تهدیدات ایران برای امنیت بینالمللی جهانی، متنوع و رو به رشد است. آنها شامل... جنگ اطلاعاتی، شورش و تروریسم هستند و بهطور فزایندهای شامل فناوریهای فضائی، تسلیحات هستهای بالقوه و همکاری گسترده با روسیه میشوند. همچنین نگرانیهای فزایندهای در مورد همکاری رو به رشد با کره شمالی وجود دارد که میتواند اشاعه هستهای قبلی را احیا کند، مانند انتقال دانش هستهای کره شمالی به سوریه در سالهای 2006-2007. این احتمال به هیچ وجه وجود ندارد، همانطور که شواهد اخیر نشان میدهد.
هیل خاطرنشان میکند: همه اینها ما را ملزم میکند تا سیاست قویتری را تدوین و اجرا کنیم تا ایران را از کمک به نیروهای نیابتیاش بازدارد، در حالی که ایران برای سلاحهای هستهای بیمانع است. جنگ کنونی در غزه، منادی خطراتی است که ما با عدم توجه کافی به احتمالات پیش روی ایران میپذیریم، بهویژه اگر ایران بتواند خود را بیشتر با مسکو و یا پکن هماهنگ کند.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص:
ویرانگری به اندازه 3 بمب اتم
طبق آخرین گزارش دفتر اطلاعرسانی دولتی در نوار غزه، جنگندههای رژیم صهیونیستی تاکنون بیش از 52هزار تُن مواد منفجره را بر منازل، بیمارستانها، مدارس و مؤسسات غیرنظامی پرتاب کردهاند. این یعنی آنها در هر کیلومترمربع از باریکه غزه به طور میانگین بیش از 142 تُن مواد منفجره ریختهاند. بمب هستهای «پسر کوچک» که در 6 آگوست 1945 از سوی آمریکا طی جنگ جهانی دوم بر سر مردم هیروشیما انداخته شد، ۱۵هزار تُن مواد منفجره داشت. حالا صهیونیستها با حمایت آمریکا رکورد جدیدی در جنایت به جا گذاشتهاند و به اندازه بیش از 3 بمب هستهای هیروشیما بر سر مردم غزه مواد منفجره ریختهاند، با این تفاوت که مساحت باریکه غزه تقریبا نصف شهر هیروشیماست!
چه میخواستند؟ چه شد؟
هدف از این جنایت افسارگسیخته آزادی اسرای صهیونیستی و نابودی «حماس» عنوان میشود اما نظامیان صهیونیست که حالا حضور مستشاران آمریکایی و انگلیسی در میانشان نیز علنی شده، طی این مدت حتی نتوانستند به یکی از اسرای خود دست یابند و با گذشت 65 روز از این جنایتها جنبش مقاومت اسلامی حماس حتی به شکل چشمگیری تضعیف هم نشده، چه رسد به نابودی! علیرغم سانسور اخبار خسارات و تلفات در ارتش اسرائیل اما آنچه به هیچ عنوان قابل کتمان نیست نبرد سازمانیافته حماس در نوار غزه و ادامه حملات موشکی آن به اراضی اشغالی است و این یعنی توانایی نظامی حماس تقریبا دستنخورده باقی مانده است. همین ویژگی به تعبیر جرمی بوئن، سردبیر بیبیسی جهانی «اسرائیلیها را ناامید خواهد کرد».
به گفته ابوعبیده، سخنگوی گردانهای قسام، شاخه نظامی حماس تنها در 10 روز گذشته بیش از ۱۸۰ خودروی زرهی رژیم صهیونیستی به طور کامل یا جزئی منهدم شده است. طی 48ساعت گذشته گردانهای قسام از انهدام 44 خودروی نظامی ارتش اسرائیل خبر دادند و تأکید کردند، در نتیجه هدف قرار دادن نیروهای رژیم صهیونیستی با گلولههای ضد استحکامات، راکتها و بمبهای ضد نفر، درگیری از فاصله صفر و منفجر کردن تعدادی از ساختمانها با تلههای انفجاری ۴۰ نظامی صهیونیستی کشته و دهها نفر از آنها زخمی شدند. در یکی از این عملیاتهای موفق، آنها توانستند در منطقه المعری واقع در شمالشرق خانیونس با کارگذاری یک بمب ضدنفر 15 نظامی صهیونیست را به هلاکت برسانند. مجاهدان گردانهای قسام پس از این عملیات بدون هیچ تلفاتی به پایگاه خود بازگشتند.
آمار دروغ ارتش رژیم صهیونیستی صدای رسانههای اسرائیلی را هم درآورد
ارتش رژیم صهیونیستی از مجروحان و کشتهشدگان خود در این عملیاتها چیزی به رسانهها نمیگوید و در مواردی که ناگریز به ارائه گزارش است، تلفات را بسیار کمتر از آمار واقعی اعلام میکند. با این حال تا این جای کار روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» اعلام کرده است که دستکم 5هزار سرباز اسرائیلی از آغاز جنگ در 7 اکتبر تاکنون زخمی شدهاند. به گفته این روزنامه وزارت دفاع رژیم صهیونیستی معلولیت 2هزار سرباز این رژیم را تأیید کرده است. همچنین منابع آگاه به این روزنامه گفتهاند بخش توانبخشی وزارت دفاع رژیم روزانه پذیرای 60 سرباز است که برخی از آنها به شکلی خطرناک و وخیم آسیب دیدهاند. 12درصد از زخمیها دچار پارگی اعضای بدن شده، 7درصد از علائم روانی رنج میبرند و بنابر اظهارات منابع این روزنامه حداقل 100 سرباز ارتش صهیونیستی نابینا شدهاند. در گزارش دیگری خبرنگار الجزیره از بالگردهای یگان نجات 669 ارتش اسرائیل خبر داد که برای انتقال مجروحان در شمال غزه فرود میآیند و سربازان زخمی را از میدان نبرد به داخل اراضی اشغالی منتقل میکنند. طبق این گزارش فقط طی 48ساعت گذشته بیمارستان سوروکا در بئرالسبع بیش از 40 سرباز اسرائیلی را پذیرش کرد که حال 10 نفر از آنها وخیم اعلام شده است.
در همین زمینه روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» فاش کرد، اطلاعات منتشرشده از سوی ارتش اسرائیل درباره شمار مجروحان نظامی بسیار کمتر از آماری است که بیمارستانهای اسرائیلی آن را ثبت کردهاند. هاآرتص با زیر سؤال بردن آمار مجروحانی که ارتش رژیم صهیونیستی روز یکشنبه برای اولینبار بر روی تارنمای رسمی خود منتشر کرده، دست به تحقیقات مستقل از بیمارستانهای اسرائیل زده است. این روزنامه اسرائیلی برخی موارد از تحقیقات خود را منتشر کرده که طبق آن از تاریخ هفتم اکتبر(آغاز عملیان طوفان الاقصی) تاکنون تنها به بیمارستان «بارزیلای» در عسقلان حدود ۱۹۴۹ نظامی مجروح منتقل شده و بیمارستان «سوروکا» در بئرالسبع(جنوب فلسطین اشغالی) حدود ۱۰۰۰ نظامی اسرائیلی و بیمارستان «شیبا» در تلاویو حدود ۵۰۰ نظامی پذیرش شده است. علاوهبر این در بیمارستان «آسوتا» در اشدود حدود ۱۷۸ نظامی، در بیمارستان «ایخیلوف» در تلآویو ۱۴۸ نظامی، در بیمارستان «رامبام» در حیفا حدود ۱۸۱ نظامی، در بیمارستان «هداسا» در قدس اشغالی ۲۰۹ نظامی، در بیمارستان «بیلنسون» ۲۸۷ در تلآویو و در بیمارستان «شاعریه تسیدیک» ۱۳۹ نفر تحت درمان قرار گرفتهاند. این تناقضات آماری باعث شد تا «آریل شمعون»؛ روزنامهنگار اسرائیلی، زبان به اعتراض بگشاید: «چرا دولت آمار حقیقی کشتهها و مجروحان و خسارات وارده به خودروها و ادوات جنگی در غزه را اعلام نمیکند؟»
روزنامه عبری معاریو نیز با انتقاد از کتمان حقایق در فضای رسانهای داخل اراضی اشغالی میگوید، شعار «ارتش ما قدرتمند است» دروغی است که ما آن را باور کردیم. این روزنامه با اعتراف به اینکه ارتش رژیم صهیونیستی توانایی شکست غزه را ندارد مینویسد: «سالهاست که میخواهند به ارتش برای کسب پیروزی فرصت بدهند و اکنون ما این فرصت را دادیم اما نتیجه چیست؟ خیلی ساده باید گفت که ارتش قادر به پیروزی نیست.»
با این اوضاع میدانی، نتانیاهو که حتی پیش از شروع جنگ نیز از وضعیت سیاسی مناسبی برخوردار نبود حالا کاملا در لبه پرتگاه ایستاده است. مارتین ایندیک سفیر سابق آمریکا در اسرائیل از نتانیاهو خواست همین حالا استعفا دهد. به گفته او «عزم نتانیاهو برای ماندن در قدرت بدون توجه به هزینهاش، در حال حاضر خطری آشکار برای اسرائیل است.»
گاو سامری دوقلو زایید موج جدید حمایت از فلسطین با اعتصابات جهانی
اما اینها فقط بخشی از بار سنگینی است که دولت نتانیاهو باید در داخل اراضی اشغالی تحمل کند. بار بزرگ دیگری نیز خارج از اراضی اشغالی بر شانههای آنها سنگینی میکند؛ در واقع گاو سامری دوقلو زاییده است. پس از گذشت نزدیک به دو ماه از آغاز تهاجم رژیم صهیونیستی به نوار غزه، حمایتهای جهانی در پشتیبانی از مردم فلسطین و علیه جنایات رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد. مردم در کشورهای مختلف مانند دانمارک، بوسنی هرزگوین، کانادا، آمریکا، ایرلند، انگلستان و... حتی با وجود وضعیت آب و هوائی نامناسب در برخی مناطق به خیابان آمده و با محکومیت نسلکشی صهیونیستها در غزه، حمایت خود از مردم فلسطین را با شعار «آزاد باد فلسطین» اعلام کردند. چهرههای مشهوری در سراسر جهان تاکنون به این اعتراضات پیوستهاند و روز گذشته «شان بین» بازیگر مشهور انگلیسی در تجمع مردمی ونکوور کانادا برای محکومیت جنایت نسلکشی علیه ساکنان غزه حضور داشت. علاوهبر تجمعات جهانی طی روزهای گذشته موج تازهای در حمایت از مردم فلسطین شکل گرفت. ماجرا از جایی شروع شد که فعالان اجتماعی پویشی برای اعتصاب بینالمللی جهت اعلام همبستگی با مردم غزه راهاندازی کردند. آنها از تعطیلی فروشگاهها، دانشگاهها و مدارس در جریان این اعتصاب خبر دادند و هدفشان را افزایش فشار بر دولتهای حامی اسرائیل برای متوقف کردن جنگ در غزه عنوان کردند. تاکنون کشورهایی نظیر ترکیه، سوریه، عراق، لبنان، اردن و برخی شهرهای اراضی اشغالی مانند قدس، بیتاللحم و... به این پویش پیوستهاند و مردم در این شهرها فروشگاههای خود را تعطیل کردهاند.
اوضاع اصلا خوب نیست
فضای افکار عمومی در جهان کاملا به زیان اسرائیل است و با توجه به اوضاع نابسامان داخلی در دولت جعلی اسرائیل و همچنین ناکامیهای ارتش رژیم صهیونیستی در دستیابی به اهداف اعلامشدهاش؛ باید گفت اوضاع برای اسرائیل و حامیانش اصلا خوب نیست. آمریکا در اوایل هفته قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را که با اجماع خوبی خواستار آتشبس فوری در غزه شده بود، وتو کرد. این اقدام، انزوای ایالات متحده را در عرصه بینالمللی به عنوان تنها حامی اصلی رژیم کودککش اسرائیل نشان داد. حالا تحلیلگران بینالمللی میگویند: «بعد از وتوی آمریکا یک اجماع بینالمللی علیه ایالات متحده به وجود آمده که در ۵۰ سال اخیر بیسابقه است؛ آمریکا بهای سنگینی را خواهد پرداخت.» آمریکا علاوهبر وتوی قطعنامه آتشبس مشروعیت دیوان بینالمللی دادگستری را هم برای صدور حکم علیه اسرائیل زیر سؤال برد. اقدامی که با واکنش روزنامه فرانسوی «لومانیته» مواجه شد و این روزنامه در عکس اصلی صفحه اول خود با اشاره به جنایات اسرائیل، بایدن را بهترین وکیل اسرائیل خطاب کرد! بنابر اعلام رسانهها روز سهشنبه هفته جاری مجمع عمومی سازمان ملل به دنبال ناکامی شورای امنیت، قصد تصویب قطعنامهای در زمینه آتشبس فوری در غزه را دارد. اگرچه قطعنامههای مجمع عمومی از ضمانت اجرائی برخوردار نیست اما حاکی اجماع جهانی و فشار سیاسی قابل ملاحظهای بر دولت ایالات متحده به عنوان اصلیترین حامی اسرائیل در جنگ غزه است. تحت این فشارها نشریه اکونومیست به نقل از چند منبع آگاه نوشت: وزیر خارجه آمریکا در سفر اخیر خود به مقامهای اسرائیل اطلاع داده است که موضوع غزه باید تا شروع سال جدید میلادی حل شود و به پایان برسد.
آمریکا در حالی این چارچوب زمانی را برای اسرائیل تعیین کرده که چشمانداز موفقی پیشروی رژیم صهیونیستی قرار ندارد و به نظر نمیرسد ارتش این رژیم طی هفتههای آینده تا پایان سال میلادی دستاوردی در میدان جنگ داشته باشد. شاید عنوانی که هفتهنامه آمریکایی نیشن(Nation) برای گزارش روز جمعه خود(8 دسامبر 2023) انتخاب کرد گویای همهچیز باشد: «اسرائیل این جنگ را میبازد.»
سایر رویدادها
* ابوعبیده دیروز در کنفرانس خبری: ارتش اسرائیل تنها ارتشی در جهان است که در جنگ سربازانش پوشک به پا میکنند، به طور مشخص مارک پمپرز!
* حمد سلیمان از کشاورزان اهل غزه در اینباره گفت که قبل از شروع جنگ 7 اکتبر همواره به خاطر وجود روباتهای اسرائیلی که به طور خودکار به طرف مردم شلیک میکردند، با ترس به زمینش در روستای خزاعه میرفت.
* منابع خبری دیروز از عقبنشینی ارتش رژیم صهیونیستی از محله القصاصیب اردوگاه جبالیا پس از نبرد سخت با مقاومت خبر دادهاند.نظامیان صهیونیست به دنبال نفوذ به عمق این منطقه بودند که به سبب مقاومت شدید رزمندگان فلسطینی ناکام مانده و سرانجام مجبور به عقبنشینی شدند.
* سایت عبری کیبه: حتی در بین مردم اسرائیل محمد الضیف(فرمانده کل نیروهای قسام) به عنوان یکی از محبوبترین و شجاعترین فرماندهان جنگی شناخته میشود.