دیدار رئیس قوه قضائیه با مسئولان قضائی
کشورهای مختلف در حاشیه اجلاس شانگهای
۱۴۰۴/۰۲/۰۲
رئیس قوه قضائیه کشورمان که به منظور شرکت در بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضائی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، به چین رفته است، با مسئولان عالی قضائی ۷ کشور دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران که در صدر یک هیئت عالیرتبه قضائی به منظور شرکت در بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضائی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، به چین رفته است، دیروز در تشریح برنامههای سفر خود گفت: با مسئولان عالی قضائی ۷ کشور دیدار داشتیم که در شرایط عادی و بدون شرکت در اجلاسیه شانگهای چنین امری محقق نمیشد.
رئیس دستگاه قضا افزود: به تناسب معاهدات، شرایط منطقهای، ارتباطات قبلی، مسائل فرهنگی، سیاسی، امنیتی و مسائل دو جانبهای که از قبل داشتیم صحبتهایی با مسئولان عالی قضائی ۷ کشور چین، هند، پاکستان، قزاقستان، ترکیه، ازبکستان و تاجیکستان مطرح شد.
محسنی اژهای با بیان اینکه عدالت، کمک به امنیت و آرامش، تسهیل در امور مردم کشور از مهمترین وظایف دستگاه قضائی است، ادامه داد: با بعضی کشورها توافقاتی داریم که بعضی از این توافقات خوب اجرا شده است اما بعضی هم اجرا نشدهاند، درخواست کردیم این موارد پیگیری شوند. توافقاتی با کشورها داشتهایم اما برخی از این توافقات نهائی نشده و هنوز به تصویب نهائی بین کشورها نرسیده است که با مذاکراتی که داشتیم قرار شد فرآیند نهائی را طی بکنند.
وی در مورد دیپلماسی قضائی قاضیالقضات برای استیفای حقوق اتباع ایرانی در خارج از کشور بیان داشت: از مقاماتی که با آنها دیدار داشتیم، خواستیم مشکلات حقوقی افراد را تسهیل و تسریع کنند و دقت را در این زمینه بالا ببریم. مخصوصا در مورد خانوادههای افرادی که با مشکلات حقوقی مواجه شدهاند صحبت کردیم.
گفتنی است، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران در جریان شرکت و سخنرانی در اجلاسیه رؤسای نظامهای قضائی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، راهکارهایی راهبردی و عملیاتی را برای توسعه هرچه بیشتر هماهنگیها و همکاریهای حقوقی و قضائی کشورهای عضو این سازمان مهم، پیشنهاد خواهد کرد.
سازمان همکاری شانگهای با دارا بودن بیش از ۴۰ درصد جمعیت جهان، بزرگترین سازمان منطقهای دنیا از لحاظ محدوده جغرافیایی و جمعیت است. کشورهای عضو این سازمان در مسیر توسعه و تقویت اقدامات مشترک در حوزههای اقتصادی، سیاسی، امنیتی، دفاعی و حقوقی - قضائی، قرار دارند و سازمان مزبور در حال تبدیل به یک مجمع مهم برای همگرایی است.