به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 2,400
بازدید دیروز: 5,263
بازدید هفته: 11,797
بازدید ماه: 232,380
بازدید کل: 26,592,653
افراد آنلاین: 7
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
دوشنبه ، ۳۰ تیر ۱٤۰٤
Monday , 21 July 2025
الاثنين ، ۲۶ محرّم ۱٤٤۷
تیر 1404
جپچسدیش
654321
13121110987
20191817161514
27262524232221
31302928
آخرین اخبار
عراقچی: نمی‌خواهیم جنگ ادامه یابد ولی برای آن آماده‌ایم ۱۴۰۴/۰۴/۲۸
عراقچی:
 نمی‌خواهیم جنگ ادامه یابد ولی برای آن آماده‌ایم 
۱۴۰۴/۰۴/۲۸

‫عراقچی: اگر آتش‌بس شکسته شود کاملا هوشیار و آماده‌ایم - مشرق نیوز‬‎

وزیر امور خارجه آتش‌بس کنونی را شکننده خواند و با بیان اینکه هیچ آتش‌بسی از سوی رژیم صهیونیستی قابل اتکا نیست و ما کاملاً هوشیار و آماده‌ایم، گفت: نمی‌خواهیم این جنگ ادامه پیدا کند، اما بار دیگر می‌گویم که ما کاملاً برای آن آماده‌ایم.
سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه در پی تجاوز نظامی اخیر رژیم صهیونیستی به تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران گفت‌وگویی با سی.جی.تی.ان چین داشت.
آتش‌بس شکننده است
وی در این گفت‌وگو با اشاره به تجاوز نظامی علیه ایران عنوان کرد: این یک منازعه نیست؛ یک اقدام تجاوزکارانه است، تجاوزی بی‌دلیل از سوی اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران. ما هیچ راهی برای اعمال حق دفاع از خود نداشتیم، بنابراین از کشورمان دفاع کردیم. اینجا، در سرزمین‌مان، به شکلی شجاعانه ایستادگی کردیم و مهاجمان را وادار کردیم تا تجاوزشان را متوقف کنند و خواستار آتش‌بس بی‌قید و شرط شوند، که از سوی ما پذیرفته شد.
وزیر خارجه بیان کرد: البته این آتش‌بس شکننده است و دلیل آن نیز روشن است. هیچ آتش‌بسی از سوی آن رژیم قابل اتکا نیست، چرا که سابقه‌ای بسیار بد دارد. بنابراین ما کاملاً هوشیار و آماده‌ایم اگر این آتش‌بس شکسته شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: اما این خواست ما نیست. از ابتدا نیز چنین نبوده. ما این جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم. ما نمی‌خواهیم این جنگ ادامه پیدا کند، اما بار دیگر می‌گویم: ما کاملاً برای آن آماده‌ایم.
باید اراده واقعی طرف مقابل را ببینیم
وزیر خارجه در پاسخ به این پرسش که شما اخیراً گفتید که ایران هنوز به زمان بیشتری نیاز دارد تا درباره امکان از سرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایالات متحده تصمیم‌گیری کند. ایران دقیقاً چه چیزی را باید بررسی کند؟ عنوان کرد: اگر هنوز قانع نشده‌ایم، به این دلیل است که باید اراده واقعی طرف مقابل را ببینیم، اراده‌ای برای رسیدن به یک راه‌حل برد- برد.
رئیس دستگاه دیپلماسی با ذکر این نکته که برنامه هسته‌ای ما صرفاً برای مقاصد صلح‌آمیز است و ما صددرصد نسبت به این موضوع اطمینان داریم، خاطرنشان کرد: ما هیچ مشکلی نداریم که این اطمینان را با دیگران نیز به اشتراک بگذاریم، اما این تنها از طریق مذاکره ممکن است.
وی افزود: ما این را در سال ۲۰۱۵ انجام دادیم، با کشورهای موسوم به ۱+۵ مذاکره کردیم، به توافق رسیدیم و آن توافق نهائی شد. اگر به خاطر داشته باشید، در آن زمان جهان آن توافق را به‌عنوان یک دستاورد بزرگ دیپلماتیک جشن گرفت و ما همچنان به آن متعهد ماندیم.
عراقچی ادامه داد: اما ناگهان ایالات متحده تصمیم به خروج از توافق گرفت، تصمیمی بسیار تأسف‌برانگیز و تمام آنچه امروز شاهد آن هستیم، نتیجه‌ آن خروج است.
باید گزینه نظامی کنار گذاشته شود
رئیس دستگاه دیپلماسی با طرح این پرسش که آیا امکان بازگشت به یک توافق مذاکره ‌شده وجود دارد؟ اظهار داشت: به نظر من بله، اما همان‌طور که گفتم، این نیازمند اراده‌ای جدی و واقعی از سوی طرف مقابل است، باید گزینه نظامی کنار گذاشته شود، رو به جلو حرکت کنیم و به‌دنبال یک راه‌حل از مسیر مذاکره باشیم.
وی گفت: فکر می‌کنم حمله اخیر به تأسیسات (هسته‌ای) ما اثبات کرد که راه‌حل نظامی برای برخورد با برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد. تنها یک راه‌حل دیپلماتیک و مذاکره ‌شده می‌تواند مؤثر باشد و تحقق آن تنها زمانی ممکن است که آن‌ها جاه‌طلبی‌های نظامی خود را کنار بگذارند و خساراتی را که به ما وارد کرده‌اند جبران کنند. آنگاه ما آماده مشارکت در مذاکرات خواهیم بود.
سازمان همکاری شانگهای
وزیر امور خارجه در ادامه گفت‌وگو با سی‌.جی.تی. ان درباره عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای اظهار داشت: ایران به‌عنوان عضو رسمی به سازمان همکاری شانگهای پیوسته است. ما اهمیت زیادی برای این سازمان قائل هستیم و تلاش‌های آن را، همان‌طور که گفتم، برای یافتن جایگاهی شایسته برای کشورهای جنوب در نظم بین‌الملل بسیار ارزشمند می‌دانیم.
وی افزود: در عین حال، شاهد هستیم که کشورهای زیادی تمایل به پیوستن به این سازمان دارند که این، به خودی خود، نشانه‌ای مثبت است. اما مهم‌تر از آن، اراده واقعی ماست برای پیمودن این مسیر و رسیدگی به مسائل امنیتی، اقتصادی و حتی فرهنگی کشورهای عضو، آن هم به شیوه‌ای متفاوت از آنچه معمولاً کشورهای غربی در پیش می‌گیرند.
رئیس دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: در همین زمینه، لازم می‌دانم بگویم که ما قدردان دبیرخانه سازمان همکاری شانگهای و همه کشورهای عضو هستیم که اقدام تجاوزکارانه اسرائیل و ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران، به‌ویژه حمله به تأسیسات هسته‌ای کشورمان را محکوم کردند.
به گزارش فارس، در پی تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به ایران،‌ سازمان همکاری شانگهای در بیانیه‌ای این اقدام تجاوزکارانه را محکوم کرد.
حمله به تأسیسات هسته‌ای
وی همچنین درباره حمله رژیم صهیونیستی و همچنین آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران (نطنز، اصفهان و فردو) گفت: همان‌طور که می‌دانید، تجاوز نظامی در هر شکلی، نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد است. اما حمله به تأسیسات هسته‌ای، حتی نقضی بزرگ‌تر و غیرقابل بخشش محسوب می‌شود، چرا که چنین اقدامی نه‌تنها ممنوعیت مطلق دارد، بلکه می‌تواند پیامدهای زیست‌محیطی فاجعه‌باری برای بشریت به‌همراه داشته باشد. 
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: همان‌طور که گفتم، ما از حمایت اعضای سازمان، به‌ویژه چین که موضعی بسیار قوی در حمایت و همبستگی با ایران اتخاذ کرد و به مردم ایران، از جمله زنان و کودکان قربانی، تسلیت گفت، قدردانی می‌کنیم.در نهایت، انتظار داریم که در نشست پیش روی سازمان همکاری شانگهای، حمایت سیاسی کامل از موضع ایران صورت گیرد.
رایزنی تلفنی عراقچی و همتای بلژیکی
عراقچی همچنین در تماس تلفنی ماکسیم پرو معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه بلژیک، درخصوص آخرین وضعیت تحولات در منطقه غرب آسیا متعاقب تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران، موضوع هسته‌ای ایران، و ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه سوریه و لبنان و نیز تشدید نسل‌کشی در غزه گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.
وزیر امور خارجه ایران حملات نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران، که به وضوح نقض منشور سازمان ملل و حقوق بین‌الملل بود، را ضربه‌ای شدید به دیپلماسی و رژیم منع اشاعه دانست و با انتقاد از موضع‌گیری ناشایست برخی کشورهای اروپایی در حمایت از این اقدامات تجاوزکارانه، هشدار داد که چنین رفتارهای غیرمسئولانه‌ای موجب عادی‌سازی قانون‌شکنی و تشدید ناامنی در سطح منطقه و جهان می‌شود. 
عراقچی با اشاره به ادامه نسل‌کشی در غزه و بی‌عملی شورای امنیت سازمان ملل در قبال جنایات هولناک رژیم اشغالگر علیه مردم فلسطین و نیز تجاوزهای نظامی مستمر آن علیه سوریه و لبنان، «بی‌کیفرمانی» رژیم صهیونیستی به دلیل برخورداری از حمایت تسلیحاتی و سیاسی آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی را عامل اصلی این وضعیت دانست و بر ضرورت مسئولیت‌پذیری همه کشورها برای مقابله با نقض‌های فاحش حقوق بین‌الملل از سوی رژیم صهیونیستی تاکید کرد.
وزیر امور خارجه بلژیک با ابراز نگرانی از پیامدهای تحولات اخیر در تشدید درگیری در منطقه، به موضع این کشور در حمایت از دیپلماسی برای حل و فصل مسائل و همچنین حل موضوع هسته‌ای ایران از طریق مذاکره تاکید کرد و خواستار تلاش همه طرف‌ها برای جلوگیری از تشدید تنش در منطقه شد. وزرای خارجه دو کشور همچنین درخصوص روابط دوجانبه و موضوعات کنسولی تبادل نظر کردند.

 

 

 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰٤/۲۹، ۰۶:۱۱:۱۵       بازدیدها: 58