به وب سایت مجمع هم اندیشی توسعه استان زنجان خوش آمدید
 
منوی اصلی
آب و هوا
وضعیت آب و هوای زنجان
آمار بازدیدها
بازدید امروز: 543
بازدید دیروز: 7,860
بازدید هفته: 35,111
بازدید ماه: 28,020
بازدید کل: 25,894,756
افراد آنلاین: 17
اوقات شرعی

اوقات شرعی به وقت زنجان

اذان صبح:
طلوع خورشید:
اذان ظهر:
غروب خورشید:
اذان مغرب:
تقویم و تاریخ
پنج‌شنبه ، ۰٤ اردیبهشت ۱٤۰٤
Thursday , 24 April 2025
الخميس ، ۲۶ شوّال ۱٤٤۶
اردیبهشت 1404
جپچسدیش
54321
1211109876
19181716151413
26252423222120
3130292827
آخرین اخبار
حجت‌الاسلام قاسم روانبخش، نماینده مردم قم در مجلس: پیوستن به FATF شرایط اقتصادی را بدتر می‌کند ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
حجت‌الاسلام قاسم روانبخش، نماینده مردم قم در مجلس:

پیوستن به FATF شرایط اقتصادی را بدتر می‌کند

۱۴۰۴/۰۲/۰۲

‫واکنش تند روانبخش نماینده عضو جبهه پایداری به انتصابات اخیر پزشکیان: برخی  وفاق ملی را بد تعریف کردند؛ بر این باورند که «فتنه‌گران» هم باید در وفاق  ملی نقش‌آفرینی کنند‬‎

نماینده مردم قم در مجلس گفت: پیوستن کامل ایران به FATF شرایط اقتصادی کشور را بدتر می‌کند. تجربه دولت‌های پیشین و نمونه‌هایی مانند کره شمالی نشان داده است اجرای تعهدات FATF لزوماً به خروج از فهرست سیاه منجر نمی‌شود و هیچ تضمینی برای بهبود اقتصاد وجود ندارد.
حجت‌الاسلام قاسم روانبخش، نماینده مردم قم در مجلس، در گفت‌وگویی با اشاره به عملکرد دولت سیزدهم تصریح کرد: در دوره شهید رئیسی، بدون عضویت در FATF، رکورد فروش روزانه نفت و تجارت خارجی کشور شکسته شد و ایران به سازمان‌های بریکس و شانگهای پیوست. رشد اقتصادی بدون نفت در آن دوره به حدود پنج درصد رسید و ۵/۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی جذب شد؛ همه اینها بدون FATF حاصل شد.
مشروح کامل این گفت‌وگو به شرح زیر است:
طرح دوباره بررسی لوایح CFT و پالرمو - که با کمی رِندی سعی می‌شود بی‌ربط به FATF نشان داده ‌شوند - در وهله اول ناشی از عبرت نگرفتن از گذشته خود و سایر کشورها است. دولت فعلی و موافقان این لوایح دلیل اصلی اقدام خود را گرفتن بهانه‌ از غربی‌ها و خارج کردن کشور از فهرست سیاه FATF اعلام می‌کنند اما یادشان نیست آخرین باری که برای گرفتن بهانه از طرف‌های غربی پای یک معاهده بین‌المللی را امضا کردند، چیزی جز خسارت محض برجام نصیب کشور نشد و بهانه‌ هم از دست غربی‌ها گرفته نشد! 
یادآوری تجربه کشورهایی مثل کره شمالی هم نشان می‌دهد که اجرای کامل تعهدات مربوط به FATF هم باعث خروج این کشور از فهرست سیاه نشده و ما هم به توجه به حضور آمریکا و اسرائیل در تصمیم‌گیران FATF از این فهرست خارج نخواهیم شد. مسئولین قبلی و فعلی همین دولت هم هیچ تضمینی برای خروج از فهرست سیاه و بهتر شدن اوضاع اقتصادی ندادند بلکه به طور شفاف اعلام کرده‌اند که پیوستن کامل به FATF تأثیر خاصی بر شرایط اقتصادی ندارد!
در عوض تجربه گذشته‌ نزدیک ما در دولت شهید رئیسی نشان داد که بدون FATF هم می‌توان بهترین عملکرد را در بهبود شرایط اقتصادی داشت؛ در دولت سیزدهم هم رکورد فروش روزانه نفت و میزان تجارت خارجی شکسته شد، هم ایران به سازمان‌های مهمی مانند بریکس و شانگهای پیوست. یادمان هست که دولت آقای روحانی در اوج همه‌گیری کرونا و هزاران نفر کشته، واردات واکسن را هم به FATF گره زده بود در حالی که شهید رئیسی در همان دو سه ماه اول، واردات گسترده واکسن را پیگیری کرد و دیدیم که هیچ ربطی به FATF هم نداشت! 
در این دولت رشد اقتصادی بدون نفت کشور به حدود 5 درصد رسید و حدود 
5/5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در کشور انجام شد؛ همه اینها بدون FATF بود. یک دلیل دیگر اصرار روی تصویب لوایح CTF و پالرمو توجه نکردن به ظرفیت‌های فعلی کشور است. در همین ماه اخیر و در دولت خود آقای پزشکیان، باز هم رکورد فروش نفت شکسته شده و رقم تجارت خارجی غیرنفتی ما به 130 میلیارد دلار رسید. اگر دولت از ظرفیت‌هایی مانند همین بریکس و شانگهای و پیمان‌های پولی دوجانبه و چندجانبه استفاده کند، نیازی به تصویب لوایح «مضر» مربوط به FATF هم نیست. موافقان این لوایح معتقدند حضور ایران در فهرست سیاه مانع ورود سرمایه‌گذاری خارجی به کشور است؛ در پاسخ به اینان باید گفت اولاً رشد اقتصادی تنها با سرمایه‌گذاری خارجی محقق نمی‌شود بلکه بخش عمده آن به سرمایه‌گذاری مردم به‌وجود می‌آید، ثانیاً برای ورود سرمایه‌گذار خارجی، باید موانع داخلی این مسئله را حل کرد. تا زمانی که در قوانین و مقررات کشور ثبات ایجاد نشود و اقتصاد کشور از وابستگی به غرب رها نشود و به یک ثبات نسبی نرسد، سرمایه‌گذار خارجی مخاطرات ورود به اقتصاد ایران را نمی‌پذیرد. این ربطی به FATF ندارد و بیشتر نوعی بهانه‌گیری برای پوشاندن کم‌کاری‌های داخلی را به ذهن متبادر می‌کند. از همه اینها گذشته، در شرایط جنگ اقتصادی سال‌های اخیر و وجود تحریم‌ها - به‌خصوص با روی‌کارآمدن ترامپ - پذیرفتن تعهدات FATF تنها مشکلات اقتصادی را تشدید می‌کند. همان‌طور که می‌دانید معاهده پالرمو از کشور می‌خواهد تمام تراکنش‌های مالی را برای FATF شفاف و اصطلاحاً سازوکار «شناسایی مشتری نهائی» را اجرا کند. این مسئله در شرایطی که تنها راه مبادلات خارجی ما، دور زدن تحریم‌ها و مخفی کردن مسیر تراکنش‌های مالی بین‌المللی‌ است، باعث‌ می‌شود همین مسیرها نیز شناسایی و مورد تحریم‌های آمریکا قرار بگیرند. کدام آدم عاقلی تنها آب‌باریکه‌ خود را به دشمنش می‌سپارد؟!
ما اگر در سال‌های پیش، این مسئله را مطرح می‌کردیم برای همه باورپذیر نبود - گرچه آگاهان ملتفت بودند - اما امروز خود ترامپ صراحتاً این موضوع را گفته است؛ ترامپ در همان روزهای اول دولت خود با انتشار یادداشتی درباره برنامه اقتصادی آمریکا علیه ایران، کاملاً شفاف گفت که باید از سازوکارهای FATF برای نقطه‌زن کردن تحریم‌ها و بستن کامل شریان‌های اقتصادی ایران استفاده کند.
بنابراین راهکار حل مشکلات اقتصادی مشخص است، اول باید به ظرفیت‌های داخلی تکیه کرد و موانع داخلی رشد اقتصادی را برطرف نمود. بعد باید به دنبال بی‌اثر کردن تحریم‌ها از طریق قوی شدن کشور در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه اقتصادی بود؛ بعد از بی‌اثر کردن تحریم‌ها باید به دنبال رفع تحریم‌ها رفت و اگر همه این‌ مراحل طی شد، تازه درباره پیوستن به برخی معاهدات بین‌المللی صحبت کرد.

 

 

 

 

تاریخ خبر: ۱٤۰٤/۰۲/۰۳، ۰۶:۰۵:۲۰       بازدیدها: 60