خبرِ ، اسلام ستیزان ضد بشر و جنایتکار و ....
۱۴۰۴/۰۴/۲۸
صهیونیستهای زیادی معتقدند که جنگ را به ایران باختند
حمله به ایران، اسرائیل را ضعیفتر کرد. اسرائیل، بذر زوال خود غرب را در درون خویش میپروراند. نتانیاهو از همان لحظه شلیک نخستین موشک، جنگ را به ایران باخته بود.
وبسایت الجزیره در تحلیلی نوشت: قابل توجه است که روایت عربی و اسلامی و در دل آن، روایت ایرانیِ ضدصهیونیسم و حامی آرمان فلسطین امروز ابعادی جهانی پیدا کرده است. موج گسترده حمایت ملتهای آزاد جهان از حقوق فلسطینیان و محکومیت بیسابقه صهیونیسم و اسرائیل در جریان جنگ نسلکشی علیه مردم غزه، بهروشنی نشان میدهد که این روایت از مرزهای منطقهای فراتر رفته است. این جریان امروز حتی در میان بخشی از جامعه یهودیان اسرائیل و یهودیان جهان نیز جایگاه یافته است.
طی هفتههای اخیر، بسیاری از روزنامهنگاران، نویسندگان و روشنفکران غربی یهودیتبار و حتی شماری از چهرههای سرشناس اسرائیلی، آشکارا مخالفت خود را با حمله اسرائیل به ایران اعلام کردهاند. همزمان، دالیا شندلین، تحلیلگر اسرائیلی، با اشاره به نتایج نظرسنجی «شاخص صلح» خاطرنشان کرده که ۶۱ درصد از یهودیان اسرائیل با حمله یکجانبه به ایران مخالفت کردهاند.
همچنین ایتای مک در روزنامه هاآرتص نوشت: اسرائیل عملاً از همان لحظه شلیک نخستین موشک، جنگ را به ایران باخته بود. این جنگ از همان ابتدا فاقد اهداف واقعی و عملیاتی بود تداوم این جنگ تنها هزینههای سنگینتری بر دوش اسرائیل میگذارد و اسرائیل، خود را در موقعیتی بهمراتب بحرانیتر خواهد دید. بازنده این جنگ نه فقط اسرائیل، بلکه ایالات نیز بوده است. اسرائیل اکنون تمامی اهرمهای فشار خود را از دست داده و در موقعیت ضعف قرار گرفته است.
بر همین مبنا، افکار عمومی اسرائیل نقشی کلیدی در تسریع پایان جنگ ایفا کرد؛ رویکردی که بازتاب گستردهای در دهها مقاله و یادداشت تحلیلی مطبوعات نیز داشت. یوسی ملمان، کارشناس مسائل امنیتی و نظامی تأکید کرد: ایرانیان به ویژه جامعه شیعه و حتی فراتر از آن، سابقهای طولانی در فداکاری و پایداری تاریخی دارند و درگیر شدن اسرائیل در چنین جنگی، اشتباهی محض بود.
رز زیمت، پژوهشگر اسرائیلی هم هشدار داده که نباید ایران را با حزبالله یا حماس همسان دانست و ساختار ایران، با وجود همه چالشها، از انسجام و ثبات چشمگیری برخوردار است و سادهانگاری درباره آن، اشتباهی جدی خواهد بود. در همین راستا، دیمیتری چامسکی، متفکر یهودی، نیز معتقد است که تنها نتیجه واقعی چنین حملهای، افزایش انگیزه ایران برای حرکت بهسوی تسلیحات هستهای خواهد بود.
بحرانی که اسرائیلیها در روزهای جنگ از سر گذراندند، ابعاد گستردهای داشت؛ از بحرانهای بهداشتی در پناهگاهها و شیوع بیماریها تا عوارض جسمی ناشی از نبود امکانات ایمنی و بهداشتی، همگی بر وخامت اوضاع افزود. علاوهبر این، موج حملات عصبی، اضطراب و وحشت عمومی، مهاجرت هزاران اسرائیلی به آنسوی مرزهای اردن و مصر و سپس به اروپا و آمریکا و همچنین حجم قابل توجه خسارات وارده به زیرساختهای نظامی و غیرنظامی، کشتهها و زخمیها، همگی در گزارشهای رسانهای به تفصیل انعکاس یافته است. این مجموعه شرایط، ضربه سنگینی به روایت اسرائیل از منظر ذهنیت عمومی و حافظه جمعی وارد آورد و بنا به روایت رسانههای آمریکایی به ویژه والاستریت ژورنال، سبب شد اسرائیل از دونالد ترامپ درخواست کند تا برای توقف جنگ با ایران پا درمیانی کند.
موج نوظهور جریان فکری و فرهنگی ضدصهیونیسم که با شدت گرفتن جنگ غزه و در پی حمله اسرائیل به ایران به شکل بیسابقهای بروز یافته، در واقع تأییدی بر تحلیلی است که صدراعظم آلمان مطرح کرد: «اسرائیل دارد کارهای کثیف ما را در ایران انجام میدهد.» همین «کارهای کثیف» است که به تدریج رؤیای امنیت و ثبات اسرائیل را از درون تهی میکند و منشأ اصلی تهدید را نه جهان عرب و اسلام، بلکه در خود غرب و اسرائیل جستوجو میکند.
اسرائیل، به عنوان نماینده تمدن غرب، در واقع بذر زوال خود و حتی زوال غرب را در درون خود میپروراند؛ نکتهای که اندیشمندانی چون ایلان پاپه، خاخام دیوید وایز، توماس فریدمن، بنی موریس و بسیاری دیگر نیز بر آن تأکید دارند.
جاسوسان، سرّیترین اطلاعات اسرائیل را به ایران میدادند
جدیدترین جاسوس دستگیرشده ایران در اسرائیل، در حساسترین یگان ارتش مشغول فعالیت بود.
این خبر را شبکه صهیونیستی کان منتشر کرد و نوشت: یک نظامی اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شده است. نظامی مذکور در یکی از یگانهای سرّی ارتش اسرائیل خدمت میکند و با دستگیری او، سیاُمین پرونده جاسوسی برای ایران هم تشکیل شده و تاکنون 50 نفر در این رابطه دستگیر شدهاند.
براساس بیانیه شاباک (سرویس امنیتی) و پلیس اسرائیل، این سرباز «به طور آگاهانه با عناصر ایرانی در ارتباط بوده و مأموریتهایی را برای آنها انجام داده، از جمله انتقال تصاویر مربوط به رهگیریها و فیلمبرداری از محلهای برخورد راکتها در اسرائیل.»
با این حال، شاباک این ماجرا را «بهشدت جدی» توصیف کرده چراکه این نظامی اسرائیلی «با دشمن ارتباط برقرار کرده است.»
دادستانهای نظامی اسرائیل، این فرد را به «ارتباط با عامل خارجی و انتقال اطلاعات به دشمن» متهم کردهاند. در اکثر موارد، ایرانیها این افراد را به صورت آنلاین جذب کرده و آنها ابتدا وظایف کوچک و بیخطر را انجام میدهند که بهتدریج به جرایم جدیتری مانند جمعآوری اطلاعات و حتی طراحی عملیات ترور منجر میشود.
در همین حال، اميت سیگال روزنامهنگار اسرائیلی فاش کرد یک معلم زن از جامعه بادیهنشینهای اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت شده است.
سیگال افزود: این فرد مأموریتهایی را به نفع طرف ایرانی انجام داده و در جریان عملیاتی، مأمور شده بود تصاویری از جنگندههای نظامی مستقر در پایگاه هوائی نواتیم تهیه کند.
تهانی ابوسمحان، زن ۳۳ ساله، ماه گذشته به ظن همکاری اطلاعاتی با ایران دستگیر شد.
براساس بیانیه پلیس اسرائیل، او طی یک سال گذشته با یکی از عوامل اطلاعاتی ایران در ارتباط بوده و در جریان جنگ ۱۲روزه میان ایران و اسرائیل، تصاویری از پرواز جنگندهها در پایگاه هوائی نواتیم در جنوب اسرائیل تهیه و برای این مأمور ارسال کرده است.
دادستانی اسرائیل گفت ابوسمحان آگاهانه با یک عامل بیگانه در تماس بوده و برای این منظور از یک تلفن همراه جداگانه استفاده میکرده است. او متهم است که به درخواست عامل ایرانی، اطلاعاتی حساس درباره فعالیتهای نظامی ارتش اسرائیل را جمعآوری کرده است.
در همین حال وبسایت صهیونیستی «ایراناینترنشنال» نوشت: در پی حملات موشکی ایران و آشکارشدن ضربات به مراکز حساس، مقامهای اسرائیلی از کشف دهها شهروند یهودی متولد اسرائیل که برای ایران جاسوسی کردهاند، بهتزده شدهاند. این افراد متهم به جمعآوری اطلاعات و شناسایی اهداف حساس برای حملات ایران هستند.
نشریه فرانسوی لوموند هفته گذشته در گزارشی نوشت: با گذشت چند هفته از پایان جنگ ۱۲روزه میان ایران و اسرائیل، موج بازداشتها در اسرائیل ادامه دارد. در حالی که موساد بابت عملیاتهای عمیق در خاک ایران تحسین میشود، دستگاههای امنیتی اسرائیل اکنون با واقعیتی تازه روبهرو شدهاند: کشف چندین شبکه بومی جاسوسی در خاک خود که برای ایران فعالیت میکردهاند. این مسئله پرسشهایی درباره نقش احتمالی این عوامل در هدفگیری موشکهای جمهوری اسلامی در جریان درگیریهای اخیر ایجاد کرده است.
روزنامه «يسرائيل هيوم» هم به نقل از منابع امنیتی نوشت: سازمان اطلاعات داخلی رژیم اسرائیل (شاباک) تاکنون دهها تلاش جاسوسی به سود ایران را کشف کرده و علیه ۴۱ تبعه اسرائیل که به همکاری اطلاعاتی با ایران متهم هستند، کیفرخواست صادر شده است.
یادآور میشود نشریه اکونومیست چند هفته قبل در گزارشی نوشت: «جاسوسی برای ایران در اسرائیل در حال فراگیر شدن است. طی سال گذشته دستکم ۳۹ اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران از سوی سرویس امنیتی شاباک بازداشت شدهاند. از پایان سال ۲۰۲۲، ایرانیها موفق به جذب صدها اسرائیلی شدهاند. این افراد که از طریق رسانههای اجتماعی یا هنگام سفر به ترکیه و جمهوری آذربایجان جذب شدهاند، از اقشار گوناگون هستند: یهودی و عرب، مذهبی و سکولار، جوان و پیر، مرد و زن. جاسوسی همواره یکی از افتخارات اسرائیل بوده است. برخی، افزایش تمایل به خیانت در میان اسرائیلیها را نشانه سرخوردگی عمیق اجتماعی میدانند. مقامات امنیتی اسرائیل نگرانند. یکی از مسئولان سابق شینبت گفت: «باید دیگران را از همکاری با بدترین دشمنانمان بازداریم، پیش از آنکه به یک همهگیری ملی تبدیل شود.» ایران از مدتها پیش عملیاتهای اطلاعاتیاش را از طریق کشورهای ثالث، بهویژه ترکیه و جمهوری آذربایجان، پیش میبرد.
شرق: اروپا به خاطر عهدشکنی مجوز استفاده از مکانیسم ماشه را از دست داده است
کشورهای اروپایی به خاطر نقض تعهدات برجامی، دیگر مشروعیت و صلاحیت ارجاع به سازوکار حل اختلاف برجام و مکانیسم ماشه را ندارند.
روزنامه شرق ضمن انتشار این ارزیابی و بیان اینکه «مکانیسم ماشه، ماشه بدون فشنگ است»، نوشت: آمریکا با خروج رسمی از برجام در سال ۲۰۱۸ دیگر «شرکتکننده توافق» محسوب نمیشود. همچنین شواهد نشان میدهد که اقدامات و مواضع اخیر تروئیکای اروپایی، آنها را عملا از جایگاه یک عضو مشارکتکننده برجام خارج کرده است. در واقع، برجام تعهدات متقابلی را برای همه طرفها مقرر کرده بود. یکی از منافع اصلی ایران، عادیسازی روابط اقتصادی و رفع تحریمها بود که تروئیکای اروپایی، همراه با اتحادیه اروپا، متعهد به تحقق آن بودند.
در جریان حملات اخیر به ایران، رهبران اروپایی نه تنها این تجاوز آشکار به تأسیسات تحت نظارت آژانس را محکوم نکردند، بلکه بعضا آن را توجیه و تحسین نیز کردند. حمایت یا چشمپوشی از چنین حملهای توسط تروئیکای اروپایی به منزله پذیرش نقض غایی روح و هدف برجام است، چراکه این توافق قرار بود مانع توسل به زور شود. در واقع، سه کشوری که تخریب توافق از طریق جنگ را تأیید کردهاند، چگونه میتوانند خود را «عضو مشارکتکننده در توافق» بنامند؟
روزنامه شرق همچنین از قول رضا نصری، حقوقدان مینویسد: اصولا کشورهای اروپایی دیگر مشروعیت و صلاحیت ارجاع به سازوکار حل اختلاف برجام را ندارند و اگر چنین کنند، خلاف قانون عمل کردهاند. بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که مؤید برجام است، تنها دولتهای «شرکتکننده» در برجام (JCPOA participants) حق استفاده از مکانیسم حلوفصل اختلاف و نهایتا ارجاع موضوع به شورای امنیت جهت بازگرداندن تحریمها را دارند. توجه بفرمایید که بر اساس مفاد برجام، اعضای این توافق، نه به عنوان «طرفها» به معنای سنتی حقوق معاهدات، بلکه به عنوان «مشارکتکنندگان» شناخته میشوند. این عنوان تهی از بار حقوقی نیست، بلکه مفهومی کارکردی را منعکس میکند. مشارکت، وضعیتی ثابت و دائمی نیست، بلکه شرطی پویا و وابسته به تداوم تعامل، پایبندی با حسن نیت و التزام به هدف و موضوع توافق است. به زبان دیگر، این واژه به نقشی مستمر در حفظ و اجرای مفاد توافق اشاره دارد.
محور حقوقی استدلال ایران، زیر سؤال بردن جایگاه حقوقی سه کشور اروپایی به عنوان مشارکتکنندگان برجام است. ایران میتواند با همراهی اعضای همسو -بهویژه روسیه و چین- خواستار طرح این موضوع به صورت یک قطعنامه یا تصمیم شورای امنیت شود که «آیا تروئیکای اروپایی واجد صلاحیت استفاده از مکانیسم حلوفصل اختلاف برجام هستند یا خیر؟». به لحاظ رویهای، چنین درخواستی ماهیتا یک موضوع شکلی(Procedural) خواهد داشت؛ بدین معنی که تصویب آن مستلزم ۹ رأی موافق بوده و هیچیک از اعضای دائم(از جمله آمریکا، بریتانیا و فرانسه) حق وتوی آن را نخواهند داشت. در تاریخ شورای امنیت نیز مواردی بوده که برای تشخیص وضعیت حقوقی یک طرف در مناقشه، رأیگیری شده است. با این توصیف، خروج چین و روسیه از برجام را مفید نمیدانم.
خوشخدمتیهای جولانی مانع تحقیر او از سوی اسرائیل نشد
روزنامه صهیونیستی میگوید جولانی در هشت ماه گذشته، بیشترین خدمتها را به اسرائیل کرد اما با وجود این، اسرائیل برای او اعتباری قائل نیست.
اسرائیلهیوم مینویسد: در هشت ماه گذشته، احمد الشرع، رئیسجمهور تازهبهقدرترسیده سوریه، مجموعهای از اقدامات بیسابقه و صلحطلبانه در قبال اسرائیل انجام داد؛ اقداماتی که اگر از سوی هر کشور عربی دیگری صورت میگرفت، در تلآویو با تحسین و استقبال همراه میشد.
او وضعیت پناهندگان فلسطینی را که از سال ۱۹۴۸ در سوریه ساکن بودند لغو کرد و به آنها تابعیت اعطا نمود؛ اقدامی که عملاً روایت عربی «حق بازگشت» را به چالش کشید و گامی مهم در راستای حل یکی از کهنهترین و حساسترین پروندههای نزاع فلسطینی– اسرائیلی بود.
او مسیر ارسال تسلیحات ایران از خاک سوریه را مسدود کرد، از هرگونه تهدید لفظی یا نظامی علیه اسرائیل خودداری نمود، و حتی در برابر تصرف قله حرمون و دیگر مناطق سوری توسط ارتش اسرائیل سکوت کرد. او هیچ ادعایی نسبت به بلندیهای جولان مطرح نکرد و طبق گزارشها، وارد مذاکرات محرمانه برای عادیسازی روابط با اسرائیل شد.
همه اینها در کنار اظهارات صریحش مبنی بر مخالفت با جهاد جهانی، اعلام پشیمانی از ارتباط گذشتهاش با داعش، و وعده آزادی دینی برای اقلیتهای مذهبی سوریه، از جمله بازگشایی کنیسه کهن دمشق، نشان میدهد که او نهتنها به دنبال ثبات داخلی بلکه در پی تنشزدایی منطقهای نیز هست.
اما در مقابل، اسرائیل چه کرد؟ اسرائیل، او را ماهها بهعنوان «تروریست با کتوشلوار» به جهان معرفی کرد، سپس در میانه مذاکرات او را به عنوان «شریک صلح» معرفی نمود، و بعد از درگیریهایی در سویداء، دوباره به خطابکردن او با واژه «تروریست» بازگشت.
اسرائیل با بمباران کاخ ریاستجمهوری سوریه و ستاد کل ارتش او، در عمل کسی را هدف گرفت که برخلاف سایر دشمنان منطقهای، دست صلح دراز کرده بود. اسرائیل، با وجود شواهد آشکار از عدم ارسال نیروی نظامی برای سرکوب دروزیها از سوی الشرع، با این بهانه وارد عمل شد. در حالی که مدارک نشان میداد نیروهای سوری برای مهار درگیری میان بادیهنشینها و دروزیها به منطقه اعزام شده بودند، همان کاری که از یک دولت مرکزی در کشوری پارهپاره انتظار میرود. در نهایت، اسرائیل در حالی خواستار حفاظت الشرع از اقلیت دروزی شد که خود با بمباران نیروهای او، ابزار این حفاظت را از او گرفت و جایگاه وی را نزد مردم سوریه تضعیف کرد.
وبسایت آمریکایی «هیل» پیشبینی کرده است که پرونده کثیف «جزیره فحشا» بدترین رسوایی اخلاقی است که میتواند ریاستجمهوری ترامپ را نابود کند. منابع دیگر آمریکایی میگویند، رژیم صهیونیستی پشت این پرونده قرار دارد که مقامات سیاسی، هنرپیشههای هالیوود، تجار گردنکلفت و.... زیادی را به تله انداخته است.
این روزها پرونده جزیره فحشای «جفری آپستین»-که مدتها پیش سرش را زیر آب کردند- به بزرگترین نگرانی برای بسیاری از شخصیتهای متنفذ از جمله ترامپ تبدیل شده است. جمهوریخواهان و حامیان مالی و پایگاه مردمی حامی وی از ترامپ یک پاسخ میخواهند اما او تمامی اسناد و شواهد را انکار و همه را «توطئه» میداند و بهشدت دنبال پنهان کردن ابعاد رسوایی این پرونده است. به نظر میرسد پای ترامپ در این پرونده حسابی گیر است و هر چقدر دستوپا میزند بیشتر در این منجلاب فساد فرو رفته و شخصیت کثیفش برملا میشود. موضوع ارتباط با کودکان است!
«جفری آپستین» سرمایهدار آمریکایی و مدیر مالی بود که به دلیل روابط نزدیک با چهرههای قدرتمندی مانند دونالد ترامپ و بیل کلینتون و همچنین اتهامات قاچاق جنسی و سوءاستفاده از افراد زیر سن قانونی شناخته میشود. او در سال ۲۰۰۸ به جرایم سنگین جنسی مرتبط با قاچاق کودکان محکوم و بازداشت شد. آپستین در ۱۰ اوت ۲۰۱۹ (19 مرداد 1398) در سلول خود در یک زندان فدرال در نیویورک به شکل مرموزی درگذشت!
موساد
دلیل مرگ او در روایتهای رسمی «خودکشی» اعلام شد اما خرابی دوربینهای نظارتی، سهلانگاری نگهبانان و یافتههای پزشکی قانونی که با قتل سازگارتر بودند، مرگ او را مشکوک کرده و به گمانهزنیهایی درباره احتمال قتل برای جلوگیری از افشای اسرار افراد با نفوذ منجر شد. مهمترین گمانهزنی در این میان نقش موساد در این پرونده است. اسناد و شواهد نشان میدهد که موساد از آپستین برای اعمال نفوذ در بین مقامات آمریکایی که به جزیره وی رفت و آمد میکردند استفاده میکرده است.
براساس گزارش «دیلیمیل» همکاری آپستین با موساد به زمانی برمیگردد که «ایهود باراک»، نخستوزیر سابق رژیم اسرائیل، رئیس موساد بود و با آپستین رابطه دوستانه داشت. طبق اسناد منتشرشده ایهود باراک و آپستین حداقل ۳۶ بار با هم ملاقات کرده و این درست زمانی است که دختران کمسنوسال وارد جزیره شخصی آپستین شدهاند. گفته میشود انگیزه این ارتباط ایجاد شبکهای از دختران بود که به نفع رژیم اسرائیل جاسوسی کرده و از سیاستمداران آمریکایی اطلاعات لازم را به سرقت ببرند. «تاکر کارلسون» روزنامهنگار و مجری سرشناس آمریکایی نیز در اظهارات اخیرش به صراحت اعلام کرد که آپستین «برای سرویس اطلاعاتی اسرائیل کار میکرده است». با توجه به این که یکی از دوستان نزدیک آپستین ترامپ بوده و به جزیره وی رفتوآمد میکرده است هیچ بعید نیست که موساد از ترامپ اسنادی در قالب عکس و ویدئو در اختیار داشته باشد. در صورت صحت این فرضیه به خوبی معمای حمایتهای بیحساب و کتاب ترامپ از جنایتهای نتانیاهو در غزه، سوریه، لبنان و... معلوم میشود.
شکایت 10 میلیارد دلاری از والاستریت ژورنال
افشاگری تازه والاستریت ژورنال نشان میدهد که پای ترامپ بسیار بیشتر از آنچه پیشتر گمان میرفت در این رسوایی اخلاقی گیر است و روزبهروز وضعیت برای ترامپ بحرانی میشود. بر اساس گزارش والاستریت ژورنال مجموعهای از نامههایی که در سال ۲۰۰۳ به مناسبت پنجاهمین سالگرد تولد «جفری آپستین»، سرمایهدار و مجرم جنسی، به او هدیه داده شده بود، شامل یادداشتی با نام دونالد ترامپ و طرحی از یک زن برهنه بود. به نوشته والاستریت ژورنال که نامه را بررسی کرده است، طرح ارسالشده با محتوی نامناسب جنسی چندین خط متن تایپ شده را احاطه کرده است. این نقاشی با این جمله به پایان میرسد: «تولدت مبارک و ممکن است هر روز یک راز شگفتانگیز دیگر باشد.» به گزارش والاستریت ژورنال، نامهای که نام ترامپ در آن ذکر شده بود، در یک آلبوم تولد آمده بود که توسط «گیسلاین ماکسول»، یکی از نزدیکان آپستین که او نیز به جرم قاچاق جنسی کودکان محکوم شده بود، جمعآوری شده است. والاستریت ژورنال نوشته که او نامههای ترامپ و دهها نفر دیگر را که برای پنجاهمین سالگرد تولد آپستین فرستاده شده بود، جمعآوری کرده است. به گفته این روزنامه، این آلبوم بعداً بخشی از اسنادی بود که توسط مقامات وزارت دادگستری که چند سال پیش در مورد آپستین تحقیق میکردند، بررسی شد. ترامپ در دهه ۱۹۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ بارها با آپستین عکس گرفته و از جمله کسانی بود که در گزارشهای پرواز جت خصوصی آپستین ظاهر شده بود.
دونالد ترامپ، در مصاحبهای با این روزنامه نوشتن نامه یا کشیدن نقاشی توسط خود را انکار و تهدید کرده بود که در صورت انتشار این داستان، از روزنامه شکایت خواهد کرد. او دیروز(شنبه) تهدید خود را عملی کرده و با شکایت از روزنامه والاستریت ژورنال و مالک آن به خاطر انتشار گزارشی درباره ارتباط ترامپ با جفری آپستین، خواستار دریافت ۱۰میلیارد دلار غرامت شد. به گزارش مهر، بنا به اعلام آسوشیتدپرس، ترامپ در این شکایت خواستار دریافت دستکم ۱۰میلیارد دلار غرامت شده است و گزارش والاستریت ژورنال را «یک دروغ خبیث، افتراآمیز و بدخواهانه» توصیف کرده است.
این پرونده ترامپ را نابود میکند
ترامپ در دوره ریاستجمهوریاش تاکنون از دوبار استیضاح، چهار کیفرخواست جنایی، محکومیت به دلیل ارتکاب ۳۴ فقره جرم، شکایتهای مدنی، پروندههای دادگاه درباره حمله به کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ (17 دی 1399) و نگهداری اسناد محرمانه در تفریحگاه خود در «مارآ لاگو» و یکبار تلاش برای ترور جان سالم بدر برده است.اما بر اساس آنچه که نشریه آمریکایی هیل نوشته است، اینبار میتواند متفاوت باشد. هیل که اخبار کنگره این کشور را پوشش میدهد در گزارشی هشدار داده است پرونده آپستین میتواند ریاست جمهوری ترامپ را نابود کند. در این گزارش آمده است: دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا در مواجهه با اتهام ارتباط با جفری آپستین میلیارد متهم به قاچاق جنسی، از سه رویکرد انکار، سلب توجهات و انحراف افکار عمومی استفاده کردهاست، اما بهگفته کارشناسان این رسوایی میتواند با تضعیف جایگاه ریاستجمهوریاش در نهایت به نابودی وی منجر شود.
به گزارش ایرنا هیل مینویسد: رئیسجمهوری جنجالی آمریکا برای اولینبار با رسانهها نمیجنگد، با دموکراتها و بهاصطلاح «دولت عمیق» روبهرو نیست، بلکه برای حفظ جایگاه خود تلاش میکند. وفاداران به او در شعار «بار دیگر عظمت را به آمریکا بازمیگردانیم»، که در اتهامات مربوط به پرداخت رشوه به یک بازیگر، استیضاح، کیفرخواستها و شورش در کنگره از او طرفداری میکردند، اکنون این سؤال را مطرح میکنند که آیا واقعا در پرونده آپستین نقش داشته است؟ شکاف از جایی شروع میشود که حتی وفاداران به یک رئیسجمهوری نیز شروع به دروغگو خواندن او میکنند.
اینبار ترامپ نمیتواند قِسِر در برود!
این گزارش با اشاره به بینتیجه ماندن تحقیقات و ناامیدی حامیان ترامپ از وی در این پرونده مینویسد: بحثها بر سر رسوایی اخلاقی ترامپ زمانی آغاز شد که وزارت دادگستری آمریکا در تحقیقات خود به این نتیجه رسید که آپستین در سال ۲۰۱۹ خودکشی کرد و فهرستی از افراد معروفی که در کودک آزاری او شریک بودهاند وجود ندارد. حامیان ترامپ پیش از این بر این باور بودند که وی به قتل رسیده است و چنین لیستی وجود دارد و ترامپ تنها کسی است که آن را بر ملا خواهد کرد.واکنش ترامپ «کماهمیت نشان دادن اپیستن بود» و گفت اجازه بدهید پم بوندی دادستان کار خود را انجام دهد. به نوشته هیل ترامپ مدعیست که روابطش با این مجرم جنسی را قطع کرده است اما شواهد چیز دیگری را نشان میدهد. آنها فقط به هم نزدیک نبودند بلکه میدانستند که چطور پنهانی اوضاع را هدایت کنند.
هیل میافزاید: تاکتیک متعارف ترامپ برای حفظ بقای خود در پرونده آپستین کار نخواهد کرد زیرا او نمیتواند در واکنش به خواستههای هوادارانش برای پاسخگویی، «رسانههای اخبار جعلی» را متهم کند. وی نمیتواند مخالفان سیاسیاش را منحرف کند وقتی که ابهامات از درون جنبش خود او مطرح میشوند. ترامپ نمیتواند مدعی پیگرد قانونی شود زمانی که خود او کسی است که کنترل وزارت دادگستری را برعهده دارد. هر رسوایی دیگری در دوران ریاست ترامپ بر حوزه سیاسی مربوط میشد و یا میتوانست به عنوان یک دعوای حزبی نادیده گرفته شود. اما پرونده آپستین در یک دنیای اخلاقی متفاوتی عمل میکند. این دیگر به اظهارنامه مالیاتی یا اسناد طبقهبندیشده مربوط نمیشود بلکه با سوءاستفاده جنسی از کودکان توسط مردان قدرتمندی در ارتباط است که فکر میکنند از پیگرد قانونی مصون هستند.ترامپ با رسوایی اخلاقی مواجه است که نمیتواند آن را توئیت کند، به دادگاه بکشاند یا به عنوان یک ضربه سیاسی آن را رد کند. پرونده آپستین گویای حقیقتی است که حتی ترامپ هم نمیتواند آن را انکار یا افکار عمومی را منحرف کند.
«سیمور هرش» روزنامهنگار افشاگر آمریکایی به نقل از منابع مطلع فاش کرد ترامپ احتمالاً تا چند ماه آینده زلنسکی را از قدرت برکنار میکند.
در حالی که اخبار و گزارشها از همسویی بیسابقه دولت ترامپ با اروپا و دولت اوکراین برای تسلیح هرچه بیشتر کییف و تحریم گسترده روسیه برای به تسلیم وادار کردن پوتین و کشاندن وی به پای میز مذاکره حکایت دارد اما «سیمور هرش» رونامهنگار برجسته آمریکایی در جدیدترین افشاگری خود از پشتپردههای جنگ اوکراین نوشته است: ترامپ به دنبال برکناری زلنسکی رئیسجمهور اوکراین است. این روزنامهنگار تحقیقی آمریکایی از قول منابعی «مطلع» نوشته است: ایالاتمتحده در حال بررسی برکناری اجباری زلنسکی و انتقال قدرت به ژنرال «زالوژنی»، فرمانده کل سابق نیروهای مسلح اوکراین، است. به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری روسی«eadaily» «سیمور هرش» در وبسایت خود با استناد به گفتههای منابع معتبر نوشت که در حال حاضر «والری زالوژنی»، فرمانده سابق کل نیروهای مسلح اوکراین و سفیر کنونی این کشور در لندن از سوی واشنگتن به عنوان جانشین احتمالی زلنسکی در نظر گرفته شده است. وی افزود: «افراد مطلع در واشنگتن به من گفتند که زلنسکی شاید چند ماه دیگر در سمت خودش نماند. اگر دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا تصمیم بگیرد، زلنسکی در فهرست محدود افرادی است که از کار برکنار میشود.» به گفته یکی از مقامهای آمریکایی مطلع که با سیمور هرش صحبت کرد، «اگر زلنسکی از ترک سمتش امتناع کند که به احتمال زیاد همینطور است، سپس او را با زور مجبور میکنند تا کنار برود.» و این فرجام کار تمامی حاکمانی است که به جای اتکاری به مردم خود بقای خود را به قدرتهای بزرگ گره میزنند.
زلنسکی نابودگر اوکراین
همزمان با این افشاگری هرش، مجله انگلیسی «اسپکتِیتر» هم در گزارشی نوشته است: اوکراین در بحبوحه بحرانهای نظامی، سیاسی و اجتماعی، با فروپاشی مواجه است و اوکراینیها اعتمادشان را به رئیسجمهور خود از دست دادهاند. این نشریه انگلیسی که اغلب مطالب حامی اوکراین منتشر میکند، اینبار به واقعیتهای میدان جنگ پرداخته و مینویسد: «اوکراین در حال اتمام نیروی نظامی است، سربازان خطمقدم آن خسته شدهاند و حمایت نظامی آمریکا محدود شده و بر دفاع هوائی متمرکز شده است. دولت کییف درگیر رسواییها و فسادهای مالی است، اعتماد عمومی به آینده و رهبرانشان رو به کاهش و فشار برای برقراری صلح تقریباً به هر قیمتی در حال افزایش است.»
این مجله خبری هفتگی بریتانیا در ادامه میافزاید: «روحیه اوکراینیها که در بیشتر دوران جنگ بالا بود، اکنون در حال فروپاشی است. در اکتبر ۲۰۲۲ (مهر 1401) حتی پس از شش ماه خشونت و خونریزی، ۸۸درصد از اوکراینیها معتقد بودند که ظرف یکدهه به کشوری شکوفا در اتحادیه اروپا تبدیل خواهند شد. اما اکنون ۴۷درصد فکر میکنند که اوکراین کشوری خالی از سکنه با اقتصادی ویران خواهد بود. همچنین، یک نظرسنجی دیگری نشان داد که ۷۰درصد از اوکراینیها نیز معتقدند رهبرانشان از جنگ برای ثروتمندشدن خود استفاده میکنند. یکی از وزرای سابق کابینه اوکراین که زمانی از حامیان سرسخت «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین بود به این مجله خبری میگوید: «اوکراین ۲ دشمن دارد؛ زلنسکی و پوتین. پوتین از بیرون در حال نابودی اوکراین است، اما زلنسکی با از بین بردن اراده برای مبارزه و روحیه آن، از درون در حال نابودی آن است. حقوق بشر پایمال میشود، علیه مخالفان سیاسی فشار وجود دارد، افراد ثروتمند و بانفوذی که میتوانند از مخالفان حمایت کنند، مصادره میشوند و رسانههای مخالف ساکت میشوند. طنز ماجرا این است که این موارد توسط غرب تامین مالی میشود.»
حملات گسترده روسیه
خبر دیگر این که رئیسجمهور اوکراین اعلام کرد روسیه جمعهشب با بیش از ۳۰۰ پهپاد و ۳۰ موشک به مناطقی از شرق اوکراین حمله کرده است. به گزارش مهر به نقل از الجزیره، ولودیمیر زلنسکی، در کانال تلگرامی خود نوشت که حملات جمعهشب روسیه به مناطق دونتسک، کایرووهراد، دنیپرو،
سومسکا، خرسون، وولینسکا، زاپروژیا، میکولایسفکا، اودِسا و ژیتومیرسک خسارت وارد کرده است. به گفته وی، زیرساختهای حیاتی در منطقه «سومی» هدف قرار گرفتهاند و برق در بخشهای گستردهای قطع شده است. براساس این گزارش مسکو در دو ماه گذشته تقریباً بهطور روزانه بیش از ۵۰۰ پهپاد به سمت اوکراین روانه کرده که عمده این حملات پهپادی شبانه رخ دادهاند.
مشاور پیشین امنیت ملی
کاخ سفید اذعان کرد که تجاوز نظامی اخیر آمریکا به خاک ایران نه تنها ضرورتی نداشته، بلکه در متوقف کردن برنامه هستهای ایران نیز ناکام بوده است.
«جیک سالیوان» مشاور سابق امنیت ملی آمریکا روز جمعه در نشست «مجمع امنیتی اسپن» اذعان کرد که نیازی نبود که دولت دونالد ترامپ رویکرد حمله به تاسیسات هستهای ایران را در پیش بگیرد. سالیوان با اشاره به این مسئله که تجاوز نظامی ایالات متحده آمریکا به خاک جمهوری اسلامی ایران فرصت دیپلماسی را تضعیف کرد گفت «به باور من، ایران آماده پذیرش یک توافق بسیار خوب بود؛ توافقی که میتوانست برنامه هستهای ایران را نه فقط برای چند سال، بلکه برای چند دهه در چارچوب محدود نگه دارد.»
با اینحال این مقام سابق کاخ سفید تاکید کرد که واشنگتن همچنان به مذاکره با جمهوری اسلامی ایران نیازمند است. به گزارش فارس، وی با ابراز امیدواری برای در پیش گرفتن مسیر دیپلماسی با جمهوری اسلامی ایران ادامه داد «بهنظر من، این همان چیزی است که رئیسجمهور ترامپ هم به دنبالش خواهد رفت، چون تنها راهِ پایان دائمی تهدید هستهای ایران، از نظر من، مسیر دیپلماسی است.» طبق گزارش جوئیشاینسایدر، سناتورهای دموکرات دیگری نیز در نشست اسپن ضمن انتقاد از عدم هماهنگی ترامپ با کنگره پیش از تجاوز به خاک جمهوری اسلامی ایران، بر ضرورت ادامه مذاکره با ایران تاکید کردند.
ارزیابی ۸ نهاد و فرد آمریکایی از شکست ترامپ در حمله به ایران
۸ نهاد و فرد امنیتی ایالات متحده در ارزیابیهای خود تایید کردند که هستهای ایران نابود نشده و در بهترین حالت، برای چند ماه به عقب افتاده است. ایران همچنان توانایی غنیسازی و ساخت سلاح اتمی را دارد.
آمریکا مدعی است که هدف از حمله به ایران، نابودی تأسیسات هستهای بهمنظور جلوگیری از دستیابی به سلاح اتمی بود. رئیسجمهور آمریکا بارها اعلام کرد که هستهای ایران «بهطور کامل نابود شده است.» اما گزارش نهادها و مقامات اطلاعاتی آمریکا، نتایج دیگری را مطرح میکند.
جدیدترین ارزیابی اطلاعاتی
شبکه «ان.بی.سی» نیوز در گزارشی اختصاصی نوشت: «ارزیابی جدید ایالاتمتحده نشان میدهد حملات هوائی آمریکا، فقط یکی از سه سایت هستهای را تخریب کرده است. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، طرح نظامی برای حملات جامع به برنامه هسته ایران که میتوانست چند هفته طول بکشد را، رد کرد».
انبیسی تأکید کرد: «طبق ارزیابی اخیر، غنیسازی میتواند چند ماه آینده از سر گرفته شود». مقامات آمریکایی میگویند که دلیل مخالفت ترامپ با طرح حمله گستردهتر، ترس از درگیری در یک جنگ عمیق و تلفات زیاد بود.
مشاور امنیت ملی سابق
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت بایدن بود. او در آخرین سخنان خود اشاره کرد که حمله آمریکا به تأسیسات هستهای ایران، نتیجهبخش نبود.
سالیوان معتقد است یک ایران ضعیف که توان هستهای آن بهوسیله توافق برای دههها قفل شود، مطلوب است. اما این حمله توان هستهای ایران را برای مدتی محدود به عقب انداخته است.
آژانس اطلاعات دفاعی ایالاتمتحده (DIA)
پس از حمله به تأسیسات هستهای، «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» یکی از اولین نهادهایی بود که ارزیابی خود در این زمینه را ارائه داد. این آژانس در واکنش به ادعای نابودی کامل هستای ایران، اعلام کرد: «تنها 3 تا 6 ماه به عقبافتاده است».
سه منبع مطلع آمریکایی گفتهاند که ایران در نطنز، تونلهایی دارد که حتی بمبهای سنگرشکن 15 تنی GBU-57 نمیتواند به آنجا نفوذ کند.
وزیر خارجه بایدن
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه دولت بایدن در مصاحبه اخیر خود گفت: «ایران تصمیم نداشت برنامه هستهای خود را تسلیحاتی کند. اما اکنون(بعد از حمله به تاسیسات هستهای) این خطر وجود دارد که ممکن است ایران، این تصمیم را بگیرد. برنامه هستهای خود را در اعماق زمین ببرد و تصمیم به تسلیحاتی کردن آن بگیرد».
این موضوع نشان میدهد که نهتنها هستهای ایران نابود نشده، بلکه حتی توان ساخت بمب اتم در کوتاهمدت را هم دارد.
ارزیابی سنتکام
فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکا در منطقه (سنتکام) در ارزیابی اولیه خود گفته بود که حملات هوائی آمریکا، سایتهای هستهای ایران را نابود نکرده است. بر اساس این گزارش، اجزای اصلی برنامه هستهای نابود نشده و فقط برای چند ماه به تأخیر افتاد.
نیویورکتایمز و یافتههای طبقهبندیشده
نشریه آمریکایی نیویورکتایمز در گزارشی تاکید کرد: «یافتههای طبقهبندیشده نشان میدهد که حمله آمریکا، ورودیهای تأسیسات را مسدود کرده؛ اما ساختمانهای زیرزمینی آنها را فرونریخته است».
گزارش جدید واشنگتنپست
واشنگتنپست نیز در این زمینه گزارش داد: «اطلاعات مربوط به خسارات ایران نشان میدهد که دو سایت هستهای نابود نشدهاند. مقامات آمریکایی که در جریان ارزیابی اطلاعاتی از عملیات «چکش نیمهشب» قرار گرفتهاند، هشدار میدهند که ادعای تخریب کامل، ممکن است اغراقآمیز باشد».
سناتورهای آمریکایی
مقامات ارشد دولت دونالد ترامپ، ازجمله وزیر دفاع پت هگست، وزیر امور خارجه مارکو روبیو، رئیس سیا جان رتکلیف و رئیس ستاد مشترک ارتش ژنرال دن کین، جلسهای محرمانه با سناتورهای آمریکایی برگزار کردند تا جزئیات حملات اخیر آمریکا به تأسیسات هستهای ایران را تشریح کنند. اما پس از این جلسه، جمعی از سناتورها ادعاهای دولت ترامپ درباره نابودی برنامه هستهای ایران را به چالش کشیدند و تأکید کردند که حملات اخیر تنها چند ماه این برنامه را به تعویق انداخته است.
کریس مورفی در این باره گفت: «به نظر میرسد ما تنها چند ماه برنامه هستهای ایران را به عقب انداختهایم. ادعاهای رئیسجمهور مبنی بر اینکه ما این برنامه را کاملاً نابود کردهایم، درست نیست».